Mariannioum
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ποια είναι η κατάληλη ηλικία για να ζευγαρώσει μια θηλυκή γάτα και πως θα καταλάβω ότι θέλει να ζευγαρώσει;;;;;;;;;;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Desdemona
Διάσημο μέλος
Επειδή είσαι μικρούλα ακόμα, αυτό που μπορώ να σου πω εγώ είναι ότι ίσως θα πρέπει να σκεφτείς το ενδεχόμενο της στείρωσης γιατί έτσι οι γάτες ζουν πολύ περισσότερο, δεν κινδυνεύουν από διάφορες ασθένειες και επίσης δεν αναπαράγονται καινούργια γατάκια που ίσως πάρουν τη θέση άλλων αδέσποτων που περιμένουν στην ουρά για υιοθεσία.Ποια είναι η κατάληλη ηλικία για να ζευγαρώσει μια θηλυκή γάτα και πως θα καταλάβω ότι θέλει να ζευγαρώσει;;;;;;;;;;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Elena_p
Δραστήριο μέλος
Ενα γατάκι ακόμα και 4-5 μηνών μπορεί να θέλει να ζευγαρώσει. Συνήθως γύρω στους 6 μήνες αρχίζουν να ζητάνε 'συντροφιά'. Νιαουρίζουν περισσότερο, χαϊδεύονται παντού στο σπίτι, χάνουν την όρεξή τους και τρίβονται όπου βρουν.
Η κατάλληλη ηλικία ωστόσο είναι μετα τον ένα χρόνο.
Mariannioum
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ευχαριστώ πολύ!Αλλά όταν τη πήγαμε στη κτηνίατρο μας είπε ότι τουλάχιστον μια φορά στη ζωή της πρέπει να ζευγαρώσει και να γεννήσει γατάκι/κιαΕπειδή είσαι μικρούλα ακόμα, αυτό που μπορώ να σου πω εγώ είναι ότι ίσως θα πρέπει να σκεφτείς το ενδεχόμενο της στείρωσης γιατί έτσι οι γάτες ζουν πολύ περισσότερο, δεν κινδυνεύουν από διάφορες ασθένειες και επίσης δεν αναπαράγονται καινούργια γατάκια που ίσως πάρουν τη θέση άλλων αδέσποτων που περιμένουν στην ουρά για υιοθεσία.
Lita
Πολύ δραστήριο μέλος
ruko
Διάσημο μέλος

Raisa
Περιβόητο μέλος
εχει καποιος εμπειρια πανω στο ζευγαρωμα? θα ηθελα πολυ να μου απαντησετε σε καποιες αποριες που εχω γιατι αυριο περιμενω τον γαμπρο
Lita είμαι όλη αυτιά!!!

Όπου μπορώ να βοηθήσω....

Lita
Πολύ δραστήριο μέλος
Raisa
Περιβόητο μέλος
...απλώς, την πρώτη μέρα, ώσπου να έρθουν λίγο πιο κοντά, θα πρέπει να είσαι από κοντά...εγώ με την Raisa πάντως, δεν είχα κανένα πρόβλημα
Lita
Πολύ δραστήριο μέλος
Lita
Πολύ δραστήριο μέλος
Raisa
Περιβόητο μέλος
πρεπει να μεινουν μονα σε ενα δωματιο αν τα ακουσω να μαλωνουν να επεμβω
Εγώ τα είχα ελεύθερα στο σπίτι, δεν τα περιόρισα σε ένα δωμάτιο

Raisa
Περιβόητο μέλος
προσπαθησα πριν καιρο με ενα τον ειδε του αγριευε ολη την ωρα την ειχα αφησει στην κυρια που ειχε το γατο αλλα και η ηδια μου ζητησε να παω να την παρω την ιδια μερα γιατι ηταν επιθετικη απεναντι της και μου ειπε οτι επαθε καταθλιψη η γατουλα μου
καλύτερα είναι να έρθει ο γάτος σε σένα...έτσι η γάτα δεν αγχώνεται γιατί είναι στο περιβάλλον της, την αναστατώνει βέβαια λίγο ο νέος γάτος στο σπίτι, αλλά όχι τόσο όπως στην άλλη περίπτωση....

anesperos13
Εκκολαπτόμενο μέλος
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Ο γατούλης ερχόταν σε επαφή με άλλες γάτες? (λόγω του aids).
Έχει κάνει τα εμβόλιά του? Η δική σου? Πήραν και τα 2 το χάπι για τα ενδοπαράσιτα?
Όσον αφορά τη δική μου? Σε περιορισμένο χώρο που την είχα στο σπίτι του αρσενικου, δεν έκανε απολύτως τίποτα... γιατί φοβόταν πολύ...
Δεν θέλω να σε απογοητεύσω όμως! Είναι πολύ καλό που η γατούλα σου θα είναι στο χώρο της...!
Να τους δώσετε χρόνο και για τη... γνωριμία... και για το ζευγάρωμα...!
Εύχομαι το καλύτερο.
Βάσια13859
Διακεκριμένο μέλος
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Πες τα συμπεθέρα μου!!Πάντα συστήνουμε οι κτηνίατροι να πηγαίνουμε το θηλυκό στο αρσενικό καθώς τα αρσενικά μετά δεν ασχολούνται με το θηλυκό αλλά με το χώρο, αρχίζουν να ψάχνουν και να μαρκάρουν.Αυτό συμβαίνει και με τα σκυλιά.Επισης πρέπει να είμαστε λίγοα από κοντά γιατί αν η γάτα δεν είναι ακόμα σε κατάλληλα φάσγ μπορεί να τσακωθούν, μια γνωριμία είναι καλή για αρχή.Στη συνέχεια αν όλα πάνε καλά θα πρέπει να μείνει η θηλυκιά στο σπίτι τρεις ημέρες έτσι ώστε να γίνουν όσο περισσότερα ζευγαρώματα.Βέβαια μετά από συννενόηση με τον άλλο ιδιοκτήτη, ειδάλλως θα πρέπει να πηγαίνει το θηλύκο κάθε μέρα για κάποιες ώρες.Αυτά ελπίζω να βοήθησα,να τσακωθούν πάντως δύσκολο, μόνο αν υπάρχουν και άλλες γάτες σπίτι.
Άντε...και στα δικά μας... παιδιά!!
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
https://www.himaira.gr/Cats_club_stories_3.php
Raisa
Περιβόητο μέλος
Πάντα συστήνουμε οι κτηνίατροι να πηγαίνουμε το θηλυκό στο αρσενικό καθώς τα αρσενικά μετά δεν ασχολούνται με το θηλυκό αλλά με το χώρο, αρχίζουν να ψάχνουν και να μαρκάρουν.
Απο την άλλη όμως, όταν πάει το θηλυκό στον αρσενικό, υπάρχει το ενδεχόμενο, να μην τον αφήνει να πλησιάσει καθόλου, λόγω αλλαγής περιβάλλοντος...και να κρυφτεί πχ. κάτω απ΄το κρεβάτι και να μη βγαίνει με τίποτε....ενώ ο αρσενικός, όταν πάει στη γάτα, και αντιληφθεί ότι έχει οίστρο, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να ζευγαρώσει μαζί της...γι΄αυτό άλλωστε, στο εξωτερικό τουλάχιστον, συνιστούν να πάει ο αρσενικός στη γάτα!

ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Εγώ που την πήγα εκεί, ήταν τρομοκτατημένη η κακομοίρα!!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool