Ο γάτος μου ο αυτόχειρας!

geolovy

Νεοφερμένο μέλος

Η geolovy αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 10 μηνύματα.
Παιδιά καλησπέρα!
Ήθελα να σας ρωτήσω κάτι μιας και βλέπω ότι έχετε εμπειρία στα γατίνια.
Εχω έναν γάτο εδώ κι 7 χρόνια, στειρωμένος από τα 2 του χρόνια. Είναι σε πολυκατοικία, στον τρίτο όροφο, αλλά μέχρι πέρυσι τα Χριστούγεννα μπορούσε να κάνει τις βόλτες του στο δίπλα εγκαταλελειμμένο μαζί με τις άλλες γατούλες. Ωστόσο η κτηνίατρος, με αφορμή ένα πρόβλημα που είχε - που τελικά ήταν λόγω τροφής αλλά μέχρι να το καταλάβουμε βάλαμε με το μυαλό μας διάφορα - μου είπε να μην τον αφήνω να βγαίνει γιατί θα κολλήσει διάφορες ασθένειες από τις αδέσποτες. Και πέρα από αυτό, μια φορά τον έχασα για 2 εβδομάδες (όντας στειρωμένος) και τα είδα όλα, οπότε αποφάσισα να του φράξω την έξοδό του.
Έκτοτε, μια φορά την ημέρα θα πάει σε εκείνο το σημείο να δει μήπως κι εδέησα να του το ανοίξω, αλλά βλέπει ότι είναι φραγμένο κι εγκαταλείπει την προσπάθειά του.
Σήμερα το πρωί πάω να του βάλω φαγητό κι ο Χρυσαφένιος άφαντος! Που συνήθως, με το βιονικό του αυτί, καταλαβαίνει αμέσως ότι πάω να του βάλω φαγητό κι έρχεται σφεντόνα! Για να μην τα πολυλογώ, ψάχνω σε όλο το σπίτι κι εν τέλει το τέρας ήταν στο δρόμο, κάτω από ένα αυτοκίνητο! Μου κοπήκαν τα πόδια φυσικά (έψαχνα σαν την τρελή πρωί - πρωί στη γειτονιά κάτω από τα αμάξια) αυτός ήταν τρομοκρατημένος και δίπλα του ένα ρυάκι αίμα. Εγώ παρέλυσα από την τρομάρα μου φυσικά. Άρχισε να έρχεται προς τα εμένα, τον έβγαλα κάτω από το αυτοκίνητο και τον πήγα σπίτι κι εκεί διαπίστωσα ότι το αίμα δεν ήταν δικό του, γιατί δεν είχε πουθενά αίμα (λίγο λερωμένος στην ουρά ήταν) ούτε έδειχνε να πονάει κι ήταν πολυ φυσιολογικός, μάλιστα προσπαθούσε να ξαναφύγει! Πήγε στην άμμο του και τελικά πήγε στο κρεββατάκι του.
Δεν ξέρω αν όντως έπεσε από τον τρίτο ή αν κατάφερε να φύγει από το σημείο που του το έχω φράξει. Αλλά ανησυχώ μη μου το ξανακάνει. Ανησυχώ τόσο μέχρι που σκέφτηκα να πάω να του πάρω λουράκι να τον βγάζω βόλτα σαν τα σκυλιά γιατί από ό,τι φαίνεται χρειάζεται να παίρνει τον αέρα του.
Κι έπειτα λέω να τον πάω και στην κτηνίατρο το απόγευμα μπας κι έχει εσωτερική αιμορραγία αν και δε νομίζω γιατί μου έχει ξανατύχει ζώο με εσωτερική αιμορραγία και δεν ήταν κεφάτο όσο είναι ο γάτος μου.
Τι να τον κάνω τώρα που θέλει να ξεπορτίζει?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

geolovy, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να κυκλοφορεί ένας γάτος στο μπαλκόνι του τρίτου ορόφου εάν αυτό δεν είναι πλήρως περιφραγμένο.
Μπορεί κάλλιστα να πέσει και να τραυματιστεί σοβαρά ή και να σκοτωθεί ακόμη, η πτώση από μπαλκόνι είναι μια πολύ συχνή αιτία θανάτου για γατιά που μένουν σε διαμερίσματα.
Όσον αφορά την περίφραξη του μπαλκονιού σου, μπορείς να δεις μερικές ιδέες στο θέμα Περίφραξη μπαλκονιού;.
Κατανοώ ότι θέλει να βγαίνει και τον λυπάσαι, από τη στιγμή όμως που κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα, θα πρέπει να τον περιορίσεις εφόσον το μπαλκόνι δεν είναι περιφραγμένο.
Τέλος, μπορεί να έχει τραυματιστεί από την πτώση σήμερα - εάν έπεσε εν τέλει - και το αίμα να είναι δικό του.
Ο μόνος αρμόδιος να τον εξετάσει ενδελεχώς και να τον δει είναι ο κτηνίατρος οπότε θα σύστηνα να τον επισκεφθείτε άμεσα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Έχεις δίκιο, αλλά τον έχω 7 χρόνια και δεν το έχει ξανακάνει. Ο ίδιος δεν είναι τραυματισμένος γιατί τον έψαξα, αλλά εχεις δίκιο πρέπει να τον δει η κτηνίατρος. Έστειλα τον πατέρα μου αλλά ήταν κλειστή, ανοίγει στις 17:00 και θα τον πάω εγώ. Ψιλοέψαξα στο ιντερνετ για να δω για συμπτώματα εσωτερικής αιμορραγίας, αλλά δε φαίνεται να έχει κάποιο θέμα ο γάτος, μάλιστα έφαγε κι ήπιε και νερό.
Είμαι στην πρίζα τώρα να σχολάσω να πάω στη γιατρό.

Γυρίσαμε από την κτηνίατρο η οποία επιβεβαίωσε ότι έπεσε από το μπαλκόνι αλλά ευτυχώς δεν έχει τίποτα σοβαρό, έχει μια θλάση δλδ αλλά μου είπε ότι δεν είναι ανησυχητικό.
Αύριο έχω φωνάξει έναν μάστορα να φτιάξουμε οχυρό να μην μου το ξανακάνει!
Κι εδώ, μετά τη λαχτάρα του, κοιμάται γαλήνιο!!!!
mail

Πολυ καλα θα κανεις και θα φτιαξεις οχυρο. Το σημαντικο ειναι πως ειναι καλα ο γατουλης, ευχομαι μετα τα οχυρωματικα εργα, να μην ξανασυμβει. Το εκανε αυτο και ο γατος μου ο Κοκος καθε τρεις και λιγο, απο τοτε που εκλεισα τα μπαλκονια, εβρισκε καθε φορα τροπο να την κοπαναει κι ας ανεβαζαμε την ασφαλεια καθε φορα. Το καλο ηταν πως το σπιτι ηταν ισογειο και δεν υπηρχε κινδυνος να χτυπησει, αλλα οπως και να το κανεις οι κινδυνοι στον δρομο ειναι παντα πολλοι.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back