Ο άνθρωπος της διπλανής μας πόρτας... μια μεγάλη ιστορία...

fru_fru

Δραστήριο μέλος

Η fru_fru αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 62 ετών και μας γράφει από Καλλιθέα (Αττική). Έχει γράψει 586 μηνύματα.
Παιδια, πολυ καιρο σκεφτομαι να μοιραστω τις εμπειριες μου σε αυτο το θεμα, ισως να με θεωρησετε χαζη αλλα δε χανω και τιποτα να πω το τι σκεπτομαι.

Λυπαμαι, αλλα θα μακρυγορησω αλλα και παλι περιληψη της περιληψης θα κανω, αδυνατον να τα πω πιο περιληπτικα και ας με κραξετε.

Εδω και αρκετα χρονια συνειδητοποιησα οτι στην ακριβως διπλανη μας πορτα μπορει να υπαρχει απιστευτη δυστυχια, αλλα ΜΠΟΡΟΥΜΕ να βοηθησουμε!

Με διαφορα λεγομενα ανακαλυψα πολλα... Πανω απ ολα δυο γιαγιαδες που ειχαν μαραζωσει μεσα στη μοναξια τους. Μου το ελεγαν ολοι, ο μπακαλης, ο μαναβης, ο χασαπης. Λιγοστα τα λεφτα.. μεχρι και το σεντ υπολογιζαν (αχ κατακαημενη δραχμη) το χειροτερο? ΜΟΝΑΞΙΑ. Προσπαθησα πριν απο περιπου 5 χρονια να τις πλησιασω διακριτικα, τη καθεμια ξεχωριστα . Με καλεσαν σπιτι τους η καθεμια ξεχωριστα γιατι δε γνωριζονταν για καφεδακι ελληνικο και πήγα φυσικα σε ξεχωριστους χρονους.

Οι γιαγιαδες δε γνωριζονταν μεταξυ τους και υπεφεραν απο απιστευτη μοναξια. Ε! Στην αρχη τους πηγαινα ταπερακια τουλαχιστον καθε Σαββατο πρωι με 3-4 μαγειρευτα φαγητα και για λιγη παρεα. Μετα μου ηρθε μια φλασια. Γιατι να μην παρουν απο μια γατουλα για παρεουλα? Και ναι, τους πηγα ως "δωρο" απο ενα γατονι! Ειναι μεγαλα σε ηλικια τα γατια τωρα, το ενα περιπου 12 ετων και το αλλο το υπολογιζω στα 10-11.

Βρε παιδια, δε μπορειτε να φανταστειτε τη χαρα που ειδα με το που τα πηγα! Τη λαμψη στο βλεμμα οτι ναι, εσυ ψιψινι εισαι για μενα και εγω για σενα!!!

Εξυπακουεται οτι τις συστησα μεταξυ τους απλα δεν ταιριαξαν δεν καταλαβα τι ακριβως δεν τις ενωνε.

Για να μη μακρυλογω, δυο χρονια μετα μου σφυριξαν μπακαλης,μαναβης κλπ οτι και ενας παππους οοοολο γρινιαζει που πεθαναν ολοι του οι φιλοι στο καφενειο και δεν εχει πού να παει και με ποιόν να παει εστω μια βολτιτσα.
Για καλη μου και δικη του τυχη ηξερα ενα σκυλακι σχετικα ηλικιωμενο που εψαχνε σπιτι (και εψαχνε σπιτι χρονια ολοκληρα...). Και ναι, εγινε η παντρεια, και ο παππους ειναι ΑΓΝΩΡΙΣΤΟΣ! Και το σκυλακι μαζι! Καθε πρωι και καθε απογευμα βολτιτσα μαζι! Καμαρωτοι- καμαρωτοι!

Για το ιστορικο μονο να πω.... οτι η μια γιαγια πεθανε.. αλλα ανελαβε το γατονι της η αλλη γιαγια που ξερω, και τωρα δε πιανεται η γυναικα, ολο ανεκδοτα μου λεει οποτε τη βλεπω για τις χαζομαρες των γατων της.!!

Και θα θελα τη γνωμη σας και τη βοηθεια σας, γιατι πολυ καιρο το σκεπτομαι αλλα δε γνωριζω κοσμο σε αυτους τους τομεις...

Μηπως να καναμε μια παρουσιαση σε ΚΑΠΗ ?? Λεω με το χαζο μυαλο μου οτι ισως και να αξιζει το κοπο, αλλα προσωπικα δεν εχω 'ακρες' για να γινει κατι τετοιο.

Ειδα με τα ιδια μου τα ματια ομως οτι συνεισφερει..σε ολους!

Δε ξερω,γνωμες ζητω. Και φυσικα καποιους που να ασχολουνται με θεματα ηλικιωμενων.

φιλικα
Φρου

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εμενα δε μου φαινεται καθολου κακη ιδεα,στα γηροκομεια εχουν ζωακια για να εχουν παρεα οι ηλικιωμενοι.Ακομα και αφισακια αν βαλετε στα ΚΑΠΗ η ενα φυλλαδιο να μοιρασετε εκει νομιζω θα ηταν πολυ καλη κινηση!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγω σκεπτομουν περισσοτερο μια παρουσιαση σε μερικα ΚΑΠΗ ισως ετσι ευαισθητοποιηθουν ατομα και αν ειναι οντως μοναχικα να υιοθετησουν ψυχουλες. Γι αυτο και ζητησα αν εχει καποιος ακρες η γνωριμιες να μου δωσει μερικα στοιχεια..

Εχουμε ειδικο φυλλαδιο για ηλικιωμενους αν θελεις μπραβο κι εμεις δινουμε σε μεγαλους μεγαλα γατακια εξισου στην αθηνα καποιος που ηθελε να ασχοληθει με αυτο ηταν ο αιλουρος. Καλο θα ηταν να γινει μια παρουσιαση γατας σε ηλκικιωμενα ατομα αλλα οχι πολύ και το θεμα ειναι να παρακολουθουνται απο καποιον σανταρ ναμη πεθανουν και μεινει η γαα μεσα στο σπιτι γιατι τη βαψαμε, επειδη ειναι μονοι ανθρωποι καλυτερα να εχουμε δυο τρια ατομα να παιρνουν τακτικα τηλεφωνο και σπιτια φιλοξενειας αλλων γιαγιαδων αμα γινει κατι στη μια. Αν θελεις να το οργανωσεις ειναι καλη ιδεα

Η ιδέα είναι βέβαια καλή αλλά θέλει πολλή σκέψη και προσοχή γιατί, δυστυχώς, όταν οι ηλικιωμένοι άνθρωποι φύγουν από τη ζωή τα ζώα βρίσκονται ξαφνικά στο δρόμο, μόνα τους!!! Έτσι, λοιπόν, η "παρακολούθηση" από ένα τρίτο άτομο κρίνεται απαραίτητη! Συμφωνώ απολύτως με την yasmin.

Εκει ειχε κολλησει το σχεδιο.. βεβαια δινοντας τη γαα στην ουσια δικτυωνεις και τον ανθρωπο και θα μπορουσαν να αλληλοβοηθιουνται και ενας νεος ανθρωπος να ενδιαφερεται γι αυτους με σκοπο να προφυλαχθει και η γατα... μαλλον σπιτια μονιμης φιλοξενειας θα ηταν καλυτερο και η γατα να ανηκει σε σωματειο η ομαδα ετσι ωστε εαν γινει κατι να μπορει κανεις με το χαρτι φιλοξενειας να τη διεκδικησει απο αστυνομια( σφραγιζουν τα σπιτια με τα ζωντανα μεσα) η να τη δωσει σε αλλη γριουλα , θελει υποδομη σε ανθρωπους αυτο, Η θα μπορουσαν να κανουν ομαδικη υιοθεσια ανα καπη αλλα θα πρεπει να ειμαστε σιγουροι οτι ολοι συμφωνουν

Οχι, δεν μιλω για ΚΑΠΗ ως οργανωση. Αυτο που σκεπτομουν ηταν μηπως με φυλλαδια που να μοιραστουν σε ΚΑΠΗ βρεθουν γονεις για τα ηλικιωμενα ζωα. Συνεργαζομαι και με τη σκυλοφορουμια και εχουμε ηδη απευθυνθει στη ΣΑΠΤ μηπως και μας δωσουν καποιες οδηγιες τι που και πως. Η προσωπικη μου πειρα λεει πως κατι τετοιο μπορει να γινει. Και τι, πεντε ατομα γνωριζω στη γειτονια μου (και τη προηγουμενη γειτονια μου) και παλι δωθηκαν 2 ενηλικες προς γηραιες πλεον γατουλες + 1 σκυλακος παππους που εζησε και θα πεθαινε μεσα σε ενα κλουβι. Απλα τα ζωα αυτα ηταν τυχερα. Αλλα ισως μπορουν να γινουν και αλλα ζωα τυχερα με καποια κινητοποιηση. Και οχι μονο τα ζωα! Αλλα και οι γονεις τους να εχουν καλυτερη ζωη.

Φυσικα τα ζωακια να δινονται με προδιαγραφες ηλικιας. Και υπ οψιν οτι αν προκειται για σκυλακια να ειναι ηρεμα (που ουτως η αλλως σε μεγαλες ηλικιες ολα τα ζωακια ειναι ηρεμα)

Ομολογω οτι στη γατοφορουμια δε βρηκα ανταποκριση, πραγμα που με εξεπληξε, αλλα η σκυλοφορουμια ολο και κατι ψαχνει. Και να πω κατι?
Προκειμενου να ζει ενας ανθρωπος μοναχικα και μια γατα μοναχικα μεχρι να πεθανουν γιατι να μη το προσπαθησουμε? Φανταστειτε με το μυαλο σας. Ενας ανθρωπος μονος κι ερμος χωρις παρεα. Μια γατα μεσα σε ενα κλουβι. Ειναι καλυτερα ετσι?

Αν εχετε προτασεις και θελετε να μου τις πειτε εδω ειμαι!

φιλικα
φρου

Εχουμε ειδικο φυλλαδιο για ηλικιωμενους αν θελεις μπραβο κι εμεις δινουμε σε μεγαλους μεγαλα γατακια εξισου στην αθηνα καποιος που ηθελε να ασχοληθει με αυτο ηταν ο αιλουρος. Καλο θα ηταν να γινει μια παρουσιαση γατας σε ηλκικιωμενα ατομα αλλα οχι πολύ και το θεμα ειναι να παρακολουθουνται απο καποιον σανταρ ναμη πεθανουν και μεινει η γαα μεσα στο σπιτι γιατι τη βαψαμε, επειδη ειναι μονοι ανθρωποι καλυτερα να εχουμε δυο τρια ατομα να παιρνουν τακτικα τηλεφωνο και σπιτια φιλοξενειας αλλων γιαγιαδων αμα γινει κατι στη μια. Αν θελεις να το οργανωσεις ειναι καλη ιδεα

Γιασμιν, μηπως μπορεις να μου στειλεις το φυλλαδιο???
Για τα σκυλακια συνεννοουμαστε με αλλη ομαδα, οποτε μη σας ζαλιζω!!
Και φυσικα θα σ ενημερωσω αν τυχει να κανουμε καποιες αλλαγες, αλλα θα μιλησουμε με πμ η μεηλ για να μη ζαλιζουμε ολο το κοσμο!
Σ ευχαριστω πολυ πολυ πολυ!

Για ομαδικη υιοθεσια ανα ΚΑΠΗ δε το βλεπω ευκολο.... Αλλα θα το προσπαθησουμε και αυτο. Μη ξεχναμε αλλοι τρελλαινονται για ζωακια
και αλλοι δε θελουν να τα βλεπουν ουτε ζωγραφιστα.

Παιδια, σαφεστατα και θα υπαρχει ενα τριτο ατομο να παρακολουθει το τι γινεται. Π.χ. παρακολουθησα και τις τρεις υιοθεσιες (τι παρακολουθησα... με παρακολουθουσαν εκεινοι απ τον ενθουσιασμο τους) Και σας λεω, με το που "εφυγε" η μια γριουλα εκανα προταση στην αλλη γιαγια και με χαρα της πηρε το ζουζουνι. Μπορει να γινοταν και το αντιθετο. Θα το αντιμετωπιζα τοτε και μη με πειτε κουφιοκεφαλη, αλλα ειλικρινα νομιζω πως καλυτερα που εζησε η "αζητητη" ενηλικη γατα 4.5 χρονια με παρεα, οπως και η κυρια που την ειχε παρα να ηταν σε ενα κλουβι η στο δρομο. Αυτο που με προβληματιζει ειναι που μου ειπατε οτι 'σφραγιζουν το σπιτι και τα γατια μαζι?? Μα οντως συμβαινει?

Γιασμιν, σου στελνω π.μ.

Ευχαριστω πολυ παιδια για τις γνωμες σας, τις διαβασα προσεκτικα σημερα και νομιζω μπορουμε να οργανωθουμε για το σχετικο θεμα, μα
και 20 ηλικιωμενες γατες/σκυλακια να μπορεσουν να βρουν σπιτι ετσι αξιζει το κοπο... Ειναι αλληλοβοηθεια. Αν βλεπατε τη γιαγια ποσα ανεκδοτα που αραδιαζει με διαφορα καμωματα που κανουν οι ψιψινες, αλλα και το παππου που εχει γινει αλλος ανθρωπος θα μενατε εκπληκτοι!!

Ευχαριστω και παλι!!!:):):):):)

Και εμένα με φρίκαρε αυτό με τα σφραγισμένα σπίτια και τα ζώα μέσα.... Θέλω να ελπίζω ότι δεν συμβαίνει!

μπράβο fru-fru..!τέτοιες κινήσεις δίνουν ζωή και στους ανθρώπους και στα ζωάκια. μπράβο σου που δείχνεις τόσο ενδιαφέρον για τους γύρω σου. Ενα ζωάκι δίνει τεράστια χαρά σε έναν μοναχικό άνθρωπο. Αντίστοιχα και το ζωάκι λαμβάνει τεράστια περιποίηση και αγάπη.
Σίγουρα όταν πρόκειται για άτομα μεγάλης ηλικίας είναι καλό να υπάρχει μια βοήθεια από τρίτο άτομο για κάθε ενδεχόμενο. Εγώ είμαι πολύ υπέρ της ιδέας σου κι εύχομαι να πραγματωθεί με επιτυχία! :greycat:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back