χριστινα
Διάσημο μέλος

Κατι που εχασα;;; Γενικα κι εγω δεν κοιταζω πλανα απο τις καταγγελειες. Ουτε στη τηλεοραση καν δεν τα αντεχω, ακομη και σε ταινιες. Αλλα συνηθως βλεπω προειδοποιησεις εδω. Περαν αυτου, αν μπορω να κανω κατι, προσπαθω, ακομη και μην εχοντας οπτικη εικονα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ioanna_g
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anabou
Διάσημο μέλος
Μήπως θα ήταν καλύτερα τέτοια βίντεο και εικόνες να μπαίνουν με την μορφή λινκ και κάποια περιγραφή του τι συμβαίνει; Έτσι όποιος θέλει να τα δει τα βλέπει και όποιος δεν θέλει ή δεν αντέχει πληροφορείται για το τι συμβαίνει.
aretha
Περιβόητο μέλος
Πιστεύω όμως ότι κάνουν ένα σημαντικό λάθος τακτικής, γιατί η υπερέκθεση στη φρίκη και τη βία τελικά οδηγεί στο αντίθετο αποτέλεσμα, στην απευαισθητοποίηση.
Θυμηθείτε, για παράδειγμα, πώς σας είχαν φανεί εκείνες οι εικόνες στην τηλεόραση από τον πρώτο πόλεμο του Κόλπου... Και πώς σας φαίνονται τώρα, που έχουμε πια δει την καταιγίδα της ερήμου, τον εμφύλιο στη Γιουγκοσλαβία και τόσα άλλα.
Η υπερέκθεση στις απεικονίσεις της βίας προκαλεί την υποσυνείδητη πεποίθηση ότι η απεικονιζόμενη κακοποίηση είναι αυτό μόνο: μια ακίνδυνη απεικόνιση, όπως πχ μια δολοφονία στο σινεμά (το σημαίνον γίνεται σημαινόμενο, που θα 'λεγαν και οι ειδικοί επί του θέματος).
Με λίγα λόγια, κάθε φορά που βλέπουμε τέτοιες εικόνες, θα ενοχλούμαστε όλο και λιγότερο (θέλουμε - δε θέλουμε) μέχρι που στο τέλος δε θα μας πειράζει πια καθόλου, θα μας φαίνεται αναμενόμενο και φυσιολογικό...

mimikaki
Διάσημο μέλος
" και θα θελήσει να το πραγματοποιήσει...Δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει, δεν ξέρω πώς πρέπει να γίνει, πραγματικά είδα τις εικόνες μόνο για να έχω μια άποψη και μια γνώμη αλλά αρρώστησα..
Επείσης πιστεύω ότι δεν είναι σωστό να βομβαρδίζονται μικρά παιδιά με τέτοιες εικόνες, όπως πχ η Ελίνα, ή το νανάκι, και πόσα άλλα παιδάκια που μπαίνουν εδώ μέσα....
μελινάκι
Πολύ δραστήριο μέλος
αυτη ειναι μια σωστη σκεψηΕγώ πιστεύω στο δικαίωμα της επιλογής. Δεν μπορείς να αναγκάσεις κάποιον να δει αυτά τα βίντεο και τις εικόνες. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι στο site μπορεί να μπουν και παιδιά. Ανήκω κι εγώ στην κατηγορία που μεν γνωρίζω τι συμβαίνει, προσπαθώ να φέρομαι 'έξυπνα' ως καταναλώτρια, όσο μπορώ τουλάχιστον.
Μήπως θα ήταν καλύτερα τέτοια βίντεο και εικόνες να μπαίνουν με την μορφή λινκ και κάποια περιγραφή του τι συμβαίνει; Έτσι όποιος θέλει να τα δει τα βλέπει και όποιος δεν θέλει ή δεν αντέχει πληροφορείται για το τι συμβαίνει.

Το να δινουμε το ερεθισμα για να το ψαξει κανεις απο μονος του, πιστευω πως ειναι οτι καλυτερο μπορουμε να κανουμε.
Δεν ειναι αναγκη να του δινουμε "μασημενη τροφη", που στην τελικη μπορει να μην του αρεσει κιολας!

Στο σαιτ εχει προσβαση ο καθενας, ακομα και παιδια.
Ας μην ξεχναμε οτι υπαρχει και ενα 11χρονο κοριτσακι που γραφει εδω.
Νομιζω πως κανεις μας δεν θα ηθελε να ειναι υπευθυνος γιατι ενα παιδι ειδε το ποστ του και δεν μπορει να κοιμηθει το βραδυ και βλεπει εφιαλτες.
Ακομα και εγω που εχω δει απειρες σκηνες βιας σε ζωα(ακομα και βιντεο της PETA)χθες δεν μπορεσα να κοιμηθω ηρεμα.
Δεν ειναι μονο αυτο που θελουμε να πουμε, ειναι και ο τροπος που το λεμε. Νομιζω εχει ξαναγινει θεμα εδω...
Και τελος, ας μην ξεχναμε οτι δεν ειμαστε μονο μεις που φαινομαστε εδω.Ειναι και αλλοι επισκεπτες που μπαινουν να διαβασουν κατι για γατες, και βλεπουν αλλα αντι αλλων.
Θα παρακαλεσω τους διαχειριστες ή να διαγραψουν το θεμα που αναφερει η Νοτα, ή να δωθει καποιο λινκ ετσι ωστε ο καθενας μας να εχει τη δυνατοτητα να επιλεξει αν θελει ή οχι να δει τις εικονες.

μελινάκι
Πολύ δραστήριο μέλος
εχουν ηδη γινει link οι εικονες.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ok σαρδελαεχουν ηδη γινει link οι εικονες.
Δεν μπηκα καν να κοιταξω το θεμα.
Δεν αντεχω να το ξαναδω παλι.
Ευχαριστω μελινακι!

ioanna_g
Δραστήριο μέλος
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Μόνο που με προβληματίζει κι εμένα αυτό που είπε η aretha, φοβάμαι κι εγώ μήπως λειτουργήσει αντίστροφα.
myrtos
Δραστήριο μέλος
και εκτως αυτου με το να δινουμε τοση σημασια ( δικαιολογημενα )ισως προκαλουμε και τετοιες συμπεριφορεςΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Evelia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Είναι τόση η αθλιότητα που δεν έχω λόγια .....
Είμαι μαζί σας για ότι κι αν επιχειρήσετε.
ΑΝΝΑ
Εκκολαπτόμενο μέλος
mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος
Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν τις κρίνω απαραίτητες, όλοι ξέρουμε τι γίνετε στον κόσμο και την φρίκη που υπάρχει, το αν θα το παλέψουμε ή όχι γιανα βοήθησουμε όσο μπορούμε δεν εξαρτάτε από τις εικόνες που θα δούμε ή όχι.
όπως δεν θα ευαισθητοποιηθούν κάποια άτομα που είναι αναίσθητα βλέποντάς τες έτσι δεν θα αναισθιτοποιηθούν όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται και στεναχωριούνται με όλα αυτά.

sublime
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ομως..αρνούμαι κάθε μέρα, μα κάθε μέρα να "μου τρίβουν στη μούρη" σκηνές που δεν θέλω να βλέπω και επί της ουσίας δεν μπορώ να κάνω κάτι γι'αυτές.
Συμφωνώ απόλυτα. Δεν βλέπω με ποιόν τρόπο βοηθάμε με το να τα βλέπουμε, να στεναχωριόμαστε και να λέμε "κρίμα" , "λυπάμαι", "πονάω" κλπ.
Να έλεγα οτι το site δεν είναι για φιλόζωους θα το καταλάβαινα, αλλά μεταξύ μας να ανταλλάζουμε τέτοιες εικόνες και βιντεάκια μου φαίνεται μαζοχιστικό.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Και δεύτερον, δεν χρειάζεται να τις βλέπετε όλες, μόλις αντιλαμβάνεστε για τι πρόκειται να το κλείνετε δεν χρειάζεται να κάνετε μελέτη της εικόνας.
Όσο για τα μικρά παιδιά, ναι μεν έχετε δίκιο, αλλά αυτά κινδυνεύουν και από αλλού με άλλον τρόπο. Από κάτι κωλοπαιχνίδια που προωθούν τη βία και βγάζουν μάγκα όποιον σκοτώσει περισσότερους, από το κωλοσύστημα που προωθεί το ο θάνατός σου η ζωή μου, (κυρίως απ αυτό) και που ως άνθρωποι γονείς κλπ δεν έχετε κάνει ποτέ καμιά προσπάθεια να τα προστατέψετε, που δεν διαμαρτυρηθήκατε ποτέ στον moderator υπουργό και στο σινάφι του να σταματήσει να προωθεί τον ανταγωνισμό ως τρόπο ζωής, και να μην τον βαφτίζει και τον διαχωρίζει σε υγιή και μη υγιή.
Έχετε δίκιο. Όπως έχετε συνηθίσει σ αυτά και τα θεωρείτε αυτονόητα, έτσι θα συνηθίσετε και στις φρικαλεότητες και θα τις θεωρείτε αυτονόητες.
ioanna_g
Δραστήριο μέλος
Ίσως λοιπόν αυτά που λες και πιο πριν να μην χρειάζεται να τα πεις σε εμάς αλλά σε κάποιους που πραγματικά χρειάζονται να τους ανοίξουν τα μάτια. Εμεις είμαστε σε θέση να καταλάβουμε και χωρίς άμεσες εικόνες και να συζητήσουμε και αν μπορούμε να κάνουμε κάτι
.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
"Πρώτον, είναι απαραίτητο να τις βλέπετε για να μην θεωρείτε τρελό υπερβολικό κομπλεξικό κάποιον που λέει καμιά φορά κάποιες κουβέντες εναντίον του ανθρώπινου είδους. Επίσης για να μην κατακρίνετε κάποιους που έχουν τα κότσια και μπαίνουν και καταστρέφουν εγκαταστάσεις μέσα στις οποίες βασανίζονται ζώα και θεωρείτε ότι είναι υπερβολικοί ή ότι δεν έχουν το δικαίωμα να το κάνουν, και να μην τους θεωρείτε τρομοκράτες."
Εμείς μαζί τους είμαστε , άλλους πρέπει να πείσετε!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool