flora.m123
Δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Pasiphae
Εκκολαπτόμενο μέλος
Νομίζω αυτό γίνεται στα αιλουροειδή μόνο.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
flora.m123
Δραστήριο μέλος
Δηλαδή μπαίνει και δεύτερο σπερματοζωάριο στο ένα ωάριο; Μου φαίνεται περίεργο! Πρώτη φορά του ακούω! Δύσκολο να το συλλάβω!Αν γίνει η επαφή μέσα σε ένα με δύο εικοσιτετράωρα συμβάλλουν όλοι οι αρσενικοί στη γονιμοποίησηΝομίζω αυτό γίνεται στα αιλουροειδή μόνο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Pasiphae
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Δηλαδή μπαίνει και δεύτερο σπερματοζωάριο στο ένα ωάριο; Μου φαίνεται περίεργο! Πρώτη φορά του ακούω! Δύσκολο να το συλλάβω!
Εχμ, δεν απελευθερώνουν ένα μόνο ωάριο, αλλιώς θα γεννούσαν μόνο ένα γατάκι
Οι γάτες είναι induced ovulators, για να απελευθερωθούν τα ωάρια πρέπει να κάνει τα γνωστά που κάνουν οι ενήλικες
Το πέος του γάτου έχει κάτι σαν "αγκάθια" τα οποία τρυπάνε τον κόλπο και ουσιαστικά δίνουν την εντολή για απελευθέρωση των ωαρίων. Τα ωάρια όμως δεν απελευθερώνονται εκείνη την στιγμή αλλά σε 1-2 μέρες (με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν θυμάμαι καλά). Οπότε μέχρι να απελευθερωθούν τα ωάρια μπορεί να ζευγαρώσει ξανά. Αν πχ ζευγαρώσει με έναν γάτο και μετά απο μισή ώρα ζευγαρώσει ξανά με άλλον, τότε τα γατιά μπορεί να είναι και των 2 γάτων. 1 σπερματοζωάριο γονιμοποιεί ένα ωάριο. Βέβαια τα σπερματοζωάρια πρέπει να υποβληθούν σε μια διαδικασία (capacitation) για να είναι σε θέση να γονιμοποιήσουν το ωάριο, η οποία διαρκει αρκετές ώρες οπότε αν ζευγαρώσει ξανά και ξάνα μετά από ένα χρονικό περιθώριο, δεν θα προλάβει εκείνο το σπέρμα να γονιμοποιήσει τα ωάρια.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Eπισης τα χρωματα των μικρων δεν εξαρτωνται μονο απο τα χρωματα των γονιων αλλα κι απο τα χρωματα που μεταφερουν γονιδιακα και προκυπτουν απο το συνδυασμο τους.H Γάτα της γειτονιάς, μια πολύ γλυκιά και φιλική γατούλα, γέννησε πρόσφατα δίπλα στο σπίτι μου 5 κουκλάκια. Ήθελα να ρωτήσω, είναι δυνατόν να έμεινε έγκυος από δύο διαφορετικούς γάτους; Γιατί ήταν δύο οι υποψήφιοι και το ένα γατάκι έχει ένα μαύρο μάτι. Ο ένας απ'τους δύο γάτους είναι ασπρόμαυρος. Όλα τα άλλα έχουν τα χρώματα της μαμάς τους και του άλλου γάτου, που δεν έχουν ίχνος γκρι.
Γίνεται αυτό;
Γεια σας,
εχω εδω και 7 μηνες τον Αστραχαν, γατος 10 μηνων σχεδον σιαμ, και αποφασισαμε με μια φιλη μου να τον ζευγαρωσουμε με την δικια της (διασταυρωση σιαμ-περσιας 9-10 μηνων) η οποια ειναι σε οιστρο. Ρωτησαμε και κτηνιατρο και μας ειπε ειναι καλυτερα να φερουμε το θυληκο στον χωρο του αρσενικου. Οπως αναμενομενο οταν η Ιρις ηρθε σπιτι μου, αρχισε να γρυλιζει και να κινηται επιθετικα... Επιτεθοταν ακομα και στο αφεντικο της. Δεν ορμουσε, απλα ηταν φοβισμενη και επιθετικη. Ομως ο δικος μου, ηταν απεναντη της εντελως διστακτικος, εως καθολου αρσενικος, ναι μεν της νιαουριζε φιλικα, και την ακολουθουσε παντου προσπαθωντας να την μυρισει, μολις η Ιρις τον απειλουσε αυτος φοβισμενα αποχωρουσε, με αποτελεσμα τελικα να μην ασχολητε καθολου. (με απογοητευσε
). Η κτηνιατρος μας ειπε οτι δεν θα γινει με ρομαντικο τροπο, και οτι πρεπει να γινει βιαια, δηλαδη να της επιβληθει ο Αστραχαν. Ποτε ομως. Την δευτερη μερα, σημερα δηλαδη, ξαναηρθαν, ειχαμε τα ιδια ακριβως αποτελεσματα, με την Ιρις ακομα πιο επιφυλακτικη και αγριεμενη και τον δικο μου ακομα πιο αδιαφορο αλλα καθολου επιθετικος, δεν αγριεψε καν με το γεγονος οτι καποιος εισεβαλε στην περιοχη του... Α! σε καποια φαση της εκανε ενα ψιλο-ντου, για ενα δευτερολεπτο, χωρις αποτελεσματα. Ετσι οπως πανε τα πραγματα δεν το βλεπω να δενει το γλυκο. Τι φταιει? εχετε εσεις κατα νου κατι? καμια καινουργια τακτικη προσεγγισης?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mary1983
Νεοφερμένο μέλος
Σας ευχαριστω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Όταν ένα γατάκι είναι αστείρωτο κι αρχίζει να έχει οίστρο ή να έχει ορμές, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να σταματήσει να έχει αυτήν την έμφυτη ροπή...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mary1983
Νεοφερμένο μέλος
ευχαριστω που απαντησατε στο ερωτημα μου.μαλλον θα πρεπει να την ζευγαρωσω συντομα..

moukelis
Επιφανές μέλος
mary1983
Νεοφερμένο μέλος
Η πυομητρα τι ακριβως ειναι??ειναι επικινδινο??
moukelis
Επιφανές μέλος
Δε συντρεχει λογος υγειας ωστε να κανει μια γεννα πριν στειρωθει,αντιθετως θα καταπονηθει κι αλλο ο οργανισμος της περα απο τους οιστρους.Η πυομητρα φυσικα και ειναι επικινδυνη,μπορει ακομη και να χασει τη ζωη της η γατουλα,δες εδω:Eχει κλεισει χρονο.Δε θελω να τη στειρωσω ακομα.θελω να κανω μια γεννα τουλαχιστον πριν στειρωθει
Η πυομητρα τι ακριβως ειναι??ειναι επικινδινο??
https://www.vasilikianimalclinic.gr/...content&view=article&id=100&Itemid=23&lang=el
mary1983
Νεοφερμένο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool