Πάσης φύσεως απορίες για το ζευγάρωμα

Mariannioum

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Mariannioum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 186 μηνύματα.
Πότε ζευγαρώνουν;

Ποια είναι η κατάληλη ηλικία για να ζευγαρώσει μια θηλυκή γάτα και πως θα καταλάβω ότι θέλει να ζευγαρώσει;;;;;;;;;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ποια είναι η κατάληλη ηλικία για να ζευγαρώσει μια θηλυκή γάτα και πως θα καταλάβω ότι θέλει να ζευγαρώσει;;;;;;;;;;
Επειδή είσαι μικρούλα ακόμα, αυτό που μπορώ να σου πω εγώ είναι ότι ίσως θα πρέπει να σκεφτείς το ενδεχόμενο της στείρωσης γιατί έτσι οι γάτες ζουν πολύ περισσότερο, δεν κινδυνεύουν από διάφορες ασθένειες και επίσης δεν αναπαράγονται καινούργια γατάκια που ίσως πάρουν τη θέση άλλων αδέσποτων που περιμένουν στην ουρά για υιοθεσία.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

To πότε θέλει να ζευγαρώσει με το πότε είναι η κατάλληλη ηλικία ειναι τελείως διαφορετικά.
Ενα γατάκι ακόμα και 4-5 μηνών μπορεί να θέλει να ζευγαρώσει. Συνήθως γύρω στους 6 μήνες αρχίζουν να ζητάνε 'συντροφιά'. Νιαουρίζουν περισσότερο, χαϊδεύονται παντού στο σπίτι, χάνουν την όρεξή τους και τρίβονται όπου βρουν.
Η κατάλληλη ηλικία ωστόσο είναι μετα τον ένα χρόνο.

Επειδή είσαι μικρούλα ακόμα, αυτό που μπορώ να σου πω εγώ είναι ότι ίσως θα πρέπει να σκεφτείς το ενδεχόμενο της στείρωσης γιατί έτσι οι γάτες ζουν πολύ περισσότερο, δεν κινδυνεύουν από διάφορες ασθένειες και επίσης δεν αναπαράγονται καινούργια γατάκια που ίσως πάρουν τη θέση άλλων αδέσποτων που περιμένουν στην ουρά για υιοθεσία.
Ευχαριστώ πολύ!Αλλά όταν τη πήγαμε στη κτηνίατρο μας είπε ότι τουλάχιστον μια φορά στη ζωή της πρέπει να ζευγαρώσει και να γεννήσει γατάκι/κια

εχει καποιος εμπειρια πανω στο ζευγαρωμα? θα ηθελα πολυ να μου απαντησετε σε καποιες αποριες που εχω γιατι αυριο περιμενω τον γαμπρο

Προσωπικά έχω ελάχιστη πείρα από γάτες γνωστών. Όμως επειδή υπάρχουν μέλη που ξέρουν, καλύτερα γράψε τις απορίες σου για να σου απαντήσουν αναλόγως.:)

εχει καποιος εμπειρια πανω στο ζευγαρωμα? θα ηθελα πολυ να μου απαντησετε σε καποιες αποριες που εχω γιατι αυριο περιμενω τον γαμπρο

Lita είμαι όλη αυτιά!!!:D
Όπου μπορώ να βοηθήσω....:rolleyes:

για παραδειγμα υπαρχει περιπτωση να τραυματιστουν μεταξυ τους ειναι η μεγαλυτερη ανησυχια μου

Από την μέχρι τώρα εμπειρία μου δε νομίζω:hmm:...απλώς, την πρώτη μέρα, ώσπου να έρθουν λίγο πιο κοντά, θα πρέπει να είσαι από κοντά...εγώ με την Raisa πάντως, δεν είχα κανένα πρόβλημα:)

πρεπει να μεινουν μονα σε ενα δωματιο αν τα ακουσω να μαλωνουν να επεμβω

προσπαθησα πριν καιρο με ενα τον ειδε του αγριευε ολη την ωρα την ειχα αφησει στην κυρια που ειχε το γατο αλλα και η ηδια μου ζητησε να παω να την παρω την ιδια μερα γιατι ηταν επιθετικη απεναντι της και μου ειπε οτι επαθε καταθλιψη η γατουλα μου

πρεπει να μεινουν μονα σε ενα δωματιο αν τα ακουσω να μαλωνουν να επεμβω

Εγώ τα είχα ελεύθερα στο σπίτι, δεν τα περιόρισα σε ένα δωμάτιο:)

προσπαθησα πριν καιρο με ενα τον ειδε του αγριευε ολη την ωρα την ειχα αφησει στην κυρια που ειχε το γατο αλλα και η ηδια μου ζητησε να παω να την παρω την ιδια μερα γιατι ηταν επιθετικη απεναντι της και μου ειπε οτι επαθε καταθλιψη η γατουλα μου

καλύτερα είναι να έρθει ο γάτος σε σένα...έτσι η γάτα δεν αγχώνεται γιατί είναι στο περιβάλλον της, την αναστατώνει βέβαια λίγο ο νέος γάτος στο σπίτι, αλλά όχι τόσο όπως στην άλλη περίπτωση....;)

εγώ τις είχα δύο μέρες ελεύθερες σπίτι.δεν τσακώθηκαν..επειδή η γάτα ήθελε..αλλιώς κάηκε ο γάτος. Πάντως μην ανησυχείς αν την γραπωνεί από το λαιμό..έτσι είναι. Εκεί λίγο αγριεύουν απλά είναι το ναζί! Το παίζουν κ δυσκολες!

Επίσης σημαντικό είναι το θέμα της υγείας του.
Ο γατούλης ερχόταν σε επαφή με άλλες γάτες? (λόγω του aids).
Έχει κάνει τα εμβόλιά του? Η δική σου? Πήραν και τα 2 το χάπι για τα ενδοπαράσιτα?

Όσον αφορά τη δική μου? Σε περιορισμένο χώρο που την είχα στο σπίτι του αρσενικου, δεν έκανε απολύτως τίποτα... γιατί φοβόταν πολύ...
Δεν θέλω να σε απογοητεύσω όμως! Είναι πολύ καλό που η γατούλα σου θα είναι στο χώρο της...!
Να τους δώσετε χρόνο και για τη... γνωριμία... και για το ζευγάρωμα...!

Εύχομαι το καλύτερο.

Πάντα συστήνουμε οι κτηνίατροι να πηγαίνουμε το θηλυκό στο αρσενικό καθώς τα αρσενικά μετά δεν ασχολούνται με το θηλυκό αλλά με το χώρο, αρχίζουν να ψάχνουν και να μαρκάρουν.Αυτό συμβαίνει και με τα σκυλιά.Επισης πρέπει να είμαστε λίγοα από κοντά γιατί αν η γάτα δεν είναι ακόμα σε κατάλληλα φάσγ μπορεί να τσακωθούν, μια γνωριμία είναι καλή για αρχή.Στη συνέχεια αν όλα πάνε καλά θα πρέπει να μείνει η θηλυκιά στο σπίτι τρεις ημέρες έτσι ώστε να γίνουν όσο περισσότερα ζευγαρώματα.Βέβαια μετά από συννενόηση με τον άλλο ιδιοκτήτη, ειδάλλως θα πρέπει να πηγαίνει το θηλύκο κάθε μέρα για κάποιες ώρες.Αυτά ελπίζω να βοήθησα,να τσακωθούν πάντως δύσκολο, μόνο αν υπάρχουν και άλλες γάτες σπίτι.

Πάντα συστήνουμε οι κτηνίατροι να πηγαίνουμε το θηλυκό στο αρσενικό καθώς τα αρσενικά μετά δεν ασχολούνται με το θηλυκό αλλά με το χώρο, αρχίζουν να ψάχνουν και να μαρκάρουν.Αυτό συμβαίνει και με τα σκυλιά.Επισης πρέπει να είμαστε λίγοα από κοντά γιατί αν η γάτα δεν είναι ακόμα σε κατάλληλα φάσγ μπορεί να τσακωθούν, μια γνωριμία είναι καλή για αρχή.Στη συνέχεια αν όλα πάνε καλά θα πρέπει να μείνει η θηλυκιά στο σπίτι τρεις ημέρες έτσι ώστε να γίνουν όσο περισσότερα ζευγαρώματα.Βέβαια μετά από συννενόηση με τον άλλο ιδιοκτήτη, ειδάλλως θα πρέπει να πηγαίνει το θηλύκο κάθε μέρα για κάποιες ώρες.Αυτά ελπίζω να βοήθησα,να τσακωθούν πάντως δύσκολο, μόνο αν υπάρχουν και άλλες γάτες σπίτι.
Πες τα συμπεθέρα μου!!
Άντε...και στα δικά μας... παιδιά!!

Lita, δες αυτό το Link για ζευγαρώματα!
https://www.himaira.gr/Cats_club_stories_3.php

Πάντα συστήνουμε οι κτηνίατροι να πηγαίνουμε το θηλυκό στο αρσενικό καθώς τα αρσενικά μετά δεν ασχολούνται με το θηλυκό αλλά με το χώρο, αρχίζουν να ψάχνουν και να μαρκάρουν.

Απο την άλλη όμως, όταν πάει το θηλυκό στον αρσενικό, υπάρχει το ενδεχόμενο, να μην τον αφήνει να πλησιάσει καθόλου, λόγω αλλαγής περιβάλλοντος...και να κρυφτεί πχ. κάτω απ΄το κρεβάτι και να μη βγαίνει με τίποτε....ενώ ο αρσενικός, όταν πάει στη γάτα, και αντιληφθεί ότι έχει οίστρο, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να ζευγαρώσει μαζί της...γι΄αυτό άλλωστε, στο εξωτερικό τουλάχιστον, συνιστούν να πάει ο αρσενικός στη γάτα!;)

Πολύ λογικό κι αυτό!
Εγώ που την πήγα εκεί, ήταν τρομοκτατημένη η κακομοίρα!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back