Ο Φούντας, η τριχόπτωση και η σκυλίτσα μας!!!

mariakalv

Νεοφερμένο μέλος

Η mariakalv αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 12 μηνύματα.
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!ΕΙΜΑΙ ΝΕΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΥΛΗ ΓΑΤΟΥΛΗ ΜΟΥ!!
Ο ΦΟΥΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ 2,5 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΣΙΑΣ!ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΕΙΩΣΩ ΤΗΝ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ Ή ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ!
ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΑΥΤΟ Ή ΑΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΤΡΙΧΩΜΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΡΩΣΩ ΜΟΛΙΣ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΛΙΓΟ.
ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΚΥΛΑΚΙ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΑ ΠΑΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΜΑΖΙ,ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΛΠ.ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ..
ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ Ο ΦΟΥΝΤΑΣ?
ΤΕΛΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΝΕΙ ΑΛΛΟΥ ΑΛΛΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΟΔΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕ!ΘΑ ΘΥΜΑΤΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ? 'Η ΘΑ ΜΑΛΩΝΟΥΝ??
ΑΥΤΑ!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλώς ήρθες και να χαίρεσαι τα ζωάκια σου.:)

Η μόνη λύση για την τριχόπτωση είναι το τακτικό βούρτσισμα, το οποίο έτσι κι αλλιώς επιβάλλεται στα μακρύτριχα για να μην κάνει κόμπους η γούνα τους. Σίγουρα τα μέλη με περσικά θα σου δώσουν περισσότερες πληροφορίες.

Όσο για τη σχέση του Φούντα με τη σκυλίτσα σου, πιστεύω ότι θα παραμείνει η ίδια, αφού στην ουσία μεγαλώνει μαζί της. Αν όμως πάει στον αδερφό σου, μπορεί να την ξεσυνηθίσει και να έχετε μικροεπεισόδια όταν θα ξανάρχεται σπίτι σας. Αυτό θα εξαρτηθεί από το χαρακτήρα του, αλλά και από την αντίδραση της σκυλίτσας σου. Πάντως, δεν νομίζω να έχετε ιδιαίτερο πρόβλημα.

Τέλος, θα ήθελα να σου ζητήσω να μη γράφεις με κεφαλαία, γιατί στο ίντερνετ είναι σαν να φωνάζεις.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Ο Φούντας. η τριχόπτωση και η σκυλίτσα μας!!!

χαχαχα!ομολογουμενως δεν το ηξερα για τα κεφαλαία!!!ευχαριστώ πολύ!
όσο για την τριχόπτωση έλεγα μηπως υπαρχει κάποιο σαμπουάν ή κατι τετοιο...
τελικά η στείρωση παιζει ρολο σ' αυτό???μου εχουν πει πως θα χανει πιο πολυ τριχωμα αμα τον στειρώσω..ισχύει??

Απ' όσο ξέρω, η στείρωση δεν παίζει ρόλο.
Υπάρχουν ειδικές τροφές για την καλύτερη ποιότητα του τριχώματος, όμως δεν ξέρω κατά πόσο επηρεάζουν την φυσιολογική τριχόπτωση.:hmm:

κι εγω ξερω οτι η στειρωση δεν παιζει ρολο, αλλα οταν ενηλικιωθει το γατακι ριχνει πιο πολλη τριχωμα αποτι ηταν μικρο:)

Καλώς ώρισες ,εσύ καί τά ζωάκια σου !!!:) Γιά την τριχόπτωση που ρωτάς,το πήγες το γατάκι στό γιατρό ,μήπως έχει κάποιο δερματικό πρόβλημα ;;;Αν όχι, πιστεύω και γώ ,ότι ένα καλό βούρτσισμα, με το ειδικό γάντι, θα του κάνει καλό (άν το δέχεται βέβαια το γάντι, διότι η δικιά μου ...κυρία ποτέ δέν το ήθελε !):mad: Ισως καί κανένα καλό ειδικό σαμπουάν; Επίσης μη ξεχνάς ,ότι είναι τώρα και η εποχή που χάνουν τρίχα. Είναι παροδικό. Αλλά ΠΡΩΤΑ απ όλα, ψάξτο με κάποιο γιατρό.
Οσο για τη σχέση σκύλου-γάτας που ρωτάς, πιστεύω ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα μεταξύ τών δύο,αν βέβαια φροντίσεις και σύ γι αυτό. να τα παρακολουθείς τον πρώτο καιρό ώσπου να πάρει το καθένα τήν μυρωδιά του άλλου,να γνωριστούν ,και όταν γίνει αυτό, τελείωσε. Δέν θα έχουν πρόβλημα . Τό ξέρω καί από προσωπική πείρα,με το σκύλο του γιού μου, που έρχεται αραιά και που, στήν αρχή έδειχνε λίγο...ζήλεια,λίγο ...μαγγιά ,ήθελε να την πειράζει τη γάτα μου.αλλά με συνεχή προσοχή από μας,τώρα τήν λατρεύει, και ούτε διανοείται να τήν πειράξει !Καί κάθε φορά που έρχεται, τήν χαίρεται :D Ολα εξαρτώνται από σας και πώς θα τα μάθετε . Βέβαια, υπάρχουν καί περιπτώσεις, που δέν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο,αν είναι κάποια ράτσα σκύλου, που δέν τα πάει γενικά με τίς γάτες, η καί το αντίστροφο. Σου εύχομαι ,γρήγορα να έχεις τη χαρά αυτή, να τα απολαμβάνεις βλέποντάς τα !!!!:clapup:

βασικά δεν πεφτει τωρα η τριχα του ιδιαιτερα...απλα ξερω πωσ μεγαλώνοντας εχουν μεγαλουτσικο προβλημα με την τριχα κλπ κ ελεγα μηπως με καποιο τροπο το προλαβω...αλλά απο οτι καταλαβα το βουρτσισμα είναι η λύση!!
σας ευχαριστώ πολυ για το καλωσόρισμα!!

αν ειναι περσικο, καθε 1-2 μηνες ενα μπανακι θα βοηθουσε την κατασταση:)

περισσοτερο να φοβασαι τις τριχομπαλες παρα την τριχοπτωση. Εγω εχω τρομαξει με τις τριχομπαλες γι' αυτο να μαθεις το γατακι σου απο τωρα να ανεχεται την χτενα για να μπορεις να το χτενιζεις και οταν μεγαλωσει!! Να το χαιρεσαι!

Διάβασα και για τις τριχομπαλες...και να σας πω την αληθεια δεν εχω δει ποτε να βγαζει μια γατα τριχες απο το στομαχι της...οπότε δεν ξερω ακόμα πωσ θα αντιδράσω!!
Τον μικρουλη απο τωρα τον βουρτσιζω για να μαθει...αλλα ακομα δε μαδάει και πολύ..

απο τωρα δεν θα δεις τριχομπαλες, αλλα απο 7-8 μηνων και μετα να τις περιμενεις :( Παρε και ενα furminator στο μελλον για να αφαιρει τις περισσοτερες τριχες απο πανω του ωστε να μην αφηνει πολλες τριχες στα επιπλα και στο σπιτι γενικοτερα.

νομιζω το furminator δεν κανει για τριχωμα περσικων..

το furminator τι ειναι???να φανταστω καμια ειδικη βουρτσα??

ναι, ειναι ειδικη βουρτσα που μαζευει πολλες περισσοτερες τριχες απο τις συνηθισμενες. αλλα εχει ρατσες που δεν κανει να χρησιμοποιειται..βεβαια τωρα που βρηκα την λιστα δεν λεει καπου οτι δεν κανει για περσικα..
Cat Breeds NOT Recommended for the FURminator DeShedding Tool

Balinese Javanese Sphynx Bombay Korat Tiffany-Chantilly Cornish Rex LaPerm Turkish Angora Devon Rex Oriental Turkish Van European Burmese Ragamuffin York Chocolate Havana Brown Singapura (Depends on coat)

αααααααα!μαλιστα!ευχαριστω πολυ!κ οντως δε λεει κατι για τισ περσικες οποτε επιτρεπεται, λογικά!
το προμηθευομαι απο pet shop?ελπιζω να μην χρειαστεί να το παραγγειλω απο internet!

υπαρχει κ σε πετ σοπ απλα πρεπει να εισαι προσεκτικη στις απομιμησεις:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back