ladycat
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ladycat
Διάσημο μέλος
vicki v.
Δραστήριο μέλος
όπως καταλάβατε σήμερα τα έχω παρμένα..

Και που είστε ακόμη! έχουν να δουν τα ματάκια μας ...όσο περνούν τα χρόνια. Κρίμα που αφήνουμε τέτοιο κόσμο στα παιδιά μας...
Άκουγα στο ραδιόφωνο πως αυτή η γενιά , η τωρινή , θα είναι η τελευταία που μπορεί να κάνει κάτι για να αντιστρέψει την κατάσταση...Από δω και έπειτα, απλά θα προσευχόμαστε.

mimikaki
Διάσημο μέλος

yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος
Mici
Εκκολαπτόμενο μέλος
Στο πατρικό μου, ξεχώριζα χαρτιά περιοδικά, αλουμίνια, γυαλιά, πλαστικά και τα πέταγα στον κάδο που έχει στο Kοντοπευκο. Τώρα που παντρεύτηκα, δεν το κάνω πια επειδή δεν έχω βρει στο Ν. Ηράκλειο κάδο ανακύκλωσης παρ' όλο που ο δήμος μας έδωσε τις σακουλές ανακύκλωσης.
Τον τελευταίο καιρό, προσπαθώ να το ξαναεφαρμοσω το σύστημα ανακύκλωσης και τώρα που θα πάρω το νέο μου αμάξι θα πηγαίνω σε κάδους άλλων δήμων.
Επίσης χαίρομαι που μένω κοντά σε σταθμό τρένου και με εξυπηρετεί αφάνταστα!!! Το αμάξι το έχω μόνο για μακρινά ταξιδάκια ή για σούπερ μαρκετ μια φορά την βδομάδα και τις μέρες που έχει χαλιά καιρό το περνώ και πηγαίνω στην δουλεία.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτά... Είναι και τα ΧΗΜΙΚΑ, όπως τα απορρυπαντικά κ.α. που χύνονται μετά στις θάλασσες. Να μπορούσαμε να ξαναγυρίσουμε στα παλιά και καλά χρόνια που δεν υπήρχαν ΤΟΣΑ χημικά όσο σήμερα.
Εγώ προσπαθώ όσο μπορώ να μην έχω στο σπίτι μου πολλά απορρυπαντικά. Μόνο τα απαραίτητα! Πολλές φόρες καθαρίζω την μπανιέρα και τον νιπτήρα με ξύδι σε νερό βρασμένο, κάνει ΘΑΥΜΑΤΑ. Σόδα για να καθαρίσω τον φούρνο. Αμμωνία για τους λεκέδες. Επίσης προσπαθώ να βάζω πλυντήριο 2 φορές τον μήνα κάθε 15 μέρες.
Εδώ η κουμπάρα μου αναρωτιέται πως τα καταφέρνω με τόσο λίγα απορρυπαντικά. Που αυτή ψωνίζει όλα όσα διαφημίζουν για να τα δοκιμάζει!!!
Η λύση είναι:
- Λιγότερα απορρυπαντικά.
- Όχι, στην κατάχρηση του πλυντηρίου ρούχων και πιάτων.
- Ανακύκλωση στα ανακυκλώσιμα υλικά.
- Λιγότερη κατανάλωση ρεύματος και να μην αφήνουμε ανοιχτές τις συσκευές όταν λείπουμε (πράγμα που το κάνουμε δυστυχώς εμείς
)- Λιγότερα πλαστικά στον χώρο που ζούμε.
- Να χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν λύσεις με φυσικά προϊόντα. Π.χ. για τον αρωματισμό του χώρου να χρησιμοποιούμε συσκευές που περνούν κερί και βάζεις αιθέρια έλαια που παίρνεις από φαρμακείο ή από μαγαζιά με φυτικά προϊόντα.
Και συμφωνω με Aretha.
Ποτέ δεν ξέρετε, ίσως να ξαναγυρίσουμε στον παλιό και καλό καιρό.
aretha
Περιβόητο μέλος
Έχεις δίκιο για τον περιορισμό των διάφορων χημικών. Εναλλακτικά, υπάρχει και η λύση των οργανικών απορρυπαντικών (στην Αγγλία τα έβρισκα παντού, εδώ δεν έχω δει πολλά, εκτός από μερικά στο ΑΒ, green leaf νομίζω ή κάπως έτσι...Επίσης προσπαθώ να βάζω πλυντήριο 2 φορές τον μήνα κάθε 15 μέρες.
αλλά αυτό με τα 2 πλυντήρια το μήνα, πώς στο καλό το καταφέρνεις; εμείς δυό νοματαίοι είμαστε και θέλουμε 2 πλυντήρια την εβδομάδα!

mimikaki
Διάσημο μέλος
Mici
Εκκολαπτόμενο μέλος
Κάθε 15 μέρες βάζω τα ασπρόρουχα περισσότερο. Την 1η βδομάδα π.χ. βάζω τα χρωματιστά, την 2η τα μαύρα την 3η σεντόνια και την 4η ασπρόρουχα. Για αυτόν τον λόγο συνήθως έχουμε περισσότερα ρούχα για να έχουμε να αλλάζουμε τακτικά για να μην βάζουμε αμέτρητα πλυντήρια.
Αυτό με τα οργανικά απορρυπαντικά να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω ΚΑΝ τι είναι αυτά. Δεν τα έχω ψάξει ποτέ. Χμμμ, ενδιαφέρον φαίνεται. Όταν θα ξανάπαω σε ΑΒ θα κοιτάξω.
Όσο για τα χημικά... Άσε, ούτε να τα μυρίσω δεν μπορώ!
Mimikaki, δυστυχώς πολλές φόρες η Χλωρίνη είναι αναγκαίο κακό. Είναι ότι πρέπει για τους νεροχύτες. Μια φόρα την βδομάδα, βάζω χλωρίνη στις τρύπες και μετά από μίση ώρα βάζω βραστό νερό και διαλύει τα λίπη και μυρίζουν καλύτερα οι σωληνώσεις. Μέχρι να βρω άλλον τρόπο που να κάνει την ίδια δουλεία αυτή χρησιμοποιώ.
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool