Ο μικρούλης μας Μέλας και τα χάλια του

Μαρία82

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Μαρία82 είναι αόρατη. Είναι 43 ετών και μας γράφει από Ιωνία (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 383 μηνύματα.
Το Σάββατο το πρωί υϊοθετήσαμε ένα μικρό γατούλη, πρώην αδεσποτάκι. Φαινόταν υγιέστατος, αν και παραήταν ήσυχος για 3,5 μηνών γάτο. Από χτες το μεσημέρι δεν έτρωγε και όλο κοιμόταν. Το πρωί μου φαινόταν πολύ αδύναμος και παραπατούσε. Ανησύχησα πολύ και σήμερα το μεσημέρι τον πήγε ο φίλος μου στο γιατρό.

Τελικά ο Μέλας έχει μαύρα χάλια.
Έχει πληγές από μάχες που μολύνθηκαν και η γιατρός τις άνοιξε και τις καθάρισε. Τον ξύρισε τον καημενούλη... Ούρλιαζε το καημενούλι από τον πόνο. Έχει και μύκητες. Θα του δίνουμε αντιβίωση μια βδομάδα και θα του φροντίζουμε τις πληγές (περισσότερες λεπτομέρειες το βράδυ που θα έχω μιλήσει και εγώ με τη γιατρό). Τώρα κοιμάται λόγω ελαφριάς νάρκωσης. Σε 3 μέρες περίπου είπε η γιατρός θα αρχίσει να ανακάμπτει.

Το αστείο σε όλο αυτό είναι ότι τον πήραμε το Σάββατο το πρωί από το Κτηνιατρικό Κέντρο Γάτας, όπου και φιλοξενείτω. Εκεί έγιναν οι πληγές, από τα άλλα γατιά που φροντίζουν. Οι μύκητες είναι εμφανείς (στα αυτάκια του κυρίως), αλλά φαίνονται ότι εχουν θεραπευτεί... Ελπίζω να μην εχει κολλήσει και καμιά πιο σοβαρή ασθένεια... Το μόνο που χαίρομαι είναι πως τον υϊοθετήσαμε εμείς. Δεν ξέρω άλλοι πως θα αντιδρούσαν σε ένα μολυσμένο, ξυρισμένο, σκισμένο, μυκητιασμένο, άρρωστο γάτο που θέλει φροντίδα (και έξοδα).

Εύχομαι να αναρρώσει γρήγορα και να μην μας κρατήσει κακία που θα το ταλαιπωρούμε...

ΥΓ: Θερμή παράκληση, ο Μελας ας είναι το τελευταίο γατάκι που ταλαιπωρείται λόγω της μη επιτηρημένης συναναστροφής του με άλλες γάτες. Εάν ισχυριζόμαστε ότι παρέχουμε έργο, ας το κάνουμε ολοκληρωμένα, γιατί αν κλείνουμε μια πληγή, ενώ αφήνουμε να ανοίξει άλλη, μεγαλύτερη, δεν παρέχουμε έργο. Καταστέφουμε.

Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Έχεις κάθε δίκιο να είσαι πολύ θυμωμένη.:down:
Τουλάχιστον ο Μέλας ήταν πολύ τυχερός που σας βρήκε. Εύχομαι γρήγορα περαστικά του...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

πραγματικά Μαρία, σου δίνω και εγω δίκιο και αισθάνομαι λίγο συνυπεύθυνη...με το γεγονός..λυπαμαι πολύ. Αν μπορω να βοηθήσω σε κάτι ενημερώσε με, πραγματικά λυπαμαι πολύ να κάνω κάτι για καλό και τελικά να ειναι εις βαρος του ζώου..:(

Νότα μου, το ίδιο εκτεθειμένος (και περισσότερο) θα ήταν αν είχε παραμείνει στο δρόμο ο μικρούλης, ειδικά με το χαρακτήρα που έχει. Αυτό έλειπε, να έχεις τύψεις που έτρεξες γι' αυτόν, που έδωσες χρόνο και χρήμα και που έψαξες να του βρεις το καλύτερο σπίτι.
Το θέμα δεν στράβωσε σ' εσένα.:/:

Δεν είμαι θυμωμένη, τρομαγμένη και στενοχωρημένη είμαι...

Το θέμα το έβαλα για να παραδειγματιστούμε και να προσέχουμε, από το πουθενά είδατε τί προέκυψε...

Νότα μου είσαι ψυχούλα και άξια συγχαρητηρίων για τα γατάκια που περιθάλπτεις και φροντίζεις, όπως και το ΚΓ, απλά από ότι φαίνεται τίποτα δεν είναι αρκετό και πρέπει να είμαστε πάααρα πολύ προνοητικοί και προσεκτικοί... (μια γατομαμά έχει φρικάρει :lol::lol::lol:)

Μπορεί να πέθαινε ο μικρούλης μας από τη μόλυνση σε λίγες μέρες.
Ούτε να το σκέφτομαι δεν μπορώ.

Μπορεί να πέθαινε ο μικρούλης μας από τη μόλυνση σε λίγες μέρες.
Ούτε να το σκέφτομαι δεν μπορώ.
Υπήρξε τέτοια διάγνωση από τη γιατρό σου; Ήτανε τόσο σοβαρό δηλαδή; Όλα αυτά προήρθαν από τα υπόλοιπα γατια;
Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά με απασχολεί ιδιαίτερα το θέμα.

Η γιατρός είπε πως η μόλυνση θα προχωρούσε στα κόκκαλα (κουτσό) και στα νεφρά (κάτι τέτοιο, ο γατομπαμπάς τα άκουγε τα ωραία νέα/ο καημένος :blink:) και τελικά θα κατέληγε σε θάνατο...

Ευτυχώς που ο μικρούλης ήτανε τυχερός και τον προλάβατε:)΄.

Ωχ! Περαστικά του γρήγορα και με τον λιγότερο πόνο.:/:

Σε καταλαβαίνω πως νοιώθεις, γιατί κι εγώ τρέχω εδώ και 1 1/2 μήνα με τον δικό μου και αυτό εξαιτίας του πολύ καλού πρώτου γιατρού που τον εξέτασε και που τον συστήνουν και για καλό εδώ μέσα, 1 άτομο συγκεκριμένα.
Είχε ψώρα(και μάλιστα από ότι αποδείχτηκε στη 2η γιατρό, ζωντανή!) και παρ 'όλο που ρώτησα δεν μας έδωσε θεραπεία στο σπίτι και το μικρό μου έχει τώρα πόσον καιρό με φάρμακα και είχε και μάλλον μύκητες μέσα, τους οποίους δεν είδε.
Αυριο τον πάω για καλλιέργεια. Παρ'ολο που πονάει και μου παραπονιέται με ένα νιάου και κοιτόντας με σαν να μου λέει: γιατί με τυρρανάς, :( κάθεται να του τα καθαρίσω και να του βάλω φάρμακα.

Βλέπεις πόσο ανεύθυνοι είναι κάποιοι, Μαρία και κάνουν τα γατούλια μας να υποφέρουν...εγώ τον πλήρωσα και αδρά τότε τον γιατρό! :down: Αφού βρήκες καλό γιατρό, μην ανησυχείς. Όλα θα πάνε καλά, αν και με ταλαιπωρία. ;)

Υπήρξε τέτοια διάγνωση από τη γιατρό σου; Ήτανε τόσο σοβαρό δηλαδή; Όλα αυτά προήρθαν από τα υπόλοιπα γατια;
Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά με απασχολεί ιδιαίτερα το θέμα.

Είχε πληγές από μάχες στα ποδαράκια του, από μεγαλύτερα μάλλον γατιά, που δεν φαίνονταν (τρίχωμα), μόνο γιατρός θα μπορούσε να τις εντοπίσει (όπως και έγινε). Μολύνθηκαν οι πληγές, έκαναν πύον και το πύον τον "έτρωγε" εσωτερικά. Θα έφτανε κόκκαλο κλπ.
Έδειξε συμπτώματα σε προχωρημένο στάδιο, δεν ξέρω γιατί.
Και εμείς 3 μέρες τον ξέραμε και δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τις αλλαγές. Πάντως από την ανορεξία-υπνηλία ως την αδυναμία πέρασαν 24 ώρες περίπου (καλπάζουσα εξέλιξη συμπτωμάτων).
Αν δεν τον πηγαίναμε σήμερα στην γιατρό δεν ξέρω τί άλλο θα παρουσίαζε...

Ωχ! Περαστικά του γρήγορα και με τον λιγότερο πόνο.:/:

Σε καταλαβαίνω πως νοιώθεις, γιατί κι εγώ τρέχω εδώ και 1 1/2 μήνα με τον δικό μου και αυτό εξαιτίας του πολύ καλού πρώτου γιατρού που τον εξέτασε και που τον συστήνουν και για καλό εδώ μέσα, 1 άτομο συγκεκριμένα.
Είχε ψώρα(και μάλιστα από ότι αποδείχτηκε στη 2η γιατρό, ζωντανή!) και παρ 'όλο που ρώτησα δεν μας έδωσε θεραπεία στο σπίτι και το μικρό μου έχει τώρα πόσον καιρό με φάρμακα και είχε και μάλλον μύκητες μέσα, τους οποίους δεν είδε.
Αυριο τον πάω για καλλιέργεια. Παρ'ολο που πονάει και μου παραπονιέται με ένα νιάου και κοιτόντας με σαν να μου λέει: γιατί με τυρρανάς, :( κάθεται να του τα καθαρίσω και να του βάλω φάρμακα.

Βλέπεις πόσο ανεύθυνοι είναι κάποιοι, Μαρία και κάνουν τα γατούλια μας να υποφέρουν...εγώ τον πλήρωσα και αδρά τότε τον γιατρό! :down: Αφού βρήκες καλό γιατρό, μην ανησυχείς. Όλα θα πάνε καλά, αν και με ταλαιπωρία. ;)

Αστα... Έχω φρικάρει με όλα αυτά...
Δεν ξέρω αν πρέπει να εμπιστευτώ την γιατρό ή να τον πάρω παραμάσχαλα και να πάω σε καμιά 20αρια ακόμα για να είμαι σίγουρη :blink: Στείλε μου σε πμ τον τωρινό γιατρό σου, σε περίπτωση που μας χρειαστεί 2η(3η,4ή κλπ γνώμη :blink::lol:)

Άντε καντε και έναν έρανο για την τρελλή που θα πάρει σβάρνα τα κτηνιατρεία της Αττικής... :(:lol:

Μαρία, δες κι εδώ τη λίστα με τους κτηνιάτρους που έχουν προτείνει κατά καιρούς τα μέλη του MyCat (βέβαια, τα κριτήρια του καθενός διαφέρουν και ο κτηνίατρος που φαίνεται πολύ καλός σε κάποιον, μπορεί να μην ταιριάζει σε κάποιον άλλον, είναι όμως ένας μπούσουλας).

:( είναι τυχερό το γατί σου που βρέθηκε κοντά σου. είσαι στεναχωρημένη για το αγαπημένο σου τετράποδο φιλαράκι. :( δεν θα σου πώ να μην το πάς και αλλού αν αυτό σε κάνει να νιώθεις καλύτερα. μόνο που είναι ήδη ταλαιπωρημένο. :( ξέρουμε όλοι/ες ότι θα κάνεις το καλύτερο για αυτό. τώρα που η ζωούλα του είναι στα χέρια σου. άστο μια δύο μέρες μόνο να ηρεμίσει. εκτός αν τα συμπτώματα επιμένουν

περαστικά της ψυχούλας μου. ελπίζω να ανακάμψει γρήγορα (πάντως δεν είσαι η μόνη υστερική με τους γιατρούς.... 3 κτηνιάτρους έχω αλλάξει γιατί δυσανασχετούσε ο γάτος μου)

Ο Μέλας είναι πολύ καλύτερα σήμερα :D
Τρώει, παίζει, νιαουρίζει, γουργουρίζει :D:up::up::up:
Παραπατάει ώρες ώρες και η πληγή είναι ακόμα ανοιχτή (μια βαθεία τρύπα με πύον όσο το μικρό μας νύχι στο πίσω αριστερό του ποδαράκι, δίπλα στην κλείδωση), όμως τουλάχιστον φαίνεται να νιώθει καλά :D:up:

Πήγα χτες και γνώρισα τη γιατρό (όχι που θα την άφηνα :redface::lol:)

Μας μιλούσε για μία ώρα, μας έδειξε τα αδέσποτα γατάκια που της πήγαν και φροντίζει και θα τα δώσει μόνο σε "καλά σπίτια" (δεν μπορούσαμε να ξεκολλήσουμε απ'τα μωράκια :baby::inlove:) και γενικά έδειξε τρελλό ενδιαφέρον και μεγάλη αγάπη για τα ζώα και τις γάτες ειδικότερα.

Η γνωριμία μαζί της και το γεγονός ότι ο Μέλας αναρρώνει με τόσο γρήγορους ρυθμούς με έκανε να την εμπιστευτώ και νιώθω πολύ πιο χαλαρή σήμερα με το θέμα του κτηνιάτρου :)

Ο Μέλας θα παίρνει αντιβίωση 8 μέρες και θα του καθαρίζουμε την πληγή καθημερινά με οξυζενέ και μπεταντίν, όσο για τους μύκητες: πασάλειμα με μπεταντίν (τα αυτάκια του έχουν γίνει κόκκινα του καημενούλη και τον ξεψιρίζω σ'όλο του το σώμα σαν να είναι μαϊμουδάκι για να βρίσκω τις μυκητιάσεις :greycat:)
Για να του δώσουμε την αντιβίωση (2 φορέ τη μέρα) παιδευόμαστε λίγο, αλλά είναι καλόβολο γενικά το γλυκούλι μου και δεν αγριεύει, μόνο σπρώχνει τη σύριγγα με το ποδαράκι του, και αυτό μας σώζει...

Μπράβο Μαρία κι από 'δω, χαίρομαι πολύ που πάει τόσο καλά ο μικρός και που βολευτήκατε την κτηνίατρο. Αν θέλεις, γράψε τα στοιχεία της κι εδώ.
Περαστικά στον μικρό κούκλο :kiss:

Ο Μέλας είναι πολύ καλά :D:up:
Η πληγή του κλείνει (μόνο που γεμίζει πύον όπου ακουμπά και τον κηνυγάω από πίσω να καθαρίζω :(:lol:) και χοροπηδά σαν κατσικάκι :D:lol:
Τρώει ως φαταούλας που είναι και δέχεται τη θεραπεία του σχετικά εύκολα. Έχει αρχίσει να καταλαβαίνει πότε θα του δώσουμε αντιβίωση ή θα του απολυμάνουμε είτε την πληγή, είτε τους μύκητες (είναι και πολλά τα σημεία πανάθεμα τους) και μας κάνει νάζια. Και ακολουθούν στιγμές ανθολογίου... Τρέχει ο Μέλας στο σπίτι, από πίσω εγώ με το μπεταντίν και το βαμβάκι, καταλήγουμε στον καναπέ αυτός να τρίβεται, εγώ να τον ξεψιρίζω, και πάνω που βρίσκω την μυκητίαση και ρίχνω μπεταντίν επάνω στην πληγή (με βαμβάκι δεν φτάνει στο στόχο αποτελεσματικά) τινάζεται και άντε πάλι αυτός να τρέχει μπροστά και εγώ από πίσω με το βαμβάκι να σκουπίσω το μπεταντίν που τρέχει... :lol::lol::lol:

Μαρία, πολύ γλαφυρή η περιγραφή...:D
Καλωσήρθες στις χαρές της γατομητρότητας! :lol::lol:

Καλωσήρθες στις χαρές της γατομητρότητας! :lol::lol:

Αααααααχ.... Τέτοια μου κάνει και μ'έχει ξετρελλάνει :redface::D:lol:

Μαρία εύχομαι να περάσουν όλα και να γίνει καλά το γατουλάκι σου.Χάρηκα που είδα οτι πάει καλύτερα:happy:.

Μαρία εύχομαι να περάσουν όλα και να γίνει καλά το γατουλάκι σου.Χάρηκα που είδα οτι πάει καλύτερα:happy:.

Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ! :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back