ΞένιαΚ
Νεοφερμένο μέλος
Διάβασα όλο το θέμα και ομολογώ ότί λίγο αγχώθηκα και μπερδεύτηκα. Ο αλήτης μου, 15 χρονών υπερήλικος γάταρος, πάσχεί από ήπια νεφρική ανεπάρκεια, ανεβασμένες τιμές κρεατινίνης, τα τελευταία 4 σχεδόν χρόνια. Όταν ήταν νεαρός έκανε τρεις φορές ουρολιθίαση και χρειάστηκε να καθετηριαστεί, ευτυχώς δεν ήταν πέτρες αλλά λάσπη. Η κτηνίατρος τότε είπε ότι πιθανώς ευθύνεται η ξηρά τροφή που του έδινα, Ηill's για στειρωμένα ζώα, και μου πρότεινε να του δίνω κονσέρβες. Από τότε ο αλήτης έτρωγε μόνο κονσερβάκια και φακελάκια και δεν ξαναπαρουσίασε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Από τότε όμως που διαγνώστηκε το πρόβλημα νεφρικής ανεπάρκειας μου πρότεινε να τον ταϊζω μόνο εξειδικευμένη τροφή για ζώα με νεφρική ανεπάρκεια και αν θέλω κατα διαστήματα να του βράζω κότόπουλο ή γαλοπούλα και σπάνια σαρδέλα ή γαύρο (όχι άλλου είδος κρέατος). Ανάλατό βέβαια και να προσθέτω λίγο ωμό λάδι από πάνω. Ο αλήτης τρώει πλέον εκτός από κοτόπουλο ή γαλοπούλα μόνο την ρουαγιαλ κανίν. Είτε την ρενάλ είτε την ουρινάρι. Για ένα διάστημα που δεν έβρισκα τις συγκεκριμένες τροφές πουθενά, μου πρότειναν σαν εναλλακτική την αντίστοιχη της χιλς την k/d. Το ζώο εμφάνισε δυσκοιλιότητα, δεν επισκέφθηκε την τουαλέτα του για πάνω από 4 ημέρες, ανορεξία και χρειάστηκε σχεδόν 10μέρες συνεχόμενης διατροφής με κοτόπουλο για να συνέλθει.Έχει αντιμετωπίσει κάποιος παρόμοια περίπτωση; Μήπως πρέπει να το ψάξω; Η αλήθεια είναι ότι με τη συγκεκριμένη διατροφή η τιμές κρεατινίνης του παραμένουν σταθερές. Ανεβασμένες βέβαια αλλά σε ανεκτά επίπεδα. Έχει καποιος με αντίστοιχη περίπτωση να προτείνει κάτι;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kopritakos
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
εχω διαβασει κατι ερευνες στις οποιες λενε οτι απο την μια τα χαμηλοτερα ποσοστα πρωτεινης κανουν καλο, απο την αλλη πως κανουν μεγαλη διαφορα και τελος οτι η χαμηλη πρωτεινη οδηγει στον καταβολισμο της μυικης μαζας του ζωου και τα νεφρα επηρεαζονται το ιδιο. Εγω αν ημουν στην θεση σου, πιθανοτατα θα ταιζα τον γατο μου αποκλειστικα κονσερβες. Το θεμα ομως ειναι τι κονσερβες; Πιθανοτατα θα απεφευγα ολες αυτες που περιεχουν φυτικη πρωτεινη, ακομα και αν ηταν ειδικες για γατες με προβληματα στα νεφρα. Μαλλον θα επελεγα μια κονσερβα με μετριο ποσοστο ζωικης πρωτεινης και παραλληλα θα εκανα συχνες εξετασεις να δω αν υπαρχει ανοδος στις τιμες της ουριας και κρεατινινης. Αν εβλεπα οτι ανεβαινουν οι τιμες, τοτε πιθανοτατα θα επελεγα κονσερβες ειδικες για γατες με προβληματα στα νεφρα. Το σιγουρο ειναι οτι δεν θα του εδινα ξηρα τροφη με καμια δυναμη.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
ακρα..ειναι δικια σου αποψη..για μενα..ειναι ανιδιοτελη ενδιαφερον για τις ψυχουλες που εινμαι υποχρεωμενη να κανω το καλυτερο..μα δεν απαγορευσα σε κανεναν να το ψαχνει!ειπα οτι κακο σε εμας κανουμε με τοσο αγχος.. και φυσικα στα γατουνια μας! τωρα αν εσυ και οποιοσδηποτε θελει να το φτασει στα ακρα ειναι δικαιωμα σας!
οσο για την συνηθεια φυσικα και θα δειξει ο χρονος!
..ποτε δεν θα σκεφτω οτι..μου κοστιζει πολυ μια καλη τροφη..οποτε θα παρω την πιο φτηνη..κλπ..κλπ..οταν αναλαμβανω ενα ζωακι..θα κανω το καλυτερο για αυτο..αν δεν μπορω..απλα ΔΕΝ θα το αναλαβω..επισης να πω οτι ειναι πολυ ασχημο να χαρακτηριοζουμε κατι...ΑΚΡΑ..επειδη εμεις .. εχουμε αλλες αποψεις.ή ειμαστε λιγο ζαν μα φου.....πληζ....δεν ειναι και οτι καλυτερο..
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
για τα νεφρα εγω θα εδινα μια ειδικη τροφη για νεφρα ξηρη αλλα κ κονσερβα και χαπακια για ρυθμιση της πιεσης του αιματος(το περασαμε γι αυτο λεω). ομως αν εβλεπα οτι με την ειδικη τροφη χειροτερευε η κατασταση θα εκανα αυτο που λεει η sakura-chan. παντως η τροφη urinary δεν κανει για τα νεφρα ειναι εντελως διαφορετικες τροφες..
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
δεν πιστευω οτι ειναι κακο να ψαχνουμε κατι καλυτερο για τις γατουλες μας. Επισης οι χρωστικες ουσιες δεν ειναι το μονο πραγμα που θα πρεπει να αποφευγουμε. Αλλωστε υπαρχουν περιπτωσεις στις οποιες οι χρωστικες ουσιες προερχονται απο φυτικες πηγες ή ακομα και απο εντομα οποτε δεν ειναι επικινδυνες. Απο την αλλη ομως το να ταιζεις την γατα σου εμμεσα καλαμποκι ειναι πιο επικινδυνο απο τις χρωστικες ουσιες που βρικονται σε πολυ μικροτερη ποσοτητα απο το καλαμποκι.
ΞένιαΚ
Νεοφερμένο μέλος
Το πρόβλημα δυστυχώς είναι ότι τον τελευταίο χρόνο είναι αδύνατο να του πάρουμε αίμα χωρίς αναισθησία. Σφίγγεται τόσο πολύ, που ενώ είμαστε μέσα στη φλέβα δεν δίνει καθόλου αίμα. Οπότε αναγκαζόμαστε να του κάνουμε μιά ελαφρία αναισθησία για να πάρουμε αίμα. Παρόλο όμως, που του δίνουμε την ελάχιστη δυνατή ποσότητα φαρμάκου και του κάνουμε και αντίδοτο αμέσως μετά, έχει πολύ άσχημη αντίδραση στην αναισθησία. Για 24 τουλάχιστον ώρες το ζώο έχει αστάθεια, κάνει εμετούς, έχει κατουρηθεί και πάνω του, πράγμα που δεν κάνει ποτέ και κλαίει. Όπως καταλαβαίνεις, όλο αυτό είναι εφιαλτικό και για μένα και για τον αλήτη... Μετά από αρκετή σκέψη και τα παραπάνω επαναλαμβανόμενα σκηνικά και μετά απο συζήτηση με την κτηνίατρο μου, αποφασίσαμε να μην κάνουμε εξετάσεις παρά μια φορά το χρόνο για να ελαχιστοποιήσουμε την ταλαιπωρία του ζώου. Όπως καταλαβαίνεις δεν είναι εφικτό να παρακολουθήσω την "αντίδραση" του αλήτη σε διάφορες τροφές, πράγμα, που αν δεν αντιμετωπίζαμε το συγκεκριμένο πρόβλημα θα το θεωρούσα τη καλύτερη λύση.Μαλλον θα επελεγα μια κονσερβα με μετριο ποσοστο ζωικης πρωτεινης και παραλληλα θα εκανα συχνες εξετασεις να δω αν υπαρχει ανοδος στις τιμες της ουριας και κρεατινινης. Αν εβλεπα οτι ανεβαινουν οι τιμες, τοτε πιθανοτατα θα επελεγα κονσερβες ειδικες για γατες με προβληματα στα νεφρα. Το σιγουρο ειναι οτι δεν θα του εδινα ξηρα τροφη με καμια δυναμη.
ΞένιαΚ
Νεοφερμένο μέλος
Δυστυχώς την κονσέρβα για τα νεφρά δεν την τρώει με τίποτα. Τι χαπάκια για τη ρύθμιση της πίεσης; Σε ρωτάω γιατί μου είπες ότι περάσατε το ίδιο πρόβλημα. Είστε καλά τώρα; Tο έχετε ξεπεράσει και αν ναι πως; Το γνωρίζω ότι η urinary είναι για διαφορετικό πράγμα, αλλά λόγω κακής διανομής της εταιρείας στη Θεσ/νίκη, δεν την έβρισκά πουθενά. Η αντίστοιχη τηςHill's του δημιουργεί έντονα προβλήματα δυσκοιλιότητας, οπότε μέχρι να φέρουν τη Renal μου πρότειναν να χρησιμοποιήσω την urinary επείδη κι αυτή έχει χαμηλές πρωτεϊνες.για τα νεφρα εγω θα εδινα μια ειδικη τροφη για νεφρα ξηρη αλλα κ κονσερβα και χαπακια για ρυθμιση της πιεσης του αιματος(το περασαμε γι αυτο λεω). ομως αν εβλεπα οτι με την ειδικη τροφη χειροτερευε η κατασταση θα εκανα αυτο που λεει η sakura-chan. παντως η τροφη urinary δεν κανει για τα νεφρα ειναι εντελως διαφορετικες τροφες..
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
ουτε τα φακελακια ρεναλ με τονο τα τρωει? γιατι η δικια μου εστω κ λιγο την ετρωγε, ξηρη τροφη οσες κ αν της πηρα ειδικες δεν της ετρωγε ..τα χαπακια που μας ειπε η γιατρος ειναι τα fortekor, κ της τα εδινα καθε μερα. η γατα μου περασε μια οξεια φαση κ οχι χρονια νεφρικη ανεπαρκεια γιατι μετα απο 2 μηνες της ειχε περασει ευτυχως!
πληροφοριακα τροφες ειδικες εχει κ η eukanuba και η κτηνιατρικη σειρα της purina. επισης τις κονσερβες eukanuba ψιλοετρωγε η Bailey, αλλα γενικα ειναι ιδιοτροπη με το φαι της οποτε το πιο πιθανον να της τρωει ο δικος σου γατουλης. χιλς παντως η δικια μου δεν καταδεχεται ουτε ξηρη ουτε κονσερβα. ευχομαι να σταθεροποιηθει η κατασταση!

ΞένιαΚ
Νεοφερμένο μέλος
Καταρχην, σε ευχαριστώ για τις ευχές σου. Δυστυχώς κι ο αλήτης είναι ιδιότροπος στο φαγητό, δεν τρώει ούτε τα φακελάκια renal τόνου. Τα έχω δοκιμάσει. Χαίρομαι που η κούκλα σου είναι μια χαρά τώρα. Θα δοκιμάσω να του δώσω κονσέρβες eukanuba μπας και τις φάει. Τα fortekor, δυστυχώς δεν είναι για ζώα με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια.
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
η γιατρος μου μου τα προτεινε , μου ειπε οτι βοηθαει..το ιδιο μου ειπε ο γιατρος του φορουμ, κ ο γιατρος που πηγαμε στην κυπρο..βεβαια ειναι αποψεις γιατρων, μια δευτερη-τριτη γνωμη παντως δεν βλαπτει εστω κ απο τηλεφωνο
δοκιμασε να λιωσεις με το πιρουνι την ρεναλ, γιατι εγω ετσι εκανα, αλλιως δεν την ετρωγε..Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aporw
Διακεκριμένο μέλος
επισης να πω οτι ειναι πολυ ασχημο να χαρακτηριοζουμε κατι...ΑΚΡΑ..επειδη εμεις .. εχουμε αλλες αποψεις.ή ειμαστε λιγο ζαν μα φου.....πληζ....δεν ειναι και οτι καλυτερο..
ενω αυτο ειναι πολυ ομορφο!

aporw
Διακεκριμένο μέλος
δεν πιστευω οτι ειναι κακο να ψαχνουμε κατι καλυτερο για τις γατουλες μας. Επισης οι χρωστικες ουσιες δεν ειναι το μονο πραγμα που θα πρεπει να αποφευγουμε. Αλλωστε υπαρχουν περιπτωσεις στις οποιες οι χρωστικες ουσιες προερχονται απο φυτικες πηγες ή ακομα και απο εντομα οποτε δεν ειναι επικινδυνες. Απο την αλλη ομως το να ταιζεις την γατα σου εμμεσα καλαμποκι ειναι πιο επικινδυνο απο τις χρωστικες ουσιες που βρικονται σε πολυ μικροτερη ποσοτητα απο το καλαμποκι.
δεν ειπα οτι ειναι κακο να ψαχνουμε για κατι καλυτερο!!ολοι το κανουμε!! ειπα οτι δεν χρειαζεται να τρελλαινομαστε κιολας γιατι δυστηχως οπως αποδεικνυεται καθημερινα καμια τροφη δεν ειναι τελεια!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool
ειπα οτι κακο σε εμας κανουμε με τοσο αγχος.. και φυσικα στα γατουνια μας! τωρα αν εσυ και οποιοσδηποτε θελει να το φτασει στα ακρα ειναι δικαιωμα σας!