Alni
Νεοφερμένο μέλος

Καλημέρα μια ενημέρωση και μια ερώτηση ... είναι λιγο καλύτερα, ο γιατρός έδωσε prezolon (???) για μερικές μέρες σήμερα και μετα ξαναπάμε. Βρήκα ότι μου τρώγανε καρύδια χθες (είδα ένα μασημένο) οπότε ελπίζω μηπως ήταν αυτό.
Η ερώτηση είναι ... 3 μέρες τώρα η αμμολεκάνη είναι καθαρη
Προκαλεί η αλλαγή στην δίαιτα δισκοιλιότητα? Εχω μια αμμολεκάνη οπότε και οι δύο τα ίδια. Ξέχασα να ρωτήσω τον γιατρό 
Ευχαριστώ =)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
hionath1980
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν ξερω τι φταίει ρε παιδιά.... Οργανικό δεν είναι....δεν εχει ψήλους, δεν εχει κατι δερματικό... δεν εχει κατι στα αυτάκια της....! Την εχει ελέγχει ο γιατρος..! Ξύνεται στην περιοχή του λαιμου της επίμονα 4-5 φορες την ημέρα! Ψυχολογικό δεν ειναι απο οσο φαντάζομαι...γιατι ο χαρακτήρας της δεν εχει αλλάξει..! Εχει κανει 2 πληγουλες και μου έδωσε μια κρεμά για να κλεισουν...! Μηπως την ξυνουν οι πληγες της πλεον?? Τα πισω νυχια της τα εκοψα οσο μπορουσα για να μην συνεχίσει να πληγώνεται...! Εχει κανεις καμια ιδεα τι μπορει να συμβαινει..??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tia
Εκκολαπτόμενο μέλος
μήπως αλεργία σε τροφή? τις έδωσες κάτι καινούργιο?
hionath1980
Εκκολαπτόμενο μέλος
μήπως αλεργία σε τροφή? τις έδωσες κάτι καινούργιο?
Χμμμ...δεν νομιζω!...κροκετες τρωει....! Της εδωσα το Σαββατο κροκετα ανακατεμενη με υγρη τροφη για ποικιλια (της δινω 1 φορα στις 2 βδομαδες)...αλλα την εχω ξανα δώσει..! Και θυμαμαι οτι ειχα παρει την ιδια τροφη κι αλλη μια φορα..! Για καλο και για κακο λεω να της την κοψω... έστω κι αυτο το λιγο..! Thanks...δεν το σκέφτηκα

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Να προσθέσω ότι δεν ξύνεται έντονα, ούτε συχνά... απλά όταν ξυθεί περιστασιακά το ματώνει

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
χμ..απο οσο ξερω δεν κανει να επαναλαμβανεται αυτο.Και τι να κανεις τωρα εκει;Μηπως να του εκοβες τα νυχια;Παντως σιγουρα δεν πρεπει να το ματωνει συνεχεια.Δεν τον πας καμια βολτα απο το γιατρο..΄να το δει..και να σου πει και αυτος τι να κανεις;

mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Γεια σου!
Όντως δεν πρέπει να επαναλαμβάνεται για να μη μολυνθεί..
Αυτό που μπορώ να φανταστώ εγώ είναι είτε εφαρμογή μιας κρέμας κατά του κνησμού(τύπου celestoderm), είτε μια κρέμα με αντιβιωτική δράση, είτε ελισσαβετιανό κολάρο...

Θεωρώ πως θα έπρεπε να επισκευτείς τον κτηνίατρό σας για να μην τρέχετε με χειρότερα μετα...
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Μια λύση θα ήταν να του έκοβες τα νύχια ώστε να μην δημιουργεί την πληγή αυτή όταν ξύνεται.
Αλλά ανέφερε το και στον κτηνίατρο γιατί όντως μπορεί να χρειαστεί κάποια αντιβιωτική κρέμα ή κάτι άλλο ώστε να κάνεις προκειμένου να μη μολυνθεί κάποια φορά κλπ.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Σιγά μην τον πάω στον κτηνίατρο για μια επιφανειακή γρατζουνιά που δεν ξεπερνά το μέγεθος μισής φακής! Θα με πετάξει με τις κλωτσιές έξω!
Δεν έχει νόημα να του βάλω αλοιφή για να μη ξύνεται γιατί δεν ξύνεται
. Μπορεί να ξυθεί μια φορά στις 2 μέρες, αλλά είναι αρκετό αυτό για να την ξανανοίξει (δεν τρέχουν αίματα, απλά κοκκινίζει λίγο). Δεν θέλω να του βάλω κολλάρο γιατί φοβάμαι ότι θα τον αγχώσει πάρα πολύ και θα τρέχει πανικόβλητος να το βγάλει και μπορεί να έχουμε κανενά άλλο ατύχημα αργότερα. Σκέφτηκα να του βάλω ένα τσιρότο (ένα μικρό στρόγγυλο) και να το αφαιρέσω αργότερα με ψαλίδι (να κόψω τις τρίχες για να μη πονέσει)
. Θα του κόψω τα νύχια όμως πρώτα γιατί η αλήθεια είναι ότι του έχουν μεγαλώσει αρκετά 
Μήπως να έπαιρνα μια βρεγμένη πετσετούλα και να καθάριζα το ξεραμένο αίμα;
Αν ξυθεί πάλι, δεν θα υπάρχει ξερό αίμα για να ξεκολλήσει όταν ξυθεί και να του ανοίξει και πάλι την πληγή 
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Αυτο με το τσιροτο το σκεφτηκα και εγω,αλλα εχω την εντυπωση οτι θα τον ενοχλει και θα το βγαλει.Ομως δεν χανεις τιποτα να δοκιμασεις.Αρκει να τον παρακολουθησεις..μπας και το βγαλει..και το ξυνει χειοροτερα.

mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Και εμένα η γατούλα μου ξίνεται δυστυχώς πολλές φορές (1 φορά το 2μηνο) απο άγχος..
Και ματώνει ελαφρώς αλλά όχι μεγάλη επιφάνεια (όχι και φακή όμως
). Εγώ όταν το είχε πρωτοκάνει την είχα πάει κτηνίατρο και μου είχε πει για celestoderm..Μετά από λίγες μέρες έφυγε..Στη συνέχεια το ξαναέκανε όταν ήμαστε σε διακοπές οπότε no celestoderm..Πέρασαν 2 εβδομάδες σχεδόν και μετά επουλώθηκε μόνο του παρά το γεγονός ότι δε την άφηνε σε ησυχία την πληγή..Δεν προλάβαινε να κλείσει καλά καλά και ξανά...
Μετά το ξαναέκανε και της εφάρμοσα celestoderm με garamycin 1-2 φορές και όλα καλά..
Πλέον όταν το κάνει, δεν ασχολούμαι πολύ γιατί πάντα επουλώνεται μόνο του..Ούτε νύχια της κόβω..
Τώρα εάν δεις ότι δε βελτιώνεται η κατάσταση ούτε με το κόψιμο των νυχιών ΤΟΤΕ πήγαινέ τον..
Όσο για την ιδέα για το τσιρότο, δε νομίζω πως θα δουλέψει..Η γάτα άμα θελήσει να βγάλει κάτι....ΘΑ ΤΟ ΒΓΆΛΕΙ

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
δεν ξέρω πόσο εύκολο θα είναι να το βγάλει γιατί η περιοχή είναι πίσω από το αυτί. Προς το παρόν θα το αφήσω όπως είναι γιατί είναι κλειστή η πληγή. Θα προσπαθήσω να αφαιρέσω το ξεραμένο αίμα με χλιαρό νερό ώστε αν ξυθεί πάλι να μην αποκολληθεί το ξερό αίμα και ανοίξει πάλι η πληγή
Μου θυμίζει πάντως τον εαυτό μου που μικρή ξεκολλούσα το ξεραμένο αίμα από τις πληγές μου και τις άνοιγα 
ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
μηπως αν εβαζες κολαρο μεχρι να κλεισει η πληγουλα?κι λιγο μπεταντιν στη πληγη η καποια αλοιφη!περαστικα!!!!
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
μπα, δεν θέλω να του βάλω φάρμακα και να τον επιβαρύνω για κάτι που ουσιαστικά δεν είναι τίποτα. Προς το παρόν δεν το έχει πειράξει και έχει παραμείνει κλειστή η πληγή. Απλά ψάχνω τρόπο να μην ξεκολλήσει το ξεραμένο αίμα από την περιοχή σε περίπτωση που ξυθεί πάλι γιατί όσες άλοιφες και αντισηπτικά να του βάλω, αν ξυθεί, θα ξαναρχίσει το ίδιο τροπάριο. Δεν είναι σοβαρό για να του βάλω κολλάρο και είμαι 100% σίγουρη ότι θα τον στρεσσάρει πάρα πολύ κάτι τέτοιο. Απλά ψάχνω κάποιον τρόπο για να μη το ξαναματώσει. Τουλάχιστον είμαι 100% σίγουρη ότι δεν είναι αλλεργία ή μύκητες

Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
πώς πάει η πληγούλα?
έχω παρατηρήσει πάντως ότι έαν καταφέρεις και δεν την πειράξει , επουλώνονται πολύ γρήγορα σε σχέση με τους ανθρώπους

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Δεν φαίνεται να την έχει πειράξει προς το παρον και παραμένει κλειστή... μου φαίνεται πως το κόψιμο των νυχιών έπιασε τόπο

mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν φαίνεται να την έχει πειράξει προς το παρον και παραμένει κλειστή... μου φαίνεται πως το κόψιμο των νυχιών έπιασε τόπο![]()

vassotaratsa
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα σας, είμαι τρομερα στεναχωρημενη μολις ανακαλυψα πισω απο το αυτακι της μικρης μου ενα εξάνθημα μικρο σαν ψωριαση κ τρομαξα πολυ.Την εψαξα δεν εχει πουθενα αλλου μονο εκει. Μεχρι να ερ8ει η ωρα αυριο που θα παμε στον γιατρο μας θα εχω τρελαθει,εχω διαβασει διαφορα & δεν μπορω να βγαλω ακρη. Δωστε μου μια κατευθυνση!!
Terifique
Δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool