Ο άσχημος τούτος κόσμος και η αναπαραγωγή του....

Εγινε κατι με τη Νερινα;;; :hmm::hmm: Κατι που εχασα;;;
Γενικα κι εγω δεν κοιταζω πλανα απο τις καταγγελειες. Ουτε στη τηλεοραση καν δεν τα αντεχω, ακομη και σε ταινιες. Αλλα συνηθως βλεπω προειδοποιησεις εδω. Περαν αυτου, αν μπορω να κανω κατι, προσπαθω, ακομη και μην εχοντας οπτικη εικονα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όντως, και την έχουμε χάσει τελευταία... Τι γίνεται βρε παιδια;:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ πιστεύω στο δικαίωμα της επιλογής. Δεν μπορείς να αναγκάσεις κάποιον να δει αυτά τα βίντεο και τις εικόνες. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι στο site μπορεί να μπουν και παιδιά. Ανήκω κι εγώ στην κατηγορία που μεν γνωρίζω τι συμβαίνει, προσπαθώ να φέρομαι 'έξυπνα' ως καταναλώτρια, όσο μπορώ τουλάχιστον.

Μήπως θα ήταν καλύτερα τέτοια βίντεο και εικόνες να μπαίνουν με την μορφή λινκ και κάποια περιγραφή του τι συμβαίνει; Έτσι όποιος θέλει να τα δει τα βλέπει και όποιος δεν θέλει ή δεν αντέχει πληροφορείται για το τι συμβαίνει.

Καταλαβαίνω το σκεπτικό αυτών που ελπίζουν να σοκάρουν και να ευαισθητοποιήσουν με τέτοιες φρικαλέες εικόνες...
Πιστεύω όμως ότι κάνουν ένα σημαντικό λάθος τακτικής, γιατί η υπερέκθεση στη φρίκη και τη βία τελικά οδηγεί στο αντίθετο αποτέλεσμα, στην απευαισθητοποίηση.
Θυμηθείτε, για παράδειγμα, πώς σας είχαν φανεί εκείνες οι εικόνες στην τηλεόραση από τον πρώτο πόλεμο του Κόλπου... Και πώς σας φαίνονται τώρα, που έχουμε πια δει την καταιγίδα της ερήμου, τον εμφύλιο στη Γιουγκοσλαβία και τόσα άλλα.
Η υπερέκθεση στις απεικονίσεις της βίας προκαλεί την υποσυνείδητη πεποίθηση ότι η απεικονιζόμενη κακοποίηση είναι αυτό μόνο: μια ακίνδυνη απεικόνιση, όπως πχ μια δολοφονία στο σινεμά (το σημαίνον γίνεται σημαινόμενο, που θα 'λεγαν και οι ειδικοί επί του θέματος).
Με λίγα λόγια, κάθε φορά που βλέπουμε τέτοιες εικόνες, θα ενοχλούμαστε όλο και λιγότερο (θέλουμε - δε θέλουμε) μέχρι που στο τέλος δε θα μας πειράζει πια καθόλου, θα μας φαίνεται αναμενόμενο και φυσιολογικό...:/:

Το μόνο που σκέφτομαι είναι να μην βρεί μιμητές αυτή η απαίσια πράξη...Το ανθρώπινο μυαλό είναι δυστυχώς το πιό άρρωστο, όπως υπάρχουμε εμείς που καταδικάζουμε αυτές τις εικόνες σίγουρα και με λύπη μου πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος εκεί έξω που με το που θα τις δεί θα σκεφτεί : "Μα πώς δεν το είχα σκεφτεί αυτό??:hmm:" και θα θελήσει να το πραγματοποιήσει...

Δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει, δεν ξέρω πώς πρέπει να γίνει, πραγματικά είδα τις εικόνες μόνο για να έχω μια άποψη και μια γνώμη αλλά αρρώστησα..

Επείσης πιστεύω ότι δεν είναι σωστό να βομβαρδίζονται μικρά παιδιά με τέτοιες εικόνες, όπως πχ η Ελίνα, ή το νανάκι, και πόσα άλλα παιδάκια που μπαίνουν εδώ μέσα....

Εγώ πιστεύω στο δικαίωμα της επιλογής. Δεν μπορείς να αναγκάσεις κάποιον να δει αυτά τα βίντεο και τις εικόνες. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι στο site μπορεί να μπουν και παιδιά. Ανήκω κι εγώ στην κατηγορία που μεν γνωρίζω τι συμβαίνει, προσπαθώ να φέρομαι 'έξυπνα' ως καταναλώτρια, όσο μπορώ τουλάχιστον.

Μήπως θα ήταν καλύτερα τέτοια βίντεο και εικόνες να μπαίνουν με την μορφή λινκ και κάποια περιγραφή του τι συμβαίνει; Έτσι όποιος θέλει να τα δει τα βλέπει και όποιος δεν θέλει ή δεν αντέχει πληροφορείται για το τι συμβαίνει.
αυτη ειναι μια σωστη σκεψη;)

Καλως ή κακως(κακως κατα τη γνωμη μου), ο κοσμος που ζουμε ετσι ειναι...

Το να δινουμε το ερεθισμα για να το ψαξει κανεις απο μονος του, πιστευω πως ειναι οτι καλυτερο μπορουμε να κανουμε.
Δεν ειναι αναγκη να του δινουμε "μασημενη τροφη", που στην τελικη μπορει να μην του αρεσει κιολας!;)

Στο σαιτ εχει προσβαση ο καθενας, ακομα και παιδια.
Ας μην ξεχναμε οτι υπαρχει και ενα 11χρονο κοριτσακι που γραφει εδω.
Νομιζω πως κανεις μας δεν θα ηθελε να ειναι υπευθυνος γιατι ενα παιδι ειδε το ποστ του και δεν μπορει να κοιμηθει το βραδυ και βλεπει εφιαλτες.
Ακομα και εγω που εχω δει απειρες σκηνες βιας σε ζωα(ακομα και βιντεο της PETA)χθες δεν μπορεσα να κοιμηθω ηρεμα.

Δεν ειναι μονο αυτο που θελουμε να πουμε, ειναι και ο τροπος που το λεμε. Νομιζω εχει ξαναγινει θεμα εδω...

Και τελος, ας μην ξεχναμε οτι δεν ειμαστε μονο μεις που φαινομαστε εδω.Ειναι και αλλοι επισκεπτες που μπαινουν να διαβασουν κατι για γατες, και βλεπουν αλλα αντι αλλων.

Θα παρακαλεσω τους διαχειριστες ή να διαγραψουν το θεμα που αναφερει η Νοτα, ή να δωθει καποιο λινκ ετσι ωστε ο καθενας μας να εχει τη δυνατοτητα να επιλεξει αν θελει ή οχι να δει τις εικονες.

:|:|:|

ok σαρδελα:happy: εχουν ηδη γινει link οι εικονες.

ok σαρδελα:happy: εχουν ηδη γινει link οι εικονες.

Δεν μπηκα καν να κοιταξω το θεμα.
Δεν αντεχω να το ξαναδω παλι.

Ευχαριστω μελινακι!:D

Χαιρομαι πολύ γι'αυτό.

Αν στις διαμαρτυρίες για γούνες και τσίρκα και κάθε λογής φρίκη αντί για τριάντα άνθρωποι ήμασταν διακόσιοι τριάντα, οι ελπίδες θα ήταν περισσότερες. Γι αυτό μας τις βάζουν τις εικόνες κι όχι από καμιά ανωμαλία κι αφήστε τα αυτά.
Μόνο που με προβληματίζει κι εμένα αυτό που είπε η aretha, φοβάμαι κι εγώ μήπως λειτουργήσει αντίστροφα.

εχει δικιο η Αλικη :( και εκτως αυτου με το να δινουμε τοση σημασια ( δικαιολογημενα )ισως προκαλουμε και τετοιες συμπεριφορες

Παιδιά και γω συμφωνώ με το ότι μπορεί η υπερβολική έκθεση σε τόση αποτρόπαια βία να έχει αντίθετο αποτέλεσμα. Και επιπλέον δεν θα ήθελα το παιδί μου -αν είχα- να εθίζεται σε τέτοιου είδους εικόνες. Ας πάρει λοιπόν το σάιτ τα μέτρα του γι αυτό κι ας δώσει στους πιο ανθεκτικούς τη δυνατότητα να τα βλέπουν.
Είναι τόση η αθλιότητα που δεν έχω λόγια .....
Είμαι μαζί σας για ότι κι αν επιχειρήσετε.

Παντως κι εγω μολις ειδα φευγαλεα μια απο αυτες τις εικονες χθες αυθορμητα ηθελα να γραψω παρακληση να μη βαζουμε τετοιες εικονες εδω μεσα.Δεν πιστευω οτι εχει νοημα.Δε φευγουν απο το μυαλο σου...Μια αλλη φορα για ενα καμμενο ελαφακι που ελεγε δε το ειχα κοιταξει καθολου.Καμια φορα ομως η περιεργια σε παρακινει + σε σημαδευουν για παντα....Τα κειμενα ειναι καλυτερα κατα τη γνωμη μου..Συγνωμη...

αν και δεν έχω εφιάλτες το βράδυ, νομίζω ότι το θέμα αυτό δεν είναι τόσο σοβαρό από την άποψη του να ποστάρουμε ή όχι φωτογραφίες, εκτός απότι τις εικόνες αυτές τις βλέπουν και μικρά παιδιά.

Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν τις κρίνω απαραίτητες, όλοι ξέρουμε τι γίνετε στον κόσμο και την φρίκη που υπάρχει, το αν θα το παλέψουμε ή όχι γιανα βοήθησουμε όσο μπορούμε δεν εξαρτάτε από τις εικόνες που θα δούμε ή όχι.

όπως δεν θα ευαισθητοποιηθούν κάποια άτομα που είναι αναίσθητα βλέποντάς τες έτσι δεν θα αναισθιτοποιηθούν όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται και στεναχωριούνται με όλα αυτά.:|

Μπήκα σ'αυτό το site για να νιώσω τη θετική ενέργεια άλλων ανθρώπων που έχουμε μια κοινή αγάπη και ευαισθησία
Ομως..αρνούμαι κάθε μέρα, μα κάθε μέρα να "μου τρίβουν στη μούρη" σκηνές που δεν θέλω να βλέπω και επί της ουσίας δεν μπορώ να κάνω κάτι γι'αυτές.

Συμφωνώ απόλυτα. Δεν βλέπω με ποιόν τρόπο βοηθάμε με το να τα βλέπουμε, να στεναχωριόμαστε και να λέμε "κρίμα" , "λυπάμαι", "πονάω" κλπ.
Να έλεγα οτι το site δεν είναι για φιλόζωους θα το καταλάβαινα, αλλά μεταξύ μας να ανταλλάζουμε τέτοιες εικόνες και βιντεάκια μου φαίνεται μαζοχιστικό.

Παιδια δεν προκειται για ανταλλαγη και λυπαμαι που το βλεπετε ετσι το θεμα ειναι εμεις που ειμαστε φιλοζωοι να κανουμε κατι γι αυτο ολα αυτα τα μυνηματα προτεινουν λυσεις απο κατω εαν βλεπετε .. δεν ειναι κανεις εδω μεσα σαδιστης να τα βαζει επιτηδες. Η φελιξ ειπε οτι δεν ηξερε πως να βαζει λινκς.. τωρα εμαθε... ειναι αληθεια οτι αν ειχα δει κι εγω το θεμα χωρις λινκς δεν θα αντεχα να φτασω μεχρι τις λυσεις κατω σε πιανει εμετος

Πρώτον, είναι απαραίτητο να τις βλέπετε για να μην θεωρείτε τρελό υπερβολικό κομπλεξικό κάποιον που λέει καμιά φορά κάποιες κουβέντες εναντίον του ανθρώπινου είδους. Επίσης για να μην κατακρίνετε κάποιους που έχουν τα κότσια και μπαίνουν και καταστρέφουν εγκαταστάσεις μέσα στις οποίες βασανίζονται ζώα και θεωρείτε ότι είναι υπερβολικοί ή ότι δεν έχουν το δικαίωμα να το κάνουν, και να μην τους θεωρείτε τρομοκράτες.
Και δεύτερον, δεν χρειάζεται να τις βλέπετε όλες, μόλις αντιλαμβάνεστε για τι πρόκειται να το κλείνετε δεν χρειάζεται να κάνετε μελέτη της εικόνας.

Όσο για τα μικρά παιδιά, ναι μεν έχετε δίκιο, αλλά αυτά κινδυνεύουν και από αλλού με άλλον τρόπο. Από κάτι κωλοπαιχνίδια που προωθούν τη βία και βγάζουν μάγκα όποιον σκοτώσει περισσότερους, από το κωλοσύστημα που προωθεί το ο θάνατός σου η ζωή μου, (κυρίως απ αυτό) και που ως άνθρωποι γονείς κλπ δεν έχετε κάνει ποτέ καμιά προσπάθεια να τα προστατέψετε, που δεν διαμαρτυρηθήκατε ποτέ στον moderator υπουργό και στο σινάφι του να σταματήσει να προωθεί τον ανταγωνισμό ως τρόπο ζωής, και να μην τον βαφτίζει και τον διαχωρίζει σε υγιή και μη υγιή.
Έχετε δίκιο. Όπως έχετε συνηθίσει σ αυτά και τα θεωρείτε αυτονόητα, έτσι θα συνηθίσετε και στις φρικαλεότητες και θα τις θεωρείτε αυτονόητες.

Βρε Θανάση, μιλάς σε φιλοζωους! Και ίσως σε υπερβολικά φιλόζωους. Το να απευθύνεσαι σ'εμας (γιατί σ'εμας μιλάς εδω) λέγοντας "για να μην κατακρίνετε αυτούς που κάνουν..., για να μη με θεωρείτε υπερβολικό.." κλπ, μας υποτιμάει λίγο ως ανθρώπους που ακόμα και άσχημα να μιλήσει κάποιος για ζώο, νευριάζουμε υπερβολικά!

Ίσως λοιπόν αυτά που λες και πιο πριν να μην χρειάζεται να τα πεις σε εμάς αλλά σε κάποιους που πραγματικά χρειάζονται να τους ανοίξουν τα μάτια. Εμεις είμαστε σε θέση να καταλάβουμε και χωρίς άμεσες εικόνες και να συζητήσουμε και αν μπορούμε να κάνουμε κάτι:).

Έλα ντε , ρε Θανάση μήπως τα λες σε λάθος ανθρώπους?

"Πρώτον, είναι απαραίτητο να τις βλέπετε για να μην θεωρείτε τρελό υπερβολικό κομπλεξικό κάποιον που λέει καμιά φορά κάποιες κουβέντες εναντίον του ανθρώπινου είδους. Επίσης για να μην κατακρίνετε κάποιους που έχουν τα κότσια και μπαίνουν και καταστρέφουν εγκαταστάσεις μέσα στις οποίες βασανίζονται ζώα και θεωρείτε ότι είναι υπερβολικοί ή ότι δεν έχουν το δικαίωμα να το κάνουν, και να μην τους θεωρείτε τρομοκράτες."

Εμείς μαζί τους είμαστε , άλλους πρέπει να πείσετε!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back