Ο γατούλης μου είναι άρρωστος δέν τρώει και κάνει εμετό.

• Thread starter Thread starter Gorgi
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
σιγουρα δεν το επαιξα γιατρος και εχω ηδη δωσει στοιχεια γιατρου στον αμμεσα ενδιαφερομενο για να τον βοηθήσει,αλλα ενα-δυο πραγματα μεχρι να παει σε γιατρο καποιος δεν ειναι κακο να τα κανει.Σε καμια περιπτωση δεν λεω οτι το ζωντανο δεν πρεπει να το δει γιατρος,πολλές φορές ομως μέχρι να το παμε εχει χαθει πολύτιμος χρόνος.Δε θα επεκταθώ περισσότερο γιατι σκοπός μου δεν ειναι να απολογηθώ για τις δυστυχως λογω εμπειριας γνωσεις που μπορεί να εχω επι καποιων θεμάτων,δεν αφορουν και κανενα αλλωστε,μπορεις ομως να προλαβεις πχ εναν ορο και μια διαμονη σε κλινικη του ζωου οταν του σταματας τους εμετους ή ακομα χειρότερα την περίπτωση που εγω ειχα,να ταιζεις και να "ποτιζεις¨ενα ζωο με συριγγα γιατι απο την εξάντληση δεν μπορουσε ουτε αυτο να κανει και δεν αναλαμβανε κανεις να το φροντισει σε κλινικη γιατι ηταν αδεσποτο...αμα δεν θα πεφταν χρηματακια....δεν γνωριζω ουτε την ηλικια της γάτας,ουτε καν αν ειναι αδεσποτη και μπορει να εχει φαει κατι δηλητιριασμένο,σίγουρα ομως δεν ειπα σε κανένα να κάνει κάτι που δεν θα έκανα ή που δεν έχω ήδη κάνει και εχω σώσει πολλές φορές τον δικό μου.Καλή σας νύχτα και πάλι έυχομαι περαστικά στο μικρούλι,

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Ο γατούλης μου είναι άρρωστος δέν τρώει και κάνει εμετο.

Εγώ αναγνωρίζω τις αγνές προθέσεις σου κ σίγουρα το κάνουν κ οι υπόλοιποι. Όλα καλά λοιπόν! :)
Ελπίζω κ το γατάκι να είναι καλύτερα..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αδέρφια...ηρεμία!
ας μην ξεχνάμε ότι ο φίλος μας με το άρρωστο γατάκι ζήτησε βοήθεια στο chat γιατί ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕ ΣΑΒΒΑΤΟΚΎΡΙΑΚΟ!!!
να άφηνε δηλαδή το ζωντανό να στεγνώσει από τους εμετούς μέχρι να έρθει η δευτερα???
απότι κατάλαβα, μένει και έξω από τη Χαλκίδα, και δεν θα έχει και τις πολλές επιλογές να βρει κτηνίατρο η κάποια κλινική για ζώα μέσα στο σ/κ
και πιστεύω πως ούτε για να βρει την τζάμπα λύση μπήκε εδώ
το να προτείνει κάποιος μια γνώμη, αν έχει κάποια ανάλογη εμπειρία δεν θέτει αυτομάτως θέμα Ανευθυνότητας
εξάλλου, ενήλικες είμαστε όλοι εδώ μέσα (έτσι θέλουμε να πιστεύουμε τουλάχιστον)...και έχουμε την κρίση να διαλέξουμε την καλύτερη δυνατή λύση
απλά δεν καταλαβαίνω...το θέμα μας είναι το άρρωστο γατάκι η ποιος θα κάνει τον πιο εξυπνο τελικά!!!???
επίσης...όσο εύκολα κάποιος κρίνει ότι αυτό που προτείνει ένας άλλος είναι λάθος...με τα δικά του δεδομένα, μήπως θα έπρεπε να σκεφτεί και το δικό του ευρος γνώσεων πάνω στην εφαρμοσμένη κτηνιατρική επιστήμη???
ειλικρινά...χάνουμε το στόχο μ' αυτές τις κουβέντες...γιατί τέτοιος ανταγωνισμός?
το πιο σημαντικό είναι η ευζωία των μικρών μας συντρόφων!
Φιλε μου...περαστικά στο γατάκι σου
...και σε αρκετούς άλλους εδώ μέσα!

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
να εισαι καλα Mofo γιατι οντως καπου χαθηκε η πραγματικη ουσία...:(
chatte_blanche ευχαριστώ.:)

Καλησπέρα και καλωσήρθες.:)
Ειλικρινά,δεν καταλαβαίνω για ποιόν ανταγωνισμό μιλάς..και που τον είδες.Το forum,ακριβώς για αυτόν τον λόγο είναι.Για ανταλλαγή απόψεων.Το να πούμε δηλάδη ότι δεν είμαστε γιατροί για να προτείνουμε θεραπείες και φάρμακα..αυτό εσύ το θεωρείς ανταγωνισμό;Άλλο πάλι τούτο..:worry:
Δεν είμαστε γιατροί..είναι δεδομένο αυτό,και θα ήταν εγκληματικό να κάνουμε κάτι τέτοιο.Ένα site,δεν μπορεί να λύσει τέτοια προβλήματα,δεν υποκαθιστά τον γιατρό..και θα ήταν τελείως ανεύθυνο αυτό.Σαφέστατα και θα βοηθήσουμε,αλλα κάνοντας τον άλλον να καταλάβει ότι μόνο ο γιατρός είναι ο ενδεδειγμένος σε αυτήν την περίπτωση και δίνοντας λύσεις για απλά θέματα.Σε καμία περίπτωση για τόσο σοβαρά προβλήματα.Στη συγκεκριμένη περίπτωση τώρα,όταν εξαρχής ο άλλος δηλώνει ότι δεν θα πάει το γάτο σε γιατρό,λόγω οικονομικών..δίνοντας του συνταγες δικές μας,το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να τις ακολουθήσει,χάνοντας πολύτιμο χρόνο..και ίσως αποβεί μοιραίο αυτό.Αντί λοιπόν ο χρήστης που έχει το πρόβλημα,να πάει τη δευτέρα στο φαρμακείο,με τη δικιά μας "συνταγή",το ενδεδειγμένο είναι να πάει ΑΜΕΣΩΣ στον κτηνίατρο.Αν αυτή την άποψη εσύ, τη θεωρείς ανταγωνισμό..κάποιο λάθος κάνεις.
Όμως δεν υπάρχει νόημα να συνεχίζεται όντως αυτή η κουβέντα.Μακάρι να δει τον γάτο γιατρος..και να σωθεί.

Τελευταία επεξεργασία:
Αγαπητή mofo,

μπορεί να γνωρίζει κάποιος που δεν έχει ιδέα απο κτηνιατρική τι φάρμακα να δώσει σε έναν γάτο που κάνει εμετούς; Οι εμετοί μπορεί να οφείλονται σε χίλιους δυό παράγοντες. Αν δεν πάει το γατί στον κτηνίατρο, δεν μπορεί να πάρει φάρμακα για ένα τόσο γενικό σύμπτωμα. Δες εδώ σε τι μπορεί να οφείλονται οι εμετοί: https://www.askthecatdoctor.com/CatVomiting.html

Το να προτείνουμε λύσεις για ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα υγείας το θεωρώ εντελώς ανεύθυνο και επικίνδυνο από την μεριά μας. Το ζωάκι δεν είναι πειραματόζωο να πειραματιζόμαστε με φάρμακα.

https://www.petplace.com/drug-library/metoclopramide-hcl-reglan/page1.aspx <= Εδώ λέει οτι το συγκεκριμένο φάρμακο δίνεται με ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥ.
Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω οτι η μη παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κατοικίδιου ζώου μπορεί να θεωρηθεί κακοποίηση
kitty-22-13.gif

Καλημέρα σε όλους!
πρωτον...αν βλέπεις κι αυτό το μηνυμα...φίλε Λέπουρα, πες μας πως ειναι ο γάτος σου?
μιας και κανένας άλλος δεν έχει ενδιαφερθεί να ρωτήσει τι απέγινε το καημένο...αφού αναλωνόμαστε σε περιττές συζητήσεις
λοιπόν...επειδή έπρεπε να ξαναδιάβασω το αρχικό μήνυμα αυτής της μακροσκελούς και...τελικά άσκοπης κουβέντας
για να θυμηθώ από που ξεκίνησε...
δεν θα κάτσω να απαντήσω σε θέματα άσχετα από το αρχικό!
ούτε και σε εξεζητημένες αναζητήσεις και άσκοπες περιπλανήσεις στο διαδίκτυο, τη στιγμή που δεν προσφέρουν κάτι στον ενδιαφερόμενο
ούτε και σε κανένα άλλον γενικότερα
θα θυμίσω απλώς...αφού προφανως κανείς δεν έκανε τον κόπο να διαβάσει το αρχικό μήνυμα, ότι ο φίλος μας "λεπουρας" αντιμετώπισε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα με το γατάκι του, που έκανε εμετούς, μέσα στο Σ/Κ...και με δεδομένο ότι δεν μένει σε μια μεγάλη πόλη, που να υπαρχουν διανυκτερεύουσες κλινικές μικρών ζώων, δεν έχει επιλογή από κτηνιάτρους και δεν έχει και αρκετα χρήματα...
η προταση για το primperan, που πολύ σωστά του έγινε, δεν αποτελεί συνταγή γιατρού, ουτέ καν φάρμακο ή αντιβίωση για αντιμετώπιση ασθένειας
αλλά μια προσωρινή λύση, για το 24ωρο που θα μεσολαβούσε μέχρι τη Δευτέρα...ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΥΔΑΤΩΘΕΙ ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ...οπότε και να καταφέρει να φτασει ζωντανο στον κτηνίατρο, την Δευτέρα!!!
ας μη μιλάμε λοιπόν για ανευθυνότητα, για στέρηση περίθαλψης και άλλες "εγκληματικές ενέργειες"...διότι πολύ απλά είναι ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ
όπως είδατε...δεν είπα κάτι καινούργιο...επανέλαβα τα ευκόλως εννοούμενα (για κάποιους έστω)
από' κει και πέρα...περι ορέξεως...κολοκυθόπιτα
κι όποιος δεν την χωνεύει...primperan!
κατάλληλο για ανθρώπους και για ζώα!
ΠΑΙΔΙΑ...ψηφίστε ΑΡΝΗΤΙΚΑ...τζάμπα είναι!

Καλησπέρα! Μια απορία..γιατί ασχολείσαι τόσο πολύ με αυτό το θέμα? ούτε την ''άμεσα ενδιαφερόμενη'' δεν απασχόλησε τοσο! Αυτή ήταν η απορία μου κ συνεχίζω .. Ξέρει κανείς τι απέγινε το γατάκι? Λέπουρα,λαμβάνεις???

Γεια σου, Chatte Blanche
περίεργο...αλλά...
την ίδια απορία έχω κι εγώ για τους υπόλοιπους...όπως θα πρόσεξες επανέλαβα τις αρχικές μου θέσεις
δεν είπα κάτι νέο...ούτε έψαξα κάτι περισσότερο
απλά "χαλάστηκα" από τις υποδείξεις περί δήθεν υπευθυνότητας (ή μη)...και για τις σπόντες στο οικονομικό θέμα
και με όλες τις άλλες αμπελοφιλοσοφίες...
το καλό είναι πώς τελικά...ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ
περιμένω νέα κι εγώ από τον φίλο Λέπουρα...
έτσι απλά!
να έχεις μια καλή ημέρα

:)

Καλησπέρα! Μια απορία..γιατί ασχολείσαι τόσο πολύ με αυτό το θέμα? ούτε την ''άμεσα ενδιαφερόμενη'' δεν απασχόλησε τοσο! Αυτή ήταν η απορία μου κ συνεχίζω .. Ξέρει κανείς τι απέγινε το γατάκι? Λέπουρα,λαμβάνεις???

φίλε Λέπουρα όπως βλέπεις...μας απασχολείς δια της απουσίας σου!!!!απάντησε βρε χριστιανέ να ηρεμήσουμε!...υποθέτω η άμεσα ενδιαφερόμενη εμαι εγω,πλέον δεν απαντώ στα μνμ που διαβάζω θεωρώ πως ειναι αδικος κόπος να προσπαθώ να αποδειξω και να επαναλαμβάνω τα λεγόμενα μου,όσοι καταλαβαν τις προθέσεις μου(όπως αναφέρθηκε καλοπροαίρετα) τις καταλαβαν,προφανώς η mofo ειναι μεσα σε αυτα τα ατομα.Δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζεται όλο αυτο,ελπίζω τη τελευταία κουβέντα να την πει ο Λέπουρας και να ειναι ευχάριστα νέα.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back