siaki
Νεοφερμένο μέλος
είμαι καινούργια στο site
το ανακάλυψα εντελώς τυχαία με την βοήθεια του google, χάρηκα ιδιαίτερα γιατί εχει πολλά και ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν εμας τις γατομαμάδες αλλα και σκυλομαμάδες. εγώ ανήκω και στις 2 κατηγορίες. εχω 3 σκυλάκια και 1 γατούλη.
αυτο που με προβληματίζει με τον γατούλη μου (το όνομα του είναι gishmo) είναι πως είναι πολύ λαίμαργος.
Ο μόνος που παραπονιέται την ώρα του φαγητού είναι αυτός. Καθόμαστε να φάμε και έχουμε τον φόβο μήπως πηδήξει στον αέρα και αρπάξει την μπουκιά μας από το χέρι ή ακόμα και από το πιρούνι!!!!
Αν κλείσουμε την πόρτα και ο gishmo μείνει απ' έξω τότε ποιΌς είδε τον θεό και δεν τον φοβήθηκε.... νιαουρίζει λες και τον σκοτώνουν!!!
Το έλεγα στις φίλες μου και δεν με πίστευαν μέχρι που έκανα ένα τραπέζι στο σπίτι μου και έζησαν την εμπειρία από κοντά. Η ένταση του νιαουρίσματος είναι στα όρια της σειρήνας του πυροσβεστικού οχήματος.Φαντάζομαι πώς θα ήταν πολύ χρήσιμος στο πυροσβεστικό σώμα, αλλά η αγάπη μου γι' αυτόν είναι τόσο μεγάλη που δεν θα τον έδινα...για όλα τα λεφτά του κόσμου.
Σκέφτηκα λοιπόν από την άρχή που τον πήρα στο σπίτι "Γατούλης είναι και αφού μου είπε ο γιατρός πως μπορεί να φάει σχεδόν τα πάντα θα τού δίνω μεζεδάκια οταν μου τα ζητάει"
ΜΑΤΑΙΑ όμως.... ο gishmoulis έχει πρόβλημα, μόνο η ξηρά τροφή δεν επηρεάζει το εντερό του. Οτι άλλο πέρα από τα μπισκοτάκια φάει... του δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα και τον πιάνει διάρροια.
Τον λυπάμαι όμως γιατί είναι πολύ λιχούδης και δεν μπορεί να φάει ότι του δώσει η "μανούλα" για να ικανοποιήσει τις ορέξεις του.
Ο Γιατρός μου είπε να τον περιορρίσω στην ξηρά τροφή.
μήπως όμως κάποια γνωρίζει να μου πεί καμία άλλη λύση για το προβλήμα του gishmo γιατί είναι κρίμα να περιορίζεται ενα γατί με τέτοια αγάπη για το φαγητό.
Πρέπει να τονίσω πως παρα τις παρασπονδίες που "κάνουμε" που και που στην διατροφή διατηρούμε μια πολύ κομψή σιλουέτα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Συνημμένα
vickymoon
Διάσημο μέλος
νομιζω οτι πρεπει να τον μαλωνεις να μην τα κανει αυτα. και να μην υποχωρεις.
μαλλον εμαθε που του εδινες λιχουδιες.
αν του εβαζες κ αυτουνου στο πιατακι του την ιδια ωρα που τρωτε εσεις??
να απασχολειται με το δικο του φαι?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος

Δίνε την τροφή που πρέπει, άντε και παραπάνω, και πρόσεχε με τις λιχουδιές.

Δεν είναι τόσο "αθώες".
ΥΓ. Επίσης, δες και για παράσιτα, μπορεί γιαυτό να πεινάει και να μην παχαίνει.
siaki
Νεοφερμένο μέλος
αααα και επιπλέον θα ήθελε να συνοδέυει τα γευματά του με λίγο κρασί ή αναψυκτικό (που φυσικά η "μανούλα" δεν του δίνει ούτε για μυρωδιά)
siaki
Νεοφερμένο μέλος
τα δικά σας γατάκια φωνάζουν τόσο πολύ οταν μυρίζουν φαγητό?
δεν είναι καθόλου υπερβολή όταν λέω πως άνετα θα μπορούσε να είναι σειρήνα...
ααα ξέχασα να αναφέρω πως την υπέροχή φωνή του την δοκιμάζει κάθε πρωί στις 06:00
για να με ξυπνήσει για να τον βγάλω έξω για φαγητό φυσικά.Αν σκεπαστώ ως το κεφάλι με το πάπλωμα βρίσκει το μοναδικό άνοιγμα που έχω αφήσει για να αναπνέω και νιαουρίζει εκεί.
Τι άλλο να σκεφτώ εκτός από ότι είναι κοιλιόδουλος.
zoo
Πολύ δραστήριο μέλος
Αν σκεπαστώ ως το κεφάλι με το πάπλωμα βρίσκει το μοναδικό άνοιγμα που έχω αφήσει για να αναπνέω και νιαουρίζει εκεί.

Αν θες μην του δίνεις να φάει...
Καλά είναι κουκλί.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Μπορεί να είναι και το καλούπι του αδύνατο. ΟΚ.
Και εμένα φωνάζουν απο τις 6.. δεν είναι τίποτα.. και στις 7 πάω τον σκύλο βόλτα με τις πιτζάμες.

Επίθεση κάνουν... δεν φωνάζουν μόνο!!!.. θέλει απλά ΠΥΓΜΗ. Γερμανός!!!
Δεν έχουν καμία σχέση με τα σκυλιά!!
Σε καβαλάνε και είναι τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ σε χρόνο μηδέν!!!

ria23
Διάσημο μέλος

..δοκιμασε να του δινεις πολλα και σε μικρες ποσοτητες γευματα μηπως ξεγελιεται καλυτερα!!!Υ.Σ ειναι κουκλος.. τα ματια που ειναι 2 διαφορετικα χρωματα πως τα πετυχε?????

Giannis-Vivi
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Εγω παντως σε ζηλευω! Ο δικος μου ουτε νιαουριζει οταν τρωω, ουτε πηδαει σε τραπεζια και παγκους, ουτε τρωει μεσα απο πιατα. Ουτε καν αγγιζει το φαγητο που τρωω. Σημερα του εδωσα ενα κομματακι ψητο μοσχαρι, το μυρισε και το αφησε. Το μονο πραγμα που τρωει ειναι ψωμι(!) και σολωμος. Ουτε ωμο κρεας τρωει ουτε τιποτα αλλο εκτος απο την τροφη του :cry:
Ωρες ωρες σκεφτομαι ποσο αθλια περνουν τα αδεσποτα οταν ο δικος μου περιφρονει φιλετακια.
Παντως στην θεση σου δεν θα της μειωνα την τροφη. Αν πειναει το βρισκω λογικο να πηδαει σε τραπεζια και να τρωει απο τα πιατα σας. Αφηνε της ξηρα τροφη εξω να τρωει οσο θελει. Αν δεις οτι παει προς το χοντρο μονο τοτε περιορισε την τροφη της. Οι περισσοτερες γατες ελεγχουν την ποσοτητα που τρωνε και δεν γινονται υπερβαρες. Επισης προσεχε τι της δινεις (απο μαγειρεμενα φαγητα). Καποιες τροφες ειναι πολυ τοξικες στις γατες και θα πρεπει να αποφευγονται (πχ κρεμμυδι, σκορδο, σοκολατα, αλκοολ, αβοκαντο, κερασια, αμυγδαλα, βερικοκα, σταφυλια, μανιταρια, μεγαλες ποσοτητες συκωτιου, κτλ)
Αποψη μου ειναι οτι μια χορτατη γατα, που νιωθει οτι δεν θα της λειψει το φαγητο, δεν εχει λογο να πηδηξει στο τραπεζι.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Εχει αποπαρασιτωθεί.Είναι ήδη 2 ετών και το βάρος του παραμένει σταθερό.(ευτυχώς)
τα δικά σας γατάκια φωνάζουν τόσο πολύ οταν μυρίζουν φαγητό?
δεν είναι καθόλου υπερβολή όταν λέω πως άνετα θα μπορούσε να είναι σειρήνα...
ααα ξέχασα να αναφέρω πως την υπέροχή φωνή του την δοκιμάζει κάθε πρωί στις 06:00
για να με ξυπνήσει για να τον βγάλω έξω για φαγητό φυσικά.Αν σκεπαστώ ως το κεφάλι με το πάπλωμα βρίσκει το μοναδικό άνοιγμα που έχω αφήσει για να αναπνέω και νιαουρίζει εκεί.
Τι άλλο να σκεφτώ εκτός από ότι είναι κοιλιόδουλος.

Ετσι ειναι και ο δικος μου, κατα τις 5-6 το πρωι τρελαινεται στο νιαουρισμα!!!! Τωρα που το σκεφτομαι καλυτερα παιζει να πειναει και να νιαουριζει αφου σχεδον παντα πριν ηρεμισει παει στο μπωλ με την ξηρα τροφη και τσιμπαει! Νομιζω πως ισως βρηκα την αιτια που νιαουριζει τα πρωινα!! Να 'σαι καλα!!!!!

Melini
Διάσημο μέλος
Πάντως, παρατήρησα το εξής: τις περισσότερες από τις μισές φορές (μη σου πω 80%) που νιαουρίζει δίπλα στο πιατάκι του, αν πάω και ασχοληθώ μαζί του, με λίγα χάδια ή παιχνίδια, σταματά να νιαουρίζει... που το ερμηνεύω ως ότι ζητάει προσοχή, και όχι απαραίτητα τροφή.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool