Ο γάτος μου ξύνεται στο ίδιο σημείο και ματώνει

Απάντηση: Εχει ματώσει το κεφάλι της από το ξύσιμο ... :(

Μια αλοιφούλα celestoderm μήπως:hmm:;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τι είναι? Που την βρίσκω? :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

στο φαρμακείο αλλά ρώτα και το γιατρό του φόρουμ για σιγουριά.

εγω αμπουλα μια φορα του εχω βαλει στα 2.5+ χρονια που τον εχω και δεν ειχαμε ποτε προβλημα με ψυλλους, παρολο που τον βγαζω βολτα εξω στο γρασιδι τακτικα. Το θεωρω υπερβολικο να τους δινουμε φαρμακα χωρις λογο.

Στη θεση σου μαλλον θα πηγαινα σε αλλον κτηνιατρο. Μπορει να ειναι και αλλεργικο το προβλημα. Ο δικος μου ειχε χασει το τριχωμα σε αρκετα σημεια γυρω απο τον λαιμο του επειδη ξυνοταν εντονα.

Πάμε καλύτερα. Εβαλα κολάρο τελικα και δεν φτάνει να ξύσει τις πληγές. Εχει κάτι μούτρα όμως ... :whistle:

Αλοιφή σας έδωσε ο γιατρός;

Λογο ΣΚ δεν πήγα στο γιατρό. Θα το αφήσω μια δυο μέρες, τώρα που έχει μια μέρα και να το ξύσει έχει φτιάξει ορατά, έβαλα και αμπούλα να δω πως πάει. Εχω παραγγείλει και τα softpaws οπότε θα δούμε ... :)

Καλησπέρα.

Εϊχα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα με την Εκάτη και ο γιατρός μου πρότεινε να κάνω μια λίστα με το τι τρώει κάθε μέρα, γιατί είναι πιθανό να εκδηλώνεται ως αλλεργική αντίδραση σε κάποιο τρόφιμο ή συστατικό. Τελικά η πάπια μας είχε κάνει τιη δουλειά.

Πέρα απ αυτό, επειδή δεν θέλω να δίνω φάρμακα με το παραμικρό, έβαζα ελαιόλαδο στις πληγές το οποίο την ανακούφιζε και είχε περιορίσει και τον κνησμό. Επειδή έχει και βιταμίνη Ε, μαλάκωσε το δέρμα της και βοήθησε στην γρήγορη επούλωση.

Εύχομαι γρήγορα περαστικά και αν το φαινόμενο συνεχίσει ίσως να ήταν καλή ιδέα να κάνει και μια καλλιέργεια ο κτηνίατρος μήπως τελικά είναι άλλη η αιτία.

Καλησπέρα.

Εϊχα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα με την Εκάτη και ο γιατρός μου πρότεινε να κάνω μια λίστα με το τι τρώει κάθε μέρα, γιατί είναι πιθανό να εκδηλώνεται ως αλλεργική αντίδραση σε κάποιο τρόφιμο ή συστατικό. Τελικά η πάπια μας είχε κάνει τιη δουλειά.

Πέρα απ αυτό, επειδή δεν θέλω να δίνω φάρμακα με το παραμικρό, έβαζα ελαιόλαδο στις πληγές το οποίο την ανακούφιζε και είχε περιορίσει και τον κνησμό. Επειδή έχει και βιταμίνη Ε, μαλάκωσε το δέρμα της και βοήθησε στην γρήγορη επούλωση.

Εύχομαι γρήγορα περαστικά και αν το φαινόμενο συνεχίσει ίσως να ήταν καλή ιδέα να κάνει και μια καλλιέργεια ο κτηνίατρος μήπως τελικά είναι άλλη η αιτία.

και εσεις αλλεργια? :/: Εμας μαλλον μας πειραξε το κοτοπουλο ή η αμμος πευκου :(

βοηθαει πολυ και gel με aloe (100% aloe)... τα ανακουφιζει αρκετα. Επισης βοηθαει πολυ και το σαμπουαν με oatmeal αλλα πρεπει να την κανεις μπανιο και το βρισκω αρκετα επιπονη διαδικασια για ενα ζωακι που ταλαιπωρειται :/:

Αχ τι να πω..

Τελικά τα γατιά μας έχουν γίνει πιο ευαίσθητα απο εμας.

Επίσης έχει περάσει και ψυχογενή αλωπεκία, από τη ζήλεια της που ταϊζω τις αδέσποτες της γειτονιάς. Τελικά το πήρε απόφαση και αφου κατάλαβε οτι η καρέκλα της δεν τρίζει, επανήλθε.

Το πως δέχθηκε τον Αχιλλίτσο και δεν έμεινε τελείως καραφλή ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω. Πάντως είναι κάθε μέρα αγκαλίτσες και φιλάκια, οπότε μάλλον έρωτας είναι η αιτία..

Αχ τι να πω..

Επίσης έχει περάσει και ψυχογενή αλωπεκία, από τη ζήλεια της που ταϊζω τις αδέσποτες της γειτονιάς. Τελικά το πήρε απόφαση και αφου κατάλαβε οτι η καρέκλα της δεν τρίζει, επανήλθε.

Το πως δέχθηκε τον Αχιλλίτσο και δεν έμεινε τελείως καραφλή ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω. Πάντως είναι κάθε μέρα αγκαλίτσες και φιλάκια, οπότε μάλλον έρωτας είναι η αιτία..

... με τρέλανες τώρα

Αχ τι να πω..

πω πω θα ειχα φρικαρει ασχημα αν ειχε συμβει κατι τετοιο και στον δικο μου! Οταν αρχισε να ξυνεται γυρω απο τον λαιμο και να φευγουν τουφες τουφες οι τριχες ειχα φρικαρει εντελως :/:

Πιστευω οτι ολα αυτα οφειλονται στην διατροφη και το περιβαλλον που ζουν. Απο τοτε που το επαθε προσπαθω να μη του δινω να τρωει συνεχεια το ιδιο ειδος πρωτεινης. Κανω food rotation γιατι αν το επαθε στο κοτοπουλο ειναι πολυ πιθανο να το παθει και σε κατι αλλο :(

... με τρέλανες τώρα

και που 'σαι ακομα! Ο δικος μου ειχε πρηστει παρα πολυ και μετα μαδουσε. Αν δεν εχει μηκυτες, μην αποκλεισετε την αλλεργια... σου ερχεται απο εκει που δεν το περιμενεις :(

Eγώ να δεις πως είχα φρικάρει εκείνη την περίοδο...

Η κορτιζόνη δεν είχε φέρει καμια αλλαγή, η καλλιέργεια δεν είχε δείξει τίποτα γι αυτό και ο γιατρός το απέδωσε σε ψυχολογικά καθαρά αίτια.

Να πω την αλήθεια είπα να το ψάξω λίγο παραπάνω και μετά απο προτροπή φίλης, είπα να δοκιμάσω την ομοιπαθητική. Κάποια βελτίωση δεν είδα, οπότε σκέφτηκα οτι θα κάνει τον κύκλο του και η μικρή θα επανέλθει, όπως και έγινε.

Όσο για το food rotatiοn που ανέφερες είναι σίγουρα μια καλή ιδέα, αλλά έπεσα από τα σύννεφα όταν μου είπε ο γιατρός οτι είναι δυνατό ένα ζώο να τρώει πολλά χρόνια την ίδια τροφή ή είδος κρέατος και ξαφνικά να παρουσιάσει δυσανεξία ή αλλεργία. Οπότε πάλι δώρον άδωρο.

Σίγουρα το περιβάλλον, αλλά ιδιαίτερα και η σύνθεση των τροφών συμβάλλει στην εμφάνιση τέτοιων φαινομένων κι ας ελπίσουμε τα συμπτώματα να είναι πάντα ιάσιμα.

Μια ενημέρωση ... έχουμε 10+ μέρες τώρα με κολλάρο :( Οι πηγές έκλεισαν και έκανα το λάθος και της το έβγαλα πριν 4 μέρες και σε 10λεπτά που έφτιαχνα καφέ έκανε μελανιά στο σημείο που ήταν η πληγή ξύνοντας. Το ξανάβαλα ... η μελανιά έφυγε τώρα αλλά θα περιμένω να ξαναβγάλει τρίχωμα πριν της το βγάλω και να φτιάξει το δέρμα που είναι ευαίσθητο.

Βγάζω το κολάρο 3 φορές την μέρα πάντως υπό επίβλεψη και της ξύνω το λαιμό και το κεφάλι και την αφήνω να κάνει το μπάνιο της ...

Να την ...

mongan1.png

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

απο οτι βλεπω η γατουλα ειναι γεματη εξανθηματα στα αυτια, οποτε κατα πασα πιθανοτητα εχει αλλεργια σε κατι και υποψιαζομαι την τροφη. Αν δεν βρειτε σε τι εχει αλλεργια η κατασταση δεν προκειται να βελτιωθει. Το οτι συνεχιζει να ξυνεται και να εχει εξανθηματα στα αυτια, σημαινει πως το προβλημα δεν εχει σημειωσει βελτιωση. Ακομα και να βγαλει τριχωμα, αν της αφαιρεσεις το κολλαρο χωρις να εχεις απομακρυνει το αλλεργιογονο, θα ξυθει παλι εντονα και θα αρχισετε απο την αρχη. Ο κτηνιατρος τι σας ειπε; Σας εχει βαλει σε ειδικη διαιτα;

Ο δικος μου ξυνοταν εντονα για μερικες εβδομαδες, παρολο που ειχα απομακρυνει οτι αλλεργιογονο μπορουσε να τον πειραζει. Μονο με την κορτιζονη (ενεση με διαρκεια 1 μηνα) επανηλθε.

Αν δεν βρεις τι την ενοχλει δεν προκειται να σταματησει η φαγουρα και οι πληγες. Αν συνεχιστει αυτο μπορει να αρχισει να πρηζεται ή να μολυνονται οι πληγες και εκτος απο κορτιζονη να χρειαζεστε και αντιβιωση. Στη θεση σου θα σταματουσα να της δινω την τροφη που τρωει και θα της εδινα βραστο/ψητο/ωμο κρεας (σκετο κρεας) που δεν εχει ξαναφαει, πχ αρνι ή κουνελι για 1 μηνα και θα πηγαινα τρεχοντας στον κτηνιατρο, πιθανοτατα και σε 2ο για 2η γνωμη.

Ο γιατρός είπε ότι δεν έχει τίποτα απλά παραξύστηκε, και νόμιζα ότι οι κοκκινήλες στα αυτιά ήταν ξύσιμο. Hills light της δίνω. Πάω να πάρω αρνί για μέχρι την Δευτέρα και μετά θα την πάω στον παλιό μας γιατρό στον Πειραιά. Δύο πράγματα άλλαξαν τον τελευταίο καιρό κρυβόταν στο κατασκονισμένο πατάρι (το έκλεισα όμως καιρό τώρα όταν άνοιξα αυτή την συζήτηση σχεδόν) και Azax στα τραπέζια και στις επιφάνειες ... θα κόψω και το Azax, μπορεί να φταίει αυτό?

μπορει να φταιει και το azax. Εμενα παντως μου φαινεται για αλλεργια. Εχει ακριβως τα ιδια συμπτωματα με τον δικο μου. Η λυση δεν ειναι ουτε το κολαρο ουτε οι θηκες για τα νυχια. Αν δεν απομακρυνθει το αλλεργιονο θα ταλαιπωρειται μεχρι τα βαθια γεραματα :( Συνηθως οι αλλεργιες στην τροφη προκαλουν κνησμο και εξανθηματα στο κεφαλι, εγω θα ελεγα να της δινεις βραστο/ψητο/ωμο μοσχαρι ή αρνι για ενα διαστημα μεχρι να ξεκαθαρισει το τοπιο. Ο δικος μου εχασε τριχωμα σε σημεια στο κεφαλι και στον λαιμο τον περασμενο σεπτεμβριο και ακομα δεν εχει επανελθει εντελως το τριχωμα (ειναι κοντο σε ενα σημειο στον λαιμο). Ακομα και μετα την κορτιζονη ειχε εμφανισει ενα εξανθημα στον λαιμο. Δυστυχως αν εχει αλλεργια στην τροφη θα πρεπει να περασουν 8 εβδομαδες μεχρι να φυγει το αλλεργιονο απο τον οργανισμο της.

Εννοειται πως πρεπει να την πας και σε αλλο γιατρο. Εγω τον ειχα παει σε 2 :P

Ευχαριστώ. Πήρα αρνί που δεν εχουν ξαναφαει και θα τους το δίνω ώμο γιατί ούτως η άλλως σκοπευα να δοκιμάσω να τις γυρίσω στα ωμά. Το κουνελι το φοβήθηκα είχε και κεφάλι και φρικαρα λιγάκι :p Να ρωτήσω δυο πράγματα ... Σκέτο; Χωρίς αλάτι η αλλά συμπληρώματα; Επίσης το κρατάω στο ψυγείο και τους το σερβιρω κρύο; Η το αφήνω μερική ώρα;

Ευχαριστώ. Πήρα αρνί που δεν εχουν ξαναφαει και θα τους το δίνω ώμο γιατί ούτως η άλλως σκοπευα να δοκιμάσω να τις γυρίσω στα ωμά. Το κουνελι το φοβήθηκα είχε και κεφάλι και φρικαρα λιγάκι :p Να ρωτήσω δυο πράγματα ... Σκέτο; Χωρίς αλάτι η αλλά συμπληρώματα; Επίσης το κρατάω στο ψυγείο και τους το σερβιρω κρύο; Η το αφήνω μερική ώρα;

θα πρεπει να παιρνει την σωστη ποσοτητα ασβεστιου. Για ενα μηνα περιπου μπορεις να δινεις χωρις συμπληρωματα, αλλα μετα απο αυτο θελει πολλη προσοχη. Σκετο, χωρις τιποτα αλλο, το τονιζω ομως, ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ μεχρι να δειτε που εχει αλλεργια. Τους το δινεις κρυο ή σε θερμοκρασια δωματιου και το αφηνεις εξω το πολυ για 1 ωρα. Δες και εδω: https://www.mypetz.gr/threads/Γάτες-και-ωμή-διατροφή.228792/

Επισης πρεπει να την δει οπωσδηποτε γιατρος για να σου πει αναλυτικοτερα τι πρεπει να κανεις και αν οντως εχει αλλεργια και αν η αλλεργια οφειλεται στην τροφη ή σε κατι αλλο.

Ευχαριστώ για τα σχόλια. Μόλις γυρίσαμε από τον γιατρό. Αλλεργία μάλλον όχι από τροφή (πάντως μου είπε να συνεχίσω το αρνί αλλα βραστο :P). Της έκανε μια ένεση και θα ξαναπάμε σε 3 μέρες ίσως για χαπάκια. Πάω να κάνω και ένα γενικό έλεγχο του σπιτιού μηπως μου έχει ξεφύγει τίποτα που της προκαλεί αλλεργία :worry:

ΥΓ. Παρεπιπτώντος είμαι ελαφρώς αλλεργική τις κυρίες μου και σήμερα που μου ξεπουπουλιάστηκε στις αγγαλίστες είμαστε στην ίδια μοίρα :/:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back