Πάσης φύσεως απορίες για το ζευγάρωμα

Περί ζευγαρώματος!

Καλησπέρα! Να ρωτήσω κάτι απλό αν ξέρετε... πόσες φορές πρέπει να γίνει η 'πράξη' για να έχουμε σίγουρη την εγκυμοσύνη μιας γατούλας??:redface:
Την έχω αφήσει για ζευγάρωμα 2 μέρες και σίγουρα έχει γίνει 1 φορά. Πρέπει να την αφήσω παραπάνω?:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν υπάρχει απάντηση.
Ελεύθερες οι γάτες ζευγαρώνουν για μέρες, και με πολλούς διαφορετικούς. Και τα παιδιά μπορεί να είναι και απο διαφορετικούς πατέρες...

Οπότε καταλαβαίνεις.. οτι δεν υπάρχει κάθετη απάντηση, στην μια, δυο ή τρίτη φορά.:redface:

Λογικά είναι έγκυος.. αλλά δεν είναι και σίγουρο. Αν την βλέπεις να έχει ηρεμήσει, και σταματήσει να "ζητάει".

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

να την αφήσω και το ΣΚ τότε να το σιγουρέψουμε....;)

Δεν μπορώ να σου πώ τι θα κάνεις ή τί όχι...

Μόνο να ξέρεις, ότι το ζευγάρωμα είναι επίπονη διαδικασία για την θηλυκή.
Ελπίζω να έχεις κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και στα 2 γατάκια. (Εξετάσεις αίματος για την αποφυγή μετάδοσης AIDS κ Λευχαιμίας.)

και να έχεις φροντίσει να βρείς σπιτάκια για τα 2-6 γατάκια που θα γεννηθούν....:redface:

Καλησπερα.
Οταν θα μεινει εγκυος θα σταματησει να ζηταει και θα διωχνει το αρσενικο απο κοντα της οταν την πλησιαζει με σκοπο το ζευγαρωμα.

Δεν μπορώ να σου πώ τι θα κάνεις ή τί όχι...

Μόνο να ξέρεις, ότι το ζευγάρωμα είναι επίπονη διαδικασία για την θηλυκή.
Ελπίζω να έχεις κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και στα 2 γατάκια. (Εξετάσεις αίματος για την αποφυγή μετάδοσης AIDS κ Λευχαιμίας.)

και να έχεις φροντίσει να βρείς σπιτάκια για τα 2-6 γατάκια που θα γεννηθούν....:redface:

ειναι περσικά τα γατιά οπότε μάλλον δύσκολα θα κάνουν 6 γατάκια! τα 3-4 που υπολογίζω τα έχουν ήδη ζητήσει γι'αυτό και την ζευγαρώνουμε! 1η και τελευταία φορά!
και τα 2 γατιά είναι εμβολιασμένα, σπιτιού, και δεν εχουν τίποτα σε αρρώστια :)

Καλησπερα.
Οταν θα μεινει εγκυος θα σταματησει να ζηταει και θα διωχνει το αρσενικο απο κοντα της οταν την πλησιαζει με σκοπο το ζευγαρωμα.

ωραία! ευχαριστώ για την πληροφορία!

επίσης, κοιτουσα για πληροφορίες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης στον αίλουρο (μου έχει πει η κτηνίατρος πολλά αλλά ετσι για να τα φρεσκάρω) και δεν βρήκα κάτι! περίεργο :hmm:
κάνω κάτι λάθος ή όντως δεν έχει πληροφορίες? ξέρει κανεις?

ειναι περσικά τα γατιά οπότε μάλλον δύσκολα θα κάνουν 6 γατάκια! τα 3-4 που υπολογίζω τα έχουν ήδη ζητήσει γι'αυτό και την ζευγαρώνουμε! 1η και τελευταία φορά!
και τα 2 γατιά είναι εμβολιασμένα, σπιτιού, και δεν εχουν τίποτα σε αρρώστια :)
Οπότε θα πρέπει να είσαι συνέχεια σε επαφή με τον κτηνίατρο γιατί οι γέννες στα περσικά είναι πάρα πολύ δύσκολες κ πολλες φορές επικίνδυνες για την μητέρα. Εύχομαι να πάνε όλα καλά κ να δούμε όμορφες περσοφατσούλες:up:
Αληθεια να σε ρωτήσω κ κάτι άσχετο: τι χρώμα έχουν οι γονείς;

Οπότε θα πρέπει να είσαι συνέχεια σε επαφή με τον κτηνίατρο γιατί οι γέννες στα περσικά είναι πάρα πολύ δύσκολες κ πολλες φορές επικίνδυνες για την μητέρα. Εύχομαι να πάνε όλα καλά κ να δούμε όμορφες περσοφατσούλες:up:

ναι το ξέρω αυτό! φοβάμαι λίγο μην γίνει όταν θα είμαι σπίτι και σκεφτόμουν να την πάω στην κτηνίατρο όταν θα είναι η μέρες της αλλά πάλι την λυπάμαι να μένει σε κλουβί! δεν έχω αποφασίσει ακόμα!! :hmm:
να ζητήσω άδεια τοκετού από δουλειά....μάλλον δεν θα με πιστέψουν! χαχα

ναι το ξέρω αυτό! φοβάμαι λίγο μην γίνει όταν θα είμαι σπίτι και σκεφτόμουν να την πάω στην κτηνίατρο όταν θα είναι η μέρες της αλλά πάλι την λυπάμαι να μένει σε κλουβί! δεν έχω αποφασίσει ακόμα!! :hmm:
να ζητήσω άδεια τοκετού από δουλειά....μάλλον δεν θα με πιστέψουν! χαχα

σορρυ....όταν ΔΕΝ θα είμαι σπίτι εννοούσα!

Τα περσικά, θέλουν προσοχή στην γέννα, λόγω μεγάλου κεφαλιού, ειδικά αν το αρσενικό είναι μεγάλο.. συχνά γίνεται Καισαρική.

Το ότι γενικά 2 γατιά δεν είναι άρρωστα, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνονται οι προγεννητικές εξετάσεις, μιάς και το aids κ η Λευχαιμία μπορεί να μην έχουν εκδηλωθεί ακόμα. Και η ράτσα ΔΕΝ έχει καμία σημασία... και θα τα κληρονομήσουν και τα παιδιά.

Πληροφορίες που βρήκα
https://www.onlineearnings.net/el/pets/how-can-you-tell-if-your-cat-is-pregnant.html
https://www.vetmed.gr/showprodlist.asp?catid=70

Τα περσικά, θέλουν προσοχή στην γέννα, λόγω μεγάλου κεφαλιού, ειδικά αν το αρσενικό είναι μεγάλο.. συχνά γίνεται Καισαρική.

Το ότι γενικά 2 γατιά δεν είναι άρρωστα, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνονται οι προγεννητικές εξετάσεις, μιάς και το aids κ η Λευχαιμία μπορεί να μην έχουν εκδηλωθεί ακόμα. Και η ράτσα ΔΕΝ έχει καμία σημασία... και θα τα κληρονομήσουν και τα παιδιά.

Πληροφορίες που βρήκα
https://www.onlineearnings.net/el/pets/how-can-you-tell-if-your-cat-is-pregnant.html
https://www.vetmed.gr/showprodlist.asp?catid=70

ναι αυτό εννοώ ότι δεν έχουν τίποτα, κάναμε τις εξετάσεις!

Οκ σορυ.:)

Tώρα που το θυμήθηκα....να ρωτήσω και κάτι άλλο.....πόσα γατάκια παίρνει ο μπαμπάς της υπόθεσης? τα μισά?

Αυτο ειναι συμφωνια που κανετε απο την αρχη,δεν το εχετε συζητησει;

Καλύτερα να βρείτε και οι δύο σας, όσα πιο πολλά σπίτι μπορείτε.;)

Tώρα που το θυμήθηκα....να ρωτήσω και κάτι άλλο.....πόσα γατάκια παίρνει ο μπαμπάς της υπόθεσης? τα μισά?
Εξαρτάται κ πόσα γατάκια θα γεννήσει η γατούλα σου συνήθως τα περσικά δεν γεννάνε πολλά γατάκια οπότε να βγουν με το καλό όλα γερά (γιατί υπάρχει κίνδυνος κ μετά τη γέννα δεν επιβιώνουν όλα:( ) κ μετά το κανονίζεται. Να σε ξαναρωτήσω γιατί ξέχασες να μ απαντήσεις πριν τι χρώμα έχουν τα γατάκια σας;

Α ναι κι εγω ηθελα να ρωτησω αν ειναι πεκι ή ντολ φεις.:)

Τι κοροιδευεις εσυ καλε;Δεν τα ειπα σωστα;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back