Ο μικρός Τιμόθεος

• Thread starter Thread starter billyme
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

billyme

Νεοφερμένο μέλος

Ο billyme αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 9 μηνύματα.
Μόλις πηρα το μικρο μου γατακι τον Τιμοθεο, είναι 1,5 μηνός και απο έχτες που το πήρα το έβαλα σε ένα δωματιο με ενα κρεβατάκι,γάλα και ξηρα τροφη ομως κάθετε συνεχώς στην γωνια του δωματιου και συνεχως κοιμαται. Νωριτερα δοκιμασα να παιξω μαζι του με μια μπαλα και φανηκε να δουλευει οταν ομως δοκιμασα να τον αγγιξω πηγε τρεχοντας στην γωνια ειναι φυσιολογικο? Επιπλεον απο εχτές πάρα πολυ λιγο γάλα ήπιε και την τροφουλα του ουτε που την αγγιξε, καμια συμβουλη πως θα τον κανω να νιωσει ανετα μαζι μου αλλα και γενικα?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κάνε υπομονή! Χρειάζεται χρόνο μέχρι να προσαρμοστεί στο καινούργιο περιβάλλον! Μέρα με τη μέρα πιστεύω θα είναι καλύτερα! Μην απογοήτευεσαι! Ωστόσο, δώσε μας περισσότερο πληροφορίες πως συναντηθήκατε! Μήπως είναι αρρωστούλης και γι' αυτό κοιμάται? Μπορεί να είναι και ταλαιπωρημένο! Όταν βρήκα τη Μπιζού στην ίδια ηλικία με το δικό σου, κοιμόταν και αυτή συνέχεια, ήταν αφυδατωμένη και πολύ ταλαιπωρημένη! Καλώς Ορίσατε στην παρέα μας! Περιμένουμε και φωτο!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα και να τον χαιρεσαι.:)
Ειναι απολυτα φυσιολογικη η αντιδραση του.Σκεψου οτι εχει βρεθει σε ενα ξενο για αυτον,περιβαλλον.Εμεις,γνωριζουμε οτι θελουμε το καλο τους..αυτα ομως οχι.Θελει να νιωσει ασφαλεια ,και αυτο θα γινει σιγα σιγα.Καλο ειναι που τον εχεις σε ενα δωματιο αρχικα.Μην τον πιεσεις για χαδια κλπ.Οταν νιωσει ασφαλεια..θα ερθει αυτος.Ειναι λογικο να τρωει λιγο,γιατι φοβαται.
Εγω θα προτεινα να τον αφησετε για καποιες ωρες ησυχουλη...μπας και φαει και ολας..Προσεχετε να μην κανετε δυνατους θορυβους,αποτομες κινησεις κλπ.Θελει ηρεμια απολυτη..για να ηρεμισει και αυτος...και να σας γνωρισει.:)

μου το εδωσε ενας φιλος μου που εψανε να το δωσει κμαζι με τα αδερφακια του,σημερα ηπιε αρκετο γαλατακι και εφαγε και μια φετα ζαμπον (δεν ξερω αν αυτο ειναι σωστο αλλα δεν ηξερα τι αλλο να του δωσω) οταν κοιμοταν με αφησε να τον χαιδεψω αλλα αργοτερα οταν ξυπνησε κ παλι δεν με αφηνε, εκανε την αναγκη του στο κρεβατακι του και το εβγαλα εξω και του αφησα μονο την αμμο για να δω αν θα την χρησιμοποιησει. Του εδωσα μια μπαλα για παιχνιδι και φενεται οτι του αρεσει. Προς το παρον μονο γαλατακι πινει ξηρα τροφη δεν εφαγε και το αγορασα κονσερβα αλλα δεν ξερα αν πρεπει να του την δωσω.
Οποτε για τα χαδια πρεπει απλα να περιμενω, και για το φαι εκτος απο γαλατακι τι αλλο να του βαλω αφου την τροφη δεν την τρωει? επισης επειδη διαβασα διαφορα για το γαλα χωρις λακτοζη, ειναι καλο η πρεπει να του αγορασω ειδικο απο πετ σοπ?
επισης ηθελα να ρωτησω για το χαπακι της αποπαρασιτωσης ποτε πρεπει να του το δωσω και πως? το βρισκω μονο σε κτηνιατρο ή και σε πετ σοπ?

Τελευταία επεξεργασία:
Καλησπερα!
Το ζαμπον για μια φορα δεν πειραζει, αλλα δεν μπορει να αποτελει κυριο μερος του φαγητου του μικρου.
Θελει σιγουρα υπομονη μεχρι να αισθανθει ασφαλεια μαζι σου ο γατουλης, αν βλεπεις οτι περναει παρα πολλες ωρες της ημερας μονος του ομως μπορεις να προσπαθεις να τον πλησιαζεις και να του μιλας ηρεμα και να το χαιδευεις λιγο. Την αμμο του θα τη μαθει σιγα σιγα μην αγχωνεσαι, απλα ειναι μικρπυλης ακομα και τα ατυχηματα συμβαινουν. Μπορεις να του δινεις καποια καλη κονσερβουλα και αν την τρωει σιγα σιγα να κανεις αναμειξη με κροκετα (kitten-για γατακια δηλαδη). Φυσικα στην ηλικια του θελει παιχνιδακια, οποτε μπορεις να αγορασεις καποια η να φτιαξεις με καποια υλικα απο το σπιτι σου, οπως μπαλακι απο αλουμινοχαρτο, κορδονι, κτλ. Χαπι αποπαρασιτωσης βρισκεις και σε petshop εκτος απο τον κτηνιαρο, αλλα ο μικρος θα χρειαστει και εμβολια, οποτε για πρωτη φορα εγω θα τον πηγαινα στον κτηνιατρο μιας και θα τον εμβολιασει να του δωσει αυτος το χαπακι, θα χρειαστει επισης και εξωτερικη αποπαρασιτωση (αμπουλα που βαζουμε καθε μηνα).

ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας ομως οι αποπαρασιτωση,τα εμβολια και η στηρωση ποσο κοστιζουν? επειση ειμαι ανεργος και το οικονομικο πρεπει να το προσεξω.

Η πρωτη και η δευτερη επισκεψη στον κτηνιατρο θα σου κοστισουν απο περιπου 25 ευρω.
Αυτα θα περιλαμβανουν κανονικα αποπαρασιτωση εξωτερικη και εσωτερικη και το διπλο εμβολιασμο, μετα τα εμβολια θα επαναλαμβανονται ανα ενα ή τρια χρονια αναλογως αν ο γατος θα ζει μεσα αποκλειστικα. Η στειρωση για ενα αρσενικο κοστιζει 60-80 ευρω, αλλα μπορεις να βρεις και καποιες πιο οικονομικες λυσεις, εχεις 5 μηνες μπροστα σου ακομα. Εαν μας πεις σε ποια περιοχη βρισκεσαι μπορει να σου προτινει καποιος εναν οικονομικο κτηνιατρο. Καταλαβαινω οτι ειναι δυσκολα τα πραγματα οικονομικα, θα δεις ομως οτι μετα τα πρωτα εξοδα που πεφτουν λιγο μαζεμενα τα πραγματα δεν ειναι τοσο τραγικα και επισης δεν γινεται να αφησεις το ζωο ανεμβολιαστο και χωρις αποπαρασιτωσεις, ειναι πραγματικα κριμα.
Κατι τελευταιο, αν δεν εχεις ήδη, να προμηθευτεις ή να φτιαξεις ενα ονυχοδρομιο για να ξυνει ο λικρος τα νυχια του, θα σε γλυτωσει απο πολλες ζημιες μελλοντικα:)

απο κυπρο ειμαι εχω ενα γνωστο μου που ειναι κτηνιατρος αλλα ντρεπομαι να παρω και να ρωτησω την τιμη εννοειται οτι θα τον εμβολιασω απλα πληροφοριακα θα πρεπει να ξερω, το ονυχοδρομιο πως το φτιαχνουμε και πως μοιαζει δεν εχω ξαναδει.

Καμια ντροπη δεν ειναι βρε να ρωτησεις για τιμη, αυτο ειναι κομματι της δουλειας τους.
Μπορεις να δεις ονυχοδρομια εδω για παραδειγμα, εχει για ολες τις τσεπες!
Μπορεις αντιστοιχα να παρεις ενα πατακι φτιαγμενο απο παρομοιο υλικο, ή να φτιαξεις ενα με χοντρο σκοινι με το οποιο θα καλυψεις
μια κουτα, ενα χαρτονι ή ακομα και εναν χαρτινο κυλινδρο πχ απο ρολο κουζινας.
Επισης ενα κομματι απο κορμο δεντρου μπορει να κανει καλη δουλεια.
Αν εχεις χρονο να ξοδεψεις στο site αλλα και σε αλλα site στο internet θα βρεις διαφορες ιδεες!

Για να μαθει να κανει την αναγκη του στην αμμολεκανη,παρτον οποιαδηποτε στιγμη,βαλτον (απαλα εννοειται) μεσα,πιασε τα μπροστινα του ποδαρακια,και σκαψε την αμμο.Καντο μερικες φορες και θα το πιασει το νοημα.
Το γατακι παντως πρεπει να αρχισει να τρωει κανονικη τροφη.Το γαλα ειναι ανεπαρκες πλεον.Μπορεις να δοκιμασεις και ξηρη τροφη μουλιασμενη σε γαλα για αρχη...και θα τη συνηθισει σιγα σιγα,ή κονσερβουλα.
Οσον αφορα τις αποπαρασιτωσεις,καλο θα ειναι να επισκεφτεις κτηνιατρο...ουτως ή αλλως θα πρεπει να το κανεις.Και μην ντρεπεασι να ρωτησεις τιμη.Παντως εμενα ο δικος μου,κια πολλοι αλλοι,δεν χρεωνουν επισκεψη..παρα ότι παρεις.:)

σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας ελπιζω να πανε ολα καλα με το μικρο μου

εδω ειναι η πρωτη μας φωτογραφια
επιπλεον θα ηθελα να ρωτησω και κατι. το μικρο μου μονο κονσερβουλα τρωει την οποια αρχισα να του την αναμιγνιω με ξηρα τροφη ομως δεν την τρωει καθολου, διαλεγει μονο την κονσερβα και την τρωει κ την τροφουλα του την αφηνει τι να κανω?

Πωπω..πολύ κουκλάκι είναι,να το χαίρεσαι!:D
Χμ...προφανώς την έχει συνηθίσει.Αν έβαζες κροκετούλες μουλιασμένες σε γάλα;(ειδικό για γάτες)Δοκίμασε να του τις δίνεις έτσι,μπας κια αρχίσει να τις τρώει..και σιγά σιγα,σκέτες.

Πωπω..πολύ κουκλάκι είναι,να το χαίρεσαι!:D
Χμ...προφανώς την έχει συνηθίσει.Αν έβαζες κροκετούλες μουλιασμένες σε γάλα;(ειδικό για γάτες)Δοκίμασε να του τις δίνεις έτσι,μπας κια αρχίσει να τις τρώει..και σιγά σιγα,σκέτες.
απλα το μυριζει και δεν τρωει τιποτα, τωρα πηγα να το ταϊσω παλι και δεν εφαγε ακομα και κονσερβα μονη της του εβαλα και δεν την εφαγε ενω συνηθως του αρεσει πολυ, μου λενε οτι μπορει να μην πειναει του εβαλα κ κοματακια απο κοτοπουλο βραστο και εφαγε πολυ λιγο μετα το αφησε μηπως ειναι αρωστο? παντως συνεχως τρεχει και παιζει και γενικως ειναι πολυ παιχνιδιαρικο.

Κανενα νεο απο τον Τιμοθεο;;;;

ο τιμόθεος μας βγηκε κοριτσακι τελικα!! ετσι την μετονομασα Kimber μεγαλωνει μερα με την μερα και κανει συνεχως σκανδαλιες, την προηγομενη εβδομαδα αρρωστησε με γαστρεντεριτιδα ομως τωρα ειναι μια χαρα, μονο που με πεδευει με το φαγακι της δεν τρωει ξηρα τροφη μονο κονσερβες θελει, δεν ξερω τι θα κανω μαζι της.

εδω ξεκουραζεται μετα το παιχνιδι

Να σου ζήσει η κούκλα! Ίσως δεν της αρέσει η συγκεκριμένη ξηρά τροφή. Δοκίμασε και κάποια άλλη. Πολλοί κτηνίατροι έχουν δωρεάν δείγματα. Δεν κάνει να της δίνεις μόνο ξηρά, γιατί θα έχει πρόβλημα με τα δοντάκια της. Κι εμένα δεν ήθελε την ξηρά τροφή η μεγάλη, αλλά σιγά-σιγά συνήθισε.

είναι πολύ όμορφη η γατούλα σου!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back