Ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο!

Ismini

Διάσημο μέλος

Η Ismini αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 54 ετών. Έχει γράψει 3.561 μηνύματα.
Χτες γυρίζοντας σπίτι από τη δουλειά είδα πούπουλα σκορπισμένα στο πάτωμα. Σε λίγο αντίκρυσα και τον ιδιοκτήτη τους....σκοτωμένο. Ένα σπουργιτάκι.
Ο Shiva κατέφθασε περήφανος για το κατόρθωμα του... Τον άτιμο! Απορώ πώς ένα γατάκι 2 κιλών μεγαλωμένο σε διαμέρισμα κατόρθωσε να σκοτώσει το σπουργίτι (έχει σκοτώσει και 2 ποντίκια στο προηγούμενο σπίτι).
Οκ είναι στη φύση της γάτας! Παρ' ολα αυτά με δυσαρεστεί. Και το περίεργο είναι πως σκοτώνει απλώς για παιχνίδι και όχι για να φάει.... Και τι παιχνίδι!:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

κυνήγι...

Αρχική Δημοσίευση από Ismini:
Και το περίεργο είναι πως σκοτώνει απλώς για παιχνίδι και όχι για να φάει.... Και τι παιχνίδι!:/:

Έτσι είναι, το κυνήγι είναι στη φύση τους, μη στενοχωριέσαι!:confused:
Η δική μας (6 μηνών) κυνηγάει μόνο μύγες ως τώρα. Έχει προσπαθήσει και με κανα δυο σπουργιτάκια που πλησίασαν το μπαλκόνι, αλλά τζίφος!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ε αυτο κανουν παντα κ στο εφερε για να σε ευχαριστηση αυτο κανουν οι γατες εμενα μου εχουν κουβαλησει τα παντα μονο το καναρινι δεν πειραζουν το βλεπουν κ αυτο σαν γατι εχει πολυ πλακα

Το καταλαβα οτι το έφερε για να μας ευχαριστησει. Αν βλεπατε τι περηφανο υφος που ειχε! Όπως περισυ το καλοκαίρι, που φτιάχναμε πίτσα με τον άντρα μου στην κουζίνα, και πήδηξε απο το παράθυρο με ένα ποντίκι στο στόμα...:mpliaks:
Άραγε ηθελε να βάλουμε και ποντίκι στην πίτσα?
Κριμα..εγω τα λυπαμαι τα ποντικακια... Τις ακρίδες σιχαίνομαι και όταν τις πιανει και τις φέρνει τρεχω πανικόβλητη!:lol:

Οι γάτες είναι από τη φύση τους κυνηγοί, δεν μπορεί να το αλλάξει κανείς αυτό. Όταν βλέπουν πετούμενο ή έντομο κάνουν σαν τρελές για να το αρπάξουν. Κ η Λούσυ μια φορά είχε πιάσει ένα σπουργιτάκι, το άκουσα που φώναζε κ την κυνήγησα. Στο τέλος το άφησε, αλλά δυστυχώς, ενώ δεν φαινόταν τραυματισμένο, πέθανε μετά από λίγο, ίσως κ από το φόβο του.

Αρχική Δημοσίευση από Silmoril:
Οι γάτες είναι από τη φύση τους κυνηγοί, δεν μπορεί να το αλλάξει κανείς αυτό.
Ενοειται!!!;) Το θεμα ειναι οτι αλλες γατες ειναι λιγοτερο ή καθόλου και άλλες πολύ. Απο τοσες γατες που ειχα, με εξαίρεση τον Καίσαρα που είχε σκοτώσει 8 δεκαοκτούρες στο μπαλκόνι (ευτυχως προλαβαμε την ενατη, και ηρθε η ορνιθολογικη και την πηρε), καμια δεν κυνηγουσε (εκτος απο μυγουλες και ζουζουνακια...)
Ο Σιβα μαλλον ειναι κυνηγόσκυλο:P . Φερνει και πισω μπαλακια και διαφορα παιχνιδακια, οταν του τα πετας.

Καλε πραγματι κυνηγοσκυλο σας βγηκε! :) Ο Μισκα οταν ηταν μικρουλης εβγαινε στο κηπο, και προφανοως επειδη ηταν και χοντρουλης και τεμπελης δεν μπορουσε ουτε ακριδα να πιασει. Περιοριζοταν ετσι στο να μας φερνει στο μπαλκονι φυλλα απο την ελια :P , προφανως τα περνουσε για ευκολο θηραμα ο χαζουλης! Και πραγματι εχουν ενα υφος εκεινη την ωρς, ολο καμαρη!!! :hmm:

Αφού έτρωγε καλά – καλά έφευγε και σε μισή ή μια ώρα γυρνούσε με ένα ποντίκι στο στόμα ζωντανό. Κατάφερνα τον ξεγελούσα και το έπαιρνα το πήγαινα πίσω στην αποθήκη με τα καυσόξυλα, του έκλεινα και την πόρτα για να μην μ ακολουθήσει αλλά μετά έπαιρνε τη μυρουδιά και σε λίγη ώρα νατος πάλι με το ποντίκι αλλά νεκρό. Αφού έγινε αυτό κάμποσες φορές στο τέλος άρχισε και τα έφερνε νεκρά. τα πέταγα έξω και κάποτε έπαψε να φέρνει. Μόνο ερχόταν καθόταν μπροστά μου και η γλώσσα του έφτανε ως τα αυτιά του από την ευχαρίστηση.
Τα ζώα σκοτώνουν για να φάνε κι όχι από ευχαρίστηση ή από κακία, κι όταν οι γάτες παίζουν με το θύμα τους δεν έχουν συναίσθηση του τι κάνουν, αλίμονο από το είδος μας που σκοτώνει από χόμπι ή βασανίζει για διάφορους λόγους.

Οι γάτες το έχουν στο αίμα τους...
Ζώο σαρκοφάγο της οικογένειας των αιλουροειδών.
Περιγραφή: Ζει ως κατοικίδια (γαλή η οικοδίαιτος) και ως άγρια (γαλή η αγρία ή δασόβιος). Η άγρια είναι μεγαλύτερη από την κατοικίδια. Έχει σώμα δυνατό, ευλύγιστο και ευκίνητο, κεφάλι μικρό, στρογγυλό, με δύο μικρά και όρθια ακουστικά πτερύγια στα πλάγια. Τα μάτια της είναι λαμπερά και οι κόρες τους μπορούν να μικραίνουν στο δυνατό φως και να μεγαλώνουν αρκετά στο σκοτάδι. Αυτό της επιτρέπει να βλέπει πολύ καλά τη νύχτα. Η μύτη της είναι μικρή, με δυνατή όσφρηση. Δεξιά και αριστερά στο επάνω χείλος έχει αραιές, σκληρές και μακριές τρίχες (μουστάκι), που τις χρησιμοποιεί ως όργανα αφής στο πολύ πηχτό σκοτάδι. Στην πάνω σιαγόνα φέρει 16 δόντια και στην κάτω 14. Οι γομφίοι και οι προγομφίοι είναι μυτεροί, κατάλληλοι για να ξεσκίζει τις σάρκες και να σπάζει τα κόκαλα. Τα μπροστινά πόδια έχουν πέντε δάχτυλα και τα πίσω τέσσερα. Όλα φέρουν δυνατούς τοξοειδείς γαμψώνυχες, μαζεμένους μέσα στα δάχτυλα, τους οποίους χρησιμοποιεί όταν αμύνεται ή επιτίθεται. Ολόκληρο το σώμα της σκεπάζεται από τρίχωμα μαλακό, ανάλογα με το είδος (ράτσα) και την καταγωγή.
Τα κύρια χαρακτηριστικά της γάτας είναι η ευλυγισία του σώματος, η δυνατή όραση, η ακοή και η όσφρηση.
Πολλαπλασιασμός: Η γάτα ζει 13 μέχρι 16 χρόνια. Γεννά δύο φορές το χρόνο 2 - 4 μικρά γατάκια, τα οποία δε φέρουν τρίχωμα, είναι σχεδόν γυμνά και έχουν τις εννιά πρώτες μέρες τα μάτια τους κλειστά. Τα θηλάζει ώσπου να μπορούν μόνα τους να συλλάβουν τη λεία τους, ενώ ταυτόχρονα τα εκπαιδεύει στη σύλληψη με ζωντανά μικρά ζώα (ποντίκια, πουλιά κ.ά.), που φέρνει στη φωλιά τους. Οι άνθρωποι την τρέφουν ως οικιακό ζώο ή για ομορφιά (τις εξευγενισμένες ράτσες) ή για να καταστρέφει τα ποντίκια στις αποθήκες.

Αυτά για να μην αναρωτιόμαστε γιατί φέρνει ποντικάκια στο σπίτι.....:lol:

Ο πιτσικόκος μου τον οποίο έχω χάσει εδώ και 2,5 μήνες συνήθως την έπεφτε σε δεκαοχτούρες.Ενα χρόνο που τον είχα ειχε σκοτώσει περίπου 5 (αν και πάντα ήταν χορτάτος) αλλά τα ψιλοέτρωγε δυστυχώς.Και αν είχα καταλάβει καλά, επειδή κατά καιρούς μου έφερνε πιτσιρίκες έξω στην αυλή ίσως το έκανε για να τους το προσφέρει σ'αυτές.Αυτό με στεναχωρούσε αλλά δεν μπορούσα να κάνω κάτι.
Από την άλλη όμως χαίρομαι για το ένστικτο της γάτας να κυνηγάει γιατί με τη μαυρούλα δεν επιβιώνει ζουζούνι μέσα στο σπίτι.Και μιλάω για τα πιο σιχαμερά που υπάρχουν πλέον τις κατσαρίδες, που όποτε τόλμησε να κάνει κάποια το λάθος και να μπεί μέσα , είχε έρθει και το τέλος της.Είμαι πολύ περήφανη για την γάτα μου ,ποθ μας σώνει από κάτι που δεν πλησιάζω ούτε εγώ αλλά ούτε και ο άντρας μου.ΜΠΡΑΒΟ ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ:P

Εγώ πάντως, απο τότε που πήρα τον Vector στο σπίτι δεν έχω ξαναδεί ζωντανή κατσαρίδα. Σύμπτωση; :P Δεν μπορώ να πω οτι με χαλάει πάντως :P

Αρχική Δημοσίευση από maxi2:
Οι γάτες το έχουν στο αίμα τους...
Οι άνθρωποι την τρέφουν ως οικιακό ζώο ή για ομορφιά (τις εξευγενισμένες ράτσες) ή για να καταστρέφει τα ποντίκια στις αποθήκες.

Αυτά για να μην αναρωτιόμαστε γιατί φέρνει ποντικάκια στο σπίτι.....:lol:
Παιδια δεν αναρωτιεμαι, ουτε βεβαια θεωρω τις γατες δολοφονους (χιουμορ κανω):P . Οσο για τις κατσαριδες, ευτυχως εμεις δεν εχουμε. Παλια θυμαμαι (εμενα Κυψελη και ειχε αρκετες) ο Καισαρας ειχε πιασει μερικες και μας ειχε σωσει! Ηρωας! Σιχαινομαι τις κατσαριδες, ακομα και να τις σκοτωσω!
Ο Καισαρας αντιθετως την εφαγε...:mpliaks: :mpliaks: και εκανε και κρατς καρτς οπως τη μασουσε.....

Εχτες μας κουβάλησε και ο Κίμι ένα πουλάκι..Και χτυπουσε την πόρτα για να βγούμε να τον δούμε...

Εμένα από τις 6 γάτες που έχω οι 2 τρελένονται με ότι δουν να κινείται, η Μαίην Κουν και ο γάτος που έχω στην αυλή (ο οποίος ήρθε πέρσι από μόνος του και ήταν σαν σκελετός. τώρα είναι θηρίο) . Ο γάτος που έχω στην αυλή έτσι και πετύχει μπροστά του οτιδήποτε το ξεσκίζει επιτόπου. Έχει πολύ κοφτερά νύχια (τα έχω δοκιμάσει και είναι σαν δηλητήριο όταν σε γρατζουνάει :P ) και μεγάλα δόντια (και αυτά τα έχω δοκιμάσει και καταλαβαίνω για ποιον λόγο ξέσκισε την δεκαοχτούρα την άλλη φορά και δεν άφησε ούτε τα πόδια :P ) . Τον είχε πετύχει κάποια φορά ο πατέρας μου στην αυλή και είχε δίπλα του μια σκοτωμένη δεκαοχτούρα. Δεν δοκίμασε να την πάρει από τον γάτο γιατί ξέρουμε τις συνέπειες που θα έχει αυτό το πράγμα... Όταν λοιπόν ξαναπέρασε ο πατέρας μου από την αυλή, στο σημείο που έτρωγε την δεκαοχτούρα ο γάτος, δεν βρήκε ούτε πόδια, ούτε κεφάλι, ούτε τίποτα άλλο, ΜΟΝΟ πούπουλα!!!!!!! Τα είδα και εγώ και έπαθα πλάκα, δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα. Συνήθως άφηναν το κεφάλι... Άλλη φορά είχε φάει ποντίκι (έχουμε πρόβλημα με τα ποντίκια σε όλη μου την περιοχή από το 1992 που έσκαψαν για την αποχέτευση και έτσι κανένας δεν διανοείται να πειράξει τις γάτες. κάθε σπίτι έχει τουλάχιστον 2 γάτες σε αυλή) . Τώρα η δικιά μου (η Μαίην Κουν) πριν την πάρω στο σπίτι μου έμενε σε αυλή για 6 μήνες και πολλές φορές δάγκωνε αυτούς που την είχαν στα καλά καθούμενα. Όταν την πήρα στο σπίτι, δεν μου είχαν πει το ότι δαγκώνει. Εννοείται φυσικά ότι δεν με ενδιέφερε το θέμα του δαγκώματος, ούτε με ενδιαφέρει. Από την πρώτη στιγμή μου έκανε εντύπωση το πόσο κυνηγιάρα φαινόταν. Με το που πέρναγε οποιοδήποτε έντομο από μπροστά της κόντευε να σπάσει τα πράγματα για να το πιάσει. Τώρα που είναι 2 χρονών, τουλάχιστον τεσσεράμιση κιλά και 70+ εκατοστά μήκος (καλά ακούσατε, 70 εκατοστά) μαζί με την ουρά, κυνηγάει λες και είναι μωρό. Στο δωμάτιό μου δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα: κουνούπια, σκνίπες, σκοροπεταλούδες, μύγες, μολυντήρια (αλλιώς λέγονται σαμιαμίδια) . Όταν δει οτιδήποτε από τα παραπάνω κάνει τα εξής: οτιδήποτε και να κάνει (ακόμα και να κοιμάται. πάντα κοιμάται με μισάνοιχτο το ένα μάτι) και οπουδήποτε και να κάθεται, πετάγεται σαν σφαίρα στο σημείο που έχει δει το έντομο ή οτιδήποτε άλλο. Το κοιτάει καλά-καλά και αρχίζει να βγάζει κάτι παράξενους ήχους, σαν τιτίβισμα πουλιού (είναι χαρακτηριστικό της Μαίην Κουν αυτό) . Ορμάει αμέσως και αν δεν καταφέρει να το πιάσει κατευθείαν, κάνει ράλι μέσα στο δωμάτιό μου. Όταν το πιάσει ή το τρώει αμέσως ή (αν της επιτρέπει το μέγεθος του θηράματος) παίζει μαζί του. Μετά γλείφεται και περιμένει να πάω να την χαϊδέψω για επιβράβευση. Όταν την πλησιάζω παίρνει ένα περήφανο ύφος και όταν την χαϊδεύω γουργουρίζει, κλείνει τα μάτια της και το απολαμβάνει. Τώρα για τα δαγκώματα: όποιος κάνει το λάθος να της χαϊδέψει την κοιλιά ή να της ακουμπήσει τα πέλματα στα πίσω πόδια, θα φάει μια πολύ δυνατή δαγκωνιά. Δεν ξέρω τον λόγο που το κάνει αυτό. Πάντως δεν είναι ιατρικός λόγος (δηλαδή κάποια ευαισθησία ή προηγούμενο χτύπημα στην κοιλιά ή στα πίσω πόδια) γιατί ο γιατρός την έχει εξετάσει σχολαστικά και είναι υγιέστατη. Άλλες φορές κάθεται με τις ώρες και της χαϊδεύω την κοιλιά χωρίς να με ακουμπήσει. Και άλλες φορές έρχεται, τρίβεται πάνω μου και ξαφνικά ρίχνει και μια δαγκωνιά. Όταν είναι νευριασμένη και πλησιάζω το χέρι μου, με αφήνει για λίγο (αλλά κοιτάει σαν δολοφόνος... ) χωρίς να με πειράξει και μετά ορμάει σαν κόμπρα (δεν υπερβάλω για τον χαρακτηρισμό αυτό, θα κάνω ότι είναι δυνατό για να βγάλω βίντεο αυτή την κίνηση) με νύχια και δόντια και μου δαγκώνει το χέρι. Κατά τα άλλα όμως είναι το πιο ήρεμο γατί που έχω δει και έχει τον καλύτερο χαρακτήρα. Δεν έχω δει άλλο γατί που:
1) να κάθεται ΕΞΩ από το κλουβί και χωρίς να διαμαρτύρεται σε λεωφορεία (αστικά και λεωφορεία των ΚΤΕΛ) , μετρό, πλοία, αεροδρόμια, κυλικείο ΤΕΙ και στο ταμπλώ του αυτοκινήτου
2) να την πηγαίνω από το σπίτι μου ως την στάση του λεωφορείου με τα πόδια (περίπου 10 λεπτά) ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΛΟΥΒΙ (φυσικά πάντα έχω δεύτερο άτομο δίπλα μου με το κλουβί στο χέρι του) ...
Για όλα (εκτός από την βόλτα ως την στάση του λεωφορείου) υπάρχουν φωτογραφίες, για όποιον δεν τα πιστεύει :) Η πιο ήρεμη γάτα που είχα ποτέ.

Τελικά το κάθε γατί είναι μοναδικό και έχει το δικό του χαρακτήρα...
Όσο για το χάιδεμα στην κοιλιά: σε πολλές γάτες δεν αρέσει, ίσως τους γαργαλάει.

Τελικά κάθε γατί είναι μοναδικό και έχει το δικό του χαρακτήρα.
Όσο για το χάιδεμα στην κοιλιά: σε πολλές γάτες δεν αρέσει, προφανώς τις γαργαλάει!

Ωπς, κάποια βλακεία έκανα και γράφτηκε 2 φορές το μήνυμα, συγνώμη παιδιά.

Αρχική Δημοσίευση από chouzouris:
Τελικά το κάθε γατί είναι μοναδικό και έχει το δικό του χαρακτήρα...
Όσο για το χάιδεμα στην κοιλιά: σε πολλές γάτες δεν αρέσει, ίσως τους γαργαλάει.

Η μόνη που εκνευρίζεται τόσο πολύ με το χάιδεμα στην κοιλιά είναι η Μαίην Κουν. Όλες οι άλλες γάτες που έχω τρελένονται να τις χαϊδεύω στην κοιλιά. Κρίμα με την δικιά μου γιατί στην κοιλιά έχει την πιο ωραία γούνα :P

Γατος είναι? Στισ θηλυκιες αρεσει το χαδι στην κοιλια συνήθως, νομιζω. Οι μαιην κουν ειναι πολυ ομορφες και εχω διαβασει οτι ειναι απο τη φυση τους πολυ κυνηγιαρες. Την αφηνεις να βγαινει εξω?

εμενα παλι ειναι πολυ παραξενα τα τερατα μου οταν παω να χαιδεψω τον ζυλιτο στην κοιλια φευγει διαμαρτυρομενος ο πισσας κ ο λαμπης π[αλι το λατρευουν ο γρινιαρης μονο απο εμενα θελει χαδια απο κανεναν αλλον

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back