Ο πασάς στο διαμέρισμα..:-s

TaniaV

Νεοφερμένο μέλος

Η TaniaV αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών. Έχει γράψει 12 μηνύματα.
Γεια σε ολους, ειμαι νεο μελος με πολλες απορειες και πολυ αγχος.. Ηθελα να ρωτησω πολλα πραγματα βασικα! Μολις πριν μια βδομαδα πηρα ενα γατο, δεν ειναι πρωτη φορα, αλλα ειναι πρωτη φορα σε διαμερισμα. Ο γιατρος τον βρηκε 5μιση μηνων με ψιλους, του εκανε το πρωτο εμβολιο και του εβαλε μια αμπουλα. Το θεμα ειναι πως ειμαι 4ο και 5ο , εχω μεν μπαλκονι, μεγαλο, αλλα αδειο και βλεπει στον κεντρικο δρομο, οχι ακαλυπτο. Αυτο το γατι, φενεται να ξερει απο σπιτι, αλλα παρολα αυτα, εγω το μαζεψα απο ενα μερος με πολλα γατακια, ολα εξω, σε αθλιες συνθηκες διπλα στον αυτοκινητοδρομο, με μουχλιασμενο φαι και χωρις νερο, ψοφαγανε ενα ενα τα πιο μικρα. Ηταν ο μονος φιλικος εκει, γιαυτο και τον πηρα τοσο μεγαλο παροτι ηθελα μωρακι, ερχοταν αυτος πανω μας, τα αλλα δε μπορουσαμε να τα πιασουμε με τιποτα!!Ανησυχω πολυ ομως, γιατι πρωτον αισθανομαι ενοχη που τον αναγκαζω να ειναι μεσα ολη την ωρα, τον αφησα κανα δυο φορες στο μπαλκονι, επινε νερο απο την υδροροη και σημερα πηδηξε πανω στο τοιχακι του μπαλκονιου!Δεν ειναι σεχουαλικα ενεργος ακομα ειπε ο γιατρος, αλλα σε λιγο που θα γινει, πρεπει να τον στειρωσω γιατι θα πηδηξει σιγουρα απο το μπαλκονι, εκτος του νιαουρισματος κτλ! Του εκανα νομιζω cold turkey, απο το εξω στο συνεχεια μεσα, και παρολο που ειναι πολυ φιλικος, εγω νιωθω πως δεν ειναι χαρουμενος , οτι θα μου παθει καταθλιψη! Νιαουρισε μια βραδυα μονο για εξω, και σταματησε. Την επομενη τον ειχα αγγαλια και του εδειξα ποσο ψηλα ειμαστε και σκιαχτηκε, κοιταζει εξω απο τα παραθυρα, αλλα εχει τοιχακι, δε μπορει να δει κανονικα εξω. Επειδη εχει και τους ψιλους, ο φιλος μου δε θελει να τον αφηνουμε σε ολα τα δωματια, για να μη τα γεμιζει ολα, αλλα ως να φυγουν λιγο, να ειναι σε ενα με δυο μερη μονο. Του εχω παιχνιδια, και παιζω αρκετες φορες τη μερα μαζι του, αλλα παλι, μονος του εχει λιγη ορεξη, που την χανει γρηγορα. Νομιζω βαριετε παρα πολυ, και εχει αρχισει να μου δαγκωνει συχνοτερα τα χερια, για πλακια μεν, αλλα πολυ, τοσο που φοραω πια το γαντι του φουρνου!Δε ξερω.... λυπαμαι πολυ, δε θελω ουτα να κακοπερναει εδω, ουτε να τον κανω προβληματικο. Ισως ειναι καλυτερα εξω, και ας εφευγε πιο γρηγορα, τουλαχιστον, θα ηταν στο στοιχειο του... δε ξερω... :-s θελω να κανω το καλο και το σωστο, οχι απλα να καλυψω ενα εγωιστικο θελω μου εις βαρος του γατιου, και πελαγωσα..... ουφ... αγχωθηκα... μπορει τοση ωρα να παραληρω... σορι!!! τι να κανω? πως θα ειμαι σιγουρη πως ειναι καλα, και δεν υποφερει?Ευχαριστω πολυ, και καλως σας βρηκα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καταρχας καλως ηρθες. :) ανοιξες θεμα στο σωστο τμημα. :)
πανω πανω στα articles εχει πολλα αρθρα που θα σου λυσουν τις αποριες. μελετησε τα, μαζι με τις ιδεες που θα παρεις απο εμας.

καταρχας καλο ειναι να του κανεις εμβολια αν δεν εχει κανει ηδη, και να τον αποπαρασιτωσεις εσωτερικα με χαπακι. αλλα και εξωτερικα με σπρευ η οτιδηποτε αλλο χρειαζεται, για τους ψυλλους. ο γιατρος θα σου πει.

στο μπαλκονι καλο ειναι να βαλεις μια σητα, για να μη φουνταρει απο κατω, αν και προσωπικη μου αποψη, αστον κανα μηνα μεσα σπιτι να μαθει το μεσα καιμετα να βγαινει μπαλκονι.

να του κανεις στειρωση, θα αρχισει να εχει ορμες και θα υποφερει..η στειρωση νομιζω καλο ειναι να γινει στους 6 μηνες, με τον πρωτο οιστρο? θα σου πουν πιο ειδικοι εδω..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

τωρα οσον αφορα το μεσα, σιγουρα δεν ειναι η ιδανικη ζωη για εναν γατο να ειναι σε διαμερισμα, οταν θα επρεπε να ειναι εξω και να κυνηγα, αλλα δεστο κι αλλιως. ειναι σιγουρα καλυτερα μεσα χωρις να κινδυνευει εξω απο φολες, αμαξια, κακα διποδα....
αν εχεις εναν γατουλη μεσα σε σπιτι και το μεγαλωνεις με αγαπη, δεν υπαρχει περιπτωση να μην ειναι ευτυχισμενος...αποδεδειγμενα τα στειρωμενα γατια που ζουν σε σπιτια, ειναι πιο υγιη, και ζουν περισσοτερα χρονια.
καλα κανεις και του εχεις παιχνιδια, προς θεου μην τον αφηνεις να παιζει με τα χερια σου, μην τον μαθεις να στα δαγκωνει, αργοτερα θα υποφερεις...:(
αμμο τροφες κλπ εχεις?

να του κανεις στειρωση, θα αρχισει να εχει ορμες και θα υποφερει..η στειρωση νομιζω καλο ειναι να γινει στους 6 μηνες, με τον πρωτο οιστρο? θα σου πουν πιο ειδικοι εδω..
Στον Beeb μου την κάναμε λίγο πριν κλείσει τους 7 μήνες. Τα τσίσα του είχαν αρχίσει να μυρίζουν εμφανώς πιο έντονα, οπότε... προχωρήσαμε στην επέμβαση. Θα σε συμβουλέψει σχετικά και ο γιατρός τού ψιψίνου! :)
Οι αρσενικοί αστείρωτοι γάτοι δεν έχουν οίστρο εποχιακό, όπως οι θηλυκές. Θέλουν γάτα συνεχώς. Οπότε, αν είναι ο γάτος να μένει σε διαμέρισμα, είναι απαραίτητο να είναι στειρωμένος. Αλλιώς υποφέρει κι αυτός, υποφέρουν και οι άνθρωποί του.

Εγω νομιζω οτι λιγο παραληρεις μετα συνχωρησεως δηλαδης και με το μπαρδον. Εννοω τον εσωσες απο σιγουρο θανατο σου ηρθε ο ιδιος για να τον σωσεις , απο οσα λες δεν βλεπω εναν γατο να υποφερει διαβαζω μαλλον μια γατομαμα αγχωμενη απο ιδεες περι γατας και οχι ενα πραγματικο περιστατικο γατου που κλαιει και πλανταζει επειδη εχασε το εξω.

Η πραγματικοτητα επιβαλει διχτακι στο καγγελο, καλη εκπαιδευση με επιτηρηση οταν βαγινετε μαζι εξω αφου ομως σε μαθαι και στειρωθει και κυριως να ηρεμησεις απο αυτες τις ιδεες και να κοιταξεις τον πραγματικο γατουλη να δεις αυτος τι λεει τον βλεπεις να κλαιει και να πλλανταζει? η μηπως τρωει καθεται ησυχα και σου κανει και χρου? αν ειναι το δευτερο τα αλα ειναι στο κεφαλι σου και καλα θα κανεις να τα βελεις στην ακρη. Εξισου καλο ειναι να δεις αν εχει ακομα ψυλλους κι αν δεν χρειαζεται επαναλειψη η αμπουλα για να αισθανθειτε πιο ανετα και να τον εχετε πιο ανετα μαζι σας.

πραγματικα εγω δεν νομιζω οτι ειμαστε μια χωρα για να εχουμε εξω γατακια αυτη τη στιγμη μεχρι να εκπαιδευτει ο πλυθησμος . Εξισου α περισσοτερα ειναι μια χαρα μεσα οι γατες ειναι ιδανικο ζωο αν θες να εχεις κατοπικιδιο, τις ενδιαφερει πιο πολυ η ζεστη το παιχνιδι η καλη τροφη και η αγαπη

οταν τα καταφερεις, ανεβασε μας και φωτο του να τον καμαρωσουμε :)

Καλή μας νέα φίλη, να ένα απόσπασμα από το βιβλίο της Μαριέλλης Σφακιανάκη- Μανωλίδου "...και άλλες ουρές": Μη νομίζετε πως το όνειρό τους (των αδέσποτων σκύλων και γάτων) είναι να βρεθούν πάλι κάποτε στα βουνά και στα λαγκάδια. Για επιχειρήστε να ξαποστείλετε κατά κει μεριά τη γάτα σας και θα δείτε τί θα'χετε ν'ακούσετε σ' όλη τη διαδρομή. Χώρια που πάση θυσία, ο σκύλος και η γάτα σας θα κάνουν τα πάντα για να εμφανισθούν το γρηγορότερο πάλι μπροστά σας. Εδώ και αιώνες απαρνήθηκαν την ελευθερία τους και δέθηκαν κοντά μας.
Πρόσφερε στο γατάκι φροντίδα και αγάπη και να είσαι σίγουρη ότι καθόλου δεν θα αναπολεί την "ελευθερία" με την πείνα, τις κλωτσιές , τις φόλες, τους ψύλλους και τις αρρώστιες. Δυστυχώς, δεν μιλάμε για ελευθερία που έχουν τα γατιά στην ύπαιθρο, στα χωριά, αν και εκεί δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Μιλάμε για μια άγρια τσιμεντούπολη, όπου η κάθε μέρα περνά δύσκολα και μπορεί να είναι και η τελευταία τους.

Θα συμφωνήσω και εγώ με τους παραπάνω. Μην αγχώνεσαι και όλα θα πανε καλά. Μόλις πάρει τα πάνω του, συνηθίσει το σπίτι και ξεφορτωθεί τους ψύλλους θα τα δείς!! Απλά θέλει υπομονή. Πολλή όμως! Και πολλή αγάπη! Ο γατούλης μου είναι 4 μηνών και τον βρήκα και εγώ στο δρόμο. Είναι ζόρικος, τρέχει, πηδάει, θέλει να βγεί στο μπαλκόνι.. με τα χάδια, τα παιχνίδια και τις αγκαλιές που του κάνουμε με τον άντρα μου ξέρω ότι παρόλο που μένει αρκετές ώρες μόνος του είναι ευτυχισμένος! Οι γατούλες έτσι και αλλιώς είναι αρκετά ανεξάρτητες!
Πάντως πρόσεχε με τα δαγκώματα. Να τον μαλώνεις από τώρα που είναι μικρός για να το συνηθίσει.. Σου μιλάει παθούσα!
Περιμένουμε φωτό του μικρού σου!!!

τι γινεται τελικα με τον γατουλη? πως παει η συμβιωση ?:hmm:

Φωτος

ελπιζω αυτη τη φορα να το καταφερα.... :)

Συνημμένα

• pasas1.jpg
    pasas1.jpg
    126,4 KB · Εμφανίσεις: 59
  • pasas2.jpg
    pasas2.jpg
    140 KB · Εμφανίσεις: 48
  • pasas3.jpg
    pasas3.jpg
    117,8 KB · Εμφανίσεις: 48
ρε συ ειναι πανεμορφοοοοοοοο παναγιτσα μου ειναι για τρελες αγκαλιες :inlove::inlove::inlove::inlove:

ελπιζω αυτη τη φορα να το καταφερα.... :)
τελειες!:up: Ενας πανεμορφος μαλλιαρος κοκκινος περηφανος γατος!
Να τον χαιρεσαι!! :up:
πως τα πατε?:)

Τι ομορφος που ειναι,σαν αρκουδακι!Να τον χαιρεσαι!

Μια ζωντανή φλοκάτη!!!! Είναι τέλος ο γάτος σου!!! Πραγματικός πασάς!

καλε τι γατι ειναι αυτο????? για να σε ζεσταινει τις κρυες νυχτες του χειμωνα...σαν φλοκάτη!!!!!!!:):P:lol::up:

οτι θες να ρωτησεις να το ρωτησεις. θα σε βοηθησουμε. ακομα κ την πιο ηλιθια ερωτηση. εμενα με καλοδεχτηκαν στα παντα οταν ηρθα εδω :)

Θα προσαρμοστει παντως γρηγορα! ;)Θα το δεις...πολλες φορες οι περισσοτερες ανησυχιες μας, πηγαζουν απο εμας... δωστου αγαπη και φροντιδα και θα ειναι ευτυχισμενος:)

Πωπώωωω ένας κούκλος... πανέμορφος, μαλλιαρός, υπέροχος!!!
Έχοντας κι εγώ μακρύτριχο γατί, θα σου πρότεινα να τον βουρτσίζεις μια φορά τη μέρα, όσο πιο γρήγορα μάθει, τόσο το καλύτερο (στην αρχή θα σου φάει τα χέρια βέβαια αλλά μετά θα του αρέσει).

Όσο για τον προβληματισμό σου περί μπαλκονιού, κάνω κι εγώ τις ίδιες σκέψεις και δεν τον αφήνω. Βγαίνει μόνο μαζί με μένα. Κι εγώ στενοχωριέμαι και νομίζω ότι του στερώ την ελευθερία του και τον αφήνω ώρες μόνο, αλλά όταν είμαι εκεί, παίζουμε και κάνουμε τρελές αγκαλίτσες, οπότε νομίζω ότι ευχαριστιέται.

Επίσης, διάβασα στο ίντερνετ για DVD για γάτες. Τα έχει δοκιμάσει κανείς; Δεν είναι κακή ιδέα για λίγη δημιουργική απασχόληση. Προς το παρόνδε χάνουμε ούτε λεπτό από τα λιοντάρια στο ΣΚΑΙ:lol:

Αυτός δεν είναι γάτος καλέεεεε, είναι όνειρο απατηλό:up::up:Φοβερός, να τον χαίρεσαι και μη φοβάσαι τίποτε, όλα θα πάνε καλά:D

:)

Παιδια, να ειστε ολοι καλα για τις συμβουλες σας!Σας ειμαι υποχρεη!! Σορι για τα λαθη, εχω κανει διατριβη στα γκρικλις για πολα χρονια! Ναι, και γω φλοκατη τον λεω! Ειναι μαλιαρος και ζεστουλης και πολυ υπναρας, στην αρχη ελεγα να τον πω γκαρφιλντ αλλα εκατσε τελικα το πασας που νομιζω το ακουει, σημερα τον φωναζα απο τον πανω οροφο, και ηρθε, ισως απλα ηταν απο τη φωνη μου και οχι το ονομα του. Δε ξερω αν οσο μεγαλωνει θα μακρυνει και αλλο η τριχα του..τωρα θα παω να τον βουρτσισω γιατι αρχιζει και χανει πιο πολες τριχες, και εχει μερικους κομπους, που χρειαζομαι αλλα δυο χερια για να τους κοψω, η να το κανει ο γιατρος μαζι με τα νυχια! Παιζει πολυ με τα χερια μου, να τα δαγκωνει αλλα μαλακα, μονο που τωρα δεν τον αφηνω πολυ!Στην αρχη χουρχουριζε παρα πολυ, ακουγοταν και στον πανω οροφο, τωρα λιγο σιγανοτερα. Ορεξη για φαι εχει, μας τις αμολαει συχνα, και ακουει πιφ πιφ πιφ, γιατι ελεος, τι εχουν αυτα τα γατο-φαγητα μεσα και μυριζει τοοοσο! Ο γιατρος ειπε μονο ξηρα τροφη, αλλα τουτος διχνει να του αρεσει πολυ και το μαλακο φαγακι!Α, εντομεταξυ, ειναι μαθημενος σε γατοτροφη, οτι αλλο του εχω δωσει απο φαι δε το τρωει, ισα να το δοκιμασει! Ποτε δε τα εκανε εκτος αμμου, και μια νυχτα μονο νιαουρισε για να βγει εξω ( να εχω παραπανω απο ενα μερος για αμμο, η ενα ειναι αρκετο?). Ανοιγω τα παραθυρα λιγο και παει και κολαει εκει τη μουρη και μυριζει τον αερα..( εκει στεναχωριεμαι εγω, μαλλον απο μονη μου οπως αναφερθηκε) . Κοιμαται στο κρεβατακι του στο σαλονι, αλλα εχει ιδιετερη κλιση στον καναπε, και εδω και δυο μερες και σε μια πολυθρονα. Να το αφηνω να κοιμαται οπου ναναι, η να το μαλωνω να πηγαινει μονο στο κρεβατι του? Παιζει δυο τρεις φορες τη μερα μαζι μου περιπου μια ωρα τη φορα, αλλα μονος του βαριεται γρηγορα, και με τα παλια και τα νεα παιχνιδια..Προτιμαει να του τα πεταω εγω η να τα κραταω και να τα κουναω... ελπιζω να μη γινει μαμακιας:P!Ο γιατρος δε του εδωσε τιποτα για ενδοπαρασιτα, μονο την ψιλο-αμπουλα και ενα εμβολιο, ισως να αποσυντονιστικε εκεινη την μερα, γιατι κατι σκυλια τρομαξανε το γατι μου και του εμπηξε πολυυυ βαθια τα νυχια απο τον τρομο, χρειαστηκαν 45 λεπτα να ηρεμησει το καημενο.. αλλα θα ξαναπαω σε λιγες μερες για τα νυχακια.. να του πω να του δωσει κατι? Σε 3 βδομαδες μας ειχε κλησει για την στειρωση, την αμπουλα και το επομενο εμβολιο. Απο ψιλους δε βλεπω ζωντανους στο σπιτι, πανω του ουτε, αλλα δε ξερω πια μαυραδακια ειναι τα σκουπιδια που του κολανε, η οντως αυγα!Ξυνεται αλλα οχι παααρα πολυ, μαλον εγω ξυνομαι περισοτερο! Να του βαλω την αμπουλα νωριτερα απο τον ενα μηνα μετα που ειπε ο γιατρος? Φανταζομαι πως αφου δε βγαινει εξω, θα τους ξεφορτωθει πιο ευκολα και γρηγορα! Εχω αρχισει να καθαριζω πιο πολυ το σπιτι, κατι που αρεσε ιδιεταιρα στον αντρα μου, οχι σε μενα ομως , χαχα!!Επισης νομιζω κατι εχουν τα πισω ποδαρακια, δε του πολυ αρεσει να παει το χερι μας εκει οταν τον χαιδευουμε..παει να μας πιασει το χερι και νιαουριζει λιγο...Απο τον αλλο μηνα, θα του φτιαξουμε το μπαλκονι ετσι ωστε να μπορει να βγαινει αλλα εκ του ασφαλους! Νιωθω σα χαζομαμα, ειναι φοβερο!! Δε μου ερχεται κατι αλλο να πω τωρα, αλλα μολις μου ερθει, θα επανελθω! :D Σας ευχαριστω ολους πολυ για ολα, παω να τον χτενισω! Σας μεταβιβαζω τα χουρχουριτα του!!! φιλια πολλα!! Ναστε καλα!!:up:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back