Ο γάτος μου με μισεί

mariand

Νεοφερμένο μέλος

Η Μαρία Ανδριοπούλου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Κερατσίνι (Αττική). Έχει γράψει 5 μηνύματα.
Καλησπέρα! Θα μπώ κατευθείαν στο θέμα. Ο γατούλης μου είναι 9 μηνών, στειρωμένος. Μένουμε σε ενα πολύ μικρό δωμάτιο (17m2)πλέον αφού έπρεπε να μετακομήσουμε λόγω δουλειάς. Παλαιότερα είμασταν σε ένα μεγάλο σπίτι με αυλή και είχαμε και άλλες γάτες. Ο γάτος μου λοιπόν έχει πολύ επιθετική συμπεριφορά. Δαγκώνει, γρατσουνάει, δεν θέλει χάδια παρα μόνο πριν το φαγητό του. Αρκετές φορες μου έχει επιτεθεί στο πρόσωπο την ώρα που κοιμάμαι. Δεν το βάραγα ποτέ αλλα πλέον δεν ξέρω τι να κάνω. Με ξυπνάει στις 5 το πρωι και κάνει τα πάντα για να με ξυπνήσει. Επισης τρώει τα βιβλία μου. Χτές όταν γύρισα σπίτι είδα οτι είχε κάνει κακά του έξω απο την άμμο του.

Ο Romeo ήταν ένα πολύ ήσυχο γατάκι, καθόταν με τις ώρες να τον έχεις αγκαλιά, χουρχούριζε συνέχεια σαν τρακτερ, δεν δαγκωνε ποτε μόνο λίγο και αν του έλεγα "μη" σταμάταγε.

Δεν ξέρω τι να κάνω.. Μήπως θέλει να μου πεί οτι έχει κάτι? Οτι είναι άρρωστος? Δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να τον πάω ακόμα στον γιατρό..
Έχετε να προτείνεται κάτι για να ηρεμήσει λίγο?
Ευχαριστώ πολύ,
Η απελπισμένη μάνα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Ο γάτος μου με μισεί.

Eγω νομιζω οτι προσπαθει με τη σεειρα του να προσπαρμοστει... ειναι δυσκολο και για σενα φανταζομαι αλλα και γι αυτον... τρωει ειναι δραστηριος οπως φανταζομαι οτι ηταν???? αν ναι η γνωμη μου ειναι οτι ειναι θεμα προσαρμογης.... δωσστου το χρονο του να συνηθισει στην καινουρια κατασταση και σταδικα πιστευω οτι θα αλλαξει η συμπεριφορα του... ειναι πιθανον αγχωμενος και το μονο που χρειαζετι ειναι προσαρμογη... μην τον πιεσεις για χαδια... οταν ερθει η ωρα θα ερθει απο μονος του... :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι, τρώει και είναι υπέρδραστηριος!Μακάρι να είναι αύτο και να γίνουμε κάποια στιγμή όπως είμασταν παλιά.

μην ανησυχεις.... αφου τρωει και ειναι δραστηριος δεν νομιζω οτι πρεπει να ανησυχεις για κατι... θα προσαρμοστει και θα γινουν ολα οπως παλια!!!! :)

Αφενός σκέφτομαι ότι μπορεί να προσπαθεί να προσαρμοστεί στο καινούριο για αυτόν περιβάλλον και στις νέες συνθήκες.
Από την άλλη, μήπως ο χώρος είναι αρκετά μικρός και νιώθει να "ασφυκτιά" σ' αυτόν;
Κατανοώ ότι οι εποχές είναι δύσκολες, απλώς σκέφτομαι κι αυτήν την πιθανότητα. :hmm:

Όσο για το αν σε μισεί, δεν πιστεύω ότι τα ζώα - πλην του ανθρώπου - έχουν αισθήματα μίσους ή κακίας. :)

Περνάει πολύ δύσκολα που περιορίστηκε έτσι. Στο λέω εκ πείρας. Μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος να αυξηθεί ο χώρος που κινείται; Πχ μήπως μπορεί να έχει πρόσβαση στην ταράτσα, αν βέβαια είναι ασφαλής;
Πάντως οι τιμές στα ενοίκια έχουν πέσει πάρα πολύ και στα μεγαλύτερα σπίτια. Αν έψαχνες ίσως αργότερα, όχι άμεσα, θα μπορούσες να βρεις κάτι στα μέτρα σου και να έχει και ο γατούλης περισσότερο χώρο.
Όλα αυτά που κάνει είναι ο τρόπος του να εκφράσει πόσο άσχημα νιώθει.
Είναι σίγουρο, ότι θα προσπαθεί να το σκάσει κάθε φορά που θα ανοίγεις πόρτα ή παράθυρο και συνέχεια θα σου νιαουρίζει επίμονα. Καλή υπομονή, ίσως με τον καιρό να συνηθίσει :/:

Περνάει πολύ δύσκολα που περιορίστηκε έτσι. Στο λέω εκ πείρας. Μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος να αυξηθεί ο χώρος που κινείται; Πχ μήπως μπορεί να έχει πρόσβαση στην ταράτσα, αν βέβαια είναι ασφαλής;
Πάντως οι τιμές στα ενοίκια έχουν πέσει πάρα πολύ και στα μεγαλύτερα σπίτια. Αν έψαχνες ίσως αργότερα, όχι άμεσα, θα μπορούσες να βρεις κάτι στα μέτρα σου και να έχει και ο γατούλης περισσότερο χώρο.
Όλα αυτά που κάνει είναι ο τρόπος του να εκφράσει πόσο άσχημα νιώθει.
Είναι σίγουρο, ότι θα προσπαθεί να το σκάσει κάθε φορά που θα ανοίγεις πόρτα ή παράθυρο και συνέχεια θα σου νιαουρίζει επίμονα. Καλή υπομονή, ίσως με τον καιρό να συνηθίσει :/:

Συμφωνώ απόλυτα!
Είναι και η αλλαγή του σπιτιού αλλά και η έλλειψη χώρου.
Ο χρόνος που περνάς μαζί του είναι επαρκής? Έχει μειωθεί και αυτός ή είναι ο ίδιος?

Δουλεύω οκτάωρο οπότε δεν είμαι όλη μέρα μαζί του. Του αφήνω την τηλεόραση ανοιχτή για να ακούει φωνές και να μην νιώθει τόσο μόνος του. Ξέρω οτι η τηλεόραση αρκεί αλλα... :/:
Δεν υπάρχει ταράτσα ούτε κάποια αυλή για να παίξει.

Καταλαβαίνω !
Προφανώς για να το κάνεις αυτό,δε σημαίνει ότι σ'αρέσει αλλά είναι αναγκαίο κακό.
Να προτείνω μια πιθανή λύση? Φυσικά δεν ξέρω που μένεις και εάν η περιοχή το επιτρέπει αλλά έχεις σκεφτεί να του πάρεις ένα λουράκι και να τον μάθεις να πηγαίνει βόλτες? Δε θα του λύσει το πρόβλημα αλλά θα ξεσκάει λίγο..Αφού όπως λες είχε μάθει να βγαίνει σε κήπο, τώρα σίγουρα θα νιώθει εγκλωβισμένος!

Χα! Έχω προσπαθήσει 2 φορές! Την πρώτη φόρα τον έβαλα στο κλουβάκι μεταφοράς του, τον πήγα στη πλατεία και εκεί άρχισε το πανυγήρι. Ο Romeo έκρυψε την ουρά του, έκλεισε τα μάτια κ νιαούριζε δυνατά . Εγώ σαν την τρελή του έλεγα "έλα βρε αγάπη μου, μην κάνεις έτσι, μη φοβάσαι η μανούλα σε αγαπάει" του έδωσα λίγα καραμελάκια (τροφή) κ μετά δεν περπάταγε αλλά σερνόταν να πάει να κρυφτεί σε ενα περίπτερο... Την δεύτερη φορά που είδε οτι πήρα το λουράκι στα χέρια μου, κρύφτηκε κάτω απο το κρεββάτι.
Θα δοκιμάσω με ολόσωμο λουράκι.
Τον λυπάμαι που τον έχω κλεισμένο, όταν γυρνάω σπίτι, του ανοίγω το παράθυρο και κάθετε με τις ώρες και κοιτάζει έξω.
Μένω στην Κέρκυρα στη παλιά πόλη αν ξέρεις, εδώ ούτε μπαλκόνια ούτε ταράτσες..

Βασικά εννοείται π'αντα με όλόσωμο λουράκι διότι το άλλο είναι επικύνδινο για τις γατες!
Προσπάθησε να τον βγάζεις συχνα και με υπομονή και σε κάποια φάση πιστεύω δεν θατον τρομάζει πια τόσο πολύ!
Για προσπάθησε και βλέπουμε.
ΑΑ! Ωραία πόλη η Κέρκυρα έχω έρθει 3 φορές!

Το γατάκι σου μπορεί θαυμάσια να εκπαιδευτεί να βγαίνει βόλτες με σαμαράκι/λουράκι φτάνει να γίνει η εκπαίδευση χωρίς βιασύνη.
Στο λέω εκ πείρας αυτό γιατί εκπαίδευσα γάτο 3 χρόνων να βγαίνει με σαμαράκι.
Να ξέρεις καταρχήν πως οι γάτες εκπαιδεύονται με ένα τρόπο μόνο: Με την επιβράβευση
Αγόρασε ολόσωμο σαμαράκι, ειδικό για γάτες και προσάρμοσέ το στο κορμάκι του.
Φόρεσέ του το μέσα στο σπίτι, χωρίς να ενσωματώσεις το λουράκι επάνω και δώσε του μια λιχουδιά. Αφαίρεσε το σαμαράκι. Κάνε το αυτό για περίπου 10 μέρες, αυξάνοντας σταδιακά τον χρόνο που τον αφήνεις με το σαμαράκι. Όταν αντιληφθείς πως δεν αντιδρά πια αλλά έχει δει την όλη εμπειρία θετικά μπορείς να περάσεις στο επόμενο βήμα. Του φοράς το λουράκι και τον αφήνεις να σε καθοδηγήσει. (πάντοτε μέσα στο σπίτι, έτσι) Αφότου κάνετε μια μικρή βολτίτσα του δίνεις λιχουδιά. Αφαιρείς το σαμαράκι/λουράκι. Σταδιακά αυξάνεις τον χρόνο μέσα στο σπίτι.
Ανοίγεις την εξώπορτα και κάνετε βόλτα στο διάδρομο της πολυκατοικίας..
Όταν φτάσει η στιγμή να βγείτε πια έξω θα σε συμβούλευα να μην απομακρυνθείτε από το σπιτι σας. Αν η πολυκατοικία έχει κήπο, αρκεί.
Πολλά απρόοπτα μπορούν να συμβούν και να τρομάξει, να σου φύγει και να χαθεί.
Κράτα τις εξορμήσεις σας στη φύση σύντομες (όχι περισσότερες από 20λεπτά), άφηνέ τον να σε καθοδηγά, απέφευγε να τον τραβάς, άσε τον να εξερευνήσει το χώρο γύρω του, να φάει χορταράκια, να παίξει με ζουζούνια. Δεν είναι απαραίτητο να διανύει αποστάσεις όπως θα έκανε ένα σκυλάκι.
Επίσης αύξησε το χρόνο παιγνιδιού μέσα στο σπίτι. 10 λεπτά τη φορά αρκούν για να έρθετε πιο κοντά και να βοηθήσεις το γατάκι σου να εκτονώσει την ενέργεια που έχει.
Δεν σε μισεί. Απλά είναι μικρούλης και έχει πολλή ενέργεια. Καλή επιτυχία!!

Βγάλτον βόλτα κάπου πολύ ήρεμα, και σε ήρεμη ώρα. Η Μπριάμ αντιδράει πολύ άσχημα αν τη βγάλω μες στη μέρα, που έχει και φασαρία, παρά το βράδυ (κι ας μη βλέπω μπροστά μου). ;)
Όλα καλά θα πάνε!!!!

δεν νομιζω οτι εχει προβλημα ο γατουλης,απλα οι γατες δενονται με το χωρο τους και θελει χρονο προσαρμογης.κι εμενα τα δικα μου τελευταια,παρολο που δεν αλλαξαμε σπιτι,αλλα προστεθηκαν κι αλλες γατες στην αυλη,μου κανουν νουμερα,αλλα κανω το εξης,τα παω βολτα με το λουρακι τους και περναμε πιο πολυ χρονο μαζι μεσα στο σπιτι,εχουν ανχωθει,ανχωνονται κι οι γατες τελικα,ομως δε μισουν,δε γινεται δε το χωραει το μυαλο του ζωου το μισος σαν ενοια.
εισαι οτι εχει,οτι του εχει απομεινει,φοβαται μη σε χασει οπως και το σπιτι το παλιο,οπως και τους φιλους που ισως ειχε εκει.το πολυ-πολυ πηγαινε τον μια βολτα με λουρακι ομως,στο παλιο σπιτι απ εξω,να δεις αντιδραση.μιλα του,καταλαβαινουν τα παντα.ειναι λατρεμενα ζωα οι γατες και προσαρμοζονται πολυ ευκολα,αρκει να νιωσουν ασφαλεια.καλη επιτυχια!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back