Ο γατούλης μου αρρώστησε απότομα. Παρακαλώ, βοήθεια!

Paris Gatopalaviaris

Νεοφερμένο μέλος

Ο Paris Gatopalaviaris αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 72 ετών. Έχει γράψει 91 μηνύματα.
Ο γάτος μου είναι 10 χρονών και μέχρι πρότινος έχαιρε άκρας υγείας. Εδώ και τρεις-τέσσερις μέρες κάνει συνέχεια κίτρινους εμετούς, δεν τρώει τίποτα, πίνει νερό σε υπερβολικό βαθμό και δεν επισκέπτεται την τουαλέτα. Αύριο θα τον πάω στο γιατρό, ο οποίος από τηλεφώνου μου σύστησε να του δώσω ένα αντιεμετικό και λίγο τσάι. Ωστόσο, δεν βλέπω καμία διαφορά. Έχω ανησυχήσει πολύ. Μήπως κάποιος φίλος ή φίλη από το φόρουμ έχει παρόμοια εμπειρία; Τι μπορεί να είναι;

Ευχαριστώ πολύ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγω με εμετους προσφατη.
Εφταιγε το στομαχι. Γαστριτιδα. Εαν μυριζουν αιμα οι εμετοι και τα κακα ειναι αυτο ισως.
Νερο ισως πινει επειδη αφυδατωνεται.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

το βασικό είναι να μην τον αφήσεις να αφυδατωθεί από τους εμετούς. καθώς είναι κάπως μεγάλος σε ηλικία καλό θα είναι να πας άμεσα στον γιατρό. δοκίμασε και λίγο βραστό κοτόπουλο για τροφή μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο στομάχι για να ηρεμήσει. Η μια δική μου γατούλα είναι 15 και αυτό είναι που κάνω όταν την πιάνει κρίση εμετών. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι αν πάει στην τουαλέτα του και κάθε πόσο.

περιμένω νεότερα..και σου εύχομαι περαστικά
Νότα
:)

Μήπως μυρίζει και το στόμα του;Εμένα όταν άρχισε να πίνει πολύ νερό ήταν καλοκαίρι και δεν έδωσα πολλή σημασία..Πρέπει όμως να παρατηρούμε και την παραμικρή λεπτομέρεια.Πήγαινέ τον όσο πιο γρήγορα μπορείς στον γιατρό.

Paris μου, πιθανόν να είναι νεφρά. Θα χρειαστούν εξετάσεις αίματος. Ο γιατρός που πήγαινα μεχρι τώρα είχε παρει 80 ευρώ πέρισυ για τον Φρίσμπυ, το γέρο μας, ενώ η γιατρος στην Αγία Παρασκευή που έκανε καλά τα γατάκιαπήρε πριν λίγες μερες, 40! Καλή επιτυχία οτι κι αν είναι. :/:

Μακάρι να γινει καλά και να μην ειναι τίποτα σοβαρό.

Paris, δεν είχα παρόμοια εμπειρία και δεν μπορώ να βοηθήσω, αλλά εύχομαι ολόψυχα όλα να πάνε καλά και να μην είναι κάτι σοβαρό. Περαστηκά του γατουλη!

ΥΓ:Ο πάρης αρρώστησε? Αυτός στο avatar?

Παιδιά ο γάτος που έγραψα πριν δεν είναι δικός μου αλλά μιας φίλης μου που ήρθε το απόγευμα να δουλέψουμε στο κομπιούτερ και ήταν πολύ στενοχωρημένη με το γάτο της τον Τόμυ. Της είπα να στείλει μήνυμα στο mycat μέχρι αύριο που θα πάει στο γιατρό μήπως παρηγορηθεί λίγο.Ίσως ο γάτος να είναι σοβαρά. Ωστόσο και τα δικά μου κάτι έχουνε. Η Χιονάτη είχε πολύ διάροια και έπινε συνέχεια νερό, χάλια όψη και ίσως και κάποιες φορές εμετό, και τα μάτια της είχαν κάτι που κάπως το είπε ο γιατρός αλλά δεν το θυμάμαι που κλείνουν λίγο με ένα λευκό χιτώνα από μέσα. Τέλος πάντων σε πρώτη φάση είπε ουρολοίμωξη και της έδωσε ένα αντιβιοτικό που δεν το βρίσκω τώρα να σας πω ποιο αλλά μετά από 10 μέρες δεν ήταν πολύ καλλίτερα, η διάρροια είχε λίγο περάσει και είχε πυρετό, τότε της έδωσε synulox και ένεση κορτιζόνης αλλά μετά από 10 ημέρες πάλι διάρροια και φτάρνισμα, μετά από αυτό της δίνουμε ronaxan και κορτιζόνη. Επίσης και τα μωρά έχουν λίγο διάρροια και πίνουν πολύ νερό, επίσης μπορεί να μυρίζει λίγο και το στόμα τους. Κατά τα άλλα τρώνε μια χαρά, παίζουν και είναι ζωηρά όλα και η Χιονάτη που αν δεν γίνει καλά και με το Ronaxan θα της κάνει ο γιατρός καλλιέργεια. Ο Πάρης και οι άλλες δύο είναι καλά. Αυτά. Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση στη φίλη μου. Έχει 4 γάτες και θα γραφεί και αυτή στο mycat.

Τελικά "έφυγε" ο Τόμυ της φίλης μου που ζήτησε βοήθεια στο φόρουμ. Συνδυασμός νεφρικής ανεπάρκειας και μόλυνσης από τσίμπημα εντόμου ... ετών 10. Μια ακόμη ιστορία αγάπης έφθασε στο τέλος της. Η φίλη μου έχει γραφτεί τώρα στο Mycat θα μπει να σας τα πει σύντομα .........

Τί κρίμα... Αντίο Τόμυ!

:cry: :cry: :cry:

καλημερα και απο μενα.παιδια και εμενα ο μικροσ μου παρουσιαζει ενα προβλημα με εμετουσ και το γραφω στο θεμα εμετους,αν θελετε να με συμβουλεψετε.γραφω εδω γιατι μενω γερακα και εγω τον παω τον δικο μου στη κλινικη σταυροσ και μου φαινεται οτι ειναι που καλοι.εχει κανεισ καμια αλλη αποψη αν γνωριζει>? και επισησ η κτηνιατροσ στην αγια παρασκευη ποια ειναι?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back