Ο γάτος μου "κουτουπώνει" το λούτρινο αρκούδι!

Mauros Gatos

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Lina αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών. Έχει γράψει 344 μηνύματα.
Καλησπερα σε ολους και συγνωμη για τον γελοιο τιτλο αλλα δεν ηξερα τι να βαλω.
Ο γατουλης μου ειναι 4 μηνων και εδω και 3 μερες παρατηρησα οτι καβαλαει ενα λουτρινο αρκουδακι,το πιπιλαει και κανει πατουσακια(το ζυμωνει).ΣΤην αρχη δεν εδωσα σημασια.Νομιζα οτι το κανει οπως κανουν και τα γατομωρακια οταν βυζαινουν την μαμα τους.Τωρα ομως που το ξαναεκανε,κατεβασα τον αρκουδο λιγο πιο κατω και ειδα οτι του μικρου του ειχε βγει λιγο το πουλακι του.Ξερω οτι ειναι κατι φυσιολογικο(οπως συμβαινει και με τα ανθρωπινα μωρα να ερεθιζονται).Απλα επειδη τον αφηνω να παει καμια τσαρκα εδω γυρω φοβαμαι μηπως εχει ξεκινησει ηδη να χει ορμες,απομακρυνθει και κινδυνεψει.Ο γιατρος μας ειπε οτι μπορουμε να τον στειρωσουμε απο 6 μηνων. Υπαρχει περιπτωση να μπορει να γινει στειρωση και νωριτερα? Καποιος με σχετικη εμπειρια?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Ο γατος μου "κουτουπωνει" το λουτρινο αρκουδι!

χμμ ότι ξέρεις ξέρω 6 μηνών...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kαλησπερα, φυσιολογικη ειναι αυτη η συμπεριφορα. Τα ιδια εκανε και ο δικος μου. Ειναι καλυτερα να περιμενεις τουλαχιστον 2 μηνες μεχρι να τον στειρωσεις για να προλαβει να αναπτυξει το μυοσκελετικο του συστημα διοτι με τη στειρωση αλλαζει ο μεταβολισμος και μαζευουν λιπος και παχαινουν. Εννοειται πως μεχρι τοτε ..... κομενες οι βολτες και μεγαλη προσοχη μη σου φυγει.

υπαρχει κι ενα παρομοιο θεμα,σημερα,κι εγω που τον εχω στειρωσει εδω και χρονια,ακομα και τωρα το κανει αυτο,να αυτοικανοποιηται μονος του δλδ,ποτε με την κουβερτα,ποτε με αρκουδακι οπως λες,παλια ζυμωνε τα χερακια στην κοιλια μου,το εκοψε με την πρωτη μου εγκυμοσυνη και δε το ξανακανε απο τοτε.ομως αν και χρονια στειρωμενος,ετσι λειτουργει.

Το καλυτερο ειναι να μην τον αφηνεις να βγαινει εξω μεχρι να στειρωθει.Καλο θα ειναι να μην συμβαλουμε και εμεις στη δημιουργια αδεσποτων:) (αν μκαι εγω θα σου συνιστουσα να μην βγαινει καθολου εξω,αν δεν εχεις πληρως προστατευμενη αυλη.)

Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις!
Εχω κανει μεγαλη προσπαθεια και πολυ κοπο να τον κρατησω μεσα στο σπιτι.Πανω απο τις 2 μερες ομως αντιδραει πολυ ασχημα.Πεταει και σπαει τα μπολ του,βαζει τα ποδια του στο νερο του και το σκορπαει στο σπιτι,μας δαγκωνει(οχι για παιχνιδι) και πλεον πολυ δυνατα σε σημειο να τρεχει αιμα.Οταν ηταν μικροτερος μπορουσα να τον κουμανταρω.Τωρα δεν μπορω να καταλαβω τι φταιει.ΕΧει τα παιχνιδια του,τα φαγακι του,την απαιτουμενη προσοχη και πολυ αγαπη.Το παλεψα πολυ να τον κρατησω μεσα παρολο που αντιδρουσε ασχημα ομως στηνοταν πισω απο την πορτα του δωματιου και οποιος ανοιγε να μπει πεταγοταν εξω και εφευγε.Δεν τον προλαβαιναμε και ουτε μπορουσαμε να κλεινουμε πολυ γρηγορα την πορτα γιατι ξεραμε οτι παραμονευε απο πισω και μπορει να χαμε κανα ατυχημα.Ειλικρινα δεν ξερω τι αλλο να κανω.Στο σπιτι δεν μενω μονη για να μπορεσω να περιφραξω την αυλη.Εινα μονοκατοικια με 3 οροφους και η αυλη ειναι κοινη.

μμμ!!!!!!!δυσκολο μου ακουγεται,κι εμενα ετσι κανει,δεν μπορει αμα δε βγει εξω,ομως εξω τον αφησα σε αρκετα μεγαλη ηλικια,6 μηνων και στειρωμενο,δεν απομακρινεται ποτε,αλλα δεν μοιραζομαι με κανεναν την αυλη,στη δικη σου περιπτωση ειναι επικινδυνο,ξερεις καμια φορα οι γατες ειναι σαν τα μωρα,πρεπει να ξερουν τι απαγορευεται,εχω χασει γατουλη γιατι μ εκανε οτι ηθελε,απο τοτε,οχι,εχω καποιους κανονες και πρεπει να τους ακολουθει για καλο του.η πορτα ανοιγει και κλεινει γρηγορα τη νυχτα,ολοι ξερουν οτι η γατα θελει να φυγει και προσεχουν,ομως πρεπει να τον προστατευσεις,οσο κι αν δαγκωνει,απ το να τον χτυπησει αμαξι ειναι καλλυτερα μεσα,εκτος κι αν μπορεις οταν βγαινει να τον επιβλεπεις,να μην ειναι δλδ ανεξελεκτος να παει οπου θελει,τα μωρα γατακια που εχω τ αφηνω στην αυλη,συγκεκριμενες ωρες με επιβλεψη,ενα θα σου πω,αν δεν ημουν μαζι τους,αρκετες φορες θα ειχαν σκοτωθει πανω στο παιχνιδι τους,πεφτοντας απο κατω,(εχω ψηλο κηπο περιφραγμενο με ψηλα δεντρα τα οποια τα σκαρφαλωνουν και απο κατω εχει δρομο με αμαξια).ειναι δυσκολο το ξερω,κι εγω εχω φρηκαρει μ αυτο,και με βοηθα η κορη μου,ομως ακομα ειναι μικρα για να προστατευτουν,κανε λιγο υπομονη,οταν χρονισει θα προσεχει πιο πολυ κι εφοσον δεν εχει απολυτη ελευθερια μετα αφου στειρωθει δε θα φευγει μακρια,παντα θα βγαινει στην αυλη αλλα δε θα κανει και σαν τρελο οπως τωρα!

και μενα η γατα μου ειναι 2 χρονωνστειρωμενη και τα τελευταια βραδυα κανει το ιδιο πραγμα πιανει ενα λουτρινο γαιδαρακο και του κανει πατουχακια και του τραβαει τα αυτια,αυτο που με στεναχωρει ειναι οτι το ιδιο το εκανε οταν ειχαμε χασει τον αδερφο της ,μετα πηρα γατακι και σταματησε να το κανει και τωρα να τα μας παλι..........

και μενα η γατα μου ειναι 2 χρονωνστειρωμενη και τα τελευταια βραδυα κανει το ιδιο πραγμα πιανει ενα λουτρινο γαιδαρακο και του κανει πατουχακια και του τραβαει τα αυτια,αυτο που με στεναχωρει ειναι οτι το ιδιο το εκανε οταν ειχαμε χασει τον αδερφο της ,μετα πηρα γατακι και σταματησε να το κανει και τωρα να τα μας παλι..........
Δεν ξερω γτ μπορει να το κανει η γατουλα σου.Εμενα εχει ξεκινησει να χει ορμες. ΜΠορει να ναι ενδειξη τρυφεροτητας,μπορει να την αγχωσε κατι.Δεν ξερω.Οπως και το γουργουρητο που δεν το κανουν μονο απο ευχαριστηση

Βρε παιδιά,και εμένα τα κάνει ο γάτος μου αυτά.Είναι 8 χρονων,στειρωμένις απο τον 8ο μήνα,και ποτέ δεν έδειξε σημάδια θέλησης για σεξουαλική επαφη πριν στειρωθεί.Απλά έχει ένα μαξιλάρι..και όταν παει να κοιμηθεί πολλές φορές το κουτουπώνει.Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει ορμές..πως να έχει;; Στειρωμένος είναι.Ίσως είναι μνήμες..αλλά ίσως και κάτι άσχετο.Πάντως ορμές ΔΕΝ είναι.

Βρε παιδιά,και εμένα τα κάνει ο γάτος μου αυτά.Είναι 8 χρονων,στειρωμένις απο τον 8ο μήνα,και ποτέ δεν έδειξε σημάδια θέλησης για σεξουαλική επαφη πριν στειρωθεί.Απλά έχει ένα μαξιλάρι..και όταν παει να κοιμηθεί πολλές φορές το κουτουπώνει.Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει ορμές..πως να έχει;; Στειρωμένος είναι.Ίσως είναι μνήμες..αλλά ίσως και κάτι άσχετο.Πάντως ορμές ΔΕΝ είναι.
Εφη μου τον παρατηρησα σχεδον αμεσως.Το πουλακι του βγαινει εξω οποτε δεν νομιζω ο δικος μου να το κανει για αλλο λογο!

Σου προτείνω μια λύση και ίσως να είναι πολύ καλή. Πως σου φαίνεται η ιδέα να εκπαιδεύσεις τον μικρούλη σου να βγαίνετε παρεούλα κάθε βράδυ ας πούμε που είναι και πιο ήσυχα με σαμαράκι/λουράκι; Το πετύχαμε με τον γιο μου και κάθε βράδυ απολαμβάνει βολτούλες στη γειτονιά και με αυτό τον τρόπο τον υπόλοιπο καιρό στο σπίτι είναι πολύ ήρεμος :)
Φυσικά αυτό θα το κάνετε κάθε βράδυ την καθορισμένη ώρα, έτσι θα το περιμένει για να εκτονωθεί και αν σου το ζητά άλλες ώρες δεν θα δέχεσαι. Σταδιακά θα γίνουν όλα μέλι..και μπορείς να το συνεχίσεις πάντα αυτό και μετά τη στείρωση. Το γατάκι σου θα απολαμβάνει και το έξω του σε ασφάλεια κι εσύ θα έχεις ήσυχο το κεφάλι σου ότι δεν κινδυνεύει.

Εφη μου τον παρατηρησα σχεδον αμεσως.Το πουλακι του βγαινει εξω οποτε δεν νομιζω ο δικος μου να το κανει για αλλο λογο!

Και όμως..και στον δικό μου βγαίνει το πουλάκι καμιά φορά..:hehe::hehe::hehe:
Απο ότι έχω διαβάσει πρόκειται για αντανακλαστική κίνηση ή κίνηση "ανάμνησης".Πάντως θα προσπαθήσω να βρω πληροφορίες και αν βρω θα τις παραθέσω.:)

Νομίζω κι εγώ πως πρόκειται περί αντανακλαστικής κινήσεως στους στειρωμένους.
Από την στιγμή που έχει στειρωθεί, δε νομίζω πως γίνεται να έχουν την σεξουαλική ορμή - επιθυμία. ΄)

Nαι..είναι δεδομένο ότι ΔΕΝ την έχει.

μερικά νομίζω το κάνουν για να επιβληθούν

Και όμως..και στον δικό μου βγαίνει το πουλάκι καμιά φορά..:hehe::hehe::hehe:
Απο ότι έχω διαβάσει πρόκειται για αντανακλαστική κίνηση ή κίνηση "ανάμνησης".Πάντως θα προσπαθήσω να βρω πληροφορίες και αν βρω θα τις παραθέσω.:)
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!! Δεν το ηξερα!πρωτη φορα εχω γατο μεσα στο σπιτι και τωρα τα μαθαινω!

μερικά νομίζω το κάνουν για να επιβληθούν
ΠΟιος ξερει γιατι το κανουν! Παντως δεν ενοχλει! Απο την αλλη εχει γελιο γιατι παιρνει τον αρκουδο στο στομα και καθε φορα τον στηνει σε διαφορετικο μερος για να τον βολευει!χαχαχαχα!

Εμένα βγάζει και μια περίεργη φωνούλα..:hehe::hehe::hehe:

Σου προτείνω μια λύση και ίσως να είναι πολύ καλή. Πως σου φαίνεται η ιδέα να εκπαιδεύσεις τον μικρούλη σου να βγαίνετε παρεούλα κάθε βράδυ ας πούμε που είναι και πιο ήσυχα με σαμαράκι/λουράκι; Το πετύχαμε με τον γιο μου και κάθε βράδυ απολαμβάνει βολτούλες στη γειτονιά και με αυτό τον τρόπο τον υπόλοιπο καιρό στο σπίτι είναι πολύ ήρεμος :)
Φυσικά αυτό θα το κάνετε κάθε βράδυ την καθορισμένη ώρα, έτσι θα το περιμένει για να εκτονωθεί και αν σου το ζητά άλλες ώρες δεν θα δέχεσαι. Σταδιακά θα γίνουν όλα μέλι..και μπορείς να το συνεχίσεις πάντα αυτό και μετά τη στείρωση. Το γατάκι σου θα απολαμβάνει και το έξω του σε ασφάλεια κι εσύ θα έχεις ήσυχο το κεφάλι σου ότι δεν κινδυνεύει.
ΣΕ ευχαριστω για το μνμ! Σαμαρακι του ειχα παρει για να τον βγαζω στην αυλη αλλα δεν βρηκα αυτο που ηθελα και μου δωσαν για μικρα σκυλια με αποτελεσμα οταν το προβαραμε στο σπιτι να κανει ενα σαλτο και να βγει.Ψαχνω σε πετ σοπ για το ιδανικο και δεν βρισκω τπτ.Μονο μεσω νετ αμα παραγγειλω αλλα και παλι αν δεν το δω δεν ξερω αν ειναι το καταλληλο.
Για βολτες εξω δεν το νομιζω.Ειναι πολυ καλη ιδεα αλλα φοβαμαι πως θα αντιδρασει σε κατι που θα βρεθει να τον τρομαξει.Ειναι φοβιτσιαρης αρκετα.
Παντως ειναι 2 βδομαδες μεσα χωρις να βγει καθολου και μια χαρα τον βλεπω!

Εμένα βγάζει και μια περίεργη φωνούλα..:hehe::hehe::hehe:
χαχαχα! εμενα περιεργο γουργουρητο! σαν τριζονι κανει!

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back