Πάσης φύσεως απορίες για το ζευγάρωμα

Πόσα γατάκια δικαιούται ο γάτος στο ζευγάρωμα;

Καλησπέρα σε όλους.
Καθότι νέος στις γάτες, θα χρειαστώ την βοήθεια των έμπειρων του forum.
Πως γίνεται το deal όταν ζευγαρώνεις την γάτα σου;
Ο ιδιοκτήτης του αρσενικού πληρώνεται με κάποιο ποσό ή δικαιούται κάποια γατάκια;
Κι αν ναι, ποιά είναι η αναλογία σε μια γέννα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

PersianLover

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: ΠΟΣΑ ΓΑΤΑΚΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ Ο ΓΑΤΟΣ ΣΤΟ ΖΕΥΓΑΡΩΜΑ;

Καλησπέρα :)
Δεν ξέρω αν εννοείς όταν κάποιος είναι εκτροφέας ή όχι.

Στην 2η περίπτωση φαντάζομαι ότι αυτό έχει να κάνει καθαρά με το τι θα αποφασίσουν οι ιδιοκτήτες.Να σε ενημερώσω απλώς ότι οι αγγελίες στο site για ζευγάρωμα απαγορεύονται:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

γιατι απαγορευονται??
νομιζω οτι ο ασερνικος περνει μεχρι 1-2 γατακια!

να κανω μια ερωτηση???
πως μπορω να το φτιαξω αυτο???

Έχει 2 γάτες (2 έχουν περάσει από τα χέρια της)

??

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Να ξεκαθαρίσω ότι είμαι ιδιώτης και σε καμία περίπτωση δεν εμπορεύομαι ζώα.
Αν είχα τέτοιες βλέψεις, ξέρω πολύ καλά που να απευθυνθώ.
Απλά έχοντας έχοντας ένα καθαρόαιμο ζώο οι απαιτήσεις μας είναι ανάλογες.
Τέλος πάντων,αν έχετε ζευγαρώσει την γάτα σας pls help!

Persian Lover

εγω τα ζωα μου τα ζευγαρωνω με δικα μου και δεν τα πουλαω. τα εχω για κατοικιδια αλλα τωρα ειναι ολοι συγγενεις! δεν θελω να κανω αιμομιξιες! πατερας - κορη? ή αδερφος-θεια? και ψαχνω ενα ξενο αιμα!

Καταλαβαίνω τι εννοείς.
Χαρά στο κουράγιο σου με τόσα ζώα.
Είσαι πραγματική ηρωίδα.
Μακάρι να μπορούσα να πράξω αναλόγως.

PersianLover

Απάντηση: Πόσα γατάκια δικαιούται ο γάτος στο ζευγάρωμα;

persianlover το προβλημα με τις αγγελιες ζευγαρωματων ειναι οτι προκαλουν αντιδρασεις απο ατομα που ασχολουνται με αδεσποτα.

Οσο για το ζευγαρωμα δεν ξερω να απαντησω στην ερωτηση σου. Ισως βρεθει καποιος που γνωριζει και σου απαντησει. Υποθετω ομως οτι ειτε παιρνεις ενα ποσο ειτε 1-2 γατακια.

Θέλω να ζευγαρώσω την γατούλα μου. Τι πρέπει να γνωρίζω;

Πολλοι θελουν να ζευγαρωσουν την γατα τους για να κρατησουν απογονους ή απλα για να δουν πως ξεκιναει η ζωη μιας γατας. Τι χρειαζεται ομως να ξερει καποιος πριν προχωρησει σε αυτο το σταδιο;

• Παιζει ρολο η ρατσα της γατας; Η ανατομια της;;
  • Τι εξετασεις πρεπει να κανει;
  • Πως πρεπει να τρεφεται πριν ζευγαρωσει, οταν μεινει εγκυος και οταν θηλαζει;
  • Κανουμε εμβολια ή αποπαρασιτωση (εξωτερικη, εσωτερικη) κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης;
  • Τι ηλικια πρεπει να εχει η γατουλα πριν ζευγαρωσει; Ο γατουλης;
  • Πρεπει να κανει εξετασεις ο υποψηφιος γατουλης; Ποιες;
  • Ποσο διαρκει η εγκυμοσυνη;
  • Καθε ποτε πρεπει να την παρακολουθει κτηνιατρος;
  • Πως γινεται το ζευγαρωμα; Παει η γατουλα στον γατο ή το αντιστροφο;
  • Ποτε ειναι ετοιμη μια γατα να ζευγαρωσει και πως θα το ξερω;
  • Τι ειναι ο οιστρος;
  • Η γατα μου εχει οιστρο, αλλα ειναι ακομα μικρη για να ζευγαρωσει, τι κανω;
  • Πως θα μαθω αν η γατα μου ειναι εγκυος;
  • Ποια ειναι τα συμπτωματα τοκετου; Πως πρεπει να προετοιμαστω;
  • Υπαρχουν επιπλοκες σε μια γεννα; Πως θα τις καταλαβω;
  • Ποση ωρα παιρνει για να γεννησει μια γατα;
  • Ποσα γατακια θα κρατησω; Εχω βρει σπιτια για οσα δεν θελω να κρατησω;
  • Τι κανω οταν η γατα μου αρνειται να θηλασει τα γατακια;
  • Ποιο ειναι το κοστος της διαδικασιας; (κτηνιατρικη παρακολουθηση, γεννα, επιπλοκη στην γεννα, διατροφη, φροντιδα των γατιων)

Τι αλλες ερωτησεις εχετε; Απαντησεις;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ωραιο θεμα Sakura...! :) Να ειχες και τις απαντησεις να μη ψαχνονται οι ενδιαφερομενοι....:hehe::lol: ! Εγω προσωπικα δεν θελω να μπω σε τετοιες διαδικασιες....! Εδω στον πρωτο oιστρο αντεξα την μουρμουρα της μια μερα μονο...:P Την δευτερη ηταν ηδη στον γιατρουδακο μας!!! Οποτε καλο κουραγιο στους μελλοντικους "παπουδες" και "γιαγιαδες"...:hehe::D:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ωραιο θεμα Sakura...! :) Να ειχες και τις απαντησεις να μη ψαχνονται οι ενδιαφερομενοι....:hehe::lol: ! Εγω προσωπικα δεν θελω να μπω σε τετοιες διαδικασιες....! Εδω στον πρωτο oιστρο αντεξα την μουρμουρα της μια μερα μονο...:P Την δευτερη ηταν ηδη στον γιατρουδακο μας!!! Οποτε καλο κουραγιο στους μελλοντικους "παπουδες" και "γιαγιαδες"...:hehe::D:D

οταν βρω χρονο θα απαντησω σε μερικες απο τις ερωτησεις. Σε πολλες ομως δεν γνωριζω την απαντηση :P Το θεμα το ανοιξα για 2 λογους: 1) για να εναι συγκεντρωμενες ολες οι ερωτησεις και οι απαντησεις και 2) για να γινεται σωστη πληροφορηση. Το να απαντας σε καποιον που θελει να ζευγαρωσει την γατα του οτι πρεπει να την στειρωσει χειροτερευει την κατασταση και συνηθως οδηγει σε ανουσιους καβγαδες. Αν καποιος εχει σκοπο να ζευγαρωσει την γατα του θα το κανει. Ας το κανει σωστα ομως :)

Εχω παρακολουθησει γεννα γατας και πραγματικα ηταν εντυπωσιακο γεγονος. Επισης εχω δει πως αναπτυσσεται ενα γατακι απο την ημερα 1 μεχρι να ανοιξει τα ματακια του, να αρχισει να τρωει και αργοτερα να ενηλικιωθει. Αλλα ειναι τρελο ζορι να το κανεις σωστα :P

Απάντηση: Θέλω να ζευγαρώσω την γατούλα μου. Τι πρέπει να γνωρίζω;

Θα ήθελα και εγώ να δω γατούλα να γενάει! Πρέπει να είναι πολύ συγκινητικό!

Απάντηση: Θέλω να ζευγαρώσω την γατούλα μου. Τι πρέπει να γνωρίζω;

Πολλες απο τις απαντησεις υπαρχουν εδω.

Συνεχιζω με μερικες ακομα ερωτησεις και αποριες:

1. Η γατα μου ειναι μακριτρυχη. Τι γατακια θα κανει αν ζευγαρωσει με κοντοτριχη;
  2. Ποσες φορες τον χρονο ζευγαρωνει μια γατα;
  3. Η γατα μου εχει οιστρο καθε μηνα, κινδυνευει η υγεια της;
  4. Ποσα γατακια γενναει κατα μεσο ορο;
  5. Υπαρχει πιθανοτητα να μη μπορει να τα θηλασει; Πως θα καταλαβω οτι κατι δεν παει καλα; Τι θα κανω σε αυτη την περιπτωση;
  6. Κινδυνευουν τα γατακια απο κληρονομικες παθησεις; Τι πρεπει να προσεξω;
  7. Μπορω να πιανω τα γατακια οταν γεννηθουν;
  8. Πως ετοιμαζω την περιοχη που θα γεννησει;
  9. Εχω αρσενικο γατο στο σπιτι, υπαρχει κινδυνος για τα γατακια;

Ερωτήσεις για ζευγάρωμα

η περσικη μου γατα ειναι σε οιστρο.ρωτω αν μπορω να την ζευγαρωσω με γατο που η μητερα του ειναι αδελφη της δικιας μου γατς,συνεπως ειναι πρωτα ξαδελφια,εχουν τον ιδιο παπου και διαφορετικο πατερα.οι κτηνιατροι που ρωτησα εχουν διαφορετικες αποψεις.
:):redface::clapup:

Απάντηση: ερωτηση για ζευγαρωμα

Kαλησπερα.
Εκτος του οτι προφανως υπαρχει θεμα πολυ στενης συγγενειας,η γατουλα σου ειναι breed?

Καλησπερα.:)
Επισης διαβασε και εδω...ειναι πολυ σημαντικο.
Δυστυχως υπαρχει προβλημα..και το λινκ δεν μπαινει..

PKD:Αυτόσωμη δεσπόζουσα κληρονομική ασθένεια πολυκυστικών νεφρών
Η ασθένεια των πολυκυστικών νεφρών είναι μια κληρονομική ασθένεια των νεφρών που εντοπίζεται κυρίως σε γάτες που ανήκουν στην περσική φυλή και στις διασταυρώσεις τους.
Η PKD είναι μία ασθένεια που παρουσιάζεται αργότερα στη ζωή της γάτας, με συμπτώματα όπως διογκωμένα νεφρά και νεφρική δυσλειτουργία, και εμφανίζεται σε ζώα μεταξύ τριών και δέκα ετών (με μέσο όρο τα επτά χρόνια). Πρόκειται για κληρονομική ασθένεια. Η κατάληξη είναι νεφρική ανεπάρκεια.
Πως γίνεται η διάγνωση της PKD;

Συνήθως η PKD μπορεί να διαγνωστεί εύκολα μέσω υπέρηχου.

Ειναι μια αυτόσωμη δεσπόζουσα κληρονομική ασθένεια. Αυτό σημαίνει ότι μεταφέρεται από ένα αυτόσωμο επικρατές γονίδιο, που εμφανίζεται αν υπάρχει στον οργανισμό, ακόμα κι αν έχει κληρονομηθεί από τον ένα μόνο γονέα. Επομένως μία γάτα που δεν ασθενεί από PKD είναι απαλλαγμένη από την ασθένεια και γονιδιακά. Αν μία γάτα είναι θετική σε PKD μπορεί να είναι είτε ετεροζυγωτική (να έχει κληρονομήσει δηλαδή το γονίδιο της ασθένεια από τον ένα γονέα), είτε ομοζυγωτική (να έχει κληρονομήσει το γονίδιο της ασθένειας και από τους δύο γονείς).
Σίγουρα απαιτείται συνεχής επαγρύπνηση από τους εκτροφείς, οι οποίοι φέρουν και τη μεγαλύτερη ευθύνη όσον αφορά την εξάπλωση της ασθένειας και τον έλεγχό της. Οι γεννήτορες θα πρέπει να ελέγχονται τακτικά και να στειρώνονται σε περίπτωση που είναι φορείς της ασθένειας, και οι νέοι ιδιοκτήτες θα πρέπει να ενημερώνονται για την ασθένεια και τα επακόλουθά της.
Θα το βρεις στα αρθρα,φροντιδα και υγεια.:)

Εχεις κανει υπερηχο στη γατα σου,ετσι ωστε να γνωριζεις αν εχει αυτο το γονιδιο;Επισης θα πρεπει να εχει κανει και ο αρσενικος γατος.

εκανα λαθος στο κειμενο.η γατα μου ειναι περσικη καθαροαιμη αγορασμενη απο εγκεκριμενο ελληνικο εκτροφειο.ρωτω αν μπορει να ζευγαρωσει με αρσενικο που η μαμα του ειναι αδελφη της μαμας της δικιας μου.οι μητερες των 2 που θελω να ζευγαρωσω αδελφες.εχουν τα γατια ιδιο παπου και διαφορετικο πατερα.ευχαριστω

ευχαριστω για την συμβουλη.εχω εμπιστοσυνη στο εκτροφειο.γι αυτο και αν αγορασω αρσενικο για ζευγαρωμα θατο κανω απ το ιδιο εκτροφειο.γι αυτο και ο αρσενικος ειναι ξαδελφος της δικης μου.θα κανω τον υπερηχο.ο κτηνιατρος μου λεει οτι ισως υπαρχει προβλημα με την συγγενεια και αλλος οτι ισα ισα θαναι καλλιτερα!τι να πω;

ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση,να σκεφτειτε οτι τωρα μαθαινω καπως υπολογιστη εξ αιτιας της αγαπης που εχω κυριως στην περσικη φυλη.αν μπορουσα θα ειχα παρα πολλα περσικα.πεστε με ρατσιστρια!

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
εννοειται οτι δεν πρεπει να ζευγαρωσεις την γατουλα σου με το συγκεκριμενο περσικο γατουλη..ο εκτροφεας σου συμφωνει με την συγκεκριμενη κινηση?:confused:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back