Ο Σπίντυ Τζούνιορ κινδυνεύει....SOS

roulsydney

Διάσημο μέλος

Η roulsydney αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.041 μηνύματα.
Καλημέρα και Χρόνια Πολλά.Τις μέρες αυτές φιλοξένησα τον αδερφούλη του Σπίντυ μου επειδή οι γατοοικογένεια του θα έφευγε εκτός Ελλάδας.Τα 2 αδερφάκια είχαν βρεθεί σε κάδο σκουπιδιών πριν 18 μήνες στην πατρική μου γειτονιά.Τα Σπιντουλίνια χώρισαν και το καθένα πήγε στο δικό του σπιτάκι.Με τους γείτονες αυτούς που κράτησαν τον Σπίντυ Τζούνιορ δεν είχα πολλές επαφές αλλά και δεν πονηρεύτηκα όταν μου ζήτησαν να φιλοξενήσω λίγες μέρες το γατούλι.Τα δυο τους δεν τα πήγαν καλά αλλά οι μέρες κύλισαν.Ξαφνικά ο Τζούνιορ άρχισε να μην τρώει ενώ όμως ήταν κεφάτος.Σημειώνεται ότι ο Τζούνιορ δεν είναι στειρωμένος και βέβαια ξεκίνησε και το πρόβλημα του "σημαδέματος με ούρα"δυστυχώς μέσα στο σπίτι.Επειδή ο κτηνίατρός μας λείπει αποφάσισα να τον πάω χθές σε μια κλινική για να δω τι συμβαίνει και να συζητήσω σχετικά με τον κτηνίατρο για την στείρωση.Δυστυχώς άλλη μια έκπληξη με περίμενε.Τηλεφωνώντας στην οικογένεια του Τζούνιορ για να τους ενημερώσω έμαθα ότι το γατούλι δεν είναι εμβολιασμένο!!!
Ο κτηνίατρος αφού τον εξέτασε και μου έκανε το παιχνίδι των 150 ερωτήσεων (αν έφαγε κάτι αν κάνει εμετούς αν αν ..αν) μη βρίσκοντας κάτι μου είπε ότι ενδέχεται να έχει κάποια ακροαστικά (κάτι....ακούει) επειδή δεν έχει κάνει εμβόλια.Του έκανε μια ένεση με αντιβίωση και κορτιζόνη μου έδωσε μια πάστα για την όρεξη και μου είπε ότι αν δεν αρχίσει να τρώει να ξεκινήσει αντιβίωση.Του πρότεινα να κάνουμε αιματολογικές εξετάσεις και αρνήθηκε διότι είχε χειρουργείο (ΕΙΧΑΜΕ ΟΜΩΣ ΚΛΕΙΣΕΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ).Τελικά ο Τζούνιορ βρίσκεται αναγκαστικά απομονωμένος στο μπαλκόνι (κυρίως λόγω μυρωδιάς ούρων) το οποίο είνα ασφαλές αλλά δεν ξέρω αν είναι κατάλληλο για ένα γατάκι άρρωστο.Εννοείται ότι αγόρασα ένα γούνινο σπιτάκι κσι του έχω βάλει και κουβερτούλα στην οποία τρυπώνει να κοιμηθεί.Με κοιτάζει όμως με παραπονεμένα ματάκια και εγώ τρελλαίνομαι...Ευτυχώς δεν υπάρχει οπτική επαφή με τον δικό μου Σπίντυ για να μην νοιώθει τιμωρημένο.
Το ερώτημα είναι ΤΙ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ?Αν έχει πρόβλημα δεν μπορεί να κάνει ούτε εμβόλιο ούτε στείρωση τουλάχιστον άμεσα.Δεν έπρεπε ο γιατρός να κάνει τουλάχιστον αιματολογικές εξετάσεις και να ξεκινήσουμε απο κάπου?Οσον αφορά την οικογένεια που τον έχει μόλις έμαθαν τα νέα...λάκισαν... Εννοείται πως θέλω να κάνω το καλύτερο και ότι αυτήν την στιγμή προέχει η υγεία του Τζούνιορ.Συμπληρωματικά να εξηγήσω ότι αν ξεπεραστεί το άμεσο πρόβλημα εμβολιασμού/στείρωσης (αν τελικά το γατάκι είναι άρρωστο) θα το κρατήσω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Να χαρώ οικογένεια ο Τζούνιορ:down:. Ούτε τον εμβολίασαν, ούτε νοιάστηκαν για την υγεία του. Μήπως τελικά ήθελαν απλά να τον "ξεφορτωθούν" και ντρέπονταν να στο πουν? Το θέμα τώρα είναι η υγεία του, τρώει, έχει κέφι, πώς τα πάει? Μήπως θα έπρεπε να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη?? Η γνώμη μου είναι φυσικά να ΜΗΝ τον επιστρέψεις στους γείτονες και να δοκιμάσεις έναν δεύτερο κτηνίατρο. Και υπομονή... Είναι δύσκολο χειμωνιάτικα να είναι στο μπαλκόνι αλλά καλύτερα να μην ρισκάρεις την υγεία του δικού σου γάτου πριν σιγουρευτείς ότι όλα είναι ΟΚ...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εννοείται ότι χρειάζεται και 2η γνώμη.Ο κτηνίατρος δεν μου γέμισε το μάτι.Τσαντίστηκα πολύ γιατί κατάλαβα ότι για να τσεπώσει το πενηντάρι κάτι έπρεπε να πει...:mad:

Πάντως μερικές φορές κάποια πράματα γίνονται προς όφελος των γατουλακίων! Φαντάσου να είχαν τον Τζούνιορ άρρωστο αυτοί οι άνθρωποι, πάει το καημένο, πόσο "ψωμί" θα του' μενε? Τώρα τουλάχιστον υπάρχεις εσύ που ενδιαφέρεσαι πραγματικά!

Πάντως μερικές φορές κάποια πράματα γίνονται προς όφελος των γατουλακίων! Φαντάσου να είχαν τον Τζούνιορ άρρωστο αυτοί οι άνθρωποι, πάει το καημένο, πόσο "ψωμί" θα του' μενε? Τώρα τουλάχιστον υπάρχεις εσύ που ενδιαφέρεσαι πραγματικά!
΄Ετσι είναι αλλά αυτη την στιγμή νοιώθω ΑΠΑΙΣΙΑ που ο Τζούνιορ είναι έξω και φοβάμαι μήπως χειροτερέψει....

σίγουρα άν έχει κάτι δε μπορείσ να κάνεισ εμβόλιο αλλά γιατί δεν παίρνεισ και την γνώμη του αίλουρου??? εγώ πήγα εκεί την καλυψώ μου για δεύτερη γνώμη και έγινε ο κτηνίατροσ μας!!! μέχρι και τώρα που είμαι για λίγες μέρες εξωτερικό αυτόν παίρνω και συμβουλεύομαι...βέβαια την έχω μαζί μου αλλά εγώ στον προτείνω... μου τον προτειναν και μένα απο το σάιτ και είναι πολύ πολύ καλός!!!!
και θα συμφωνίσω με τη μένια... μη το δώσεις στην οικογένεια πίσω...δεν του έκαναν τα απαραίτητα, δεν το πρόσεξαν καθόλου απλά λογικά το είχαν σα διακοσμητικό σπιτιού...

σίγουρα άν έχει κάτι δε μπορείσ να κάνεισ εμβόλιο αλλά γιατί δεν παίρνεισ και την γνώμη του αίλουρου??? εγώ πήγα εκεί την καλυψώ μου για δεύτερη γνώμη και έγινε ο κτηνίατροσ μας!!! μέχρι και τώρα που είμαι για λίγες μέρες εξωτερικό αυτόν παίρνω και συμβουλεύομαι...βέβαια την έχω μαζί μου αλλά εγώ στον προτείνω... μου τον προτειναν και μένα απο το σάιτ και είναι πολύ πολύ καλός!!!!
και θα συμφωνίσω με τη μένια... μη το δώσεις στην οικογένεια πίσω...δεν του έκαναν τα απαραίτητα, δεν το πρόσεξαν καθόλου απλά λογικά το είχαν σα διακοσμητικό σπιτιού...
Συμφωνώ κι ευχαριστώ.Το άγχος μου όμως είναι ότι δεν ξέρω αν ο Τζούνιορ είναι άρρωστος και τι έχει...Αν είχαμε κάνει αιματολογικές θα ήμουν σίγουρη.Επίσης αναρωτιέμαι μήπως υπάρχει κάποια κλινική που θα μπορούσε να παραμείνει λίγες μέρες...

εγώ σου λέω πήγαινε στον αίλουρο. θα σε βοηθήσει 1000 τα εκατό!! και θα κάνει πολύ καλή διάγνωση! πάρτον και σήμερα αν είναι και απλά πεσ του τι συμβαίνει για να σου δώσει κάποιεσ οδηγίεσ μέχρι να τα πείτε απο κοντά

εγώ σου λέω πήγαινε στον αίλουρο. θα σε βοηθήσει 1000 τα εκατό!! και θα κάνει πολύ καλή διάγνωση! πάρτον και σήμερα αν είναι και απλά πεσ του τι συμβαίνει για να σου δώσει κάποιεσ οδηγίεσ μέχρι να τα πείτε απο κοντά

Να σου πω την αλήθεια το σκέφτηκα να πάρω αλλά ντρέπομαι να τον ενοχλήσω Κυριακάτικα τον άνθρωπο..΄Αλλωστε δεν έχει δεί τον Τζούνιορ τι να πει?:(

εγώ τον είχα πάρει 2 το πρωί γιατί η καλυψώ είχε πάθει αλλεργική κρίση και ήταν σα μαστουρωμένη. απλά παρτον και πεσ του ότι συμβουλευτηκεσ το σαιτ και σου είπαν να τον πάρεισ.εφόσον είναι άμμεση η ανάγκη δε νόμιζω να υπάρχει πρόβλημα. υπάρχει βέβαια μία κλινική στην κυψέλη αλλά δε ξέρω που είναι ακριβώς. πάρε τον αίλουρο απλά για να ξέρει το πρόβλημα και μπορεί να σε βοηθήσει έστω και μέσω τηλ.

Μη ντρεπεσαι μη ντρεπεσαι πηγαινε χτες βραδυ μιλουσαμε στο τηλ για κατι αλλο ειναι πολύ εξυπηρετικός ο ανθρωπος κι αν δεν μπορει εχω κινητο απο το κτηνιατρικο κεντρο γατας.

Παντως βγαλτον απο το μπαλκονι αμεσα και βαλτον μεσα σε μια γατοφορο με εφημεριδα κατω να κανει τα τσισακια του ανετα και τροφουλα σε μπωλακι και νερακι αλλα να ειναι στη ζεστη , το να ειναι εξω με τετοιο κρυο ειναι αδιανοητο αφου ειναι κι αρρωστος ( και υγιης να ηταν παλι κανει κρυο). Μην φοβασαι για το κλουβακι καλυτερα εκει παρα εξω τουλαχιστον να μη πεσει η θερμοκρασια του. Αμα δε τρωει και δειχνει χαλια ειναι ανεμβολιστο κι αστειρωτο κυινδυνευει απο χιλια δυο.

Στειλε ΠΜ να σου δωσω κινητα γιατρων και υπαρει και η κλινικη https://www.klms.gr/

Καλησπέρα και απο μένα,
Το δικό σου γατάκι, δεν κινδυνεύουν απο τίποτα, εφόσον είναι εμβολιασμένο. Και εγώ θα συμφωνήσω, να τον βάλεις μεσα, σε μια γατοφόρο, ή έστω σε ένα δωμάτιο μόνο του, μέχρι να τον δει γιατρός.;)

Ναι, λογικά, αν δεν είναι καλά, δεν μπορείς να το εμβολιάσεις άμεσα. Για στείρωση, γίνεται, ανάλογα πάλι την κατάστασή του.

Γνώμη μου είναι, να δείς να γίνει καλά, και να βάλεις αγγελία για νέο σπιτάκι...
Αφού ψεκάζει, και παίζει, λογικά, δεν είναι πολύ άρρωστο.:)

Καλησπέρα και απο μένα,
Το δικό σου γατάκι, δεν κινδυνεύουν απο τίποτα, εφόσον είναι εμβολιασμένο. Και εγώ θα συμφωνήσω, να τον βάλεις μεσα, σε μια γατοφόρο, ή έστω σε ένα δωμάτιο μόνο του, μέχρι να τον δει γιατρός.;)

Ναι, λογικά, αν δεν είναι καλά, δεν μπορείς να το εμβολιάσεις άμεσα. Για στείρωση, γίνεται, ανάλογα πάλι την κατάστασή του.

Γνώμη μου είναι, να δείς να γίνει καλά, και να βάλεις αγγελία για νέο σπιτάκι...
Αφού ψεκάζει, και παίζει, λογικά, δεν είναι πολύ άρρωστο.:)

Ευχαριστώ καταρχήν για το ενδιαφέρον.Το δοκίμασα αλλά δεν κάθεται μέσα στην γατοφόρο.Χτυπιέται και κλαίει γιατί έχει μάθει να κυκλοφορεί ελεύθερα μέσα στο σπίτι,τουλάχιστον στο μέρος που του αναλογεί... λόγω παρουσίας του αδερφού του.Σήμερα έφαγε λίγο.Πυρετό δεν έχει απλά ο γιατρός που το "είδε" και δεν βοήθησε και με έχει τρομοκρατήσει..

Μόλις μίλησα με τον κ. Πάνο( Αίλουρο).Τα νέα είναι καταρχήν καλά.Δεν υπάρχει πρόβλημα με την παραμονή του Τζούνιορ στο μπαλκόνι σε πολύ καλά προφυλαγμένο μέρος.Το όλο πρόβλημα της αδιαθεσίας σχετίζεται περισσότερο με τις ορμόνες επειδή δεν είναι στειρωμένος.Περιμένουμε λίγες μέρες και μετά εμβολιασμοί και στείρωση...Ελπίζω να πάνε καλά τα πράγματα γιατί έχω καταστεναχωρηθεί.Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε yasmin και julia.

Κάτι που θάθελα να προσθέσω είναι ότι ο γιατρός που "είδε" τον Τζούνιορ και δεν έκρινε σκόπιμο να του κάνει εξετάσεις αιματολογικές παρότι εγώ το ζήτησα-απόρησε κι ο Αίλουρος-επειδή δεν έχει κάνει εμβόλια είναι απο τους ενταγμένους στην λίστα των κτηνιάτρων του φόρουμ...:(

Τίποτα να στε καλα κι εσυ και το γατακι, καλο ειναι να προσθεσεις το σχολιο στους κτηνιατρους στο αναλογο ποστ για τον συγκεκριμένο να ξερουμε, μπορει και να ετυχε ολοι εχουν και στιγμές αδυναμιας ανθρωποι ειμαστε

Όλα καλά λοιπόν. Περαστικά και πάλι.:)

Περαστικα αδερφουλη του Σπιντυ!

Επιτέλους πάμε πιο καλά.Ο Τζούνιορ έχει αρχίσει να τρώει και πάλι-λιγότερο απο πρίν-αλλά του δίνω και συμπλήρωμα βιταμινών.Η κατάσταση όμως στο σπίτι είναι κωμικοτραγική.....Ο μεγάλος αδερφός μυρίζοντας τον Τζούνιορ και τα κατάλοιπά του στα χαλιά (τα καθάρισα μεν ..αλλά...)έχει γίνει αγνώριστος.Αγρίεψε για τα καλά.Ο Τζούνιορ δυστυχώς είναι ημιεξόριστος στο μπαλκόνι και με κοιτάζει με παράπονο γιατί νομίζει ότι τον έχω τιμωρήσει.Μόλις τον βάλω για λίγο μέσα κια τον πάρω αγκαλιά μου κάνει ένα σωρό χάδια και βέβαια νοιώθοντας τύψεις με πιάνουν τα κλάμματα..Η οικογένεια του Τζούνιορ γύρισε και με πήραν τηλέφωνο για να τον πάρουν πίσω.Τους είπα ότι αφού ήρθαν έτσι τα πράγματα να τον κρατήσω λίγο και να τον πάω για εμβόλια και στείρωση.Το κακό είναι όμως ότι δεν ΘΕΛΟΥΝ να τον στειρώσουν αλλά και δεν δέχονται την γνωστή "οσμή" μέσα στο σπίτι τους...Τρελλοκομείο...Περιμένω να μου τηλεφωνήσουν αργότερα να δω τι θα αποφασίσουν...

Επιτέλους πάμε πιο καλά.Ο Τζούνιορ έχει αρχίσει να τρώει και πάλι-λιγότερο απο πρίν-αλλά του δίνω και συμπλήρωμα βιταμινών.Η κατάσταση όμως στο σπίτι είναι κωμικοτραγική.....Ο μεγάλος αδερφός μυρίζοντας τον Τζούνιορ και τα κατάλοιπά του στα χαλιά (τα καθάρισα μεν ..αλλά...)έχει γίνει αγνώριστος.Αγρίεψε για τα καλά.Ο Τζούνιορ δυστυχώς είναι ημιεξόριστος στο μπαλκόνι και με κοιτάζει με παράπονο γιατί νομίζει ότι τον έχω τιμωρήσει.Μόλις τον βάλω για λίγο μέσα κια τον πάρω αγκαλιά μου κάνει ένα σωρό χάδια και βέβαια νοιώθοντας τύψεις με πιάνουν τα κλάμματα..Η οικογένεια του Τζούνιορ γύρισε και με πήραν τηλέφωνο για να τον πάρουν πίσω.Τους είπα ότι αφού ήρθαν έτσι τα πράγματα να τον κρατήσω λίγο και να τον πάω για εμβόλια και στείρωση.Το κακό είναι όμως ότι δεν ΘΕΛΟΥΝ να τον στειρώσουν αλλά και δεν δέχονται την γνωστή "οσμή" μέσα στο σπίτι τους...Τρελλοκομείο...Περιμένω να μου τηλεφωνήσουν αργότερα να δω τι θα αποφασίσουν...
Πραγματικά τρελοκομείο δεν ξέρουν τι θέλουν αυτοί οι άνθρωποι κ το κακό είναι ότι θα την πληρώσει το καημένο το γατάκι. Τι να πω μακάρι να σε ακούσουν κ να φερθούν υπεύθυνα γιατί έχουν να κάνουν με ζωή κ όχι με παιχνίδι

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back