"Ο συνήγορος της γάτας"

Louis1

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 46 ετών. Έχει γράψει 130 μηνύματα.
Σκεφτείτε για μια στιγμή πως θα νιώθατε αν είσασταν μια γάτα.. Σας πήγαιναν στο νοσοκομείο οι γονείς σας, επειγόντως, την ώρα που δεν μπορούσαν να βρουν τον καλό κύριο με τα άσπρα που σας πηγαίνουν συνήθως και σας ψαχουλεύει,σας "τσιμπάει" με μια βελόνα που και που,σας βάζει ένα υγρό στο σβέρκο και σας ανοίγει το στόμα σας για να σας δώσει ένα χαπάκι..σας χαιδεύει και μετά σας στέλνει στο σπίτι!
Εκείνη την ώρα που λέτε, που πονάτε,αργά το βράδυ,σας πάνε σε ένα άλλο ιατρείο που δεν το έχουν επιλέξει αλλά είναι ανάγκη, και εκεί αρχίζει ο γολγοθάς σας..
Βιαστικά σας τυλίγουν σε μια κουβέρτα και σας ξυρίζουν για να σας πάρουν γρήγορα αίμα,προσπαθούν να σας βάλουν φλεβοκαθετήρα κατατρυπώντας σας και μετά βουρ για το κλουβί παρέα δίπλα με κανέναν καλό σκυλάκο ο οποίος γαβγίζει όλη την ώρα στα αυτιά σας. Αποφασίζετε να πάτε τουαλέτα, ξαναπηγαίνετε,ξαναπηγαίνετε...μα πότε επιτέλους θα αλλάξουν αυτή την άμμο ??Πιάνετε κουβέντα με τη γάτα παραδίπλα σας και σας ενημερώνει ότι είναι στα τελευταία της, παλεύοντας με τη λοιμώδη περιτονίτιδα και σεις κάνετε το σταυρό σας μην κολλήσετε παρά τα εμβόλια σας..
Θέλετε να μιλήσετε να τους πείτε τί έχετε, αλλά αυτοί μπαινοβγαίνουν από πόρτα σε πόρτα και κοιτάζουν μόνο τα χαρτιά τους..Τέλος έρχονται οι γονείς σας και τους βλέπετε καταστεναχωρημένους να σας κοιτούν καθώς τους λένε ότι πρέπει να μείνετε μέσα άλλες πόσες μέρες χωρίς να ξέρουν τί έχετε και ενώ κινδυνεύει η υγεία σας.

Πιστεύω ότι σε αρκετούς μας έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο..όσοι νιώθουν ότι αξίζει να προσπαθήσουμε για να βελτιωθούν οι συνθήκες κτηνιατρικής φροντίδας στη χώρα μας, αν θέλουν ας επικοινωνήσουμε μεταξύ μας με πμ. Εγώ προσωπικά, εκτός από τον γατούλη που έχω μες στο σπίτι έχω άλλες 10 στον κήπο μου, συν άλλες 5-6 αδεσποτούλες. Και γιατί σας το λέω??γιατί δεν μιλάω εκ του ασφαλούς..όταν γύρισε ο γατούλης μου πριν από ένα χρόνο σοβαρά κτυπημένος από αυτοκίνητο μεσάνυχτα, αναγκάστηκα να καταφύγω σε μια τέτοια κλινική. Και έζησα αυτά που πρόσφατα περιέγραφε η mpoulaalekoula..
Ας ανταλλάξουμε απόψεις και ας μην κάνουμε και τίποτα στην τελική. Πάντως θα έχουμε προσπαθήσει.
Όλοι μας πιστεύω άλλωστε πως θέλουμε το καλύτερο για τις γάτες όλου του κόσμου!!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: "Ο συνήγορος της γάτας"...

Δε ήξερα πως είναι οι συνθήκες σε τέτοιου είδους κλινικές, μέχρι που διάβασα εντυπώσεις από αυτό το forum. Πιστεύω πως τα πράγματα μπορούν να βελτιωθούν αν όλοι όσοι έχουν παρόμοιες εμπειρίες κάνουν καταγγελία. Με τόσα τραγικά που διαβάζω αναρωτιέμαι αν υπάρχει καμια κλινική της προκοπής. Δεν χρειάστηκε να παω ποτε την μουλαν σε κάποια κλινική. Αλήθεια σε τι ακριβώς χρησιμεύουν οι κλινικές, τι προσφέρουν που δεν μπορεί να προσέρει ένας κτηνίατρος?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δε ήξερα πως είναι οι συνθήκες σε τέτοιου είδους κλινικές, μέχρι που διάβασα εντυπώσεις από αυτό το forum. Πιστεύω πως τα πράγματα μπορούν να βελτιωθούν αν όλοι όσοι έχουν παρόμοιες εμπειρίες κάνουν καταγγελία. Με τόσα τραγικά που διαβάζω αναρωτιέμαι αν υπάρχει καμια κλινική της προκοπής. Δεν χρειάστηκε να παω ποτε την μουλαν σε κάποια κλινική. Αλήθεια σε τι ακριβώς χρησιμεύουν οι κλινικές, τι προσφέρουν που δεν μπορεί να προσέρει ένας κτηνίατρος?

Οι κλινικές βάσει νόμου μπορούν να προσφέρουν 24ωρη παρακολούθηση. Όποιος κτηνίατρος κρατάει στο ιατρείο του ζώα για νοσηλεία κανονικά πρέπει να έχει ειδική άδεια για κλινική και όχι κτηνιατρείο. Σίγουρα κλινικές της προκοπής μπορεί να υπάρχουν,πληροφόρηση δεν υπάρχει για δικαιώματα και υποχρεώσεις. Επίσης,ακούω να προτείνουν όλοι να γίνουν καταγγελίες. Συμφωνώ. Το θέμα είναι άλλο να καταγγείλει κάποιος μόνος του και άλλο να γίνει συλλογικά.Και πάλι βέβαια το αποτέλεσμα θα είναι αμφίβολο. Όπως επίσης κάτι που έχω επαναλάβει πολλές φορές:αν γνωρίζει κάποιος έστω και μια πειθαρχική ποινή που έχει δεχτεί κτηνίατρος ή κλινική θα παρακαλούσα να την αναφέρει.Το μόνο που γνωρίζω είναι σε μια περίπτωση που δεν θέλω να την αναφέρω δημόσια γιατί θα στιγματίσω πρόσωπα του χώρου, έγγραφη δημοσίευση συγγνώμης στο περιοδικό του κτηνιατρικού συλλόγου έγκριτης κτηνιάτρου των Αθηνών.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back