kyriaki1980
Νεοφερμένο μέλος
Ο γατούλης μου απο τότε που τον πήρα, έχει αρκετά συχνά (όχι συνέχεια) φαγούρα αριστερά κάτω απο τον λαιμό του. Όταν πήγαμε στον κτηνίατρο, τον έλεγξε για παράσιτα, δεν είχε τίποτα. Το τρίχωμα έχει αρχίσει και κάνει σημάδι απο το ξύσιμο εκει, σαν να μαδάει, και φαίνεται διαφορά απο το υπόλοιπο. Τι να πω ,και εγω που το κοίταξα, δεν έχει τίποτα, ούτε ζωύφιο ούτε σπυρακι τίποτα (τι στο καλό δεν κοίταξα ούτε εγω καλά??)
Εχετε καμια ιδέα???
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kyriaki1980
Νεοφερμένο μέλος

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
kyriaki1980
Νεοφερμένο μέλος
έτσι μού ρχεται να τον ξυρίσω για να δω. Μόνο σαν να έχει ψιλόξεφτίσει η γούνα σ εκεινο το σημειο απο το ξυσιμο. ο μυκητας πως φαίνεται? Και δεν ξήνεται και συνέχεια.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
). Παρατηρησε τον για λιγες μερες να δεις αν ξυνεται συνεχεια στο συγκεκριμενο σημειο ή αν το κανει περιστασιακα. Αν δεις τριχοπτωση ή ερεθισμο να τον πας στον γιατρο για θεραπεια. Μπορει να εχει αλλεργια, μπορει να εχει μυκητες, ή μπορει απλα να φαγουριζεται
Κοψε και τα πισω νυχακια του γιατι μπορει να ξυθηκε 2-3 φορες και να ηταν κοφτερα και να ερεθισαν το δερμα του 
Τσαμπικος
Εκκολαπτόμενο μέλος
kyriaki1980
Νεοφερμένο μέλος
Να ρωτήσω και κάτι άλλο?? όταν γουργουρίζει είναι φυσιολογικό που τρέμει μερικές φορές??? Και επίσης, όταν τρώει γατοτροφή μυρίζουν διαφορετικά (περισσότερο) τα κακα του απ οτι με την ξηρα τροφη??? σαν να ειναι και πιο νερουλα.... αλλά ίσως ειναι και απο την αντιβίοση που του δίνω για τα ούλα του που ειναι ερεθισμενα.... τι να κάνω όλο προβλήματα βλέπω, είναι το πρώτο μου ζωάκι και έχω αγχωθει πολύ

moukelis
Επιφανές μέλος
Το γουργουρητο με το τρεμουλο δεν ξερω τι σχεση εχει...Ειναι λογικο παντως να μυριζουν περισσοτερο τα κοπρανα με την κονσερβα απο οτι με την ξηρα,και να ειναι πιο νερουλα.Θα σου συνεστηνα να μην του δινεις κονσερβες,αλλα αν θες να του δινεις μεζεδακι να του βραζεις λιγο κοτοπουλακι χωρις λαδια και μπαχαρικα και να του δινεις.Επισης οι ξηρες με μεγαλυτερο ποσοστο πρωτεϊνης εχουν μεγαλυτερη απορροφηση απο τον οργανισμο με αποτελεσμα λιγοτερη...παραγωγη.Η αντιβιωση μπορει να ριχνει τον οργανισμο και να εμφανιζει ουλιτιδα,και σιγουρα η κονσερβα δε βοηθαει...τι αντιβιωση παιρνει;Μηπως να του εδινες και μια πολυβιταμινουχα παστα για οσο την παιρνει;Στον κτηνίατρο πήγαμε προχθες. Και τον εξέτασε στα αυτάκια του (και στο σημείο που ξήνεται) και δεν έχει τίποτα. Απλά περιστασιακά (πχ απο το πρωι, δεν τον έχω δει να το κάνει ούτε μια φορά και είναι μπροστά μου συνέχεια). Εχει ξεφτήσει το τρίχωμα του εκει, πληγή δεν έχει κάνει (ακόμα τουλάχιστον) απλά μια εβδομάδα τώρα που τον έχουμε, όποτε τον βλέπω να ξήνεται, είναι σε εκείνο το σημείο....
Να ρωτήσω και κάτι άλλο?? όταν γουργουρίζει είναι φυσιολογικό που τρέμει μερικές φορές??? Και επίσης, όταν τρώει γατοτροφή μυρίζουν διαφορετικά (περισσότερο) τα κακα του απ οτι με την ξηρα τροφη??? σαν να ειναι και πιο νερουλα.... αλλά ίσως ειναι και απο την αντιβίοση που του δίνω για τα ούλα του που ειναι ερεθισμενα.... τι να κάνω όλο προβλήματα βλέπω, είναι το πρώτο μου ζωάκι και έχω αγχωθει πολύ![]()
elvenstar
Επιφανές μέλος
kyriaki1980
Νεοφερμένο μέλος
). Το ξύσιμο, το παρατήρησα απο την πρώτη μέρα που είχε έρθει, την περασμένη Τετάρτη και σιγά σιγά χωρις να ξήνεται συνέχεια έχει μαδησει το τρίχωμα εκει. Για τα ούλα την δίνω με λίγα λόγια την αντιβίωση, μπορει να προκαλέσει πρόβλημα.... στα ούλα???Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kyriaki1980
Νεοφερμένο μέλος
nikos_x
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μηπως του προκαλεσε η αμπουλα την φαγουρα?
kyriaki1980
Νεοφερμένο μέλος
Πιστεύετε οτι θέλει εξετάσεις αίματος ο γατος για να βεβαιωθούμε οτι ειναι καλά στην υγεία του? Εϊναι 6 μηνων και εκτος απο τα εμβόλια του και την εξέταση του γιατρού (θερμόμετρο, στηθοσκόπειο, ψηλάφηση, αυτιά κλπ) δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο.
Alni
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος

τι ηλικια εχει η γατουλα; Ξυνεται αρκετα συχνα; Εξωτερικη αποπαρασιτωση για ψυλλους εχετε κανει;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Alni
Νεοφερμένο μέλος
mickey mouse
Διάσημο μέλος

Είναι λάθος να μην τους βάζεις αμπούλα έστω κι αν δεν βγαίνουν έξω σίγουρα θα έχεις γλάστρες και επίσης δεν μπορείς να φανταστεις τί μεταφέρουμε μέσα στο σπίτι με τα παπούτσια μας. Γι αυτό πρέπει κάθε τρίμηνο το χειμώνα και κάθε μήνα το καλοκαίρι απο Μάιο μέχρι Σεπτέμβριο να τους βάζεις στο σβερκάκι.
Alni
Νεοφερμένο μέλος

Θα της βάλω αυριο αλλά θα κοιτάξω να δώ τι άρθρα είχα διαβάσει και θα βάλω ένα link να τα δείτε. Είχα βρει μια λίστα με όλα τα προιόντα και πόσο ασφαλή είναι. Η frontline και άλλη μια που ήταν διαθέσιμη ήταν σημειωμένες ως μη ασφαλείς. Πάντως δεν νομίζω ότι αυτό είναι το πρόβλημα, θα μου το είχε πει ο κτηνίατρος ... πώς την σταματάω να ξύνεται αν απλά την τρώνε οι πληγές?
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool