Πάντα θα υπάρχει ένας τρελός γείτονας...

Λοιπον,ακουτε.Για την Κυπρο δεν ξερω ακριβως,ομως για εδω 100/100 οχι μονο δεν απαγορευεται η σιτιση των αδεσποτων,αλλα μαλιστα διευκρινιζεται και απο τον νεο νομο οτι επιτρεπεται,ΑΡΚΕΙ να τηρουνται οι κανονες υγειηνης.Τουτεστιν ΝΑΙ στην ξηρα τροφη και ΟΧΙ υγρη τροφη και μπολακια με καθαρο νερο που καθαριζονται συχνα.
Σαφως δεν παμε να τα βαλουμε μπροστα στην εισοδο αλλου σπιτιου.
Επισης σαφως ΠΟΤΕ δεν βαζουμε ωμα κρεατα και ψαρικα.
Οταν εχετε μαγειρευτο φαγητο που περισεψε,εγω θα ελεγα να το βαζετε διπλα σε καδους σκουπιδιων,διπλα ΟΧΙ ΜΕΣΑ.Εγω αυτο κανω βασικα.Διοτι εκει δεν μπορουν να σου πουν και κατι,αφου σκουπιδια ειναι,και επισης εκει πανε παντα γατακια και σκυλακια για να βρουν φαγητο.

Οσον αφορα τους γειτονους,γκουγκλαρε τον νεο νομο,και εκτυπωσε το σημειο που λεει οτι επιτρεπεται η σιτιση αδεσποτων.
Τον εχουμε και εδω.
Δες αυτο το σημειο.Ειναι το αρθρο 9,παραγραφος 10.

10. Για την επαναφορά στο φυσικό περιβάλλον των αδέσποτων ζώων συντροφιάς λαμβάνεται υπόψη η πυκνότητα του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων στην περιοχή που επαναφέρονται. Την ευθύνη για την επίβλεψη και τη φροντίδα των επανεντασσόμενων αδέσποτων ζώων έχουν από κοινού οι Δήμοι οι οποίοι μάλιστα δύνανται να δημιουργήσουν και σημεία παροχής τροφής και νερού
για τα ζώα αυτά, καθώς και τα συνεργαζόμενα με αυτούς φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις.

Και δειτε και εδω τις ενεργειες που πρεπει να κανετε .

Από την Ελένη Κεφαλοπούλου

Επιτρεπεται η σιτιση αδεσποτων ζωων;

Οχι µόνο δεν απαγορεύεται, όπως πολλοί υποστηρίζουν, αλλά και επιβάλλεται αν τα ζώα είναι επανεντασσόµενα.

Τα φιλοζωικά σωµατεία συχνά δέχονται κλήσεις από ανθρώπους που ταΐζουν αδέσποτα και έχουν προβλήµατα µε τους γείτονες που «ενοχλούνται». Στις περιπτώσεις των ήπιων φιλόζωων την πληρώνουν οι ίδιοι, που περιµένουν να πάει µεσάνυχτα για να ταΐσουν τα αδέσποτα. Αλλιώς, τα ταλαίπωρα ζώα µένουν νηστικά ή, ακόµη χειρότερα, καταλήγουν να φάνε φόλα από κάποιον ασυνείδητο. Οι καταστάσεις αυτές, που χρόνια διαιωνίζονται, πρέπει το συντοµότερο να εκλείψουν.
Κανένας νόµος δεν απαγορεύει τη σίτιση των αδέσποτων. Αντίθετα, µάλιστα, σύµφωνα µε τους νόµους 4039/12 & 4235/14 (Άρθρο 9. παρ.10) επιβάλλεται: «Την ευθύνη για την επίβλεψη και τη φροντίδα των επανεντασσόµενων αδέσποτων ζώων έχουν από κοινού οι δήµοι, οι οποίοι μάλιστα δύνανται να δηµιουργήσουν και σηµεία παροχής τροφής και νερού για τα ζώα αυτά, καθώς και τα συνεργαζόµενα φιλοζωικά σωµατεία και ενώσεις». Επανεντασσόµενα είναι τα ζώα που έχουν στειρωθεί, αποπαρασιτωθεί, εµβολιαστεί. Και φυσικά ένα ζώο που το έχουµε στειρώσει και φροντίσει δεν θα το αφήσουµε να πεθάνει από ασιτία.
Αλλά και πριν από την ψήφιση του ν. 4039/12, η τότε νοµοθεσία δεν απαγόρευε το τάισµα. Είναι απίστευτο πώς επικράτησε σε όλη τη χώρα το «Απαγορεύεται το τάισµα», που πολλοί το αναρτούν σε πινακίδες στα σηµεία σίτισης. Υπάρχει ακόµη και το δεδικασµένο, η απόφαση του Πρωτοδικείου Χανίων υπέρ της Νατάσας Μποµπολάκη, προέδρου της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Οµοσπονδίας (ΠΦΠΟ, www.pfpo.gr). Με απόφαση της 4ης Ιανουαρίου 2012, το δικαστήριο της επέτρεψε να συνεχίσει να ταΐζει τα αδέσποτα της περιοχής Χανίων Κρήτης.
Παρ’ όλα αυτά, πολίτες και άρχοντες του τόπου επιµένουν ότι το τάισµα απαγορεύεται. Χαρακτηριστική περίπτωση ο δήµαρχος Πύλης Τρικάλων, ο οποίος είχε τη φαεινή ιδέα να προτείνει στους πολίτες, µέσω του λογαριασµού του νερού, να µην ταΐζουν τα αδέσποτα. Η άποψή του ήταν πως, αν δεν ταϊστούν, θα αποµακρυνθούν, προκειµένου, όπως επισηµαίνει σε ανακοίνωσή της η ΠΦΠΟ, να πάνε αλλού να πεθάνουν. Υπόδειγµα δηµοτικής αρχής.
Οµως, και οι φιλόζωοι έχουν υποχρέωση να βεβαιώνονται ότι τα ζώα στειρώνονται και ότι τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και καθαριότητας. Στο επόµενο τεύχος θα έχετε τις οδηγίες για ένα σωστό τάισµα.
∆έχεστε απειλές για το τάισµατων αδέσποτων;

• Κάνουµε καταγγελία στο αστυνοµικό τµήµα, δίνοντας τα στοιχεία εκείνου που µας απειλεί. Επιµένουµε να καταγραφεί στο βιβλίο συµβάντων η απειλή κατά του ζώου ή της προσωπικότητάς µας, επισηµαίνοντας το άρθρο 16 του νόµου 4039/12 και ζητώντας αντίγραφο της καταγραφής.
  • Ζητάµε να ενηµερωθεί αυτός που µας απειλεί για τις σοβαρές ποινές που προβλέπονται για οποιαδήποτε κακοµεταχείριση εις βάρος του ζώου (1 έως 5 έτη φυλάκιση και πρόστιµο 5.000 – 15.000 €).
  • Ενηµερώνουµε το φιλοζωικό σωµατείο της περιοχής, ώστε να µας συνδράµει.
Πηγη

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εφη μου εσυ καλα τα λες αλλα αν ο αλλος ειναι τρελλος δεν αλλαζει. Και σε μας εδω στα σκουπίδια έβαζαν τα φαγητά και μαλιστα οχι χύμα στο δρομο..και τη γριά την ενόχλησε. Εδω τα σκουπίδια ξεχειλίζουν οι κάδοι και βρωμανε και δεν την πείραξε. Αλλα καπου ηθελε να επιτεθεί. Δεν ξερω γιατι αλλα εχουν εξαφανιστεί τα γατακια που ταιζα και γι αυτο το ενα που ηταν και πολυ ήμερο το πηγα στο πατρικό μου που ειναι και τα αλλα και τα ταιζω..ειναι ολο γρασίδι και κήπος και ετσι περιορίζεται και απο το δρομο και βρηκε και παρεα. Δυστυχως ολοι αυτοι οι υπάνθρωποι ζουν και βασιλεύουν!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Nicole μου, μέχρι να πάψει η λοξή να τα βάζει μαζί τους, σώσε όσα μπορείς!
Και μπορεί να είναι υπερβολικά "απαιτητική" η ευχή μου οι πράξεις σου να βρουν πολλούς μιμητές, θα ήταν το ιδανικό.
Τουλάχιστον ας μη τα πειράζουν τα πλάσματα του Θεού.

Εγω παλι,θα κολλαγα στον καδο σκουπιδιων μια φωτοτυπια με το συγκεκριμενο κομματι του νομου,που λεει για την σιτιση των αδεσποτων,και καπακι και δευτερη φωτυπια με τις κυρωσεις του νομου για φολα,κακοποιηση κλπ.
Δυστυχως οι ελληνες ειμαστε παρα πολυ πισω σε φιλοζωικη συνειδηση..αλλα αν εμεις δεν αντιδρασουμε ετσι θα παραμεινουμε.Με νυχια και με δοντια να δηλωνουμε τα αυτονοητα.:/:

'Εφη μου δίκιο έχεις και είναι το πιο σωστό, αλλά αρκετές φορές, όπως αυτή η συγκεκριμένη που είναι τόσο το μένος της,
πάνε και σκίζουν τα χαρτιά.

Ε ναι..εννοειται πως κατι αναλογο θα κανουν..αλλα εμεις πρεπει να επιμενουμε..:D

Έχω και εγώ αυτά ακριβώς που διαβάζω εδώ! Αλλά ίσως και μεγαλύτερο γιατί σε με΄να γίνεται κανονικό πόλεμο. Έως και αεροβόλο πήραν οι θρασύδειλοι για να κυνηγάν τα γατιά. Είμαι σχεδόν μόνος σε μια περιοχή τουλάχιστον δύο τετράγωνα με 2-3 μεγάλες και 3-4 μικρά γατιά ( μόνο μια οικογένεια Ρώσων με στηρίζει,και η μητέρα μου) όλοι σχεδόν αναφέρουν τα πρωτοφανή ανήκουστα στερεότυπα. Όπου στον κόσμο έχω πάει βλέπω τα αδέσποτα σαν ένα υγιές μέρος της κοινωνίας, μόνο στην Ελλάδα η τρέλα να ζούμε σε ένα νωθρό και αποστειρωμένο περιβάλλον μας έχει βυθίσει στη ψυχική μιζέρια και την μισανθρωπία μέσο των ζώων. Εγώ θα παλέψω ακόμα και με σωματική βία θα σπάσω τον τσαμπουκά αυτών των λεχριτών. Ετοιμάζομαι για κανονική μάχη,έστω και μόνος αντιμέτωπος με πάνω από καμία δεκαριά αχρείους πολίτες του χωριού μου που λέγεται Θεσσαλονίκη. Και δεν μπορώ να ακούσω άλλο για ελληνικό φιλότιμο... που να ναι άραγε;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αεροβόλο???? Την αστυνομία την ειδοποίησες?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Να πανε να @@@ δεν εχουν με τι να ασχοληθούν στη μίζερη ζωη τους απο το πως να ενοχλούνται απο τα αδεσποτα και να προσπαθούν να τους κανουν κακο. Πηγαίνοντας στην αστυνομια δεν ξερεις ομως ποσο τρελλος ειναι ο αλλος και να το κανει επίτηδες να βαλει φόλες μιας και απ´οτι καταλαβαινω μενουν εξω και με το αεροβόλο δεν σκοτωσε κανενα αλλα το κανει εκφοβιστικΑ. Ισως δεν καταλαβα και καλα

Το αεροβόλο μπορεί να τα τραυματίσει σοβαρά, γατιά είναι, εδώ άνθρωπο μπορεί να τραυματίσει. Κι επειδή όντως και άνθρωποι κυκλοφορούν στην γειτονιά μπορεί στην αστυνομία να αναφερθεί και στην δική του ασφάλεια. Δεν γίνεται να βγαίνεις με το αεροβόλο στην γειτονιά και να πυροβολείς... Πιο πάνω η Πουπουλίνα αναφέρει τις ενέργειες που μπορεί να κάνει στο #121. Επίσης κι εγώ θα εκτύπωνα τον νόμο και θα υπογράμμιζα τα άρθρα που αφορούν την κατάσταση και θα τα κολλούσα/μοίραζα στην γειτονιά.

Ναι οντως αλλα απ´οτι ξερω εγω τουλαχιστον οπως ειναι τα πραγματα εδω στην Κυπρο πρεπει να εχεις μάρτυρες για να ευσταθεί η καταγγελια. Εδω πχ στην απεναντι πολυκατοικια εχει ενα γερο που πυροβόλα τα γατια με το αεροβόλο. Πριν 2 χρονια σκοτωσε ενα. Εμενα βεβαια μου το ειπαν αν τον έβλεπα μπροστα μου να το κανει θα τον ειχα σκοτώσει. Η κοπελα που τον ειδε δεν ηθελε να καταγγειλει..δεν ξερω γιατι..μαλλον δεν θελει εχθρούς. Και μαλιστα μια φορα την ειχε τραυματίσει στο ποδι με το αεροβόλο. Η αλλη της οποίας η σφαιρα εσπασε παράθυρο του διαμ της ουτε και αυτη ηθελε να καταγγειλει ετσι ακομα κυκλοφορεί ελεύθερος. Το να ατομο που ηθελε να προβεί σε καταγγελία απ´οτι καταλαβα δεν ηταν αρκετό. Τον παρακολουθώ μπας και κανει τπτ να ειδοποιήσω να τον μαζέψουν. Υπαρχουν τόσοι τρελοί που πια δεν μαζεύονται. Ισως αν τον καταγγειλεις απλα να του κανει η αστυνομια καποια σύσταση γιατι δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείς το αεροβόλο σε κατοικημένες περιοχές χωρις αυτο βεβαια να σημαινει οτι θα απαλλαγεις απο τον τρελο

Δυστυχώς είναι αλήθεια,αλλά είναι τόσο ανίκανοι και δηλοί που πυροβολούν από τα σπίτια τους και κρύβονται, και όταν τον έβρισα που πετούσε νερό στα γατιά έκανε τον Κινέζο,ούτε μπαλάκια έχουν(με την ευρύ έννοια) δε λέω για πιο μεγάλες αξίες,αυτά ούτε και ως άνθρωποι απλά κάνουν ότι θέλουν σε μια κοινωνία που μαθαίνει από παιδιά ακόμα πόσο "κακό και μοχθηρό πλάσμα είναι η γάτα". Το 90% από τα παιδιά της γειτονίας τις κυνηγάει σαν δαίμονες,λες και ζούμε έναν νέο μεσαίωνα,μπορεί και να μην είναι απλά ένας συμβολισμός.
Αυτά είναι παιδιά μου(ας μη φλυαρώ πολύ)μέσα από τα αδέσποτα εγώ μαθαίνω την πραγματική ζωή, οι άλλοι βλέπουν να μην τους κατουρήσουν τα λουλούδια ,που και δεν τους ανήκουν στα πάρκα , και με τις φόλες ήδη έγιναν στο παρελθόν δυο περιστατικά και έχω αλλάξει τακτική , είναι δύσκολο να αποδείξεις ποιοι το κάνουν, για αυτό μόνο το ξύλο και το φτύσιμο στα μούτρα τους βοηθάει, δεν φοβάμαι να τα βάλω και ας είναι περισσότεροι από μένα,απλά κάνω κινήσεις έτσι να μάθω και στα γατιά να αποφεύγουν να λιάζονται στα δημόσια παρτέρια (τι κατάντια πραγματικά θεέ μου) και θυμάμαι στην τηλεόραση εκείνο το πάρκο με τα πολλά γατιά στη Χιλή που δε τα πείραζε κανείς, και γελάω πικρά!

Εχετε δικιο για οσα γραφετε,εκνευριζομαι και θυμωνω παρα πολυ οταν διαβαζω περιστατικα κακοποιησης γατιων.Πιστευω ομως οτι αν ειχαμε καλυτερη νομοθεσια στη Ελλαδα που να προστατευει πιο πολυ τις γατουλες θα ηταν διαφορετικα τα πραγματα.:mad:Τα βαζουν με τις γατουλες γιατι ξερουν οτι δεν θα παθουν τιποτα,μια συσταση απο την Αστυνομια και αν γινει και αυτο, γιατι μερικοι αστυνομικοι βαριουνται σου λεει "με τα ζωα θα ασχοληθω εγω τωρα!":mad: Για μενα επρεπε να υπαρχει αστυνομια ζωων οπως ειναι στο εξωτερικο στο Τεξας.Εχω δει απειρα περιστατικα στο Animal planet .Οχι μονο προστιμο ,αλλα μπορει να χασεις και μερος της περιουσιας σου εαν κακοποιησεις η εγκαταλειψεις η δεν φροντιζεις ζωο που εχεις στη κατοχη σου.Σε καταγγελουν, παει η Αστυνομια ζωων ελεγχει την ολη κατασταση σου κοβει προστιμο και αναλογα τη σοβαροτητα της υποθεσης γινεται και δικαστηριο με μαρτυρες και μετα βγαινει τελικη αποφαση. Αλλα ειπαμε εδω ειμαστε Ελλαδα τα ζωακια τα εχουν σε δευτερη μοιρα, αλλα μπορουν να κανουν το πιο απλο,κακοποιησες ζωακι τρεις μηνες παυση μισθου η συνταξης η για οσους δεν εργαζονται παρακρατηση ενος αναλογου ποσου απο τις καταθεσεις τους,να δεις ο Ελληνας το ξανακανει!;)Αμα ηξερε οτι εχει τετοιες κυρωσεις πιστευω θα το σκεφτοταν,προτου απλωσει το χερακι του στα γατακια η τα σκυλακια. Ειμαι και γω Ελληνιδα αλλα ντρεπομαι πολυ που στη χωρα μας δεν υπαρχει η ιδια αξια με μας και στις αθωες ψυχουλες,τα ζωακια.Ελπιζω οτι με το καιρο θα δωσουμε και μεις την αξια που τους πρεπει!!:(

Δυστυχώς οι Έλληνες έτσι λειτουργούμε οι περισσότεροι..:/:
"Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος" δείχνει να είναι η μόνη αντιμετώπιση, μήπως και κάτι γίνει..

Στο Μανχάταν της Ν.Υόρκης που βρέθηκα κάποτε, δεν θα ξεχάσω σ΄ένα παρκάκι είχε μια πινακίδα που συνιστούσε να μη πατούν το πράσινο και εξηγούσε οτι αυτή την εποχή μεγαλώνει (έκκληση στη λογική κι ευαισθησία). Κι όμως, αμέσως αποκάτω έγραφε ότι όποιος το πατήσει, πρόστιμο τόσα (το ποσό) θα πληρώσει" ( ο "βούρδουλας" που λέγαμε για τους ανάλγητους);)
Ενημέρωση, αλλά ταυτόχρονα και ποινές στους παραβάτες.

Δυστυχώς είναι αλήθεια,αλλά είναι τόσο ανίκανοι και δηλοί που πυροβολούν από τα σπίτια τους και κρύβονται, και όταν τον έβρισα που πετούσε νερό στα γατιά έκανε τον Κινέζο,ούτε μπαλάκια έχουν(με την ευρύ έννοια) δε λέω για πιο μεγάλες αξίες,αυτά ούτε και ως άνθρωποι απλά κάνουν ότι θέλουν σε μια κοινωνία που μαθαίνει από παιδιά ακόμα πόσο "κακό και μοχθηρό πλάσμα είναι η γάτα". Το 90% από τα παιδιά της γειτονίας τις κυνηγάει σαν δαίμονες,λες και ζούμε έναν νέο μεσαίωνα,μπορεί και να μην είναι απλά ένας συμβολισμός.
Αυτά είναι παιδιά μου(ας μη φλυαρώ πολύ)μέσα από τα αδέσποτα εγώ μαθαίνω την πραγματική ζωή, οι άλλοι βλέπουν να μην τους κατουρήσουν τα λουλούδια ,που και δεν τους ανήκουν στα πάρκα , και με τις φόλες ήδη έγιναν στο παρελθόν δυο περιστατικά και έχω αλλάξει τακτική , είναι δύσκολο να αποδείξεις ποιοι το κάνουν, για αυτό μόνο το ξύλο και το φτύσιμο στα μούτρα τους βοηθάει, δεν φοβάμαι να τα βάλω και ας είναι περισσότεροι από μένα,απλά κάνω κινήσεις έτσι να μάθω και στα γατιά να αποφεύγουν να λιάζονται στα δημόσια παρτέρια (τι κατάντια πραγματικά θεέ μου) και θυμάμαι στην τηλεόραση εκείνο το πάρκο με τα πολλά γατιά στη Χιλή που δε τα πείραζε κανείς, και γελάω πικρά!

Να ξέρες και γω ποσες φορες εχω σκεφτεί το ιδιο. Μονο με το ξύλο θα καταλάβουν αυτοι οι ανθρωποι. Αν ηξερα πως δεν θα ειχα τιποτα να φοβηθώ θα ηταν ο μονος τρόπος να συνέλθουν απο το το μικρόκοσμο το μίζερο που ζούνε. Ξερεις με πόσους τρελούς τα χω βαλει και γω. Αν διαβάσεις πιο πανω εγω εδω που μένω ταιζα ενα γατακι μικρο και μια μερα ήρθε μια γριά απο 2 στενά πιο κατω να μου πει οτι πανε οι μύγες στο σπιτι της επειδη βαζω ξηρη τροφη στο γατο. Και σημειωτέον οτι τα σκουπίδια βρωμανε και τα μαζεύουν 2 φορες τη βδομαδα. Για τη γριά οι γατοι μάζεψαν τις μύγες. Είχαμε βριΣτει και αναγκάστηκα και τον πηγα αλλού γιατι φοβήθηκα. Δυστυχως σε αυτα τα κ@@@κρατη που ζουμε δεν μπορεις να κανεις και πολλα.αυτα τα μίζερα ανθρωπάκια δεν θα εκλείψουν ποτε γιατι συνηθως οπως ειπες και συ αυτα πανε απο γενιά σε γενιά..οι ηλικιωμένοι ετσι μαθαίνουν τα παιδια τους και αυτα τα δικα τους και παει λέγοντας

Τελευταία επεξεργασία:
..οι ηλικιωμένοι ετσι μαθαίνουν τα παιδια τους και αυτα τα δικα τους και παει λέγοντας

Είναι αλήθεια...
Ο Μάνος Χατζηδάκις σε μια συνέντευξή του τότε στο περιοδικό "Γυναίκα" το είχε εκφράσει πιο... σκωπτικά:
"Άρρωστοι" γονείς γεννούν "άρρωστα" παιδιά...

Παιδεία... χρειάζεται παιδεία!
Δυστυχώς αυτή η λεγόμενη γενιά της μεταπολίτευσης είναι που έχει πάρει ατό το μερίδιο,η πιο παλιά ας πούμε οι παππούδες και προππαπούδες μας δεν ήταν έτσι,αυτό το νεοελληνικό ψεύτικο αίσθημα της ευμάρειας και της ασυδοσίας φέρνει αυτά τα αποτελέσματα, απόλυτο χάος στους δρόμους , κανένα σεβασμό στους πεζούς στα ζώα , στη διαφορετικότητα, θέλετε κι άλλα ; Με την τιμωρία (την οποία βέβαια και πρέπει να επιβάλετέ) δεν θα έχουμε κανένα αποτέλεσμα, εδώ για τους υπαίτιους των τροχαίων ελάχιστοι έχουν τιμωρηθεί ( και δικιά μου οικογένεια είμαστε σε αυτούς,με αποτέλεσμα να μην έχει επιβληθεί στον υπαίτιο ούτε καν χρηματικό πρόστιμο και να είναι ελεύθερος) ... είναι ένας Γολγοθάς αλλά φίλοι μου και μόνο που βρίσκω εδώ ανθρώπους σαν εσάς σημαίνει ότι κάτι καλό υπάρχει, απλά πρέπει να το καλλιεργήσουμε ,και σαν παράδειγμα απλός προς τα παιδιά του μέλλοντος, την αγάπη και την ανησυχία μας για τη ζωή! Και που ξέρεις κάποια μέρα άνθρωποι και ζώα να ζούνε αρμονικά σε έναν πιο δίκαιο κόσμο!

Ναι αυτο που λες το νιώθω και γω και λεω αφου υπαρχουν ακομα ατομα σαν αυτα εδω μεσα ακομα υπαρχει καλοσύνη και ανθρωπιά. Ομως μεσα στο χάος ειναι τόσοι λίγοι αυτοι που σκέφτομαι οτι τα πραγματα δεν μπορουν δυστυχως να αλλαξουν. Απλα προσπαθούμε οσο μπορούμε να προστατεύουμε τα ζωάκια που φροντιζουμε

Ευχαριστώ Νικόλ, έτσι σιγά σιγά θα καταφέρουμε κάτι πολύ σημαντικό. Αυτά τα μικρά πράγματα κάνουν τον άνθρωπο μεγάλο ... (εγώ θα στρέψω των κόσμο ενάντια σε αυτό το τέρας και τελικά θα δούμε ποιος τι θα καταφέρει!)
Σας ευχαριστώ και πάλι παιδιά!!!

Πρόβλημα με κάτοικο πολυκατοικίας που μισεί τις γάτες.

Καλησπέρα, θα αναφέρω το πρόβλημα όσο πιο συνοπτικά γίνεται. Εδώ και μερικά χρόνια αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με μια γυναίκα η οποία μισεί τις γάτες και μας δημιουργεί συνεχώς προβλήματα. Η γυναίκα αυτή είναι παντρεμένη με ένα παιδί και εκτιμώ οτι επειδή ο άντρας και ο γιος της, της φέρονται απαξιωτικά ξεσπάει στις γάτες. Όσο και αν έχουμε προσπαθήσει δεν έχουμε βρει κάποια λύση. Μένουμε στον τελευταίο όροφο της πολυκατοικίας, και εκείνη στον πρώτο. Στο σπίτι έχουμε 8 γάτες, και η μητέρα μου ταίζει αρκετές ακόμα στην αυλή της πολυκατοικίας. Πριν μερικά χρόνια θεωρούμε πολύ πιθανό οτι η συγκεκριμένη γυναίκα χτύπησε ένα γατάκι, το οποίο τελικά έζησε και το πήραμε σπίτι. Παρακολουθεί από το θηροτηλέφωνο όταν φεύγει η μητέρα μου από την πολυκατοικία και αδειάζει συνέχεια τα μπολ με το νερό που βάζει η μητέρα μου στην αυλή, ή πηγαίνει και αδειάζει λάδια από τηγάνισμα μέσα στα μπολ. Άλλες φορές αδειάζει τα πήλινα με την ξηρά τροφή.
Στον παρελθόν της είχαμε κάνει παρατηρήσεις, εγώ αρκετές φορές της έχω βάλει τις φωνές αλλά δεν καταλαβαίνει. Είναι αργόσχολη και ασχολείται όλη μέρα με αυτό. Πρόσφατα την είδε η μητέρα μου από το μπαλκόνι να αδειάζει το νερό, την έβρισε και την επόμενη μέρα κατέβηκε στην είσοδο της πολυκατοικίας και μας χτυπούσε το κουδουνι (πρόλαβα τελευταία στιγμή και την είδα από τη θυροτηλεόραση). Κατέβηκα στον όροφο τους και άρχισα να τους φωνάζω, βγήκε ο γιος της, άρχισε να με χτυπάεικαι κατέληξα με το γιο στο τμήμα έπειτα από δική μου πρωτοβουλία, όπου και ζήτησα να καταγραφεί το περιστατικό, και πήγα στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Η μάνα του συνεχίζει να κάνει τα ίδια. Επίσης να συμπληρώσω οτι η μητέρα μου έχει βρει μια φορά μια πέτρα πάνω στο αυτοκίνητο το οποίο εκτιμούμε οτι έχει κάνει η συγκεκριμένη γυναίκα. Οι υπόλοιποι κάτοικοι της πολυκατοικίας δεν είναι διατεθειμένοι να μας στηρίξουν, πιστεύουν το παραμύθι που τους πουλάει ο πατέρας οτι δήθεν έχει καρδιά και οτι η μητέρα είναι άρρωστη. Μύνηση για το περιστατικό με το γιο δε σκέφτομαι προς το παρόν να κάνω, διότι θα πρέπει να εμπλέξω και τους γονείς μου κάτι το οποίο δε θέλω και επίσης φοβόμαστε για τις γάτες της αυλής, μήπως κάνει κάτι χειρότερο. Επίσης με προβληματίζει μήπως με πρόσχημα οτι είναι άρρωστοι, φέρουν το υγειονομεικό και ζητήσουν να σταματατήσουμε να ταίζουμε τις γάτες.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back