selefa
Νεοφερμένο μέλος
Είναι πλέον σχεδόν 2 χρονών και στειρωμένος.
Αρχικά να σημειώσω όταν ήταν 2 περίπου βδομάδων τον μαχαίρωσαν (δε ξέρω πριν από αυτό τι άλλο του έκαναν) και τον βρήκε η κοπέλα που τον υιοθέτησα στην άκρη του δρόμου πεταμένο.
Όσο ήταν αστείρωτος είχε επιτεθεί στον αδερφό μου γιατί νόμιζε ότι μου κάνει κακό (είχαμε υποκριθεί για να δει τι θα κάνει).
Αυτό το αίσθημα να προστατέψει το έχει λίγο-πολύ και μετά τη στείρωση. Ωστόσο, είναι πάααρα πολύ φοβητσιάρης.
Ξέρω ότι αυτό του έμεινε αλλά φοβάται τα πάντα και ιδιαίτερα αυτά που έχουν πολύ θόρυβο (πιστολάκι, σκούπα, κτλ). Να φανταστείτε αν δει κάτι να γίνεται στην απέναντι πολυκατοικία θα εξαφανιστεί Αλλά παρατηρώ ότι απέκτησε και φοβίες, όπως ο ήχος της σακούλας που ανοίγει ή ο ήχος του θυρωτηλεφώνου πράγμα που δε τα είχε πριν. Φοβάται και το βάδισμα μερικές φορές ενώ άλλες όχι (για αυτί τον λέω καραγκιόζη). Έχει και ένα θέμα με τον φίλο μου, αν και αρχικά ο φίλος μου έφταιγε γιατί τον είχε τρομάξει, αλλά έκτοτε προσπαθεί να τον παίζει να τον ταΐζει και όλα τα σχετικά. Εμείναν μια μέρα και μαζί και τους βρήκα μια χαρά. Όταν είμαι μπροστά παιρνεί θάρρος συνήθως ο γατούλης και του κάνει το φίδι.
Καλά όσο για καλεσμένους στο σπίτι... εξαφανίζεται...
Τώρα με το γατάκι που βρήκα και φιλοξενώ... είδε στιγμιαία το ένα το άλλο... το γατάκι φοβήθηκε και με κωλοτούμπες
μπήκε άρον-άρον στο δωμάτιό της και ο γατούλης μου αρχικά σκέφτηκε να εξαφανιστεί από τον φόβο του αλλά μετά μετάνιωσε και πήγε μύρισε το σημείο όπου ήταν το γατάκι.Όσο για χάδια... είναι σα να το σφάζεις... αφήνει μόνο εμένα να τον χαϊδεύω κάποιες φόρες και κυρίως όταν πάμε να κοιμηθούμε και λίγο τη μικρή... τους άλλους μόνο για το φαϊ (αν και τώρα κρατάει λίγο μούτρα σε όλους ειδικά στη μικρή - πλην εμένα - για το καινούριο γατάκι).
Όλη αυτή η συμπεριφορά... ο τόσος φόβος είναι φυσιολογικός;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Έχω μια απορία για τον γάτο μου.
Είναι πλέον σχεδόν 2 χρονών και στειρωμένος.
Αρχικά να σημειώσω όταν ήταν 2 περίπου βδομάδων τον μαχαίρωσαν (δε ξέρω πριν από αυτό τι άλλο του έκαναν) και τον βρήκε η κοπέλα που τον υιοθέτησα στην άκρη του δρόμου πεταμένο.
Όλη αυτή η συμπεριφορά... ο τόσος φόβος είναι φυσιολογικός;
Πάγωσε το αίμα μου... μαχαίρωσαν το γατάκι; Με τέτοιο ψυχολογικό τραύμα μην το ψάχνεις... φυσικά και είναι φυσιολογικό.. εδώ άνθρωποι αν περάσουν κάτι τέτοιο με του κόσμου τις ψυχοθεραπείεςκαι δεν γίνονται εντελώς καλά... πόσο μάλλον ένα γατάκι που του χει μείνει ο τρόμος, δεν καταλαβαίνει καλά καλά τι του συνέβηκε και από που του ήρθε.. πως να το διαχειριστεί λοιπόν το συμβάν;
Αυτό το πλάσμα που έχεις στα χέρια σου χρειάζεται υπέρμετρη αγάπη και κατανόηση. Και ποτέ μα ποτέ να μην το πιέζεις για οτιδήποτε.
Ακόμη, θα σε συμβούλευα να αυξήσεις μέσα στο σπίτι τις κρυψώνες αλλά και μέρη όπου μπορεί να ανεβαίνει ψηλά. (οι γάτες χρειάζονται κρυψώνες. Ακόμη όταν ανεβαίνουν ψηλά αισθάνονται ασφαλείς). Έτσι θα έχει την ελευθερία όποτε αισθανθεί απειλή να επιλέξει πως να αντιδράσει.
Ο καημενούλης!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
selefa
Νεοφερμένο μέλος
Και αναρωτιόμουν αν ποτέ θα είναι πιο κοινωνικός...
kat-cats
Διάσημο μέλος
selefa
Νεοφερμένο μέλος
Τις χρησιμοποιεί όταν έχουμε κόσμο. Διαφορετικά στις πολύ ζέστες λόγω σκιάς και δροσιάς... χαχαχχαχα
Δε του αρέσει να κρύβεται πολύ.
Του αρέσει να βλέπει από το μπαλκόνι τους ανθρώπους και τα αμάξια, αλλά αν κάτι δε τους αρέσει εξαφανίζεται.
Επίσης θέλει να κατέβει στον ακάλυπτο... έχει πηδήξει 3 φορές μέχρι τώρα. Ευτυχώς είναι περιφραγμένος με τσιμέντο... τίποτα δεν μπαίνει τίποτα δε βγαίνει
και το θετικό ότι έρχεται όταν τον φωνάζω...
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Απλά έχει περάσει καιρός από τότε... πλέον 2 χρόνια.
Και αναρωτιόμουν αν ποτέ θα είναι πιο κοινωνικός...
Πιστεύω ότι ιδιαίτερα κοινωνικός δεν θα γίνει ποτέ του.. τον Disney μου τον πέταξαν σε κάδο σκουπιδιών.. ήταν μόνο μερικών εβδομάδων. Το αποτέλεσμα είναι ένα φοβικό γατί που εμπιστεύεται μόνο εμένα. Κι είναι σήμερα 7 χρονών

Όταν αναφέρω ψηλά μέρη εννοώ ίσως κάποιο ράφι σ' ένα τοίχο, ή ένα ψηλό στερεο γατόδεντρο
lovekittens
Πολύ δραστήριο μέλος
selefa
Νεοφερμένο μέλος
Καλημέρα.
Κάποια στιγμη τα ξημερώματα ενώ κοιμόμουν η μικρή η γάτούλα -3μηνών- (Άρια) έπεσε από τον 3ο όροφο.
Εγώ το κατάλαβα μόλις το πρωι όταν σηκώθηκα. Τελικά τη βρήκα είχε χτυπήσει μόνο τη μύτη της αλλά πιο πολύ φοβήθηκε. Ο κατά 3 ετών γάτος μου (Λόκι)
1. Παράξενο σκηνικό όταν άνοιξα την πόρτα για να βγω από το δωμάτιο το πρωι ο λόκι ήταν πάνω στην καρέκλα της κουζίνας και όταν με πλησίασε η ουρά του ήταν φουντωμένη τέντα. Μετά κατάλαβα ότι έλειπε η μικρή. Το βρήκα πού παράξενο γιατί την ίδια ώρα ξυπνάω κάθε μέρα.
2. Δε ξέρω κατά πόσο όντας τόσες ώρες κάτω η μικρή άλλαξε μυρωδιά, γιατί με το που την έφερα ξανα στο σπίτι ο Λόκι της έκανε το φίδι και το χειρότερο αγριέψε και σε μένα ειδικά πάρα πολυ. Τον μάλλωσα αλλά τίποτα συνέχεισε να αγριέευ οπότε πλακωθήκαμε λίγο και δε του δίνω σημασία τώρα για να καταλάβει ότι θύμωσα πολύ.
Γιατί να αγριέψει έτσι. Με τη μικρή τα πάνω μια χαρά είναι πολύ τρυφερός μαζί της και δεν είχα πρόβλημα προσαρμογής όταν τη φέραμε σπίτι αν εξαιρέσεις τις 10 πρώτες μέρες.
Έπεσε;;;;;
όσο και αν σου φαίνεται πως χτύπησε μόνο τη μυτούλα της καλό είναι να την πας στο γιατρό άμεσα..Μπορεί να έχει χτυπήσει πολύ πιο σοβαρά και να μη το καταλαβαίνεις ακόμα!και είναι τόσο μικρή...
Δε θέλω να σε τρομάξω αλλά έχει υπόψιν πόσο μεγάλο είναι το ποσοστό των γατιών που σκοτώνονται από πτώση;Όσο περίεργο και αν φάινεται...
Όσο για το Λόκι δε θεωρώ σωστή τακτική να τον μαλώσεις και μάλιστα τόσο πολυ.
Προφανώς έχει ταραχτεί κ εκείνος κ πιθανότα αντιδρά απλά έτσι ή αισθάνεται κάτι που δεν αισθάνεσαι εσύ.
Δως του χρόνο αλλά κυρίως σιγουρέψου ότι η μικρή είναι καλά!!
selefa
Νεοφερμένο μέλος
Τι εννοείς ότι αισθάνεται κάτι που δεν αισθάνομαι εγώ;; Με το που την είδε μόνο που δε μας έφαγε και εμένα και εκείνη.
Είναι μεγάλος γάτος και δε το μαλώνω πια, αλλά αγρίεψε και πήρε θέση επίθεσης σε μένα. Θα μπορούσα να τον μαλώσω και περισσότερο,γιατί πολλοί
άνθρωποι και ιδιοκτήτες κιόλας έχουν καταλήξει στο νοσοκομείο με ράμματα. Έκανε κάτι που δεν έπρεπε δε θα το περάσω στο ντούκου απλά γιατί είναι ο γάτος μου, αλλά δε θα έβγαζε πουθενά αν τον μάλωνα παραπάνω οπότε έκανα αυτό που έπρεπε στο σημείο που έπρεπε και περιμένω συγνώμη.
Την Άρια θα τη φροντίσω δε τίθεται θέμα σε αυτό, αλλά εμένα με ενδιαφέρει να μη φοβάμαι στο σπίτι.
εσύ τί εννοείς όταν λες ότι περιμένεις συγγνώμη;;;
Αν θες να μιλήσουμε με ανθρώπινους όρους και συμπεριφορές εσύ θα ήσουν ένοχη γιατί δεν πρόσεξες όπως θα έπρεπε και ένα μωρό έπεσε από τον τρίτο όροφο!!!!
Και βασικά το ότι έπεσε γατάκι και όχι παιδάκι δε σε κάνει λιγότερο υπεύθυνη...
Έπρεπε ήδη να έχεις πάει τη μικρή στο γιατρό να βεβαιωθείς ότι είναι εντάξει και εκεί να ρωτήσεις τη γνώμη του για τη συμπεριφορά του μεγάλου η οποία το πιθανότερο είναι ότι οφείλεται σε φόβο.
Ο δύστυχος προφανώς τρόμαξε τόσο πολύ με το όλο σκηνικό και εσύ τον μαλώνεις από πάνω;;;
Δηλαδή εάν ένα μικρό παιδί χτυπούσε άσχημα και το αδελφάκι του πλάνταζε στο κλάμα θα το μάλωνες για κακή συμπεριφορά;;;
selefa
Νεοφερμένο μέλος
Προς τι η επίθεση;;;;
Και ποιος σου είπε ότι δεν την έχω πάει ήδη στον κτηνιάτρο;;;;;;;
Και για πιο λόγο μου λες ότι φταίω;;;;;; ότι είμαι υπεύθυνη;;;;; Επειδή κοιμήθηκα το βράδυ όπως όλος ο κόσμος;;;;
Τι μικρή την έχω 3 μήνες. Τρεις μήνες δεν έχει πέσει από πουθενά;
Όλο το βράδυ είναι ξύπνια και τα δυο να μείνω δηλαδή και εγώ ξύπνια;
Η μικρή δε διατρέχει κανένα κίνδυνο έκανα όλα τα απαραίτητα όταν ήταν πιο μικρή για να γνωριστούν και το πρώτο διάστημα δε κοιμόμουν για να δω ότι όλα θα είναι καλά με τους δυο. οπότε για πιο λόγο είμαι υπεύθυνη;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Και όταν λέω συγνώμη,εννοώ να καταλάβει ότι δε πρέπει να συμπεριφέρεται έτσι;
Που να ξέρω όταν κοιμάμαι ότι θα έπεφτε;;; Και μη μου λες ότι δε τα προσέχω τα γατιά μου.
Το να τρομάξει το καταλαβαίνω,αλλά δε καταλαβαίνω την επίθεση που ήθελε να κάνει ούτε γιατί γρύλιζε και αγίεψε στη μικρή.
Μην ρίχνεις ευθύνες όταν δεν είσαι μέσα στο σπίτι μου και μη κατηγορείς ανθρώπους που δεν έχεις ιδέα όχι μόνο πώς είναι εμφανισιακά, αλλά και τι χαρακτήρα έχουν. Μπήκα εδώ όχι για να μου ρίξουν ευθύνες για κάτι που δε φταίω αλλά για να δω ποιες οι σκέψεις για το τι μπορεί να τον αγρίεψε όπως αυτό με τη μυρωδιά που είπα γιατί ξέρω ότι είναι πολύ σημαντικό. Κάτω έχει πολλές γάτες που τριγυρνάει και να μυρίζει πλέον αλλιώς.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
selefa καλημερα.
Ειναι οφθαλμοφανεστατο γιατι αγριεψε ο γατουλης σου.Διοτι προφανως καταλαβε οτι κατι αλλαξε επανω στο γατακι.Και αυτο ειναι οι νεες μυρουδιες που εφερε απεξω.Τα περισσοτερα γατια θα αντιδρουσαν με καποιον τροπο,ποσο μαλλον ομως ο δικος σου,που σε αλλο θεμα μας εχεις πει την ιστορια του,οτι ειχε μαχαιρωθει μικρος και οτι τρομαζει απιστευτα ευκολα.Μυρισε τις νεες μυρουδιες,καταλαβε οτι κατι εχει συμβει και απο τον φοβο και την ανασφαλεια αγριευει.
Ομως το να τον μαλωνεις ειναι οτι χειροτερο μπορεις να κανεις.Ο γατος αυτος εχει πολυ ασχημες εμπειριες,ειναι απολυτα λογικο να φερεται ετσι.
Ο γατος αυτος για να μην αγριευει πρεπει να νιωσει ασφαλεια.Και ασφαλεια αποκλειεται να νιωσει αν τον μαλωνεις με τον οποιονδηποτε τροπο.
Αλλα ακομα και την τραυματικη εμπειρια να μην ειχε,σου ξαναλεω οτι σε παρα πολλα γατια συμβαινει αυτο,ακριβως απο τις νεες μυρουδιες.
Εχουμε παρα πολλα γατια στο φορουμ,που οταν το ενα παει στον κτηνιατρο,οταν επιστρεψει το αλλο του αγριευει..του κανει κχχχχχχ..δεν το θελει κλπ.
Μαλιστα το λες καιε συ η ιδια εδω
Εφοσον και εσυ το καταλαβαινεις,με ποιο σκεπτικο μαλωνεις τον γατο σου;Ειναι η ανασφαλεια και ο φοβος που τον κανουν να αγριευει και αυτο ΕΣΥ πρεπει να το αλλαξεις.Να τον κανεις δηλαδη να νιωσει ασφαλης,κατι που φαινεται πως ακομα δεν το νιωθει.όπως αυτό με τη μυρωδιά που είπα γιατί ξέρω ότι είναι πολύ σημαντικό. Κάτω έχει πολλές γάτες που τριγυρνάει και να μυρίζει πλέον αλλιώς.
Οσον αφορα το γατακι που επεσε.Σαφεστατα και δεν ειπε κανενας να μην κοιμασαι ,αν ειναι δυνατον.Ομως ενα γατι πεφτει απο το μπαλκονι επειδη προφανως εχει προσβαση σε αυτο.
Προφανως δενε χεις καποια περιφραξη στο μπακλκονι σου,οποτε ουτως η αλλως ειναι πολυ επικινδυνο να εχει προσβαση το γατακι στο μπαλκονι.Αλλα ακομα χειροτερα οταν εχει προσβαση το βραδυ που κοιμομαστε.Θα σε συμβουλευα λοιπον η να κανεις μια καλη περιφραξη,αλλιως να μην βγαινει εξω στο μπαλκονι το γατακι,ποσο μαλλον το βραδυ που κοιμαστε.
Αρχικά δεν σου επιτίθεμαι και δε σου λέω ότι δεν προσέχεις τα γατιά σου γιατί προφανώς και δε μπορώ να το ξέρω αυτό!
Μπορεί να ήταν λίγο απότομο το ύφος μου αλλά πραγματικά θεώρησα πολύ άδικη τη συμπεριφορά σου απέναντι στο γάτο για τον οποίο σου είπα ήδη την άποψή μου για το τί μπορεί να του συμβαίνει!
Δεν μπορεί να θεωρείς πως ο γάτος θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν πρέπει να φέρεται έτσι όταν από ό,τι καταλαβαίνω δεν είναι γενικά άγριος και επιθετικός αλλά του βγήκε αυτό μετά από ένα πολύ συγκεκριμένο και πάρα πολύ δυσάρεστο περιστατικό!
Είναι λογικό να αντιδράσει κάπως και ο συγκεκριμένος γατούλης αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο!
Το να τον μαλώνεις και μάλιστα έντονα θα τον κάνει πιθανότατα πιο επιθετικό.
Όσο για την πτώση ίσως θα πρέπει να λάβεις πλέον άλλα μέτρα προκειμένου να είναι ασφαλή και τα δύο γατιά!
Προφανώς δε σου λέω να μην κοιμάσαι αλλά μπορείς να κλείνει τα παράθυρα και ειδικά το βράδυ που δε μπορείς να έχεις το νού σου ή να κλείσεις το μπαλκόνι με περίφραξη!
Εύχομαι να είναι καλά η μικρούλα και να καταλαβαίνεις πως σκοπός μου δεν είναι ούτε να σε κρίνω ούτε να σου κάνω παρατήρηση.Προσπαθώ να σου εξηγήσω όμως πως δε μπορεί να τα κάνουμε πάντα εμείς όλα σωστά και τα ζωάκια μας να είναι τα παράξενα!
selefa
Νεοφερμένο μέλος
Δεν έχει πολύ καιρό που μετακόμισα ούτε μήνα και δυστυχώς δεν έχω λεφτά για την περίφραξη μη πείτε δε στοιχίζει πολύ για καφέ έχεις... ξέρω πόσο στοιχίζει και πραγματικά αυτή τη στιγμή δεν έχω φράγκο πάνω μου και έχω να βγω για καφέ πριν 1.5 μήνα και τρώω πολύ λίγο για να μπορώ να πάρω τροφή για αυτά. Οπότε μη με κατηγορήσετε και για αυτό...
Ξανά πήγα στον κτηνίατρο και μου είπε ότι καλά έκανα και τον μάλωσα γιατί πήγε να μου επιτεθεί όπως προείπα. Το ότι τον μάλωσα τον έκανε να πάει στο δωμάτιο μου και να ηρεμήσει από το να τριγυρίζει και να κάνει το φίδι και να μου αγριεύει.
Μέσα στους 3 μήνες πρώτη φορά έχει γίνει κάτι τέτοιο ακόμα και στο άλλο σπίτι που ήμουν. Δεν γίνεται να μην έχει πρόσβαση στο μπαλκόνι γιατί τα νερά φαγητά κτλ είναι εκεί. Το σπίτι είναι πολύ μικρό και δεν έχω ούτε aircontition ώστε να κλείνω τα παράθυρα...
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Όσο για τον μεγάλο σου γάτο, από δικιά μου εμπειρία γιατί είχα προβλήματα με τον γατούλη μου για ένα διάστημα 2 ετών, τα προβλήματα συμπεριφοράς των γάτων είναι δισεπίλυτα. Κι αυτό γιατί δεν είναι άνθρωποι κι εμείς δεν καταλαβαίνουμε πάντα από που προέρχεται μια αντίδρασή τους ή πως μπορούμε να συμπεριφερθούμε ούτως ώστε να τα βοηθησουμε. Οι κτηνίατροι από δικιά μου εμπειρία δεν γνωρίζουν από ψυχολογία γάτας και τόσα πολλά. Χρειάζεται ένας γερός σύμβουλος συμπεριφοράς γάτου γι' αυτή τη δουλειά. Κι εμένα μια "ψυχολόγος γάτων" με είχε βοηθήσει.. και μου αποκάλυψε πράγματα που δεν είχε κάνει η κτηνίατρος.
Αν θέλεις λοιπόν, ψάξε το αρχικά στο ίντερνετ, γράψε cat behavior counselor στο google και άρχισε έρευνα.. πρώτα απ' όλα για να καταλάβεις τον γατούλη σου που είμαι σίγουρη ότι λατρεύεις
selefa
Νεοφερμένο μέλος
Καταλαβαίνω την κατάσταση. Μια άλλη σκέψη που ίσως λειτουργήσει θα ήταν η σίτα στην μπαλκονόπορτα Selefa μου.. σίγουρα θα κοστίσει λιγότερο, θα μπορεί το σπίτι να αερίζεται και τα γατάκια να βγαίνουν στο μπαλκόνι με επίβλεψη. Αν θέλεις, ψάξε το.
Όσο για τον μεγάλο σου γάτο, από δικιά μου εμπειρία γιατί είχα προβλήματα με τον γατούλη μου για ένα διάστημα 2 ετών, τα προβλήματα συμπεριφοράς των γάτων είναι δισεπίλυτα. Κι αυτό γιατί δεν είναι άνθρωποι κι εμείς δεν καταλαβαίνουμε πάντα από που προέρχεται μια αντίδρασή τους ή πως μπορούμε να συμπεριφερθούμε ούτως ώστε να τα βοηθησουμε. Οι κτηνίατροι από δικιά μου εμπειρία δεν γνωρίζουν από ψυχολογία γάτας και τόσα πολλά. Χρειάζεται ένας γερός σύμβουλος συμπεριφοράς γάτου γι' αυτή τη δουλειά. Κι εμένα μια "ψυχολόγος γάτων" με είχε βοηθήσει.. και μου αποκάλυψε πράγματα που δεν είχε κάνει η κτηνίατρος.
Αν θέλεις λοιπόν, ψάξε το αρχικά στο ίντερνετ, γράψε cat behavior counselor στο google και άρχισε έρευνα.. πρώτα απ' όλα για να καταλάβεις τον γατούλη σου που είμαι σίγουρη ότι λατρεύεις
Έχω ψάξει σίτα όταν πρωτομετακόμισα αλλά είναι πιο ακριβή από την περίφραξη. Γενικά είναι πολύ παλούκα η μικρή, οπότε πολύ φοβάμαι και περίφραξη να βάλω όλο και κάποιο ακροβατικό θα κανει. Ο Λόκι είναι μακράν πιο ήσυχος και σε αντιθεση με την Άρια που της αρέσουν τα ψηλά μέρη ο Λόκι δε τα θέλει καθόλου.
Πάντως ηρέμησε γενικά, αλλά ακόμα είναι στρεσαρισμένος το βλέπω στο περπάτημα του. Τουλάχιστον δε μου κάνει το φίδι..
Καταλαβαίνω το ότι μπορεί να μη γνωρίζει πολλά ο κτηνίτρος για τα ψυχολογικά προβλήματα της γάτας, αλλά όταν αγρίεψε και πηρε θέση επίθεσης προς εμένα δε μου άφησε και πολλές επιλογές. Διαφορετικά αν τον άφηνα να κάνει τα δικά του μπορεί τωρα έτσι όπως ήταν να πήγαινα νοσοκομείο για ράμματα.
Γνωρίζω για την ειδικότητα που περιέγραψες, απλά δεν έχω τη δυνατότητα ακόμα για κάτι τέτοιο.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Όταν μια γάτα γίνει επιθετική είναι πιο σωστό να την αγνοήσεις παρά να της θυμώσεις. Δηλαδή μην της παρέχεις συμμασία, μην την κοιτάξεις, μην της μιλήσεις, γιατί έτσι μεγιστοποιείς το πρόβλημα, την αίσθηση απειλής που αισθάνεται. Αν την αγνοήσεις, αισθάνεται λιγότερο απειλημένη και σταδιακά θα ηρεμήσει.
Μπορείς να κοιτάξεις στην Amazon για βιβλία συμπεριφοράς γάτας, ή να κάνεις έρευνα στο youtube. Θα βρεις πάρα πολλά πράγματα που πιστεύω ότι θα σε κάνουν πιο σοφή στο θέμα συμπεριφοράς. Προσωπικά το βρίσκω συναρπαστικό και όταν βρίσκω χρόνο μελετάω.

selefa
Νεοφερμένο μέλος
Το ότι δε του δίνω σημασιά πάντα πιάνει. αλλά αυτή τη φορά φαινόταν ότι θα μου χυμήξει.
Γενικά καταλαβαίνει το όχι και το μη κάνει και παράπονα πολλές φορές "τύπου άσε με να κάνω τη ζημιά", που να σημειώσω έχει πολύ γέλιο όταν το κάνει
ή "μη με μαλώνεις" και αν τύχει να τον μαλώσω σε κάτι (αν και είχε πάρα πολύ καιρό) με ακούει και κάθεται ήσυχος.
Την προηγούμενη φορά που αγρίεψε ήταν όταν αλλάξαμε σπίτι του είπα 2-3 φορές όχι Λόκι και μετά τον άφησα και δεν του εδινα σημασία, αλλά δε πήγε να επιτεθεί τότε. Το φόβο το γρύλισαμα το καταλαβαίνω την επίθεση δε κατάλαβα...
Θα κοιτάξω για τα βιβλία...

Δεν έχει πολύ καιρό που μετακόμισα ούτε μήνα και δυστυχώς δεν έχω λεφτά για την περίφραξη μη πείτε δε στοιχίζει πολύ για καφέ έχεις... ξέρω πόσο στοιχίζει και πραγματικά αυτή τη στιγμή δεν έχω φράγκο πάνω μου και έχω να βγω για καφέ πριν 1.5 μήνα και τρώω πολύ λίγο για να μπορώ να πάρω τροφή για αυτά. Οπότε μη με κατηγορήσετε και για αυτό...
Ξανά πήγα στον κτηνίατρο και μου είπε ότι καλά έκανα και τον μάλωσα γιατί πήγε να μου επιτεθεί όπως προείπα. Το ότι τον μάλωσα τον έκανε να πάει στο δωμάτιο μου και να ηρεμήσει από το να τριγυρίζει και να κάνει το φίδι και να μου αγριεύει.
Μέσα στους 3 μήνες πρώτη φορά έχει γίνει κάτι τέτοιο ακόμα και στο άλλο σπίτι που ήμουν. Δεν γίνεται να μην έχει πρόσβαση στο μπαλκόνι γιατί τα νερά φαγητά κτλ είναι εκεί. Το σπίτι είναι πολύ μικρό και δεν έχω ούτε aircontition ώστε να κλείνω τα παράθυρα...
Eάν έκλεινες μόνο τα πατζούρια και ειδικά το βράδυ που δεν μπορείς να τα προσέχεις;
Θα μπαίνει λίγος αέρας και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool