Πριν δυο μερες πηρα ενα γατακι 3 μηνων απο ενα χωριο και το εφερα στο διαμερισμα.
Ο matsi ενας γκριζος γατος ειναι ενας αδυνατουλης κυριος που φοβαται ακομη και την σκια του
ειναι κρυμενος κατω απο το επιπλο της τηλεορασης και μονο οταν ακουει ησυχια τοτε τρεχει και κρυβεται καπου αλλου
τρωει λιγο και εχει ενα βλεμμα φοβισμενο πολυ.
εχω προμηθευτει ολα τα απαραιτητα απο φαγητα και διαφορα παιχνιδια αλλα δεν ασχολειται.
βγηκε και στο μπαλκονι εκατσε στο περβαζι και με κοψοχολιασε,δεν το πειραξα και το αφησα να επιστρεψει
τελικα το εβγαλα κατω απο το επιπλο λιγο με το ζορι το χαιδεψα και το εδωσα να φαει.και μολις εφαγα τσουπ εξαφανιστηκε παλι.
τι να κανω για να νοιωσει λιγο πιο οικεια?στεναχωριεμαι οτι δεν περναει καλα και οτι κατι δεν κανω εγω καλα.
νιαουριζει που και που και εγω μιμουμε την φωνη του και μου απανταει.
υπαρχει ελπιδα να ξεθαρεψει λιγο?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Είναι λογικό να είναι φοβισμένο...συνήθως έτσι γίνεται.Μάλιστα κάποιες φορές είναι και ακόμα πιο φοβισμένα απο αυτό που περιγράφεις.Πόσο καιρό το έχεις; Πιστεύω ότι σωστά πράττεις.Δεν θέλουν πίεση οι γάτες.Όταν νιώσει ασφάλεια θα σου έρθει απο μόνη της.Με αργές και ήρεμες κινήσεις ,όταν βλέπεις ότι ειναι δεκτικό χάιδευέ το λίγο.Ότι κάνεις δηλαδη.

Μην φοβάσαι..είναι πολύ σπάνιο να μην εξοικιωθεί η γάτα με τον "ιδιοκτήτη" της..απλά θέλει υπομονή.Αφού σε άφησε κιόλας να το χαιδέψεις αυτό είναι πολύ ενθαρυντικό.
Αυτό με το μπαλκόνι να το προσέξεις.Ειδικά τώρα που δεν είναι εξοικιωμένο με το χώρο και με εσένα,υπάρχει πιθανότητα να "την κάνει".
Σου εύχομαι τα καλύτερα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
xr1st1na
Εκκολαπτόμενο μέλος

επισης πηδηξε απο τον τριτο οροφο κα ευτυχως δεν επαθε τπτ το βρηκα μετα απο μια μερα αφου ειχα ψαξει ολο το τετραγωνο.
εχει μαθει να πηγενει στην αμμο και τρωει φυσιολογικα.το βραδυ που κοιμομαστε τον ακουω που ψαχουλευει τα παντα και ανεβαινε παντου.
μερα με την μερα υπαρχει διαφορα αλλα σιγα σιγα.
τον περνουμε και για υπνο διπλα μας αλλα φευγει μετα για την βραδινη του εξερευνηση.
πολυ νιαου νιαου ομως!!!!
εμενα δεν με πολυ παει για αυτο και μου βγαζει νυχια αλλα την κοπελα μου την συμπαθε ταμαλα....ειναι και γκομενιαρης
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Όμως εμένα με ανησυχεί αυτό που είπες για το μπαλκόνι
Δυστυχώς έχουν συμβεί πάρα πολλά περιστατικά με γάτες που έπεσαν καταλάθος ή πήδηξαν απο μπαλκονια...με ολέθριες συνέπειες.Κατά τη γνώμη μου..ή δεν θα βγαίνει προς το παρών,ή θα πρέπει να κάνετε οχυρωματικά εργα.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
. Δοκιμαστε να το δελεασετε με κονσερβα ή με παιχνιδι. Προσεξτε επισης το μπαλκονι. Ωσπου να το φτιαξετε με προστατευτικο μη το αφηνετε να βγαινει εξω... δεν θελει και πολυ για να γινει το κακο 
kbasas
Νεοφερμένο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
.κοίτα..τις πρώτες μέρες,όταν φεύγεις, μπορείς να το έχεις όντως σε ένα δωμάτιο με όλα του τα πραγματάκια..γιατί συνήθως νιώθουν πιο ασφαλή σε περιορισμένο χώρο.Σιγά σιγά,θα αρχίσει να εξερευνά και το υπόλοιπο σπίτι και θα εξοικιωθεί .Όταν επιστρέφεις μπορείς να το αφηνεις και στο υπόλοιπο σπίτι.Καλό θα είναι να μην το πιέσεις για χάδια κλπ..αυτό,όταν νιωσει ασφάλεια θα έρθει απο μόνο του..Σου εύχομαι τα καλύτερα
kbasas
Νεοφερμένο μέλος
Α και κάτι άλλο...αν όταν έρχομαι το αφήνω στο σπίτι ελεύθερο εκείνο κρύβεται σε απίθανα μέρη με αποτέλεσμα να μου είναι δύσκολο να το ξαναπιάσω (και ίσως έτσι το φοβίζω) για να το βάλω στην κουζίνα για να μπορέσω να ξαναπάω στη δουλειά. οπότε μήπως θα είναι καλύτερα τις πρώτες μέρες να το έχω στην κουζίνα?
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ναι..έτσι πιστεύω και εγώ..θα το δεις απο μόνο του πότε θα ξεθαρέψει...για να το αφήσεις και στο υπόλοιπο σπίτιΑ και κάτι άλλο...αν όταν έρχομαι το αφήνω στο σπίτι ελεύθερο εκείνο κρύβεται σε απίθανα μέρη με αποτέλεσμα να μου είναι δύσκολο να το ξαναπιάσω (και ίσως έτσι το φοβίζω) για να το βάλω στην κουζίνα για να μπορέσω να ξαναπάω στη δουλειά. οπότε μήπως θα είναι καλύτερα τις πρώτες μέρες να το έχω στην κουζίνα?
..Καλό θα είναι να διαβάσεις και αυτό το άρθρο..πιστεύω πως θα σε βοηθήσει..

https://www.mypetz.gr/threads/Πώς-θα-εξημερώσετε-ένα-άγριο-γατάκι.221697/
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool