Cchinas
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mia_m
Πολύ δραστήριο μέλος
Να ακούσεις και μια δεύτερη κτηνιατρική άποψη! Και να μην τον αφήνεις να ξύναιτεΒρήκα ένα γατάκι μόλις 2 μηνών στο δρόμο και τώρα έχει γίνει χαρούμενο μέλος της οικογένειας μας. Ανάρωσε απο την άσχημη ζωή που είχε στο δρόμο αλλά εμφανιζει όλο και περισσότερα στρογγυλά σημάδια στην επιδερμίδα του. Είναι άσπρα και ξεφλουδίζει το δέρμα του σε εκείνα τα σημεία. Το μέγεθος τους ποικίλει έχει κάτω απο το ώμο, στα αυτιά, στο σβέρκο στις μασχάλες και τώρα εμφανίζονται και στα μπουτάκια του. Η κτηνίατρος λέει ότι μάλλον είναι τριχοφάγος αλλά είναι πολύ μικρό και έτσι το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να το λούζω με ένα ειδικό σαμπουάν και να κάνω υπομονη μιας και φάρμακο μπορεί να του κάνει κακό σε τέτοια ηλικία... τα σημάδια όμως συνεχίζουν να εμφανιζονται και να πληθαίνουν...ξέρετε μήπως αν θα μπορούσα να κάνω κάτι άλλο για τον μικρό μου φίλο;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Cchinas
Νεοφερμένο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος
Δεν είναι καλό να του αλλάζεις φάρμακα γρήγορα, θέλουν τον χρόνο τους για να δράσουν, και είναι και επικίνδυνο όταν το γατάκι είναι μικρό.
Υπάρχουν διάφορα σκευάσματα για τους μύκητες, δεν ξέρω αν υπάρχουν και στην Κύπρο, οπότε ακολούθα ότι σου είπε ο Κτηνίατρος σου.
Πάντως είναι πολύ συχνό στα μικρά γατάκια, ειδικά του δρόμου.

Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος

katerina10
Περιβόητο μέλος
Εγω τα δικάμου τα έκανα 3 φορες την εβδομάδα και έκανα απολύμανση στο σπίτι μια φορά την εεβδομάδα...Παίρνει καιρό και θέλει επιμονή και υπομονή..Απλά να προσέχεις μην κολλήσεις πάρε ένα προληπτικό σαμπουαν για εσενα αν του κανεις πολλες αγκαλιες.είναι κ για πυτιριδα αυτο και δεν είναι βαρυ..λέγεται φουνγκοραλ..δεν είνια ακριβο και μου το συνέστησε ο δερματολόγος μου!Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. ευτυχώς δεν έχει φαγούρα αλλά το λυπάμαι το καημένο που ακόμα δεν έχει αναρώση και χρειάζεται να το ταλαιπορω κάνοντας το μπάνιο 2 φορές την εβδομάδα...
Για το γατάκι να προσέχεις να βάζεις γαντάκια και να το πλένεις καλά!!!Α!ΚΑι να στεγνώνει ζεστά..Μια κουβερτούλα βοηθάει!
Α!Για το μπεταντιν που είπε και ο γιατρός, να το βαζεις σε γαζούλα και να τρίβεις τα καπαλάκια με αυτό..Ε΄τσι θα φύγει ο μύκητα και θα αναρρώνει πιο γρήγορα με τις πλύσεις!
zefi
Νεοφερμένο μέλος
Ελπιζω το γατακι σου να ειναι καλα.Δυστηχος οι μυκητιασεις στα γατια ειναι πολλες και συχνες.Τα δικα μου εχουν περαση ολα απο αυτο το σταδιο απο ηλικια δυο εβδομαδων.Εχω ρωτηση πολλους γιατρους και αλλαξη πολλα φαρμακα (αλοιφες,σαμπουαν,χαπια και διαλυματα),με ασχημα αποτελεσματα της περισσοτερες φορες,απο ολικη πτωση τριχοματος μεχρι και θανατο.Βρηκα ομως μια σωστη θεραπεια με τη κρεμα Λαμισιλ,(ειναι για ανθρωπους και εχει ενα ποδι στο κουτι).Η χρηση του μπεταντιν πρεπει να γινεται σποραδικα και με προσοχη γιατι δημιουργη εγκαυματα.
calli
Νεοφερμένο μέλος
loucretia
Νεοφερμένο μέλος
Μονο τοπικη θεραπεια προς το παρον και οταν μεγαλωσει θα παρει και θεραπεια απο το στομα.
Αλοιφες μην βαζεις γιατι το πιο πιθανο ειναι να τις γλυφει και να παθει μεγαλυτερη ζημια.
Υπαρχουν διαφορα σκευασματα, αλλα πρεπει να προσαρμοστει η δοση στο σωματικο βαρος του γατιου (φαντασου οτι ενα ανθρωπινο χαπι αντιστοιχει σε 70 κιλα ανθρωπο).
Υπομονη. Ειναι δυσκολη η αντιμετωπιση και χρονοβορα. Τα εχω περασει και εγω με το Λουλουδι.
Να μην ξεχνας να βαζεις συχνα ηλεκτρικη σκουπα για τις γατοτριχες και να πλενεις και να σιδερωνεις τα σκεπασματα που κοιμαται. Χρησιμοποιησε ενα σεντονακι για να κοιμαται επανω το οποιο να το πλενεις στους 90ο και να το σιδερωνεις.
katerina10
Περιβόητο μέλος
mata_n
Νεοφερμένο μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος
Γεια σε όλους! Σήμερα έμαθα και εγώ ότι το γατάκι μου έχει μύκητες.. ο γιατρός μου έδωσε ένα σιροπάκι που λέγεται itrafungol. η θεραπεία είναι χρονοβόρα και υπάρχει περίπτωση να χάσει και άλλο τρίχωμα. αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω τους ομοιοπαθούντες γατογονιούς έιναι εαν ξέρουν πόσο εύκολο είναι να το κολλήσουμε εμείς γιατι ανησύχησα αρκετά.. ευχαριστώ πολύ!
Καλωσήρθες

Δεν κολλάνε όλοι οι τύποι μυκητών. Νομίζω μόνο ένας, αν δεν κάνω λάθος.
Γενικά, αν είσαι τόσο άτυχη, και ευαίσθητη και κολλήσεις δεν είναι τίποτα, δεν θα σου πέσουν τα μαλλιά, μην φοβάσαι, απλά θα βγάλεις κάτι κοκκινους κύκλους που με μια κρέμα θα περάσουν.
Αν τηρούνται οι βασικόι κανόνες υγιεινής, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Δηλ καλό πλύσημο τα χέρια πρίν και μετά.

mata_n
Νεοφερμένο μέλος

julia
Διακεκριμένο μέλος

Εντάξυ, μήν το φιλάς αυτές τις μέρες... και πλένε καλά τα χέρια σου. Αλλά σίγουρα δεν είναι λόγος αυτός να μην το κρατήσεις και να μην του δίχνεις την αγάπη σου, αλλίμονο!!!

Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
Αχ και τα δικά μου τα φιλοξενούμενα έχουν! Από αύριο αρχίζουμε θεραπεία. Και ο δύσμοιρος Ήλιος ο Πέρσης φαίνεται νάχει. Πες τε καμιά συμβουλή μη μου κολλήσουν και τάλλα και γω η ίδια!Είναι πολύ συχνό στα μικρά .. σχεδόν όλα θα το πάθουν, ειδικά αν δεν έχουν την μαμά τους ή χωριστούν νωρίτερα....
Εντάξυ, μήν το φιλάς αυτές τις μέρες... και πλένε καλά τα χέρια σου. Αλλά σίγουρα δεν είναι λόγος αυτός να μην το κρατήσεις και να μην του δίχνεις την αγάπη σου, αλλίμονο!!!![]()
Είπαμε τα σεντονάκια τος στους 90 και σιδέρωμα
Μπεταντίν πάνω σε γάζα
Αλοιφή Dactarin ή Lamicil
Itrufingol σιρόπι με συνταγή γιατρού
Τι άλλο???
Την αγκαλιά πως την κόβουνε να μου πείτε!!!
Με τα παπούτσια τους μεταφέρουμε τους μύκητες? (Αχ βρε μουσουλμάνοι-που βγάζουν τα παπούτσια μέσ' το σπίτι!-κάτι ξέριυν αυτοί!!)
julia
Διακεκριμένο μέλος

Εγω δίνω και βιταμίνες... ειδικά στα πιο αδύναμα..
Μετά θα κάνουν και ψώρα στα αυτιά, και μετά όταν πια φτάσουν τους 2 μήνες θα τα ξεπεράσουν. Αυτή έχω καταλάβει είναι η σειρά που πάει.
Τώρα για τα μέσα στο σπίτι.. είναι σχετικά πιο εύκολα τα πράγματα, απλά και εκεί πρέπει να κάνει τον κύκλο της μόλυνση, και μεγαλώνοντας ξεπερνιέται. Με την καθαριότητα είναι πιο ελεγχόμενα τα πράγματα, και μπορεί το πρόβλημα να περιοριστεί ευκολότερα.
Άλλα μικρά και εδώ είναι συνέχεια αρρωστιάρικα και καχεκτικά, και άλλα παλι δεν καταλαβαίνουν τίποτα.

ΥΓ. Το πρόβλημα της αγκαλιάς είναι ανίατη πάθηση και δεν υπάρχει μέχρι σήμερα επιστημονική απάντηση για την γιατριά.

mata_n
Νεοφερμένο μέλος

ria23
Διάσημο μέλος
Καλησπέρα!! Μήπως ξέρετε εαν εκτός από σιροπάκι που παίρνει (κ φτύνει το μισό) μπορώ να βάζω τοπικά και lamisil? και κάτι ακόμα: ο μύκητας, αν είναι αυτός που κολλάει, κολλάει από το άρρωστο τρίχωμα ή κ από τις ψευτοδαγκωματιές του??![]()
επειδη εχω κολλησει απο τον αδεσποτουλη μου τον χοντρουλη κολλαει αν πιανεις το συγκεκριμενο σημειο που ειναι το αρρωστο τριχωμα με τις δαγκωματιες οχι !!!!!!!καλο ειναι να πλενεις καλα τα χερια σου μετα απο χαδια και να μην τον αφηνεις να κοιμαται στο κρεββατι σου και να τριβεται!!!!! αναλογα βεβαια και ποιος μυκητας ειναι!!!νομιζω ενας ειναι που κολλαει και σε μας! τωρα για την lamisil δεν ξερω αν κανει να του βαλεις! δεν νομιζω παντως
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool