Amelie
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εμείς αγοράζουμε τροφή για τον Κίμι από pet αλλά ο Κίμι είχε και το πρόβλημα με την διάρροια και δεν μπορεί να φάει ότι κ' ότι...Πάντως νομίζω ότι μια προσοχή σε σχέση με το τι τρώνε χρειάζεται..Πρέπει να βρούμε την ισορροπία...
Αναφορικά με τον κτηνίατρο...
Τον Κίμι τον βρήκαμε...Αρρωστο..Και τον πήγαμε στον κτηνίατρο της γειτονιάς..Καλός και ευγενικός δεν λέω αλλά είχε ταρίφα..Επίσκεψη και 30 ευρώ εκτός αν έδινε φάρμακα οπότε είχε πάει και παραπάνω..Για την στείρωση ο τιμοκατάλογος έγραφε 80...
Λίγο μετά συζητώντας με μια φίλη μου είπε για τον δικό της...
Πήγα για την στείρωση και μου πήρε 45 ευρώ μόνο και στις μετέπειτα επισκέψεις για την διάρροια έπαιρνε 16-17 μαζί με τα φάρμακα που έδινε..Και φυσικά τον παίρνω τηλ. και τον ενημερώνω και με συμβουλεύει..και είναι ευγενικός και μαζί μου και τρυφερός με το γάτο ...
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ένας κτηνίατρος θα πρέπει να έχει ένα τιμοκατάλογο προσιτο και προσαρμόσιμο..Π.χ δεν μπορεί να παίρνει για εμβόλια τα ίδια λεφτά σε μένα που έχω μια γάτα και στην φίλη μου που έχει τρείς...Πρέπει να είναι άνθρωπος και να κάνει αυτή την δουλεια ως λειτούργημα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Bhaal
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γι αυτό, περιληπτικά:
1. Δεν καταφέρθηκα εναντίον της κτηνιάτρου, ίσα ίσα που τη χαρακτήρισα ευαίσθητο άνθρωπο. Η κριτική μου ήταν απέναντι σε όσους παίρνουν γάτες στο σπίτι τους δίχως να έχουν τη δυνατότητα να τις φροντίσουν σωστά. Είναι σα να λέμε, μου αρέσουν τα παιδιά, θα κάνω 4-5, και αν αρρωστήσουν, ε, όλο και κάποιος πονόψυχος παιδίατρος θα βρεθεί να με λυπηθεί και να μη μου πάρει πολλά. Αυτό δεν είναι ΥΠΕΥΘΥΝΗ συμπεριφορά.
2. Αυτά που είπε η κτηνίατρος της Michelle τα βρίσκω αφελή. Νομίζω ότι ούτε συνέδρια παρακολουθεί, ούτε ενημερωμένη για τα αποτελέσματα των τελευταίων ερευνών που διεξάγονται σε άλλες χώρες είναι.
3. Έχω αρκετούς φίλους κτηνίατρους και ξέρω πολύ καλά πόσα βγάζουν. Άλλοι σ' εκμεταλλεύονται μέχρι αηδίας, και άλλοι αντιμετωπίζουν τη δουλειά τους ως λειτούργημα, ενώ οι τιμές τους είναι πάντα ανάλογες των σπουδών τους, της ειδικότητάς τους και των υπηρεσιών που μπορούν να προσφέρουν. Είναι σκάνδαλο ένας κτηνίατρος να παίρνει για στείρωση αρσενικού τα ίδια που παίρνει και για τη στείρωση θηλυκιάς.
4. Το ότι μεγάλωσαν γενιές και γενιές γατών με Friskies & Whiskas δε σημαίνει ότι τους έκανε καλό. Το επιχείρημα ότι το "βραστό κοτόπουλο" συνεχώς (που δεν το κάνω, ούτως ή άλλως) συνεπάγεται μονοφαγία, το θεωρώ αίολο. Το σωστό θα ήταν να πει κανείς ότι πρέπει να το αναμιγνύουμε με ιχνοστοιχεία, βιταμίνες, ταυρίνη, κλπ., ώστε η γάτα να παίρνει όλα τα απαραίτητα για τον οργανισμό και τις ανάγκες της στοιχεία. Αυτό θα ήταν επιχείρημα.
Όταν η γάτα είναι μικρή δεν μπορείτε να δείτε τι κακό της κάνει η κακή τροφή. Αυτό θα το δείτε όταν μεγαλώσει και αρχίσουν να εμφανίζονται οι πρώτες ασθένειες. Μόνο που τότε θα είναι ήδη πολύ αργά. Για την καημένη τη γάτα, φυσικά.
5. ΟΥΔΕΠΟΤΕ υποστήριξα να δίνουμε στις γάτες μας από το δικό μας φαγητό. Ακριβώς το αντίθετο φωνάζω.
6. Βρίσκομαι εδώ για να σας μεταφέρω ό,τι έμαθα μήπως και βοηθήσω καμιά γατούλα σε μια κρίσιμη στιγμή, και όχι για να προσπαθήσω να αποδείξω γιατί το άσπρο είναι άσπρο και όχι μαύρο. Αν δεν κάνετε έρευνες, δεν μελετήσετε, δεν ενδιαφερθείτε να "μορφωθείτε" και να σώσετε τη γάτα σας όταν αρρωστήσει, ΚΑΝΕΙΣ δεν θα το κάνει για σας. Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.
Διαφωνείστε μαζί μου, αλλά πρώτα μελετήσετε και διαμορφώστε δική σας, προσωπική άποψη. Το να θέτετε ηθικά ζητήματα ως επιχείρημα στο γιατί οι γάτες τρέφονται με σκουπίδια, δεν αποτελεί επιχείρημα. Θα αντιμετωπίζατε το παιδί σας κατ' αυτό τον τρόπο; Θα του δίνατε γαριδάκια και τσιπς σε ηλικία 14 μηνών επειδή δεν έχετε χρήματα ν'αγοράσετε τις τροφές που σύστησε ο παιδίατρος;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder
2. Το να εικάζουμε διάφορα για τη μόρφωση του άλλου απο 2-3 κουβέντες που είπε το θεωρώ τουλάχιστον αφελές. Άλλωστε δεν νομίζω να διαφωνείς με τουλάχιστον τα 2 απο τα 3 εξ'αυτών.
3. Επιτέλους, παρέθεσα απλώς αυτά που μου ειπε προς σκέψη. Δεν είπα ούτε αν συμφωνώ ούτε κατηγόρησα κανέναν εδω μέσα οτι πχ ταίζει τη γάτα του μόνο με βραστό κοτόπουλο!
4. Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, πάρα πολλές γατούλες μεγάλωσαν όντως με Friskies και Whiskas και έζησαν μέχρι πολύ μεγάλη ηλικία υγιέστατες. Αυτό είναι επιχείρημα μιας και αποτελεί αντιπαράδειγμα για τα όσα ισχύρίζεσαι.
5. Λες:
Πρώτον δεν νομίζω να έχω δώσει την εντύπωση ατόμου που δεν έχει διαβάσει για το θέμα. Απλά είμαι περισσότερο διαλλακτική. Επίσης μιλάς σαν να λες "είμαι αυθεντία και δεχτείτε το. Ακούστε με εγώ ξέρω περισσότερα απο όλους σας μαζί". Κανείς δεν δέχεται κανέναν ως αυθεντία a priori, με μια εξαίρεση ίσως σε όσους έχουν πτυχίο στον τομέα τους. Μπράβο σου που έχεις διαβάσει τόσα, αλλά η έπαρση δεν ωφέλησε ποτέ κανένανΒρίσκομαι εδώ για να σας μεταφέρω ό,τι έμαθα μήπως και βοηθήσω καμιά γατούλα σε μια κρίσιμη στιγμή, και όχι για να προσπαθήσω να αποδείξω γιατί το άσπρο είναι άσπρο και όχι μαύρο. Αν δεν κάνετε έρευνες, δεν μελετήσετε, δεν ενδιαφερθείτε να "μορφωθείτε" και να σώσετε τη γάτα σας όταν αρρωστήσει, ΚΑΝΕΙΣ δεν θα το κάνει για σας. Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.

6. Ακόμα και για τα βρέφη υπάρχουν τροφές και τροφές. Υπάρχουν οι φτηνές του σουπερ μάρκετ, υπάρχουν οι μαγειρευτές υπάρχουν και οι πιο ακριβές. Αν δεν έχεις λεφτά ή χρόνο για τις 2 τελευταίες θα προτιμήσεις την πρώτη επιλογή. Δεν είδα και κανένα μωρό να παθαίνει κάτι απο αυτό.
Δεν νομίζω Bhaal να διαφωνεί κανείς οτι οι ακριβές τροφές είναι καλύτερες. Όταν όμως δεν υπα΄ρχουν χρήματα για τέτοιες προτιμώ 4 γατάκια που ζουν παρά 1 ζωντανό και καλοταισμένο και 3 νεκρά. Αν όλοι σκέφτονταν όπως εγώ δεν θα υπήρχαν αδέσποτα. Αν όλοι σκέφτονταν όπως εσύ θα υπήρχαν πολύ περισσότερα νεκρά και ζωντανά αδέσποτα και απλώς τα κατοικίδια του καθενός θα ήταν υγιέστατα και καλοταισμένα. Τι είναι καλύτερο;
Και ναι, το θέμα των ζώων είναι και θέμα ηθικής. Δεν το θεωρώ κακό να θέτουμε ηθικά ζητήματα ως επιχείρημα, ίσα ίσα που είναι αναποφευκτο. Δηλαδή για σένα η ηθική δεν παίζει κανένα ρόλο στο ζήτημα;

PS: Ότι θα μαλώνα και για γάτες, ε δεν το φανταζόμουν!

Unicorn
Εκκολαπτόμενο μέλος
Οι γάτες μου όλες μεγάλωσαν με τροφές από τα σούπερ μάρκετ (είτε λέγονται friskies, whiskas κλπ). Πίστεψέ με, δεν πέθαναν από αυτό (εξάλλου έχω άλλες 2 σιάμ υγιέστατες που τρέφονται με τα ίδια πράγματα και είναι αρκετά μεγάλες σε ηλικία)..
Πάντως παιδιά το πιο ακριβό δεν είναι απαραίτητα και το πιο καλό.. Ορισμένα πράγματα (όχι μόνο τροφές) απλώς αποτελούν πολυτέλεια για ορισμένους, που βολεύουν τις γατούλες τους (αλλά και άλλες γατούλες που χρειάζονται βοήθεια) με παλιούς παραδοσιακούς τρόπους-μεθόδους και ζούνε αυτές καλά και οι γατογονείς ακόμα καλύτερα (και με κανα φράγκο στην τσέπη να περισσεύει για να πληρώσουν το φροντιστήριο του παιδιού τους που δεν το μεγάλωσαν με γαριδάκια, αλλά με μακαρονάκια με κιμά και όχι με αστακομακαρονάδες!)...
Bhaal
Εκκολαπτόμενο μέλος
2. Αντί να μένουμε στο ύφος κάποιου --έτσι όπως το αντιλαμβανόμαστε στην οθόνη του υπολογιστή μας-- και να τον κατηγορούμε, αδίκως, για έπαρση, καλύτερα να προσπαθούμε να καταλάβουμε τι θέλει να πει.
Θα υπήρχαν πολύ περισσότερα νεκρά αδέσποτα επειδή δεν θα τα έπαιρνα σπίτι μου, αλλά θα τα έδινα σε άλλες οικογένειες; Αυτό που γράφεις το θεωρώ άκρως προσβλητικό.Αν όλοι σκέφτονταν όπως εσύ θα υπήρχαν πολύ περισσότερα νεκρά και ζωντανά αδέσποτα και απλώς τα κατοικίδια του καθενός θα ήταν υγιέστατα και καλοταισμένα.
Δικό μου λάθος. Δεν θα ξανασυμβεί. Έχεις το λόγο μου.PS: Ότι θα μαλώνα και για γάτες, ε δεν το φανταζόμουν!
Subject to change
e-steki.gr Founder
Έχει διαφορά το να συμβουλεύεις κάποιον απο το να του "τη λες" με άσχημο τρόπο επειδή δεν κάνει αυτά που εσύ θεωρείς σωστά. Αυτό το θεωρώ έπαρση ή τουλάχιστον φαίνεται σαν έπαρση. Λες να είμαι εγώ προκατειλημμένη; Γιατί; Έχω κάποιον λόγο; Κάθε άλλο.Αρχική Δημοσίευση από Bhaal:1. Δεν ισχυρίστηκα ότι είμαι αυθεντία. Επαναλαμβάνω διαρκώς ότι αναγκάστηκα να διαβάσω, ότι την πάτησα, και ότι προσπαθώ να μεταφέρω ό,τι έμαθα.
2. Αντί να μένουμε στο ύφος κάποιου --έτσι όπως το αντιλαμβανόμαστε στην οθόνη του υπολογιστή μας-- και να τον κατηγορούμε, αδίκως, για έπαρση, καλύτερα να προσπαθούμε να καταλάβουμε τι θέλει να πει.

Αδιαμφησβήτητα έχεις γνώσεις και διάθεση αλλά ώρες ώρες ο τρόπος σου τα ακυρώνει όλα. Μου θυμίζεις τους οδοντίατρους που μαλώνουν τόσο πολύ τα παιδάκια που βλέπουν οτι δεν έπλεναν καλά τα δόντια τους που τα τρομοκρατούν τόσο που αποκτούν φοβία με τους οδοντίατρους

Αντί να προσβάλλεσαι γιατί δεν αφιερώνεις λίγο χρόνο να κατανοήσεις τι είπα πριν βιαστείς προσβεβλημένος και νευριασμένος να πατήσεις Παράθεση; Δεν λέω οτι θα υπήρχαν περισσότερα νεκρά αδέσποτα αν τα έδινες σε άλλες οικογένειες αλλά αν δεν ασχολιόσουν καθόλου μαζί τους (εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος) ακόμα κι αν ήθελες επειδή δεν είχες την οικονομική δυνατότητα να τους προσφέρεις το καλύτερο δυνατόν. Οι απαντήσεις σου αυτή την εντύπωση μου έδωσαν και όχι την εντύπωση οτι θα τα φρόντιζες και θα τα έδινες αλλού...Θα υπήρχαν πολύ περισσότερα νεκρά αδέσποτα επειδή δεν θα τα έπαιρνα σπίτι μου, αλλά θα τα έδινα σε άλλες οικογένειες; Αυτό που γράφεις το θεωρώ άκρως προσβλητικό.
Όλοι πασχίζετε για το καλύτερο για τις γάτες(το γεγονός και μόνο οτι συμμετέχετε τόσο ενεργά και με τόσο πάθος σ'ενα site ειδικά αφιερωμένο σ'αυτές αποτελεί τρανταχτή απόδειξη,ενδιαφέρεστε να μεταδώσετε αλλά και να πάρετε γνώσεις,και αυτό δεν το κάνετε για σας αλλά για τις γάτες.).Eπί του θέματος τώρα..Ένας κτηνίατρος που προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του σε όσους το έχουν ανάγκη,ναι είναι υπέροχος,και συγκινεί,και είναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ και δε νομίζω να είναι κανείς που να μην του αναγνωρίζει το εξαίσιο της ύπαρξης του,αλλά...δεν νομίζω οτι μπορούμε να έχουμε την απαίτηση από κάποιον να το κάνει αυτό.Δεν είναι υποχρέωση του ,επαφίεται στην προσωπική του ηθική αυτό.(εκτός και αν δίνουν τον όρκο του Ιπποκράτη και οι κτηνίατροι,δε γνωρίζω-αν ισχύει αυτό τότε ναι είναι υποχρέωση του.).Aπό κει κι έπειτα,ο καθείς κάνει τις επιλογές του.Δε σου κάνει ο τύπος ? Πας σε άλλον.Απλά τα πράγματα...
Τώρα περί κουταβιών πεταμένων στο δρόμο...Συμφωνώ κι εγώ καλύτερα όχι σε φιλοζωικές και τα τοιαύτα.'Oμως νομίζω ότι ο Βhaal δεν είπε τα αφήνω στο δρόμο να τα μαζέψει το σκουπιδιάρικο,αλλά τα παίρνω και τα φροντίζω και αν δε μπορώ να τα φροντίσω εγώ όπως εγώ θεωρώ σωστό σύμφωνα με τη δική μου έρευνα και τις δικές μου γνώσεις ,τότε ψάχνω ένα καλό σπιτικό να τους προσφέρω.Και τελικά,δεν είδα και διαφωνία σ'αυτό.Επί της ουσίας νομίζω ότι αυτό είπατε όλοι με τα δικά σας λόγια ο καθένας
Και συμφωνώ και γω σ¨αυτό. Τώρα για το ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος ζωής για τη γάτα,δεν έχω άποψη μια που ποτέ δεν είχα κατοικίδια γάτα..Πάντως όσες γάτες και να φροντίζει κάποιος είτε 1 είτε 10 ,είτε 500 ευρώ παίρνει είτε 3000,για μένα είναι εξίσου αξιέπαινος,και μόνο ότι ο άνθρωπος στερείται κάτι από τον εαυτό του (δεν έχει σημασία τί,και ο πλούσιος κάτι στερείται,δεν τα βρίσκουν όλοι οι ευκατάστατοι έτοιμα..) για να προσφέρει σε ένα ή σε 10 πλάσματα που στην τελική αυτά έχουν συμφέρον απ¨αυτόν,αυτός δεν έχει συμφέρον απ¨αυτά,για μένα είναι αρκετό για να του βγάλω το καπέλο...(kαι οι γάτες το ίδιο).Και αυτός είναι και ο λόγος που προτιμώ αυτό το forum με γλυκές διαφωνίες,παρά άλλα που οι διαφωνίες πηγάζουν από μικροπρεπή ανθρώπινα συμφέροντα

υ.γ.Πάντως θα παρακαλούσα όποιος θέλει να γράψει ένα αρθράκι σχετικό με τη διατροφή μια που με ενδιαφέρει άμεσα αυτό και έχω μπερδευτεί με αυτά που έχω διαβάσει,γνώμες μελών που εμπιστεύομαι εξίσου λόγω της εμεπιρίας τους και των βιβλίων που έχουν διαβάσει(Michelle,Bahaal,Unicorn),τις είδα να διαφωνούν ως προς τη διατροφή και τελικά μπερδεύτηκα.¨Αρθρο περικαλώ.
Subject to change
e-steki.gr Founder

Πάντως ένα τέτοιο άρθρο το έχω στο πρόγραμμα

ladycat
Διάσημο μέλος
isokratis
Νεοφερμένο μέλος
ΔΕΝ ειμαι ειδικος και δεν θελω να πεισω κανεναν για κατι .
Απο προσωπικη πειρα και ερευνα καταθετει ο καθενας μας τα συμπερασματα του .
ΟΛΟΙ εχουμε μια κοινη αφετηρια , την αγαπη μας για τις γατες στην προκειμενη περιπτωση και εναν κοινο στοχο , την προστασια τους και την οσο γινεται καλυτερη συμβιωση τους μαζι μας .
Μπορουμε να διαφωνουμε οσο θελουμε και αυτο ειναι υγιες κατα τη γνωμη μου .
Εχετε στο μυαλο σας πως αυτο που για σας ειναι δεδομενο δεν ισχυει για ολους .
Ως παραδειγμα , θα αναφερω πως εχω 2 στειρωμενους γατους , σχεδον ιδιας ηλικιας που τρωνε την ιδια ειδικη τροφη εδω και χρονια . Ο ενας ειναι τετραπαχος ενω ο αλλος πετσι και κοκκαλο . Τι συμπερασμα βγαινει ? Η τροφη ειναι χαλια η καταπληκτικη ??? Μην ξεχνατε οτι οπως και στους ανθρωπους , υπαρχουν πολλοι αγνωστοι σε εμας παραγοντες που προδιαθετουν το χρονο ζωης , το βαρος , τις ασθενειες που θα εμφανιστουν κλπ κλπ .
Ο καθενας μας , με δεδομενο το οτι ενδιαφερεται , ψαχνει το καλυτερο δυνατο σε καθε περιπτωση , αναλογα με τις παραμετρους που εχει να αντιμετωπισει (χωρο , χρονο,χρηματα) .
Ανεφερα σε καποιο αλλο θεμα οτι ΔΕΝ ειναι το ονομα και η διαφημιση ενος προιοντος που το καθιστουν καλο . Οι προδιαγραφες πρωτων υλων και παρασκευης πρεπει να μας απασχολουν . Το ιδιο ακριβως που πρεπει να ισχυει και για τις επιλογες που αφορουν το τι θα φαμε εμεις και η οικογενεια μας . Ποσοι απο εσας ξερετε για παραδειγμα οτι ο καλυτερος σε προδιαγραφες χυμος που κυκλοφορει στην Ελληνικη αγορα (κατα τη γνωμη μου πολυ καλυτερος και σε γευση) , δεν εχει διαφημιστει ποτε και κοστιζει αρκετα φθηνοτερα απο τους "εκπληκτικους" χυμους που μας επιβαλλουν με διαφορους τροπους και βρισκουμε παντου ?
Ποσοι εχουν παρατηρησει και εχουν αναρωτηθει , γιατι τα κοτοπουλα που μας διαφημιζει καθε αξιολατρευτο παιδακι και μας προβαλλουν και την πιστοποιηση τους απο επισημο κρατικο φορεα εχουν ακριβως το ιδιο βαρος , λες και ειναι φωτοτυπημενα ???
Θα μπορουσα να γραψω για τουλαχιστον 100 κατηγοριες προιοντων (νερα , γαλατα , αυγα κ.α.) αλλα το ζητουμενο ειναι ο τροπος σκεψης και καταναλωτικης συμπεριφορας .
Αν μαθουμε να λειτουργουμε σωστα σαν καταναλωτες ειναι σιγουρο πως θα κανουμε καλυτερες επιλογες και για τη γατα μας .
Μην ξεχνατε οτι οπως συμβαινει με τα φαρμακα , οπου οι βιομηχανιες προσεγγιζουν με πολλους τροπους τους γιατρους ωστε να συνταγογραφουν τα δικα τους φαρμακα εναντι των ανταγωνιστικων , θα μπορουσε να συμβαινει με κτηνιατρους , πετ σοπς και εταιρειες ζωοτροφων . Επισης εχετε στο μυαλο σας , πως η προσθηκη συνθετικα παρασκευασμενων συστατικων (π.χ.βιταμινων) σε μια τροφη δεν την κανουν και καλη . Η αφομοιωση απο τον οργανισμο τετοιων συστατικων ειναι πολυ μικροτερη απο τα αντιστοιχα φυσικα .
Συνεπως διερευνηστε αν ειναι δυνατον τη φιλοσοφια καθε παραγωγου , κτηνιατρου , επαγγελματια ως βαση της δημιουργιας μιας σχεσης εμπιστοσυνης .
Χαιρετισμους

Christy
Νεοφερμένο μέλος
Τι θέλω να πω; Ότι ο καθένας έχει τις δικές του εμπειρίες από τις γάτες αλλά αυτό δεν τον κάνει ειδήμονα. Επειδή Bahaal σου έτυχε μία περίπτωση δεν μπορείς να αφορίσεις εκ προοιμίου κάτι που σε άλλους, από τύχη αν θες, δεν έχει συμβεί ή δεν πρόκειται να συμβεί.
Η μόνη πρόληψη είναι να παρακολουθείς το γατί σου και να επεμβαίνεις διορθωτικά αν και εφόσον χρειάζεται γιατί κάθε γατί είναι ένας διαφορετικός οργανισμός, ένα διαφορετικό dna, με διαφορετικά προβλήματα και λύσεις. Οτιδήποτε κι αν έχει συμβεί σε εμάς δεν σημαίνει ότι θα συμβεί και σε άλλους ούτε ότι και δεν πρόκειται να τους συμβεί. Εμπειρίες ανταλλάσσουμε εδώ μέσα και γι' αυτό ήρθαμε.
Σαφέστατα και πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη όλες τις περιπτώσεις αλλά χωρίς αφορισμούς. Άλλωστε το μυαλό είναι σαν το αλεξίπτωτο: Δουλεύουν καλύτερα όταν είναι ανοικτά.
Subject to change
e-steki.gr Founder
Κι εγώ τα ίδια με την πλειοψηφία έλεγα, αλλά επι εποχής που ήταν καθαρά θεωρητικά και το μόνο που κοίταζα στη γατοτροφή ήταν αν είναι με κοτόπουλο, ψάρι ή βοδινό. Όταν όμως διάβασα περι του θέματος, και άρχισα να κοιτάω τις ετικέτες και να γράφω κριτικές (ο φίλος μου δεν έρχεται πλέον μαζί μου σε pet shop, κάνω όσο χρόνο κάνουν οι περισσότερες γυναίκες σε μπουτίκ!
) τότε διαπίστωσα πόσο μεγάλη διαφορά έχουν οι ακριβές τροφές των pet shops με τις πολυδιαφημισμένες φτηνές. Ναι, όταν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα το δικαιολογώ να μην μπορεί κάποιος να πάρει ακριβή τροφή, ειδικά αν έχει πολλές γάτες (κι εγώ παρά τα όσα έχω διαβάσει μόνο μια στα 3 πακέτα που παίρνω περίπου ανήκει στις καλές) αλλά όχι και να απαξιώωνουμε και να τηρούμε στάση "όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια". Είναι σαν να λέτε "Ε τι έχει μωρε το χαβιάρι, τα ίδια με τη ροζ αλοιφή που πουλάνε για το ψωμί είναι". Απλά, και ο άνθρωπος μπορεί να τρέφεται ανθιγειινά και να μην παρουσιάσει τίποτα. Έτσι και η γάτα. Δεν είναι σίγουρο οτι θα παρουσιάσει κάτι, ακόμα και χύμα τροφή του σούπερ μάρκετ να τρώει.Προκαλώ όποιον ισχυρίζεται οτι δεν υπάρχει διαφορά να πάει στις κριτικές και να συγκρίνει μια ακριβή με μια φτηνή τροφή (για την ίδια ηλικία πχ ή και οι 2 adult ή και οι 2 kitten). Η διαφορά είναι τόσο κραυγαλέα που και ιδέα να μην έχει κάποιος για τη διατροφή της γάτας θα την αντιληφθεί

Christy
Νεοφερμένο μέλος
Από εκεί και πέρα ομολογώ πως έναν προβληματισμό μου τον καταφέρατε 
isokratis
Νεοφερμένο μέλος
Τα νουμερα που αναγραφονται σε μια συσκευασια ειναι απλα καταμετρηση βιταμινων , ιχνοστοιχειων κλπ .
Αυτο που πραγματικα εχει σημασια ειναι η προελευση αυτων των συστατικων και κατ'επεκταση η ποιοτητα τους , ΟΧΙ η ποσοτητα τους !
Η χρηση "υποπροιοντων κρεατος" στις τροφες για την αυξηση της περιεκτικοτητας τους σε αυτα τα στοιχεια ειναι δικοπο μαχαιρι καθως , σε καποιες περιπτωσεις ειναι θεμιτη ενω σε πολλες αλλες αθεμιτη .
Σε διαβεβαιω πως πολλες απο τις ακριβες εταιρειες παραβιαζουν το θεμιτο γιατι μην ξεχνας πως ολα ξεκινουν με σκοπο το κερδος .
Συμφωνω μαζι σου πως αυτες οι "παραβιασεις" ειναι συχνοτερες στιs φθηνες τροφες αλλα δε νομιζω οτι παρακινησα κανεναν να παρει τροφη απο το lidle η να παρει friskies αντι purina .
Θα επιμεινω λοιπον , στο οτι τα 30mg/kg δεν ειναι απαραιτητα καλυτερα απο τα 15mg/kg . Στο προηγουμενο μηνυμα μου μιλησα για διερευνηση της "φιλοσοφιας" με την οποια παραγει μια εταιρεια , εξεταζει ενας κτηνιατρος , επιλεγει προιοντα για να μας πουλησει ενα πετ σοπ . Ο ενας γιατρος μου ζητησε 10 ευρω την φορα για να κανει τις ενεσεις που απαιτουνταν για τη θεραπεια μιας γατας ενω ο αλλος περιθαλψε μια χτυπημενη αδεσποτη που του πηγα για 2 ημερες και δεν μου ζητησε καν χρηματα . Ο ακριβος ειναι καλος γιατρος και ο τζαμπα οχι ?
Σκεψου λοιπον την εταιρεια που χρησιμοποιει μεταλλαγμενα φρουτα και σου φτιαχνει εναν χυμο στον οποιο προσθετει μεσα μερικες συνθετικες βιταμινες και στον πουλαει ως "οτι καλυτερο" , κοστολογωντας τον πανακριβα εναντι καποιων αλλων .
Ειναι καλυτερος ? Κατι αντιστοιχο συμβαινει , πιστευω και με τις ζωοτροφες .

Subject to change
e-steki.gr Founder

purina
Πολύ δραστήριο μέλος
Κανενα κτηνιατρο εδω στη περιοχη της ηλιουπολης ξερει κανεις να παω και να μη ζιτησει και τα μαλιοκεφαλα του τωρα που προτοξεκιναω τα εμβολια στο μικρο μου αδεσποτακι που βρηκα
(ντινο)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Με όλα αυτά που ακούγονται όμως για τις φιλοζωικές πως να ξέρεις ποιες να ενισχύσεις και ποιές τα κακομεταχειρίζονται; Άλλωστε ακόμα κι αυτές που είναι σωστότερες, νομίζεις οτι τα ταίζουν με καλής ποιότητας τροφες; Πολύ αμφιβάλλω.
Και οι περιπτώσεις δεν είναι τόσο ακραίες απο τη στιγμή που έχουν συμβεί σε τόσα μέλη του φόρουμ. Δυστυχώς, δεν είναι καθόλου ακραίες σε αυτή τη χώρα![]()
Δεν ξερω για τα αλλα αλλα για τον Αργο ο γιατρος τους δινει καλες τροφες συνηθως εξειδικευμενες τον περισσοτερο καιρο , για τα αδεσποτα εχει μεγααααλα σακια με τροφες που δινονται πχ σε δυο γιαγιαδες που ταιζουν ενα σωρω στη θεσ/νίκη και αυτες μπορεινα μην ειναι χιλς φυσικα γιατι το δεκακιλο κανει 55 αυτες κανουν τα 20 κγ 30 ευρω αλλα δεν ειναι και η πιο κακη ποιοτητα πχ οπως στα λιντλ.
Οταν εχεις 50 κ 60 αδεσποτα σ ενδιαφερει να φανε πρωτα γιατι απο τα μπαλκονια ολο και κανενα μεζεδακι ριχνει ο κοσμος κανενας ομως δε σκεφτεται συνηθως οτι το γατακι θελει τροφη καθε μερα κι οχι απλα μεζεδακι.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Evelia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Evelia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Michelle, σε παρακαλώ διαβασε πιο πάνω τι σου γράφω και βοήθησε αν μπορείς!Ισοκράτη, όταν λέω να συγκρίνει δεν εννοώ μόνο στις περιεκτικότητες, αλλά κυρίως τα συστατικά.![]()
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool