popppi
Νεοφερμένο μέλος
Ο Νίνος μου - 10 μηνών σήμερα- τον είχα βρει 2 μηνών, τέλος Μαϊου, έξω από το σπίτι μου. Είμαι δασκάλα και ήμουν στη Λήμνο τότε. Τέλος Ιουνίου έπρεπε να γυρίσω σπίτι και ο Νίνο μετά την ανένδοτη στάση της μαμάς μου έμεινε στην αυλή. Όλα ήταν καλά μέχρι πριν 2 εβδομάδες. Ο αδερφός μου που τον προσέχει μου είπε ότι είχε μια πληγή στο κεφάλι και πως άρχισε κάπως να παραπατά και να γέρνει από τη μία μεριά. Άρχισε κιόλας να του κόβεται η όρεξη. Τον πήγε στον κτηνίατρο, δεν μπόρεσε να του πάρει αίμα και του έδωσε μια αντιβίωση Doxymylin και Predmisolone την οποία και πήρε. Βελτίωση όμως δεν υπήρχε.
Τον ξαναπήγαμε, του έδωσε ένα ηρεμιστικό και μπόρεσε να του πάρε αίμα, η αιματολογική βγήκε καθαρή και μας έδωσε μια άλλη αντιβίωση Ronaxan και Predmisolone. Και πάλι δεν είχαμε βελτίωση και η όρεξη του κόπηκε αρκετά και όλη την ώρα ήθελε να κοιμάται. Τώρα το Σάββατο έκανε και εμετό. Ευτυχώς είχα ανέβει Θεσσαλονίκη γιατί φέτος είμαι Σάμο. Τον πήγαμε σε μια κλινική για εξετάσεις είδαν την πληγή, είχε λίγο μύξα, δεν ήταν αφυδατωμένος, δεν είχε πυρετό, παρατήρησαν κάτι σαν τικ στο δεξί κομμάτι της μουσούδας και φοβόντουσαν για κάτι νευρολογικό όπως τοξοπλάσμωση.
Τον κράτησαν από το Σάββατο για να παρακολουθήσουν τα νευρολογικά του και να του βάλουν ορό γιατί δεν έτρωγε. Κάναμε ακτινογραφία, αιματολογικές ξανά και βιοχημικές όπως και εξέταση για FLV (ιογενή λευχαιμία) η οποία βγήκε θετική. Μπορεί να το έχει μπορεί και μην το έχει (αυτό δεν το καταλαβαίνω πως γίνεται), να το κόλλησε από μια άλλη γάτα, θα το έχει για πάντα και θα το επιβεβαιώσουμε –αν αντέξει – σε τρεις μήνες. Προς το παρόν μας έδωσαν Ronaxan και Clindavet (νομίζω για τοξοπλάσμωση)
Δεν έχει ξανατύχει πρόβλημα υγείας σοβαρό και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Τι είναι αυτή η αβεβαιότητα;;; Τι είναι αυτό το μπορει ναι αλλά μπορεί και όχι; Να τον πάμε και σε άλλον κτηνίατρο; Και το θέμα με το φαγητό παραμένει.. Τι θα γίνει αν δεν τρώει; Δυστυχώς δεν μπορούμε να τον έχουμε μέσα. Ελπίζω με το πρόβλημα υγείας να συγκινηθεί λίγο η μαμά μου αλλιώς μπορούμε να του βρούμε έναν κλειστό χώρο αν μη τι άλλο για να είναι πιο προστατευμένος.. ΧΑΟΣΣΣΣ

Είμαι καταστεναχωρημένη, εννοείται, και κυρίως χαμένη…

Συγγνώμη για το μακροσκελές κείμενο, αλλά ήθελα να σας δώσω όσες περισσότερες πληροφορίες αν κάποιος/α έχει ζήσει κάτι παρόμοιο ή αν έχετε κάποια συμβουλή σας ευχαριστώ πολύ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Bijoux
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Bijoux
Πολύ δραστήριο μέλος
Δυστυχώς δεν μπορούμε να τον έχουμε μέσα. Ελπίζω με το πρόβλημα υγείας να συγκινηθεί λίγο η μαμά μου
Έχε επίσης υπόψη σου, ότι οι ασθένειες αυτές δεν μεταδίδονται στον άνθρωπο, ειδικά αυτή τη στιγμή που το γατάκι κάνει θεραπεία. Το εξωτερικό και εκτεθειμένο περιβάλλον δεν είναι ό,τι καλύτερο στην κατάστασή του! Σκέφτομαι επίσης, μιας και μας γράφεις από Θεσσαλονίκη, να το πας στην κτηνιατρική σχολή ή να έρθεις σε επαφή με τη Γατοομάδα Θεσσαλονίκης. Ίσως κάποιοι σε ενημερώσουν καλύτερα για το που μπορείς να τους βρεις.
popppi
Νεοφερμένο μέλος

Bijoux
Πολύ δραστήριο μέλος
popppi
Νεοφερμένο μέλος

Bijoux
Πολύ δραστήριο μέλος

speri
Διάσημο μέλος

Katerinaki-piou
Νεοφερμένο μέλος
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Όσον αφορά τη διατροφή του, ζήτησε απο τον κτηνίατρο να σου δώσει μεγεγχειρητική πάστα που είναι γεμάτη βιταμίνες. Θα του τη βάζεις νομίζω στη μύτη/πάνω από το στόμα και αυτός θα την γλύφει. Έτσι θα τρέφεται και θα του ανοίξει και η όρεξη.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool