TaniaV
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ιβανα
Επιφανές μέλος
ανοιξες θεμα στο σωστο τμημα. 
πανω πανω στα articles εχει πολλα αρθρα που θα σου λυσουν τις αποριες. μελετησε τα, μαζι με τις ιδεες που θα παρεις απο εμας.
καταρχας καλο ειναι να του κανεις εμβολια αν δεν εχει κανει ηδη, και να τον αποπαρασιτωσεις εσωτερικα με χαπακι. αλλα και εξωτερικα με σπρευ η οτιδηποτε αλλο χρειαζεται, για τους ψυλλους. ο γιατρος θα σου πει.
στο μπαλκονι καλο ειναι να βαλεις μια σητα, για να μη φουνταρει απο κατω, αν και προσωπικη μου αποψη, αστον κανα μηνα μεσα σπιτι να μαθει το μεσα καιμετα να βγαινει μπαλκονι.
να του κανεις στειρωση, θα αρχισει να εχει ορμες και θα υποφερει..η στειρωση νομιζω καλο ειναι να γινει στους 6 μηνες, με τον πρωτο οιστρο? θα σου πουν πιο ειδικοι εδω..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ιβανα
Επιφανές μέλος
αν εχεις εναν γατουλη μεσα σε σπιτι και το μεγαλωνεις με αγαπη, δεν υπαρχει περιπτωση να μην ειναι ευτυχισμενος...αποδεδειγμενα τα στειρωμενα γατια που ζουν σε σπιτια, ειναι πιο υγιη, και ζουν περισσοτερα χρονια.
καλα κανεις και του εχεις παιχνιδια, προς θεου μην τον αφηνεις να παιζει με τα χερια σου, μην τον μαθεις να στα δαγκωνει, αργοτερα θα υποφερεις...

αμμο τροφες κλπ εχεις?
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Στον Beeb μου την κάναμε λίγο πριν κλείσει τους 7 μήνες. Τα τσίσα του είχαν αρχίσει να μυρίζουν εμφανώς πιο έντονα, οπότε... προχωρήσαμε στην επέμβαση. Θα σε συμβουλέψει σχετικά και ο γιατρός τού ψιψίνου!να του κανεις στειρωση, θα αρχισει να εχει ορμες και θα υποφερει..η στειρωση νομιζω καλο ειναι να γινει στους 6 μηνες, με τον πρωτο οιστρο? θα σου πουν πιο ειδικοι εδω..

Οι αρσενικοί αστείρωτοι γάτοι δεν έχουν οίστρο εποχιακό, όπως οι θηλυκές. Θέλουν γάτα συνεχώς. Οπότε, αν είναι ο γάτος να μένει σε διαμέρισμα, είναι απαραίτητο να είναι στειρωμένος. Αλλιώς υποφέρει κι αυτός, υποφέρουν και οι άνθρωποί του.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Η πραγματικοτητα επιβαλει διχτακι στο καγγελο, καλη εκπαιδευση με επιτηρηση οταν βαγινετε μαζι εξω αφου ομως σε μαθαι και στειρωθει και κυριως να ηρεμησεις απο αυτες τις ιδεες και να κοιταξεις τον πραγματικο γατουλη να δεις αυτος τι λεει τον βλεπεις να κλαιει και να πλλανταζει? η μηπως τρωει καθεται ησυχα και σου κανει και χρου? αν ειναι το δευτερο τα αλα ειναι στο κεφαλι σου και καλα θα κανεις να τα βελεις στην ακρη. Εξισου καλο ειναι να δεις αν εχει ακομα ψυλλους κι αν δεν χρειαζεται επαναλειψη η αμπουλα για να αισθανθειτε πιο ανετα και να τον εχετε πιο ανετα μαζι σας.
πραγματικα εγω δεν νομιζω οτι ειμαστε μια χωρα για να εχουμε εξω γατακια αυτη τη στιγμη μεχρι να εκπαιδευτει ο πλυθησμος . Εξισου α περισσοτερα ειναι μια χαρα μεσα οι γατες ειναι ιδανικο ζωο αν θες να εχεις κατοπικιδιο, τις ενδιαφερει πιο πολυ η ζεστη το παιχνιδι η καλη τροφη και η αγαπη
ιβανα
Επιφανές μέλος

Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
Πρόσφερε στο γατάκι φροντίδα και αγάπη και να είσαι σίγουρη ότι καθόλου δεν θα αναπολεί την "ελευθερία" με την πείνα, τις κλωτσιές , τις φόλες, τους ψύλλους και τις αρρώστιες. Δυστυχώς, δεν μιλάμε για ελευθερία που έχουν τα γατιά στην ύπαιθρο, στα χωριά, αν και εκεί δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Μιλάμε για μια άγρια τσιμεντούπολη, όπου η κάθε μέρα περνά δύσκολα και μπορεί να είναι και η τελευταία τους.
tsitsini1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πάντως πρόσεχε με τα δαγκώματα. Να τον μαλώνεις από τώρα που είναι μικρός για να το συνηθίσει.. Σου μιλάει παθούσα!
Περιμένουμε φωτό του μικρού σου!!!
ιβανα
Επιφανές μέλος

TaniaV
Νεοφερμένο μέλος
ιβανα
Επιφανές μέλος

ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
τελειες!ελπιζω αυτη τη φορα να το καταφερα....![]()
Ενας πανεμορφος μαλλιαρος κοκκινος περηφανος γατος! Να τον χαιρεσαι!!

πως τα πατε?

moukelis
Επιφανές μέλος
tsitsini1
Εκκολαπτόμενο μέλος
ria23
Διάσημο μέλος

ιβανα
Επιφανές μέλος

ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Θα το δεις...πολλες φορες οι περισσοτερες ανησυχιες μας, πηγαζουν απο εμας... δωστου αγαπη και φροντιδα και θα ειναι ευτυχισμενος
Melini
Διάσημο μέλος
Έχοντας κι εγώ μακρύτριχο γατί, θα σου πρότεινα να τον βουρτσίζεις μια φορά τη μέρα, όσο πιο γρήγορα μάθει, τόσο το καλύτερο (στην αρχή θα σου φάει τα χέρια βέβαια αλλά μετά θα του αρέσει).
Όσο για τον προβληματισμό σου περί μπαλκονιού, κάνω κι εγώ τις ίδιες σκέψεις και δεν τον αφήνω. Βγαίνει μόνο μαζί με μένα. Κι εγώ στενοχωριέμαι και νομίζω ότι του στερώ την ελευθερία του και τον αφήνω ώρες μόνο, αλλά όταν είμαι εκεί, παίζουμε και κάνουμε τρελές αγκαλίτσες, οπότε νομίζω ότι ευχαριστιέται.
Επίσης, διάβασα στο ίντερνετ για DVD για γάτες. Τα έχει δοκιμάσει κανείς; Δεν είναι κακή ιδέα για λίγη δημιουργική απασχόληση. Προς το παρόνδε χάνουμε ούτε λεπτό από τα λιοντάρια στο ΣΚΑΙ

Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος

Φοβερός, να τον χαίρεσαι και μη φοβάσαι τίποτε, όλα θα πάνε καλά
TaniaV
Νεοφερμένο μέλος

Παιδια, να ειστε ολοι καλα για τις συμβουλες σας!Σας ειμαι υποχρεη!! Σορι για τα λαθη, εχω κανει διατριβη στα γκρικλις για πολα χρονια! Ναι, και γω φλοκατη τον λεω! Ειναι μαλιαρος και ζεστουλης και πολυ υπναρας, στην αρχη ελεγα να τον πω γκαρφιλντ αλλα εκατσε τελικα το πασας που νομιζω το ακουει, σημερα τον φωναζα απο τον πανω οροφο, και ηρθε, ισως απλα ηταν απο τη φωνη μου και οχι το ονομα του. Δε ξερω αν οσο μεγαλωνει θα μακρυνει και αλλο η τριχα του..τωρα θα παω να τον βουρτσισω γιατι αρχιζει και χανει πιο πολες τριχες, και εχει μερικους κομπους, που χρειαζομαι αλλα δυο χερια για να τους κοψω, η να το κανει ο γιατρος μαζι με τα νυχια! Παιζει πολυ με τα χερια μου, να τα δαγκωνει αλλα μαλακα, μονο που τωρα δεν τον αφηνω πολυ!Στην αρχη χουρχουριζε παρα πολυ, ακουγοταν και στον πανω οροφο, τωρα λιγο σιγανοτερα. Ορεξη για φαι εχει, μας τις αμολαει συχνα, και ακουει πιφ πιφ πιφ, γιατι ελεος, τι εχουν αυτα τα γατο-φαγητα μεσα και μυριζει τοοοσο! Ο γιατρος ειπε μονο ξηρα τροφη, αλλα τουτος διχνει να του αρεσει πολυ και το μαλακο φαγακι!Α, εντομεταξυ, ειναι μαθημενος σε γατοτροφη, οτι αλλο του εχω δωσει απο φαι δε το τρωει, ισα να το δοκιμασει! Ποτε δε τα εκανε εκτος αμμου, και μια νυχτα μονο νιαουρισε για να βγει εξω ( να εχω παραπανω απο ενα μερος για αμμο, η ενα ειναι αρκετο?). Ανοιγω τα παραθυρα λιγο και παει και κολαει εκει τη μουρη και μυριζει τον αερα..( εκει στεναχωριεμαι εγω, μαλλον απο μονη μου οπως αναφερθηκε) . Κοιμαται στο κρεβατακι του στο σαλονι, αλλα εχει ιδιετερη κλιση στον καναπε, και εδω και δυο μερες και σε μια πολυθρονα. Να το αφηνω να κοιμαται οπου ναναι, η να το μαλωνω να πηγαινει μονο στο κρεβατι του? Παιζει δυο τρεις φορες τη μερα μαζι μου περιπου μια ωρα τη φορα, αλλα μονος του βαριεται γρηγορα, και με τα παλια και τα νεα παιχνιδια..Προτιμαει να του τα πεταω εγω η να τα κραταω και να τα κουναω... ελπιζω να μη γινει μαμακιας
!Ο γιατρος δε του εδωσε τιποτα για ενδοπαρασιτα, μονο την ψιλο-αμπουλα και ενα εμβολιο, ισως να αποσυντονιστικε εκεινη την μερα, γιατι κατι σκυλια τρομαξανε το γατι μου και του εμπηξε πολυυυ βαθια τα νυχια απο τον τρομο, χρειαστηκαν 45 λεπτα να ηρεμησει το καημενο.. αλλα θα ξαναπαω σε λιγες μερες για τα νυχακια.. να του πω να του δωσει κατι? Σε 3 βδομαδες μας ειχε κλησει για την στειρωση, την αμπουλα και το επομενο εμβολιο. Απο ψιλους δε βλεπω ζωντανους στο σπιτι, πανω του ουτε, αλλα δε ξερω πια μαυραδακια ειναι τα σκουπιδια που του κολανε, η οντως αυγα!Ξυνεται αλλα οχι παααρα πολυ, μαλον εγω ξυνομαι περισοτερο! Να του βαλω την αμπουλα νωριτερα απο τον ενα μηνα μετα που ειπε ο γιατρος? Φανταζομαι πως αφου δε βγαινει εξω, θα τους ξεφορτωθει πιο ευκολα και γρηγορα! Εχω αρχισει να καθαριζω πιο πολυ το σπιτι, κατι που αρεσε ιδιεταιρα στον αντρα μου, οχι σε μενα ομως , χαχα!!Επισης νομιζω κατι εχουν τα πισω ποδαρακια, δε του πολυ αρεσει να παει το χερι μας εκει οταν τον χαιδευουμε..παει να μας πιασει το χερι και νιαουριζει λιγο...Απο τον αλλο μηνα, θα του φτιαξουμε το μπαλκονι ετσι ωστε να μπορει να βγαινει αλλα εκ του ασφαλους! Νιωθω σα χαζομαμα, ειναι φοβερο!! Δε μου ερχεται κατι αλλο να πω τωρα, αλλα μολις μου ερθει, θα επανελθω!
Σας ευχαριστω ολους πολυ για ολα, παω να τον χτενισω! Σας μεταβιβαζω τα χουρχουριτα του!!! φιλια πολλα!! Ναστε καλα!!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool