Ο γάτος μου ξύνεται στο ίδιο σημείο και ματώνει

kyriaki1980

Νεοφερμένο μέλος

Η kyriaki1980 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει από Νίκαια (Αττική). Έχει γράψει 47 μηνύματα.
Καλημέρα!!!
Ο γατούλης μου απο τότε που τον πήρα, έχει αρκετά συχνά (όχι συνέχεια) φαγούρα αριστερά κάτω απο τον λαιμό του. Όταν πήγαμε στον κτηνίατρο, τον έλεγξε για παράσιτα, δεν είχε τίποτα. Το τρίχωμα έχει αρχίσει και κάνει σημάδι απο το ξύσιμο εκει, σαν να μαδάει, και φαίνεται διαφορά απο το υπόλοιπο. Τι να πω ,και εγω που το κοίταξα, δεν έχει τίποτα, ούτε ζωύφιο ούτε σπυρακι τίποτα (τι στο καλό δεν κοίταξα ούτε εγω καλά??)
Εχετε καμια ιδέα???

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αν εχει μαυρακια σε εκεινο το σημειο μηπως ειναι ακμη? κατω απο το πηγουνι συνηθως εμφανιζεται.. μπορει να ειναι καποια αλλεργια ή μυκητας..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μα καλά, δεν το είδε ο γιατρός??? Εγώ πως να τον βάλω κάτω τον καημένο τον γάτο να ψάχνω, δεν κάθεται γκρρρρρρρρρρρρρρ:mad:

τελικα εχει μαυρακια ή οχι? ειναι ερεθισμενο απο το το ξυσιμο? αν ειναι αλλεργια πολυ πιθανον να μην βρεις ευκολα την ριζα του κακου, και ο γιατρος δεν μπορει να κανει πολλα πραγματα σε τετοια περιπτωση ( αντιμετωπιζω το ιδιο προβλημα..γιαυτο σου λεω).

δεν έχει μαυράκιααααααα :( :( :( έτσι μού ρχεται να τον ξυρίσω για να δω. Μόνο σαν να έχει ψιλόξεφτίσει η γούνα σ εκεινο το σημειο απο το ξυσιμο. ο μυκητας πως φαίνεται? Και δεν ξήνεται και συνέχεια.

μην κανεις τπτ μονη σου, αν μπορεις παρε τον ξανα στο γιατρο τις επομενες μερες να το δει ο γιατρος για να σου πει τι ειναι και τι να κανεις..μπορεις να ρωτησεις και τον γιατρο του φορουμ βεβαια μεχρι να τον πας..

μπορει να μην ειναι και τιποτα και απλα να ξυνεται (οπως ο δικος μου ο χαλβας που εξυσε το αυτι του και το ματωσε!:blink:). Παρατηρησε τον για λιγες μερες να δεις αν ξυνεται συνεχεια στο συγκεκριμενο σημειο ή αν το κανει περιστασιακα. Αν δεις τριχοπτωση ή ερεθισμο να τον πας στον γιατρο για θεραπεια. Μπορει να εχει αλλεργια, μπορει να εχει μυκητες, ή μπορει απλα να φαγουριζεται :P Κοψε και τα πισω νυχακια του γιατι μπορει να ξυθηκε 2-3 φορες και να ηταν κοφτερα και να ερεθισαν το δερμα του :hmm:

Αν ξυνεται επιμονα πηγαινε τον στον γιατρο και πες του να δει για ψωρα μεσα στα αυτακια...!!! αν εχει ψωρα θα σου δωσει να του βαζεις stronghold μια φορα τον μηνα και σταγονιτσες στα αυτακια για 15 μερες! αυτο το εχει και το κατοικιο του γατου μου του Τσαμπικου , Ο αλεξανδρος

Στον κτηνίατρο πήγαμε προχθες. Και τον εξέτασε στα αυτάκια του (και στο σημείο που ξήνεται) και δεν έχει τίποτα. Απλά περιστασιακά (πχ απο το πρωι, δεν τον έχω δει να το κάνει ούτε μια φορά και είναι μπροστά μου συνέχεια). Εχει ξεφτήσει το τρίχωμα του εκει, πληγή δεν έχει κάνει (ακόμα τουλάχιστον) απλά μια εβδομάδα τώρα που τον έχουμε, όποτε τον βλέπω να ξήνεται, είναι σε εκείνο το σημείο....
Να ρωτήσω και κάτι άλλο?? όταν γουργουρίζει είναι φυσιολογικό που τρέμει μερικές φορές??? Και επίσης, όταν τρώει γατοτροφή μυρίζουν διαφορετικά (περισσότερο) τα κακα του απ οτι με την ξηρα τροφη??? σαν να ειναι και πιο νερουλα.... αλλά ίσως ειναι και απο την αντιβίοση που του δίνω για τα ούλα του που ειναι ερεθισμενα.... τι να κάνω όλο προβλήματα βλέπω, είναι το πρώτο μου ζωάκι και έχω αγχωθει πολύ :(

Στον κτηνίατρο πήγαμε προχθες. Και τον εξέτασε στα αυτάκια του (και στο σημείο που ξήνεται) και δεν έχει τίποτα. Απλά περιστασιακά (πχ απο το πρωι, δεν τον έχω δει να το κάνει ούτε μια φορά και είναι μπροστά μου συνέχεια). Εχει ξεφτήσει το τρίχωμα του εκει, πληγή δεν έχει κάνει (ακόμα τουλάχιστον) απλά μια εβδομάδα τώρα που τον έχουμε, όποτε τον βλέπω να ξήνεται, είναι σε εκείνο το σημείο....
Να ρωτήσω και κάτι άλλο?? όταν γουργουρίζει είναι φυσιολογικό που τρέμει μερικές φορές??? Και επίσης, όταν τρώει γατοτροφή μυρίζουν διαφορετικά (περισσότερο) τα κακα του απ οτι με την ξηρα τροφη??? σαν να ειναι και πιο νερουλα.... αλλά ίσως ειναι και απο την αντιβίοση που του δίνω για τα ούλα του που ειναι ερεθισμενα.... τι να κάνω όλο προβλήματα βλέπω, είναι το πρώτο μου ζωάκι και έχω αγχωθει πολύ :(
Το γουργουρητο με το τρεμουλο δεν ξερω τι σχεση εχει...Ειναι λογικο παντως να μυριζουν περισσοτερο τα κοπρανα με την κονσερβα απο οτι με την ξηρα,και να ειναι πιο νερουλα.Θα σου συνεστηνα να μην του δινεις κονσερβες,αλλα αν θες να του δινεις μεζεδακι να του βραζεις λιγο κοτοπουλακι χωρις λαδια και μπαχαρικα και να του δινεις.Επισης οι ξηρες με μεγαλυτερο ποσοστο πρωτεϊνης εχουν μεγαλυτερη απορροφηση απο τον οργανισμο με αποτελεσμα λιγοτερη...παραγωγη.Η αντιβιωση μπορει να ριχνει τον οργανισμο και να εμφανιζει ουλιτιδα,και σιγουρα η κονσερβα δε βοηθαει...τι αντιβιωση παιρνει;Μηπως να του εδινες και μια πολυβιταμινουχα παστα για οσο την παιρνει;

Αμπουλα του έχεις βάλει για τα παράσιτα αν όχι όταν θα πάρεις αμπουλα μπορείς να αραιώσεις λίγη από αυτή σε νερό κ να το ρήξεις στο σημείο που ξύνεται

Επειδη είδε ο γιατρός ερεθισμένα τα ούλα του όταν τον πήγα προχθες, και έβγαλε και ένα δόντι με αίμα πριν 4 μερες περίπου, μου έδωσε είναι ANTIROBE 25mg σε κάψουλες (απο την Δευτέρα). Είπε, οτι πρέπει να την ανοίγω την κάψουλα και να την διαλύω σε μια με δυο κουταλιές κονσέρβα για να την φάει. Αυτό και κάνω δηλαδη, δεν του δίνω κανονικά όλη την κονσέρβα. Συμπληρώνω με ξηρά τροφη (την οποία και αγνοεί :) ). Το ξύσιμο, το παρατήρησα απο την πρώτη μέρα που είχε έρθει, την περασμένη Τετάρτη και σιγά σιγά χωρις να ξήνεται συνέχεια έχει μαδησει το τρίχωμα εκει. Για τα ούλα την δίνω με λίγα λόγια την αντιβίωση, μπορει να προκαλέσει πρόβλημα.... στα ούλα???

Τα παράσιτα δεν φαίνονται? δεν θα τα είχε δει ο γιατρός? Του είχαν κάνει αποπαρασίτωση στο Pet shop απο το οποιο τον πήρα. και εσωτερική και εξωτερική. πρέπει να γίνεται συνέχεια αυτό? δεν έχει αφεθεί έξω καθόλου...

Ποτε ηταν η τελευταια φορα που του εβαλες αμπουλα για παρασιτα?
Μηπως του προκαλεσε η αμπουλα την φαγουρα?

Εγώ τον γατούλη τον έχω μονο μια εβδομάδα. Απο την προπαραμονή της πρωτοχρονιάς. Η κοπέλα απο το pet shop δεν ξέρω πότε του έβαλε την αμπούλα τι να πω.....
Πιστεύετε οτι θέλει εξετάσεις αίματος ο γατος για να βεβαιωθούμε οτι ειναι καλά στην υγεία του? Εϊναι 6 μηνων και εκτος απο τα εμβόλια του και την εξέταση του γιατρού (θερμόμετρο, στηθοσκόπειο, ψηλάφηση, αυτιά κλπ) δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο.

Οτι λέει ο τίτλος =( Τα ίδια πριν ένα μήνα ... την πήγα στον γιατρό, δεν έχει τίποτα, της έκοψε τα νύχια, έδωσε αντιβίοση -γιατί είχει μολυνθεί- και μετά από λίγο της πέρασε. Πριν μια εβδομάδα έπαιζε με την άλλη γάτα και γδάρθηκε πάλι. Εβαλά μπεταντιν, ψέκασα με αντιπικ αλλά τίποτα όλο χειροτέρευει. Σήμερα καθόταν πάνω μου και ήταν χάλι αλλά όχι ματωμένο και 5 λεπτα μετά που εχει κανει πληγέσ και κατω από μάτια, αιματα κτλ. Κυριολεκτικά έχει ξύσει το δέρμα ... Betadin, antipic πάλι, δοκίμασα επιδεσμο ότι άλλη βλακεία μου ήρθε, τώρα την έχω στην γατοφόρο δίπλα μου και μόλια παρείγκειλα express softpaws. Ιδέες?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Εχει ματώσει το κεφάλι της από το ξύσιμο ... :(

τι ηλικια εχει η γατουλα; Ξυνεται αρκετα συχνα; Εξωτερικη αποπαρασιτωση για ψυλλους εχετε κανει;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 χρονών, δεν ξύνεται συχνά και όχι δεν έχω κάνει φέτος διάβασα κάπου δεν είναι καλά αυτά τα φάρμακα για τις γάτες και αφού δεν βγαίνουν έξω και δεν φύνονται το απέφυγα. Να πάρω μήπως και?

Είναι λάθος να μην τους βάζεις αμπούλα έστω κι αν δεν βγαίνουν έξω σίγουρα θα έχεις γλάστρες και επίσης δεν μπορείς να φανταστεις τί μεταφέρουμε μέσα στο σπίτι με τα παπούτσια μας. Γι αυτό πρέπει κάθε τρίμηνο το χειμώνα και κάθε μήνα το καλοκαίρι απο Μάιο μέχρι Σεπτέμβριο να τους βάζεις στο σβερκάκι.

Θα της βάλω αυριο αλλά θα κοιτάξω να δώ τι άρθρα είχα διαβάσει και θα βάλω ένα link να τα δείτε. Είχα βρει μια λίστα με όλα τα προιόντα και πόσο ασφαλή είναι. Η frontline και άλλη μια που ήταν διαθέσιμη ήταν σημειωμένες ως μη ασφαλείς. Πάντως δεν νομίζω ότι αυτό είναι το πρόβλημα, θα μου το είχε πει ο κτηνίατρος ... πώς την σταματάω να ξύνεται αν απλά την τρώνε οι πληγές?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back