Πάχος μετά από στείρωση

:lol: :lol: :lol:

Βικτωρια,τι κουκλια που ειναι ο Τελιας κι ο Παυλας:up: !!τωρα ειδα τις φωτο της υπογραφης σου!ασε που μοιαζουν σαν δυο σταγονες νερο:P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είναι ο φοβερός και τρομερός Παύλας μου!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:lol: :lol: :lol:

Βικτωρια,τι κουκλια που ειναι ο Τελειας κι ο Παυλας:up: !!τωρα ειδα τις φωτο της υπογραφης σου!ασε που μοιαζουν σαν δυο σταγονες νερο:P

Ο Τελίας είναι μουτζουρωμένος με μπεζ στην μουσούδα, ο Παύλας άσπρος. Είναι διδυμάκια, ωστόσο είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι στον χαρακτήρα. Ο Παύλας δυναμικός, επίμονος, γρινιάρης, ο Τελίας ήσυχος, αθόρυβος και καλόβολος. Γιν γιανγκ...

Παντως και τα δικά μου που ειναι στειρωμένα και δίνω light τροφή ειναι γυρω στα 5,5 κιλά με τη γατα να υπερεχει στο λίπος. Ο αλλος εχει λιγότερο. Αλλά δεν θεωρω πως ειναι πάρα πολύ ούτε εχω κανει καμια διαιτα. Ισως αν παχαινανε κι αλλο να εμπαινα στη διαδικασία.

Εμένα η γιατρός μου είπε πως θα ήταν καλό να προσέχω το βάρος της για λίγο καιρό(έχει 10 μέρες περίπου που στείρωθηκε) και μας έδωσε την Light 38 της Royal Canin που είναι για στειρωμένες γάτες. Θα δούμε πως θα πάει....:)

Ασπασια,ουτε στον κτηνιατρο καθεται να ζυγιστει?(ρωταω,γιατι εμενα στον κτηνιατρο απο το φοβο της ουτε που κουνιεται και δεν προβαλλει καμια αντισταση.μονο χτες μουγκρισε οταν της εβαλε το θερμομετρο-ξερετε που-παρ'ο,τι ειχε και λιπαντικο πανω:lol: :rolleyes: )
Στον κτηνιάτρο ζυγίζεται. Όταν τον είχα πάει πρώτη φορά άρρωστο ήταν περίπου 8 μηνών και λίγο πανω από 1 κιλό, δηλαδή κόκκαλα!!! Όταν τον πήρα από το γιατρό είχε αρχίσει να παίρνει τα πάνω του. Πριν τον στειρώσω ήταν 2,5 κιλά περίπου. Μετά την στείρωση δεν ξέρω, γιατί δεν έχει χρειαστεί (να χτυπήσω ξύλο!!!)να τον πάω στο γιατρό, αλλά λέω να τον πάω μια από αυτές τις μέρες να του κόψει τα νύχια γιατί εγω δεν μπορώ οπότε θα τον ζυγίσω.
Ο δικός μου είναι 7 κιλά!!!:redface:
Καλέεεε!!! Τι μπουλουκάκος είναι αυτός! Σκέτη γλύκα!!!:lol:

222756.jpg
Eμένα είναι 8 κιλά (ίσως και λίγο παραπάνω). Πάντως ήταν ανέκαθεν τροφαντός, είναι και φουντωτός...

222756.jpg
Eμένα είναι 8 κιλά (ίσως και λίγο παραπάνω). Πάντως ήταν ανέκαθεν τροφαντός, είναι και φουντωτός...

anabou ετσι ειναι ο γατουλης που θα παιξει στην 10η εντολη ιδια χρωματα και φουντωτος!! και εκεινος ειναι γιγαντοσωμος!:rolleyes:

δεν ξερω βρε παιδια εμενα ηταν ανεκαθεν χοντροι τι να πω φταιει μαλλον το γονιδιο παντως η πατουνα εχασε μισο κιλο γιατι την εχουμε βαλει σε διαιτα μετα απο εντολη γιατρου

Mimikaki, θα μπορούσα να ρωτήσω τί τροφή δίνεις στην γατούλα για την πέτρα; Είναι αποτελεσματική; Έχει χρειαστεί να κάνεις κάτι πιο δραστικό σχετικά με το θέμα; Τα ρωτάω όλα αυτά γιατί η δική μου η ψιψίνα έχει λίγο άθλια δοντάκια, αν και σχετικά μικρούλα σε ηλικία, πέτρα, πολλή ουλίτιδα, ο γιατρός πρότεινε καθαρισμό, εγώ θέλω να αποφύγω την νάρκωση... Διάβασα και τα παλαιότερα θέματα που έχετε δημοσιεύσει σχετικά με το ζήτημα, αν χρειαστεί θα επανέλθω με κάποια ερώτηση.
Ellie, νομίζω πως είναι λογικό να στογγυλεύουν λίγο τα γατάκια ύστερα από την στείρωση και τα 5 κιλά εμένα μάλλον δεν μου φαίνονται πολλά, αφού τόσο είναι περίπου οι δυο αγαπημένες μου γατούλες. Θέλει λίγη προσοχή στην σταθεροποίηση του βάρους τους. Στην περίπτωση την δική μας, οι γατούλες τρώνε μία μικρή κονσέρβα κάθε μέρα κι έχουν πάντα στη διάθεσή τους ξηρά τροφή. Φαντάζομαι όμως ότι το κάθε γατάκι έχει το δικό του μέτρο. Τέλος, έχω παρατηρήσει ότι το καλοκαίρι η μικρή μου η μία πάντα "ξεφουσκώνει" (αφού τρώει και λιγότερο) και το χειμώνα τροφαντεύει και πάλι.

Στο σπίτι μου έχω δύο μαύρους γάτους στειρωμένους . Είναι αδέλφια . Ο ένας , ο μεγαλύτερος , ζυγίζει 6 κιλά και ο μικρότερος 5,5 . Ο μικρός τρώει πάρα πολύ περισσότερο από το μεγάλο , αν και ελαφρύτερος , κι όμως επειδή κινείται πιο πολύ και πιο αδέξια ζυγίζει λογότερο. Αρχικά τους έδινα γατοτροφή ειδική από τον κτηνίατρο , για στειρωμένα γατάκια , τώρα όμως βολεύονται με Whiskas και που και που , για διάλειμμα με κονσέρβες . Πάντα μάρκες καλές φυσικά . Πιστεύω ότι πρέπει να την κάνεις να κινείται περισσότερο και όχι να πεινάσει :up:

τα αρσενικα στειρωμενα γατια πρεπει να τρωνε ξηρα τροφη ΜΟΝΟ για στειρωμενους γατους γιατι αλλιως θα εχουν προβλημα με το ουροποιητικο συστημα και μεχρι και καθετηρα τους βαζουν για να μπορεσουν να κανουν την αναγκη τους,προσεξε το αυτο .

Πρόσφατα τους πήγαμε στον κτηνίατρο και τους βρήκε εξαιρετικά υγιείς . Προς το παρόν . Απλά τη τροφή του γιατρού δεν την τρώνε . Δεν τους αρέσει . Αλλά θα τους ξεκινήσουμε πάλι τη φαρμακευτική...Σε ποια ηλικία μπορεί αυτό να γίνει?

δεν υπαρχει συγκεκριμενη ηλικια.δεν μπορεις να παρεις απο κανενα pet shop??,εστω και χυμα,για στειρωμενους ειναι πιο νοστιμες απο τις φαρμακευτικες,μην περνεις απο τον κτηνιατρο.

Δεν ξέραμε ότι μπορούμε να βρούμε και σε pet shop . Thanks για τη συμβουλή !!! :up:

μαζευονται σιγα σιγα κατι σαν πετραδακια στην κυστη τους και οταν χειροτερεψει εμφανιζεται το προβλημα.εμεις απο pet shop περνουμε παντα,και τους αρεσει πολυ

Γάλα μπορούμε να τους δίνουμε ? Γιατί το λατρεύουν ...

δεν δημιουργει προβλημα καμια αλλη τροφη οσο αναφορα το ουροποιητικο συστημα για τα στειρωμενα και κονσερβα μπορει να τους δινεις,μονο η ξηρα τροφη δημιουργει προβλημα αν δεν ειναι για στειρωμενους γατους.για το γαλα αν δεν τους κανει διαρροια μπορεις να τους δινεις

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back