Ο Τσάρλι!!

Mariel

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Mariel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 42 ετών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 1.871 μηνύματα.
ειπα να σας συστησω και το ενα απο τα χαμστερακια μου τον Τσαρλι!τον εχω απο περσι τον Απριλιο οταν τον ειχα παρει σε ηλικια 3,5 εβδομαδων:) τωρα ειναι ολοκληρος αντρας και πολυ ζωηρος!

εδω ειναι το κλουβι-πολυκατοικια του

ο Τσαρλι τωρα

πιο μικρος που κοιμοταν πανω μου

κι ο Τσαρλι οταν τον ειχα πρωτοπαρει κι ηταν μια σταλιτσα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

γλυκα ειναι,η γατα τον πειραζει η εχουν γινει φιλαρακια?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γλυκας ειναι. Εχουν πλακα τα χαμστερακια.:)

Γλυκας ο Τσαρλυ:) :) Θυμαμαι ειχαμε και εμεις ενα χαμστερακι οταν ημουνα 12-13 και ου ειχαμε ανοιχτο το κλουβακι και εκανε βολτες στο σπιτι, πολυ πλακα...Ιδικα οταν τρωνε φουντουκια πχ που τα κρυβουν στα μαγουλα και φουσκωνουν ειναι διπλη γλυκα:up:

Είχα κι εγώ χαμστεράκια κάποτε. Είχα τρέλλα με τα ποντικάκια!Ζευγάράκι αρσενικό - θυληκό. Πριν περάσει λίγος καιρός γεννάει η θυληκιά 2 μικρά. Σαν σκουλικάκια ήταν, τυφλά και άτριχα. Τη 2η μέρα τα έχασα. Έψαχναστο ροκανίδι αλλά τίποτα! Το είπα στο pet shop που τα είχα πάρει και μου είπε ότι μάλλον τα έφαγε ο αρσενικός γιατί όσο θηλάζουν δεν μπορούν να ξανάκάνουν sex. Έτσι την επόμενη φορά που γέννησε έβαλα τον αρσενικό σε άλο κλουβί. Την ίδια κιόλας μέρα τα μικρά εξαφανίστηκαν! Τα έτρωγε τελικά η μάνα!!! :mad:
Έπαθα σοκ. Έφαγε τόσο ξύλο η θυληκιά, και μη μου πείτε γιατί την έδειρα!, που μέχρι και η μητέρα μου που τα συχενόταν τη λυπήθηκε.... Την ίδια κιόλας μέρα τα πήγα πίσω μαζί με τα κλουβιά τους στο pet shop που τα είχα πάρει! Κανονικά έπρεπε να είχα δείρει αυτόν τον βλάκα που μου τα πούλησε ζευγάρι για να "εχουν παρέα το ένα το άλλο" όπως είχε πει. Αν είχα πάρει ένα θα ήταν καλύτερα τα πράγματα. Τώρα όπως βλέπω το δικό σου ζηλεύω, αλλά δεν το ξαναεπιχειρώ. Πραγματικά όμως, η Τσίκι πως αντιδράει? Από τη μια τα ψάρια από την άλλη το χάμστερ, θα έχει τρελλαθεί η γατούλα:blink: :blink: :blink:

Ασπασια,μετα απο αρκετο ψαξιμο βρηκα οτι τα συγκεκριμενα χαμστερακια ειναι αυστηρα μοναχικα ζωακια.δεν κανει να μενουν μαζι με αλλα του ιδιου ειδους γιατι κινδυνευουν να τσακωθουν πολυ και το ενα να σκοτωσει το αλλο.οταν ημουν μικρη ειχα κανει τη βλακεια να παρω κι εγω ζευγαρι και σε λιγο καιρο ειχα γεμισειμε ποντικια σ'ολο το σπιτι!!απο τοτε επαθα σοκ κι εκανα πολλα χρονια να ξαναπαρω.
οι αρσενικοι οντως τρωνε τα μωρα,μιας και στη φυση τα μεγαλωνει η μητερα μονη της.μανα που τρωει τα μωρα ειχα κι εγω.απ'ο,τι βρηκα αυτο μπορει να οφειλεται σε αρκετους λογους.αν για καποιο λογο η θηλυκια φοβηθει/αισθανθει απειλη,αν ειναι πολυ νεα,αν ειναι απειρη,αν θεωρησει οτι δεν υπαρχει αρκετο φαγητο στο περιβαλλον.γι'αυτους τους λογους τα τρωει προκειμενουν να ξαναπαρει τις πρωτεινες που καταναλωσε για να τα δημιουργησει.ακουγεται λιγο αγριο,αλλα ας μην ξεχναμε οτι στο φυσικο τους περιβαλλον οι πηγες τροφης ειναι περιορισμενες,οποτε αν δεν ειναι επαρκεις για τα μωρα υπαρχει η λογικη να επιβιωσει τουλαχιστον η μητερα ωστε οταν ξαναυπαρξει τροφη να κανει αλλα μωρα.

οσο για την Τσικι,δεν εχουν τις καλυτερες των σχεσεων...:rolleyes: μια φορα καταφερε και ανοιξε το κλουβι και τον κυνηγαγε επι 1 ωρα!!!ευτυχως δεν τον ειχε πειραξει οταν την ειδαμε.βεβαια ο Τσαρλι επαθε υστερια και μολις τον εβαλα στο κλουβι πλενοταν επι 1 ωρα στην κυριολεξια,γιατι η Τσικι τον ειχε σαλιωσει παντου!επαθα σοκ βεβαια κι απο τοτε προσεχω υπερβολικα,η βαζω το κλουβι σε δωματιο που μπαινει η Τσικι,η οταν ξυπναει ο Τσαρλι(απογευμα-βραδυ)κλεινω την Τσικι εκτος δωματιου.

Γλυκας ειναι!Θυμαμαι οταν ημουν πιο μικρη, και και συνεπεια ηταν και η αδελφη μου(περιπου 5-6 χρονων ηταν), ηθελε χαμστερακια. Και επειδη ακομα δεν μιλουσε ολοκληρωμενα, ελεγε στην μαμα μου κλαιγοντας:"Μαμα, ποτε θα μου παρεις ενα γαμιστερακι?"!!!!!:lol:
Η μαμα δεν της πηρε ποτε βεβαια, γιατι και τα φοβαται, και δεν τα θελει μεσα στο σπιτι!

Γλυκας ειναι!Θυμαμαι οταν ημουν πιο μικρη, και και συνεπεια ηταν και η αδελφη μου(περιπου 5-6 χρονων ηταν), ηθελε χαμστερακια. Και επειδη ακομα δεν μιλουσε ολοκληρωμενα, αλεγα στην μαμα μου κλαιγοντας:"Μαμα, ποτε θα μου παρεις ενα γαμιστερακι?"!!!!!:lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Πλακα πλακα η μικρη ειχε καταλαβει μου φαινεται και δεν το ελεγε λαθος.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :up: :up: :up:

Η μαμα δεν της πηρε ποτε βεβαια, γιατι και τα φοβαται, και δεν το θελει μεσα στο σπιτι!

Κι εμένα η μητέρα μου και τα φοβόταν και τα σιχαινόταν αλλά όπως κάνει πάντα όταν φέρνω ζώα στο σπίτι υποχώρισε... Η μόνη προύπόθεση ήταν να μην αναγκαστεί ποτέ να τα καθαρίσει και να μην τα αφήνω ελεύθερα στο σπίτι. Το μόνο ζώο που ήθελα να φέρω και δεν το θέλει με τίποτα κι έχει μείνει ανυποχώρητη στις απόψεις της δώ και χρόνια είναι για φίδι. Έχω τρέλλα με τα φίδια, αλλά μου έχει πει ότι αν πάρω ποτέ φίδι, θα με πετάξει μαζί με το φίδι από το μπαλκόνι!!!:lol: :lol: :lol:
Άκουσα βέβαια ότι τα φίδια τα ταϊζουν με ζωντανά ποντικάκια οπότε μου πέρασε και η επιθυμία να πάρω...:down: :down: :down:

P.S. Όσο για το "γαμιστεράκι" που έλεγε η μικρή, δεν φαντάζεσαι πόσο δίκιο είχε! Τα δικά μου δεν έκαναν και τίποτα άλλο όλη μέρα...:redface:

Η μαμα γενικοτερα φοβαται μερικα "πετουμενα". Αν της παμε τζιτζικια το καλοκαιρι, εξαφανιζεται απο το σπιτι...
Μυγες, αραχνες, κουνουπια κτλ, ευγνομονει την σαρδελα που τα εξολοθρευει ολα!Και χαμστερακι δεν επερνε στη Γεωργια γιατι ηξερε οτι εκεινη θα το καθαριζε-ταιζε κτλ.

Ασπασια,υπαρχουν και κατεψυγμενα ποντικια;)

πριν αρκετα χρονια ειχα την bella..
ενα καφετι ποντικακι, χωρις μακρια ουρα, με κοντη μυτη, σαν μικρο αρκουδακι ηταν..
την ειχα αρκετα χρονια, στο κλουβι της ειχε ενα σημειο για την τουαλετα της, (την οποια αν αργουσα λιγο να καθαριζω, γινοταν νευρικη και εβγαζε κατι ηχους, σα μουρμουριτο)σε ενα αλλο σημειο εκανε με το ροκανιδι το κρεβατι της και σε ενα αλλο σημειο μαζετε οτι φαγητο δεν ετρωγε, σαν αποθηκη ενα πραγμα..
με το που εμπαινα στο σπιτι και με μυριζε, πηγαινε στην πορτουλα του , σκαρφαλωνε και εκανε θορυβο για να την βγαλω εξω..
την ειχα αρκετα χρονια..
ομως ο θανατος της ηταν πολυ ασχημος, τοσο που δε θελησα να ξαναπαρω..
για πολλες μερες βασανιζοταν και δε μπορουσε να πεθανει, και εγω φυσικα ημουν πολυ μικροτερη τοτε, δεν ηξερα τι να κανω για να την βοηθησω, δε μπορουσε ουτε τα ματια της να ανοιξει, βαριανασαινε και φαινοταν οτι πονουσε..

τα ποντικακια ειναι πολυ καλα, αν εχεις ενα..δυστυχως δε φημιζονται για τα πατρικα-μητρικα συναισθηματα τους, αφου τεινουν να τρων τα παιδια τους...:(

Ασπασια,υπαρχουν και κατεψυγμενα ποντικια;)
Άντε καλέ! Ούτε κατεψυγμένα θα μπορούσα να του δώσω!!!! Τ'αγαπάω τα ποντικάκια!!! Άλλο να τρώνε τα φίδια ποντίκια ελεύθερα στη φύση κι άλλο να τα ταϊζω εγώ...
Νόμιζα ότι τρώνε ωμό κρέας και έλεγα ότι θα το ταϊζω μοσχάρι ή κάτι τέτοιο, αλλά ποντίκια? Άστο καλύτερα, να μου λείπει το βύσσινο, κι εν προκειμένω το φίδι....:(

Άντε καλέ! Ούτε κατεψυγμένα θα μπορούσα να του δώσω!!!! Τ'αγαπάω τα ποντικάκια!!! Άλλο να τρώνε τα φίδια ποντίκια ελεύθερα στη φύση κι άλλο να τα ταϊζω εγώ...
Νόμιζα ότι τρώνε ωμό κρέας και έλεγα ότι θα το ταϊζω μοσχάρι ή κάτι τέτοιο, αλλά ποντίκια? Άστο καλύτερα, να μου λείπει το βύσσινο, κι εν προκειμένω το φίδι....:(

Συμφωνω. Εγω μια φορα που ειχα παει σε ενα πετ σοπ ειδα εναν καταψυκτη. Και νομιζα τελοσπαντων πως ειχε μεσα κατι σε στυλ παγωτου για ζωακια ας πουμε. Κοιταω και τι να δω; Ποντικια σε διαφορα μεγεθη και χρωματα (προς το ροζ, ασπρα, γκρι...) Αηδια! Συχαινομαι και μονο που τα βλεπω η το σκεφτομαι και αηδιαζω και με τους ανθρωπους που τα σκοτωνουν! Τα καθαρματα! Τι τους φταινε τα ποντικακια;:( :( :cry: :cry:

αχ βρε παιδια...ελεος μην αρχισετε παλι αυτη την κουβεντα...
ειπαμε οπως εμεις ξεσκιζουμε τα κοτοπουλα και τα γουρουνοπουλα ετσι και αλλοι οργανισμοι τρωνε αλλα ζωα..τι να κανουμε τωρα ετσι ειναι η τροφικη αλυσιδα..
και γω ταιζω τα ψαρια, καταψυγμενα σκουληκια
εαν δεν μπορουσα να το κανω , να μην επαιρνα ψαρια!!!

και εγω ηθελα να παρω αλλα επειδη ζουνε πολυ λιγο,δεν παιρνω.2 χρονια δεν ζουνε μεσο ορο?

Τέλειο είναι το χαμστεράκι σου!
Και εγώ είχα ένα όταν πήγαινα δημοτικό. Το είχα αγοράσει την παραμονή Χριστουγέννων με τα λεφτά από τα κάλαντα. Οι γονείς μου δεν ήθελαν, αλλά εγώ έπεισα τον μπαμπά μου να πάμε στο petshop απλώς για να τα δούμε;) ! Και φυσικά έπεσε στην παγίδα μου:D ! Η μαμά μου όταν το είδε έβαλε τις φωνές, αλλά ήταν πλέον αργά:) ! Έζησε 3 και κάτι χρόνια. Ήταν ασπρούλης με κόκκινα μάτια και τον έλεγα Richie! Ήταν πολύ φιλικός και με τον τότε γάτο μου (τον κόκκινο-άσπρο που πέθανε) δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Το μόνο λίγο εκνευριστικό αρχικά, ήταν το γεγονός ότι όλο το βράδυ έτρεχε στη ρόδα του και δεν μπορούσα να κοιμηθώ! Μετά συνήθισα.
Στη φωτογραφία είναι η γιορτή της μαμάς μου και ο Richie το παίζει καλός προσφέροντάς της ένα γαρύφαλο! Φαγωμένο μεν αλλά της άρεσε!

Συνημμένα

• Richie.jpg
    Richie.jpg
    69 KB · Εμφανίσεις: 150
τι κουκλακι ειναι ο Richie:up: !!!ειναι απο τα νανακια χαμστερακια!

περιπου 2 χρονια ζουνε ναι.

δυστυχως κι εμενα το προηγουμενο χαμστερακι,η Κλαρα,το οποιο ειχα σωσει απο ενα αθλιο υπογειο πετ-σοπ οπου δεν υπηρχε ουτε φως,πεθανε πριν κατι μηνες αφου ταλαιπωρηθηκε παρα πολυ.για πολελς μερες δεν μπουορυσε νακουνηθει ουτε ν'ανοιξει τα ματακι της.δυστυχως στην Ελλαδα δεν υπαρχουν κτηνιατροι ειδικευμενοι σε αυτα ταζωα οπως στο εξωτερικο...:/:

εμενα για παραδειγμα θα μου αρεσε να παρω αρουραιο(οχι των υπονομων),αλλα αντε να τον φερω εδω:lol:

Παιδια θεος ο Richie!:up: Δεν παιζεται! Και τι τζεντλεμαν!!!:lol: :lol:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back