Ο γατούλης μου είναι άρρωστος δέν τρώει και κάνει εμετό.

• Thread starter Thread starter Lepouras
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Lepouras

Νεοφερμένο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 43 ετών. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Καλησπέρα! :eek: ο γάτος μου τις τελευταίες μέρες δεν τρώει τιποτα.. και με δυκολία στέκεται στα πόδια του.. :( και κάνει εμετό νερό σχεδόν νομίζω... τι να κάνω? δεν εχω και λεφτά να το πάω σε κτηνίατρο.. μπορώ να του δώσω κάτι να πιεί? υπαρχει καποια αντιβίωση, φαρμακο κατι? ευχαριστω... :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:worry:Καλημέρα. Τα συμπτώματα είναι ανησυχητικά, έπρεπε ήδη να τον είχε δει γιατρός. Έχεις δίκιο σχετικά με το οικονομικό θέμα, γιατί όλοι γνωρίζουμε το κόστος του κτηνίατρου και οι εποχές είναι δύσκολες πολύ, δεν περισσεύει κάτι.Όμως πιστεύω ότι όταν πρόκειται για μια ζωούλα, τα δεδομένα αλλάζουν και κάποιος τρόπος θα βρεθεί. Θα πρότεινα να βρεις στην περιοχή σου έναν κτηνίατρο στον οποίο να εξηγήσεις την οικονομική παράμετρο και πιστεύω ότι θα σε βοηθήσει (π.χ. να κληθείς να πληρώσεις μόνο τα φάρμακα και όχι την κλινική εξέταση και την επίσκεψη). Όσον αφορά την βοήθεια που ζητάς με το να προτείνουμε αντιβίωση ή κάτι άλλο, θα ήταν άδικο να πειραματιζόμαστε με το άρρωστο ζωάκι από την στιγμή που δεν γνωρίζουμε από τι πάσχει. Εξάλλου μόνο ο γιατρός θα δώσει λύση σίγουρη και ασφαλή. Περαστικά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Ο γατούλης μου είναι άρρωστος δέν τρώει και κάνει εμετο.

H κατάσταση δείχνει,πολύ σοβαρή.Αν θες να ζήσει ο γάτος σου,πρέπει να τον πας τώρα στο γιατρό.Πλήρης ασιτία,έστω και για λίγες μέρες,μπορεί να επιφέρει ανεπανόρθωτη βλάβη στο συκώτι,εκτός απο την πρωταρχική αιτία του προβλήματος.Εύχομαι περαστικά.:)

Σας ευχαριστώ!!

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

συμφωνώ με τους άλλους. το γατί πρέπει όπωσδήποτε να πάει στο γιατρό!

Το να μην έχεις χρήματα δεν είναι ούτε έγκλημα , ούτε ντροπή.

Οι περισσότεροι άνθρωποι βρέθηκαν ,ή, είναι σε παρόμοια κατάσταση.

Χωρίς ντροπές και ενοχές , πήγαινε το ζώο επειγόντως σε ένα κτηνίατρο και απλά εξήγησε του
την κατάσταση !!
Είμαι βέβαιος οτι , οποιοσδήποτε γιατρός σέβεται τον εαυτό του , δεν θα αρνηθεί την βοήθεια του και μάλιστα
θα σου δώσει και τα ανάλογα φάρμακα από τα δικά του !!

Εάν δεν το κάνεις ...πιθανότατα θα έχεις τύψεις που δεν προσπάθησες !!

Καλησπέρα! :eek: ο γάτος μου τις τελευταίες μέρες δεν τρώει τιποτα.. και με δυκολία στέκεται στα πόδια του.. :( και κάνει εμετό νερό σχεδόν νομίζω... τι να κάνω? δεν εχω και λεφτά να το πάω σε κτηνίατρο.. μπορώ να του δώσω κάτι να πιεί? υπαρχει καποια αντιβίωση, φαρμακο κατι? ευχαριστω... :(

Τελικά τι έγινε, πήγατε στον γιατρό?

