Ο νέος νόμος για δεσποζόμενα - αδέσποτα ζώα

Μαρια μου,δεν μιλω για ολες τις γατες.Για τις δικες μου μιλαω.Οι δικες μου ειναι δεδομενο οτι δεν εχουν,αλλιως δεν θα σας μιλαγα τωρα..:P,και δεν βγαινουν ποτέ εξω,ουτε υπαρχει περιπτωση να βγουν.Ο ιδιος ο γιατρος μου μου ειπε κατηγορηματικα ΟΧΙ στο αντιλυσικο.Ξαναλεω μιλω για την δικη μου περιπτωση.:)
Εννοείται ότι ο καθένας μας έχει λάβει τα μέτρα του για αυτές τις περιπτώσεις...
Ναι, τα ζωάκια μας ζουν κατ'αποκλειστικότητα μέσα, έχουν τις λιγότερες πιθανότητες από όλα να πάθουν κάτι...
Πιστεύω όμως ότι ακόμη και εσύ, αν μάθαινες ότι στην χώρα μας παρουσιάστηκαν κρούσματα και δεν ανήκει πιά στην ασφαλή ζώνη χωρών (αλλά σε αυτές με το χαμηλό έστω ρίσκο) μπορεί και να σκεφτόσουν να προλάβεις αυτήν την μιά στις 1000 στραβή ( που ποτέ δεν ξέρουμε που θα κάτσει... :D )...
Είναι μια τρομακτική ασθένεια, κάθε φορά που πέφτει κάποιο άρθρο στα χέρια μου ανατριχιάζω...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Ο νέος νόμος για δεσποζόμενα - αδέσποτα ζώα & αγγελίες

Ότι είναι τρομακτική η συγκεκριμένη ασθένεια, όντως είναι.
Συμφωνώ μαζί σου, Μαρία.
Αλλά από την άλλη σκέφτομαι ότι είναι ένα βαρύ εμβόλιο και δεν ξέρω αν όντως πρέπει να βάλω την Άρτεμη σε αυτή την διαδικασία που δεν έχει πατήσει καν στο μπαλκόνι. :hmm:
Κι εάν ο μη γένοιτο πάθαινε κάτι από το εμβόλιο, καταλαβαίνεις νομίζω πως θα ήμουν....

Από την άλλη, όταν με είχε ρωτήσει η γιατρός για το αν βγαίνει η μικρή καθόλου έξω και της είπα όχι, μου είπε να μην κάνουμε το αντιλυσσικό.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εννοείται ότι ο καθένας μας έχει λάβει τα μέτρα του για αυτές τις περιπτώσεις...
Ναι, τα ζωάκια μας ζουν κατ'αποκλειστικότητα μέσα, έχουν τις λιγότερες πιθανότητες από όλα να πάθουν κάτι...
Πιστεύω όμως ότι ακόμη και εσύ, αν μάθαινες ότι στην χώρα μας παρουσιάστηκαν κρούσματα και δεν ανήκει πιά στην ασφαλή ζώνη χωρών (αλλά σε αυτές με το χαμηλό έστω ρίσκο) μπορεί και να σκεφτόσουν να προλάβεις αυτήν την μιά στις 1000 στραβή ( που ποτέ δεν ξέρουμε που θα κάτσει... :D )...
Είναι μια τρομακτική ασθένεια, κάθε φορά που πέφτει κάποιο άρθρο στα χέρια μου ανατριχιάζω...

Ναι,εχεις απολυτο δικιο σε αυτο.Ειναι απο τις χειροτερες,για αυτο και συμφωνω που ο νομος επιβαλλει το αντιλυσσικο εμβολιο.Απλα πιστευω οτι οι σωστοι γιατροι,κρινουν αναλογα με την περιπτωση.Ξεκαθαρα ο δικος μου σε γατες που ζουν οπως οι δικες μου συμβουλευει να ΜΗΝ το κανουν.Οι πιθανοτητες να παθουν λυσσα ειναι...ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ,η πιθανοτητα ομως να παθουν σαρκωμα απο το αντιλυσικο,δυστυχως μεγαλες.:/:Επισης μην ξεχναμε οτι τα δικα μου το εκαναν μεχρι προσφατα.Ο μπουκακος μαλιστα για 5 συνεχομενα ετη,και ο γιατρος μου λέει οτι πλεον εχουν επαρκη αντισσωματα ουτως ή αλλως.:)

Ναι,εχεις απολυτο δικιο σε αυτο.Ειναι απο τις χειροτερες,για αυτο και συμφωνω που ο νομος επιβαλλει το αντιλυσσικο εμβολιο.Απλα πιστευω οτι οι σωστοι γιατροι,κρινουν αναλογα με την περιπτωση.Ξεκαθαρα ο δικος μου σε γατες που ζουν οπως οι δικες μου συμβουλευει να ΜΗΝ το κανουν.Οι πιθανοτητες να παθουν λυσσα ειναι...ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ,η πιθανοτητα ομως να παθουν σαρκωμα απο το αντιλυσικο,δυστυχως μεγαλες.:/:Επισης μην ξεχναμε οτι τα δικα μου το εκαναν μεχρι προσφατα.Ο μπουκακος μαλιστα για 5 συνεχομενα ετη,και ο γιατρος μου λέει οτι πλεον εχουν επαρκη αντισσωματα ουτως ή αλλως.:)

Πάνω στο θέμα της λύσσας πιστεύω ότι οι σωστοί γιατροί το κάνουν στο ζώο είτε ζει έξω είτε σε ορυχείο σε 1000μ βάθος. Διάβασα πρόσφατα ότι στα Ιωάννινα εμφάνιστηκε λύσσα... εισαγώμενη από την Αλβανία. Το ότι δεν έχει καταγραφεί κρούσμα στην Ελλάδα, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει, αλλά ότι δεν την βλέπουμε. Η Ελλάδα δεν είναι νησί και οι γειτονικές μας χώρες έχουν καταγεγραμμένα περιστατικά και συνεπώς μπορεί ήδη να υπάρχει ο ιός και στην χώρα μας. Επίσης δεν χρειάζεται η γάτα να βγει έξω για να κολλήσει. Μπορεί να μπει νυχτερίδα στο σπίτι. Οι νυχτερίδες είναι από τα ζώα που μπορούν να μεταδόσουν τον ιό. Θα μπορείς να κοιμηθείς άνετα αν βρείς καμιά μέρα τις γάτες σου να παίζουν με μια νυχτεριδούλα στο σαλόνι;
Επίσης οι πιθανότητες να πάθει η γάτα ινοσάρκωμα είναι απειροελάχιστες. 1 στις 10 000 με 1 στις 100 000 γάτες. Προσωπικά δεν μου φαίνεται μεγάλο το ποσοστό :confused:
Πολύ σωστά είπαν παραπάνω για τα δαγκώματα από ζώο. Αν έρθει κάποιο παιδάκι στο σπίτι σου και το δαγκώσει η γάτα σου και χρειαστεί να πάει στο νοσοκομείο και ρωτήσουν αν η γάτα έχει κάνει αντιλυσσικό, τι θα τους πείς;

Κλείνοντας, θέλω να τονίσω ότι το θεωρώ ανευθυνότητα να παροτρύνουμε τον κόσμο να μη κάνει ένα τόσο σημαντικό εμβόλιο. Δεν ζει ο καθένας/μια σε νησί και ο κίνδυνος είναι διαφορετικός σε κάθε περιοχή της χώρας. Επίσης μη ξεχνάτε ότι περιστατικά λύσσας δεν έχουν εμφανιστεί εδώ και τόσα χρόνια λόγω εμβολιασμών. Αν αρχίσει ο καθένας μας να αγνοεί το εμβόλιο, κάποια στιγμή θα γίνει το μοιραίο.

PS: πολλές χώρες δεν συμπεριλαμβάνουν την Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες που είναι απαλλαγμένες από λύσσα όταν πρόκειται να εισάγεις το κατοικίδιο σου.

Δυστυχώς δεν είναι όλοι οι κτηνίατροι ίδιοι. Όπως έχω ξαναπεί η προηγούμενη κτηνίατρος εμβολίαζε τον πρώτο μου γάτο κάθε χρόνο κι εγώ μη ξέροντας δεν την αμφισβήτησα ποτέ και μόνο όταν έφτασε 7 ετών μου είπε ότι αφού δεν βγαίνει ποτέ έξω μπορούμε να μην το ξανακάνουμε. Η δε καινούργια κτηνίατρος μου είπε στα άλλα γατάκια ότι πρέπει να γίνεται κάθε 2 χρόνια. Και ναι ήταν όλα αδέσποτα αλλά από τη στιγμή που μαζεύτηκαν από το δρόμο βγαίνουν μόνο στο μπαλκόνι αλλά δεν με ρώτησε καν αν βγαίνουν στο δρόμο. Οπότε πολλοί απλά ακολουθούν το νόμο.

Συγνώμη αλλά έχετε δει νυχτερίδες στην Αθήνα; γιατί εγώ μόνο στην επαρχία έχω δει.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Έτσι και αλλιώς η νυχτερίδα είναι μια σπάνια περίπτωση μεταφοράς της ασθένειας...
Δεν έχει νόημα να αναφερόμαστε στην ακραία πιθανότητα κατά την γνώμη μου...
Το θέμα είναι ότι η χώρα μας συνορεύει με χώρες που ακόμη παρουσιάζουν κρούσματα και το κακό (ας πούμε) είναι ότι οι περιοχές εκείνες των συνόρων είναι δασώδεις και αγροτικές δλδ πολλά ποιμενικά σκυλιά και σκυλιά κυνηγών έρχονται σε επαφή με τον κύριο φορέα της ασθένειας (την αλεπού) με τα πρώτα να μην εμβολιάζονται συστηματικά, δυστυχώς...
Επίσης, είχε πέσει στα χερια μου ένα άρθρο με ανησυχίες σχετικά με τις εισαγωγές σκύλων από χώρες των βαλκανίων (και αναφερομαι σε ζώα ράτσας...)...
Οι αστοί φαντάζομαι δεν έχουμε λόγο να ανησυχούμε (πόσο μάλλον όσοι έχουμε γάτες και αποκλειστικά μέσα) όμως οι σκυλοι πρέπει να εμβολιάζονται πιστεύω...
Και, παρά τις ανησυχίες σας, δεν νομίζω ότι το ποσοστό να πάει κάτι στραβά με το εμβόλιο είναι τόσο μεγάλο..
(σίγουρα δεν είναι μεγαλύτερο από το να πάει κάτι στραβά σε μια στείρωση ή σε όποια άλλη αναισθησία, διαδικασίες στις οποίες σχεδόν όλοι υποβάλλουμε τις γάτες μας..)
Και ο Χούλιο το εχει κάνει πολλά χρόνια, τελευταία οι γιατροί έγιναν πιο διαλλακτικοί σε σχέση με το αντιλυσσικό..
Όπως επίσης και της λευκαιμίας για το οποίο γίνονται τόσες συζητήσεις...

Πάνω στο θέμα της λύσσας πιστεύω ότι οι σωστοί γιατροί το κάνουν στο ζώο είτε ζει έξω είτε σε ορυχείο σε 1000μ βάθος. Διάβασα πρόσφατα ότι στα Ιωάννινα εμφάνιστηκε λύσσα... εισαγώμενη από την Αλβανία. Το ότι δεν έχει καταγραφεί κρούσμα στην Ελλάδα, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει, αλλά ότι δεν την βλέπουμε. Η Ελλάδα δεν είναι νησί και οι γειτονικές μας χώρες έχουν καταγεγραμμένα περιστατικά και συνεπώς μπορεί ήδη να υπάρχει ο ιός και στην χώρα μας. Επίσης δεν χρειάζεται η γάτα να βγει έξω για να κολλήσει. Μπορεί να μπει νυχτερίδα στο σπίτι. Οι νυχτερίδες είναι από τα ζώα που μπορούν να μεταδόσουν τον ιό. Θα μπορείς να κοιμηθείς άνετα αν βρείς καμιά μέρα τις γάτες σου να παίζουν με μια νυχτεριδούλα στο σαλόνι;
Επίσης οι πιθανότητες να πάθει η γάτα ινοσάρκωμα είναι απειροελάχιστες. 1 στις 10 000 με 1 στις 100 000 γάτες. Προσωπικά δεν μου φαίνεται μεγάλο το ποσοστό :confused:
Πολύ σωστά είπαν παραπάνω για τα δαγκώματα από ζώο. Αν έρθει κάποιο παιδάκι στο σπίτι σου και το δαγκώσει η γάτα σου και χρειαστεί να πάει στο νοσοκομείο και ρωτήσουν αν η γάτα έχει κάνει αντιλυσσικό, τι θα τους πείς;

Κλείνοντας, θέλω να τονίσω ότι το θεωρώ ανευθυνότητα να παροτρύνουμε τον κόσμο να μη κάνει ένα τόσο σημαντικό εμβόλιο. Δεν ζει ο καθένας/μια σε νησί και ο κίνδυνος είναι διαφορετικός σε κάθε περιοχή της χώρας. Επίσης μη ξεχνάτε ότι περιστατικά λύσσας δεν έχουν εμφανιστεί εδώ και τόσα χρόνια λόγω εμβολιασμών. Αν αρχίσει ο καθένας μας να αγνοεί το εμβόλιο, κάποια στιγμή θα γίνει το μοιραίο.

PS: πολλές χώρες δεν συμπεριλαμβάνουν την Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες που είναι απαλλαγμένες από λύσσα όταν πρόκειται να εισάγεις το κατοικίδιο σου.

Μα Ceres Victoria μου κανείς δεν παρότρυνε κανέναν να μην κάνει το συγκεκριμένο εμβόλιο. Ο κάθε ένας μίλησε αποκλειστικά για τη δική του περίπτωση και αιτιολόγησε την απόφασή του. (Και σε μένα η κτηνίατρος είπε κατηγορηματικά όχι στο αντιλυσσικό εμβόλιο και τη θεωρώ εξαιρετική γιατί έσωσε τη ζωή στο γατούλη μου όταν εκείνος κινδύνεψε να τη χάσει) Όπως και να χει όμως είναι σεβαστή η απόφαση του κάθε ατόμου, αντιλυσσικό εμβόλιο ή μη, όταν γίνεται με γνώμονα εκείνο που θεωρεί καλύτερο για το γατάκι του που τόσο αγαπάει πάντα σε συνεννόηση με τον κτηνίατρο που το παρακολουθεί και γνωρίζει την περίπτωσή του καλά. :)

Καλησπέρα είμαι καινούριο μέλος εδώ και συγχωρέστε με για πιθανά λάθη:P
Έψαχνα καιρό να βρω παρόμοιο θεμα με αυτό για το αντιλυσσικό εμβόλιο και ο λόγος είναι αυτός : καταρχήν έχω 5 κεραμυδόγατες,όλα αδερφια από μια γέννα!
Τώρα τα μικρά μου είναι τριών ετών. Κάθε χρόνο τους κάνω το αντιλυσσικό εμβόλιο παρόλο που μένω στην Αθήνα. Όμως διαβάζω και εδώ και σε άλλα γνωστά sites ότι αυτό ίσως είναι επικίνδυνο.

Σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ότι για να εμποδίζει μια κοινωνία τα προβλήματα πρέπει να τα προλαμβάνει. Η πρόληψη είναι γνωστό ότι είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο διότι επικρατούν απόψεις που δεν αποβλέπουν στο κοινό συμφέρον αλλά στο ατομικό.
Καταλαβαίνω την ανησυχία που μπορεί να προκαλεί μια πιθανή παρενέργεια του εμβολίου αυτού, αλλά χωρίς να θέλω να γίνω εριστική και να προσβάλλω κάποιον, η άποψη ότι η λύσσα δε μπορεί να μεταβεί σε ένα νησί, είναι κατά τη γνώμη μου αφελής.
Αφενός υπάρχουν τα μεταφορικά μέσα που μπορεί να μεταφέρουν μολυνσμένο σκύλο και όχι μόνο(όπως σωστά περιγράφει το μέλος hulieta) και αφετέρου οι νυχτερίδες όπως προαναφέρθηκε από άλλο μέλος. Πρόσφατα ανφέρθηκε ότι άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην Βρετανία από δάγκωμα νυχτερίδας. Άρα μπορεί η πιθανότητα να είναι μικρή αλλά ο κίνδυνος μεγάλος.

Να θυμόμαστε ότι καλύτερα να προλαμβάνουμε παρά να θεραπεύουμε (δε μιλάω συγκεκριμένα για τη λ'υσσα που δε θεραπεύεται".
Θεωρώ λίγο υποκριτικό να λέμε ότι είμαστε νομοταγείς σε όλα αλλά όχι στο συγκεκριμένο θέμα.Ο νόμος είναι πολύ σαφής.

Ωστόσο αναγνωρίζω το δικαίωμα του καθενός φυσικά να σκέφτεται ατομικά.

Προς διαχειριστή: Μήπως είναι καλύτερο το μέρος της συζήτησης που αφορά το αντιλυσσικό να μεταφερθεί σε νέο νήμα;

καλημερα και απο εμενα. πραγματι το φασεμποουκ βοηθαει σε κοινοποιησεις ...βαλτο στην ενεργη κοινωνια πολιτων για την προστασια των αδεσποτων ζωων...και στην σελιδα αδεσποτες γατες κ γατακια αθηνα. επισης κοιταξε μηπως εχουν παρασιτα στο εντερο, θελουν μασαζ συνηθως για να ενεργηθουν...και συνηθως εχουν υποθερμια οποτε χρειαζονται πολυ ζεστη(θερμοφορα η μπουκαλακια με βραστο νερο) ..καλο θα ηταν να τα δει κ ενας κτηνιατρος για να σου δωσει συμβουλες...κ φυσικα να πεις στον κυριο να τα στειρωσει οταν ερθει η ωρα...

Βρε παιδιά, υπάρχει περίπτωση να αναλάβει η φιλοζωική τα έξοδα για τα πρώτα τους εμβόλια ή ό,τι άλλο ιατρικό χρειαστούν μέχρι να δοθούν; Δε μπορώ ως ιδιώτης να επωμιστώ το συνολικό κόστος δυστυχώς... Προσπαθώ να επικοινωνήσω για λεπτομέρειες με Φιλοζωική Ηλιούπολης, δε μου δίνουν τηλ, επιμένουν να στέλνω μέιλ μέσω της ειδικής φόρμας. Έστειλα λέγοντας ότι δε θα τους επιβαρύνω με τα γατάκια, θα τα φιλοξενήσω αρχικά εγώ, αλλά ζήτησα να με βοηθήσουν με προώθηση αγγελίας και να μου πουν αν γίνεται να τσιπαριστούν από τη φιλοζωική και να πάρω αριθμό σωματείου ώστε να προχωρήσω σε υιοθεσία πιο ενεργά... και δεν απαντάνε! Και μετά γκρινιάζουν για άλλους που πανε και τους παρατάνε ζώα. Εμείς που τα κρατάμε και ζητάμε απλώς συνεργασία, θα την πληρώνουμε μόνοι μας; Ξενέρωσα αρκετά μπορώ να πω! Τι πιστεύετε;

Βασικά δεν χρειάζεται να σου τα τσιπάρει η φιλοζωική. Για ζώα που δίνονται μέσω φιλοζωικών οργανώσεων δεν απαιτείται τσιπάρισμα.Οπότε ούτε αυτοί θα μπουν σε κάποιο έξοδο. Σου στέλνω σε πμ ένα τηλ. που έχω βρει μήπως και σου απαντήσουν.:)

Απάντηση: SOS! Γατάκια σε αυτοκίνητο

Θα επικοινωνήσω με το σωματείο Ηλιούπολης ξανά μέχρι να βρω άκρη, και στην ανάγκη θα γίνω μέλος ώστε να μπορέσουν τα γατάκια να έχουν πιο καλή ίσως τύχη, πιο "επίσημα", με τη στήριξη φιλοζωικής και όχι μόνο με τις δικές μου δυνάμεις. Παρ' όλα αυτά θα συνεχίσω να τα φιλοξενώ, και ισχύει η έκκληση για συνδρομή στη φιλοξενία, όποιος μπορει!

Τελευταία επεξεργασία:
κουκλα μου μολις μιλησα μαζι τους στον αριθμο που σου εδωσα στο πμ μου ειπαν οτι τους πηρες και στον εδωσαν οποτε ολα ενταξει;

Ναι καλή μου, χίλια ευχαριστώ!! Δεν ξέρω πώς να σε ευχαριστήσω, ανακουφίστηκα πολύ... Τα γατάκια είναι πλέον επίσημα αδεσποτάκια του σωματείου Ηλιούπολης, εγώ τα φιλοξενώ για να μοιραστούμε το βάρος με το σωματείο, και μπορώ σιγά σιγά να ανεβάζω αγγελίες νόμιμα, με αριθμό πρωτοδικείου, για να βρουν σπιτάκι και μια μόνιμη αγκαλιά...!

Αντιγόνη μου 1000 συγγνώμη. Δεν είδα το πμ σου από το άγχος και την βιασύνη, για αυτό σου έγραψα εδώ. Τέλεια. Οπότε λοιπόν μπορείς να μετατρέψεις την αγγελία σου για φιλοξενία σε υιοθεσία απλά αναφέροντας τον αριθμό του Πρωτοδικείου για την ένωση Ηλιούπολης.
Τώρα θέλουμε τις πιο τέλεις φωτογραφίες το κόσμου για να στείλουμε τα μωρά στα σπιτάκια τους!!!:):)

Ζήτωωωωωωωωω!!!! :) Υπάρχει περίπτωση ένα από τα δυο να βρήκε ήδη σπιτάκι και μαμά, μια πολύ καλή μου φίλη! Αυτό θα το ξέρω το ΣΚ σίγουρα, οπότε αναλόγως θα κάνουμε και τη σούπερ επίσημη φωτογράφιση για να κάνουμε ΘΡΑΥΣΗ! Είτε είμαστε ένα μωρό που θα ψάχνει, είτε δυο :) :)
Και ορίστε ένα δείγμα ξώφαλτσο (δεν κρατήθηκα):
dscf8132.jpg

Τα λέμε σύντομα!! Ευχαριστώ ΓΙΑ ΟΛΑ!

Νόμος 4039/2012

Παιδιά γεια σας! Ο νόμος 4039/2012 στο άρθρο 8 αναφέρει:
Άρθρο 8 Διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κατοικίες 1. Επιτρέπεται η διατήρηση δεσποζόµενων ζώων συντροφιάς σε κάθε κατοικία. Στις πολυκατοικίες, που αποτελούνται από δύο διαµερίσµατα και πάνω, επιτρέπεται η διατήρηση δεσποζόµενων ζώων συντροφιάς σε κάθε διαµέρισµα µε την προϋπόθεση ότι αυτά: α) διαµένουν στο ίδιο διαµέρισµα µε τον ιδιοκτήτη τους ή τον κάτοχό τους, β) δεν παραµένουν µόνιµα στις βεράντες ή στους ανοιχτούς χώρους του διαµερίσµατος, γ) η παραµονή στα διαµερίσµατα πολυκατοικιών τελεί υπό την επιφύλαξη της τήρησης των κανόνων ευζωίας, των υγειονοµικών διατάξεων και των αστυνοµικών διατάξεων περί κοινής ησυχίας και δ) έχουν ελεγχθεί ηλεκτρονικά, έχουν σηµανθεί, καταγραφεί και φέρουν βιβλιάριο υγείας. Δεν µπορεί να απαγορευθεί η διατήρηση ζώων συντροφιάς µε τον κανονισµό της πολυκατοικίας, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του προηγούµενου εδαφίου. Με τον ίδιο κανονισµό µπορεί να περιορίζεται ο µέγιστος αριθµός των ζώων, που επιτρέπονται, στα δύο (2) ζώα ανά διαµέρισµα. 2. Επιτρέπεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς, που έχουν σηµανθεί και καταχωρισθεί νοµίµως και φέρουν βιβλιάριο υγείας, στις µονοκατοικίες µε την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καλής µεταχείρισης και ευζωίας των ζώων, καθώς και οι ισχύουσες υγειονοµικές διατάξεις και οι αστυνοµικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας. 3. Απαγορεύεται η διατήρηση και παραµονή ζώων συντροφιάς σε κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας. Επιτρέπεται όµως στην πυλωτή, στην ταράτσα, στον ακάλυπτο χώρο και στον κήπο εφόσον υφίσταται η οµόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης των ιδιοκτητών. 4. Οι ανωτέρω αριθµητικοί περιορισµοί ισχύουν µόνο για σκύλους και γάτες. Για τα λοιπά ζώα συντροφιάς, πρέπει να τηρούνται οι όροι της παραγράφου 2.
*Η ερώτηση μου είναι η εξής. Αν στο μισθωτήριο συμβόλαιο για την ενοικίαση σπιτιού ο ιδιοκτήτης γράφει πως απαγορεύονται τα κατοικίδια και το υπογράψαμε πριν το 2012 τωτε μπορεί να μας κανει έξωση??? Η δεν παιζει ρόλο η ημερομηνία? Μπορούμε να κάνουμε κατι??? Μας καλύπτει ο νομος η οχι στην παραπάνω περίπτωσή???
Έλεος πια με τους ρατσιστές... Δηλαδή αν κάποιος ιδιοκτήτης απεχθάνεται τα παιδιά μπορεί να βάλει ως όρο σε κάποιο ζευγάρι να μην κάνουν παιδί?!!!! :-O

Απάντηση: Νόμος 4039/2012

Τελικα ύστερα απο πολύ ψάξιμο βρήκα την παρακάτω απάντησή (ίσως χρισημευσει και σε άλλά άτομα με παρόμοιο πρόβλημα):

Νικόλαος Β. Σταυρόπουλος
Ο Νόμος επιτρέπει μεν τα κατοικίδια, ωστόσο εσείς υπογράψατε έναν όρο που τα απαγορεύει και το ερώτημα είναι κατά πόσον έχει εφαρμογή ο εν λόγω όρος ή μήπως υπερισχύει ο Νόμος. Η γνώμη μου είναι ότι δυστυχώς δεσμεύεστε από την υπογραφή σας και η παραβίασή του όρου, μπορεί να επισύρει την έξωση ! Το ζήτημα του παιδιού φυσικά δεν είναι το ίδιο, είναι κάτι τελείως διαφορετικό, που θα σήμαινε υπερβολική δέσμευση του μισθωτή και δεν θα μπορούσε να γίνει ανεκτός ένας τέτοιος όρος από το Δίκαιο ! Το αν θα έχεις σκύλο ή γάτα στο διαμέρισμα, σίγουρα δεν είναι τόσο κρίσιμο, αν και για πολλούς αυτά τα ζώα είναι απαραίτητα π.χ αν ένας τυφλός είχε σκύλο-οδηγό, δε νομίζω ότι θα τολμούσε κανείς να τον πετάξει έξω για αυτό το λόγο, ακόμα και αν είχε υπογράψει !! Εν ολίγοις, τίποτε δεν είναι απόλυτο, ωστόσο, στη δικιά σας περίπτωση, ισχύει, θεωρώ, η αρχή της τήρησης των συμφωνηθέντων και η "τιμή" της υπογραφής ! Λυπάμαι που η απάντηση είναι αρνητική για σας.

από το: https://nomikisimvouli.blogspot.gr/

τελικα στην δική μου περίπτωση μιλωντας με τον ιδιοκτιτη του σπιτιού κατάφερα να τον πείσω να μου επιτρέψει να έχω το γατακι μου στο σπιτι!!!!!!

χμ,καλα εκανες και το εβαλες φιλε μου.Βεβαια οκ...παρα πολλοι δικηγοροι,εχουν αντικρουομενες αποψεις.Δεν ειμαι απολυτα σιγουρη.Ισως αν ρωτησεις καποιον αλλον,να σου πει τα αντιθετα.Δεν ξερω.Παντως ΕΝΑ ειναι σιγουρο.Αν στο συμφωνητικο,ΔΕΝ εχει γραφτει τιποτα για κατοικιδια,ο νομος υπερισχυει απεναντι στο καταστατικο της πολυκατοικιας.:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back