Εγώ προσωπικά,μέχρι που δε θα έτρωγα για να εξοικονομήσω χρήματα κ να κάνω αυτό που πρέπει..θα με έτρωγαν οι τύψεις αλλιώς.
Τέλος πάντων..
Τι κάνει το γατάκι?

το κακό είναι ότι δεν έχω χρήματα αυτόν τον καιρό να φάω k εγώ!!!! πραγματικά έχει κάτσει τρομερή αναποδιά!! και έτυχε να αρρωστήσει και ο γατούλης μου!! πήρα τηλέφωνο έναν γνωστό κτηνίατρο ενός φίλου αλλα δεν ήταν διαθέσιμος!!!! πήρα έναν άλλον και μου λέει 50 ευρώ το λιγότερο να τον δει ενώ του εξήγησα τη κατάσταση!! είμαι στην περιοχή της χαλκίδας λίγο πιο έξω σ ένα χωριο πιο έξω!!έχω φάει φρίκη βασικά!!!! αύριο είναι κυριακή!!! μέχρι δευτερα εκτος γιατρού που θα πάω πρωί πρωί μπορώ να κάνω κάτι? a!! το καλο είναι ότι έφαγε 2 μπουκιές κονσέρβα!!! το αδερφάκι του την έφαγε όλη!!!

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Εάν θέλεις μπορώ να σου δώσω τηλ της κτηνιάτρου μου,αλλά είναι στα Βριλήσσια (Αττικής) :hmm:
Είναι πολύ καλή κ πιστεύω να δεχτεί να κάνει, ότι κάνει δωρεάν. Μπορείς επίσης να πάρεις έναν κτηνιάτρο, να του πεις πως έχει η κατάσταση (εάν ήδη δεν το έχεις κάνει) κ αυτός θα σου πει τι να κάνεις κ γενικότερα να έχεις μια εικόνα για το τι συμβαίνει στο γατάκι..(πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση κτλ)

Τελευταία επεξεργασία:

Κανένας φίλος/η δεν μπορεί να σου δανείσει;

εύχομαι σύντομα να συνέλθει το γατάκι σου,ξεκινα με σιρόπι "πριμπεραν" 2cc ανά 8ωρο(με σύριγγα)
Δεν πρόκειται να του κάνει κακό,είναι ανθρώπινο αντιεμετικό σιρόπι,προσπάθησε να του το χορηγήσεις άμεσα γιατί κινδυνεύει το ζώο να αφυδατωθεί,αν του δίνεις τροφή ξηρά σταμάτησε την.μήπως δεν ενεργείται?μπορεί να έχει "τριχομπαλες" λόγω εποχής,μπορεί κάτι να έφαγε,δώσε βραστό κοτοπουλάκι (εκτος αν δεν ενεργείται,θα χειροτερέψει!!) αν έχει κανονικές κενώσεις, αλλιώς πάρε τροφή της Hills w/d η m/d κονσέρβα εχει κυρίως λαχανικά και τα βοηθά!ότι άλλο χρειαστείς στείλε mnm ελπίζω να βοήθησα,πριν 1 βδομάδα ήταν και ο δικός μου άρρωστος και μετά απο 2 δοσεις σιροπιου συνήλθε

Τελευταία επεξεργασία:

...και αν δεν πιάσει το πριμπεράν, τράβα στα πιο δυνατά, κοδεΐνη, μορφίνη... δεν πρόκειται να του κάνουν κακό, ανθρώπινα παυσίπονα είναι.

εύχομαι σύντομα να συνέλθει το γατάκι σου,ξεκινα με σιρόπι "πριμπεραν" 2cc ανά 8ωρο(με σύριγγα)
Δεν πρόκειται να του κάνει κακό,είναι ανθρώπινο αντιεμετικό σιρόπι,προσπάθησε να του το χορηγήσεις άμεσα γιατί κινδυνεύει το ζώο να αφυδατωθεί,αν του δίνεις τροφή ξηρά σταμάτησε την.μήπως δεν ενεργείται?μπορεί να έχει "τριχομπαλες" λόγω εποχής,μπορεί κάτι να έφαγε,δώσε βραστό κοτοπουλάκι (εκτος αν δεν ενεργείται,θα χειροτερέψει!!) αν έχει κανονικές κενώσεις, αλλιώς πάρε τροφή της Hills w/d η m/d κονσέρβα εχει κυρίως λαχανικά και τα βοηθά!ότι άλλο χρειαστείς στείλε mnm ελπίζω να βοήθησα,πριν 1 βδομάδα ήταν και ο δικός μου άρρωστος και μετά απο 2 δοσεις σιροπιου συνήλθε
Καταρχήν ΠΟΤΕ δεν δίνουμε φάρμακα στα ζώα,χωρίς τη συμβουλή του γιατρού.Κατά δεύτερον,ποιός σου είπε ότι τα ανθρώπινα φάρμακα,κάνουν όλα για τα ζώα;Παράδειγμα τα παυσίπονα τύπου ντεπόν ,με παρακεταμόλη,που είναι τοξικά για γάτες,και ακόμα και μικρή ποσότητα είναι ικανή να αποβεί μοιραία.
Μετά...αν δεν βρεθεί η αιτία του προβλήματος το γατί δεν σώζεται...:)

προφανως και δεν εχει τύχει να το δώσετε σε δικό σας ζώο,και εγω δεν διευκρίνησα τις γνώσεις μου για το θέμα,αλλά η ειρωνία ευτυχώς εμένα δεν με διακρίνει όπως κάποιους εδώ....επειδη ο γατος μου ταλαιπωρείτε απο ευαιρέθηστο στομάχι 7 χρόνια τώρα Η ΓΙΑΤΡΟΣ που τον παρακολουθει μου εχει δώσει το συγκεκριμένο σιρόπι,κακό δεν κάνει σε καμία περίπτωση.Σιγουρα χρειάζεται ιατρική παρακολούθηση αλλα προέχει να μην αφυδατωθέι και εξαντληθεί περισσότρο απο τους εμέτους το ζώο.

Το θέμα είναι,ότι δεν ξέρουμε απο τι πάσχει ο συγκεκριμένος γάτος.Ο δικός σου είχε ευαισθησία στο στομάχι,ο γάτος όμως για τον οποίον ανοίχτηκε το θέμα..μέχρι και απο καρκίνο μπορεί να πάσχει.Επίσης έχει μείνει πολλές μέρες νηστικός...κάτι που μπορεί να του προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στο συκώτι.Το να λέμε απλώς για πριμπεράν..άντε να κουκουλώσει το ζήτημα..και εδώ,επείγει η κατάσταση..όπως φαίνονται τα πράγματα.Μέχρι και σε ορό ίσως χρειάζεται να μπει.Το να κάνουμε γνωμάτευση μέσα απο το ιντερνετ..και να δίνουμε και φάρμακα,σε τέτοιες περιπτώσεις..δεν είναι το ενδεδειγμένο.:)
ΥΓ..και αυτό που προέχει..είναι να το δει γιατρος..και όχι να πάρει πριμπεράν.

προφανως και δεν εχει τύχει να το δώσετε σε δικό σας ζώο,και εγω δεν διευκρίνησα τις γνώσεις μου για το θέμα,αλλά η ειρωνία ευτυχώς εμένα δεν με διακρίνει όπως κάποιους εδώ....επειδη ο γατος μου ταλαιπωρείτε απο ευαιρέθηστο στομάχι 7 χρόνια τώρα Η ΓΙΑΤΡΟΣ που τον παρακολουθει μου εχει δώσει το συγκεκριμένο σιρόπι,κακό δεν κάνει σε καμία περίπτωση.Σιγουρα χρειάζεται ιατρική παρακολούθηση αλλα προέχει να μην αφυδατωθέι και εξαντληθεί περισσότρο απο τους εμέτους το ζώο.

H κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή.
Όταν προτείνεις ένα φάρμακο χωρίς να έχεις ιδέα από τι πάσχει ο γάτος είναι έντελως ανεύθυνο από την πλευρά σου.
Όσο ακίνδυνο και να είναι ένα φάρμακο, μπορεί να έχει παρενέργειες.
Ρίξε μια ματιά στο ντεπόν, θα δεις ότι σε ορισμένες περιπτώσεις δεν ενδεικνύεται στους ασθενείς (αναφέρομαι στον άνθρωπο φυσικά).
Αν για παράδειγμα ο συγκεκριμένος γάτος έχει νεφρική ή ηπατική ανεπάρκεια, μπορεί να επιβαρυνθεί το συκώτι ή τα νεφρά.
Θα αναλάβεις εσύ την ευθύνη αν πεθάνει ο γάτος εξαιτίας του φαρμάκου που πρότεινες;

ο δικος μου γάτος εχει νεφρική ανεπάρκεια,αλλεργίες και ευαισθησία σε όλες σχεδόν τις τροφές και λευχαιμία.Αρα οταν προτέινω ενα φάρμακο ή μια πολύ συγκεκριμένη τροφή κάτι ξέρω ρε παιδιά,σκοπός είναι να βοηθάμε και΄οχι να χειροτερευουμε ενα προβλημα.Αυτο προσπάθησα να κάνω,ευτυχώς μίλησα με τον άμμεσα ενδιαφερόμενο και του εχω δώσει και τα στοιχεία της γιατρού που γνωρίζω και ελπίζω να μιλήσει μαζί της και να τον βοηθήσει να βρει γιατρό χωρίς επιβάρυνση.Δεν ηταν ανάγκη να πέσετε ολοι να με φάτε,και μη ξανακουσω για ανευθυνότητα γιατι ΑΝ ημουν δεν θα ασχολιόμουν με όλα τα αδεσποτα της γειτονιάς μου και ιδίως με το δικό μου που απο την πρώτη στιγμή γνώριζα τα προβλήματα του.Μη βιάζεστε να κρινετε αυστηρα και να κολλήσετε ταμπέλλες σε ανθρώπους που δεν γνωρίζετε.

Φαντάζομαι ότι όταν λες ..να πέσουμε να σε φάμε..δεν αναφέρεσαι σε εμένα.:worry:
Καθόλου δεν αμφισβητώ τις καλές σου προθέσεις..πίστεψε με...όμως..το σημαντικό είναι να πάει ο γάτος στο γιατρό.Αυτά που προτείνεις δεν είναι θεραπεία.Κουκούλωμα των συμπτωμάτων είναι.Γιατρός δεν είσαι..'οπως δεν είμαστε και εμείς.Αν δεν το καταλαβαίνεις..λυπάμαι πολυ..:(
ΥΓ..και σκοπός μας,συγνώμη,αλλά δεν είναι να υποκαθιστούμε τον γιατρό..σε ΚΑΜΜΙΑ περίπτωση αυτό.Η σωστή βοήθεια είναι να κάνουμε τον άλλον να συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης,και ότι ΜΟΝΟ ο γιατρός μπορει και πρέπει να βοηθήσει,σε τέτοιες περιπτώσεις.Και όχι να δίνουμε εμείς φάρμακα,κάτι που δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε.Επίσης σκέψου και το άλλο.Αυτός που θα συμβουλέψεις,ίσως επαναπαυτεί στις οδηγίες σου,ειδικά όταν έχει δηλώσει ότι δεν πάει στον κτηνίατρο...νομίζει ότι βρήκε τη θεραπεία.Χρειάζεται να το σχολιάσω περαιτέρω;Οι συνέπειες μπορεί να είναι τραγικές.

Τελευταία επεξεργασία:

Όλοι θέλουμε να βοηθήσουμε αλλά δυστυχώς δεν έχουμε όλοι τις απαραίτητες ιατρικές γνώσεις. Οπότε καλό είναι,για σοβαρά θέματα υγείας ειδικά δε για χορήγηση φαρμάκων να συμβουλευόμαστε ΜΟΝΟ κτηνιάτρους.
Υ.Γ Η καλή σου πρόθεση να βοηθήσεις θεωρείται δεδομένη.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back