North Star
Νεοφερμένο μέλος
είμαι καινούριο μέλος στο mycat αν και συχνά διάβαζω θέματα και άρθρα που με έχουν διαφωτίσει αρκετά. Ήρθε η ώρα λοιπόν να γράψω κι εγώ με την ελπίδα ότι ίσως θα πάρω κάποιες συμβουλές που θα βοηθήσουν και εμένα και τον γατούλη μου.
Ο γατούλης μου λοιπόν είναι 4 μηνών και κάτι, ένας μαυρούλης από σιαμ μαμά και μπαμπά άγνωστου ταυτότητας, χαδιάρης αλλά και πολύ ζωηρός, με αδυναμία στα δαγκώματα! Ώσπου μας έλαχε μια άσχημη, τραυματική εμπειρία... Φύγαμε για διακοπές για μια εβδομάδα και έκανα το λάθος να εμπιστευτώ μια φίλη καινούρια να έρχεται να τον φροντίζει. Είχαμε συμφωνήσει να έρθει 2 φορές τουλάχιστον στην περίοδο των εφτά ημερών εκτός αν έβλεπε ότι ο γατούλης νιώθει πολύ μοναξιά και να ερχόταν και μία τρίτη. Εκτός του ότι εμείς επειδή φύγαμε Σάββατο πρωί της είπα να έρθει Δευτέρα απόγευμα για να δούμε ότι είναι όλα ΟΚ, αφού πρώτη φορά τον αφήνουμε μόνο (εννοείται τον αφήσαμε με μπόλικη ξηρά τροφή, νερό, καθαρή άμμο) και αυτή ήρθε Τρίτη...κι ενώ είδε ήδη από την πρώτη φορά πόσο μόνος ένιωθε... ήρθε μόνο μια ακόμη φορά την Πέμπτη το πρωί για 5' λεπτά, ούτε σκούπισε την άμμο, ούτε έπαιξε μαζί του, τίποτα, μόνο πρόσθεσε ξηρό φαγητό στο ήδη έξτρα που υπήρχε και έδωσε και κάμποσο φρέσκο και άλλαξε το νερό.
Αποτέλεσμα ο γάτος μου να καταρρακωθεί από τη μοναξιά! Παρασκευή απόγευμα λοιπόν έγινε το μοιραίο... Ενώ έχουμε φραγμένο από πάνω μέχρι κάτω το μπαλκόνι με σύρμα και στα πλαινά έχουν τοποθετηθεί δυο ξύλα που καρφώθηκαν στον τοίχο ώστε το σύρμα να είναι κυριολεκτικά καρφωμένο στον τοίχο... ο γατούλης μου βρήκε και άνοιξε με νύχια και με δόντια υποθέτω και βγήκε απ'έξω. Στο ισόγειο καθόταν η γειτόνισσα μου και ξαφνικά ακούει κάτι νιάου και νιάου και βλέπει στον τρίτο που μένω εγώ τον γατούλη μου να περπατάει στο σίδερο του μπαλκονιού και να κοιτάει τα πουλιά! Αμέσως ήρθε επάνω και με έψαχνε, άφησε σημείωμα κλπ αλλά μάταια βέβαια. Αργότερα έπρεπε να φύγει και όταν επέστρεψε και κοίταξε επάνω ο γατούλης μου δεν ήταν εκεί. Έψαξε στον κήπο αλλά δεν τον βρήκε. Αργότερα άκουσε νιαουρίσματα και τελικά τον εντόπισε. Αφού ήταν βράδυ και της φαινόταν εντάξει ο γατούλης που μέσα στην ατυχία του φαίνεται ότι προσγειώθηκε με τον πωπω σε κάποιο θάμνο, τον κράτησε μέχρι που επιστρέψαμε... Και ακούσαμε την λυπητερή... Νιώθω τόσο μα τόσο άσχημα που άφησε το πορτάκι του μπαλκονιού και δεν το έκλεισα για λίγες μέρες. Εκεί είχαμε την τουαλέτα του και γενικώς αν και του άρεσε να κοιτάει τα πουλιά καμιά φορά δεν πολύ καθόταν εκεί, ούτε πειραματιζόταν να βρει διέξοδο. Αλλά έπρεπε να έίχα προνοήσει, όσο κι αν απογοητευτηκα από τη φίλη μου και θεωρώ ότι η αδιαφορία της έκανε τον γατούλη μου απελπισμένο εμείς οι ιδιοκτήτες είμαστε οι υπαύθυνοι

Γενικά έδειχνε να είναι οκ εκτός από οταν πάει στην τουαλέτα έβγάζε μια κραυγή το μανάρι μου... Ζωτικότητα ελάχιστη αλλά χάδια ατελείωτα, του λείψαμε. Πήγαμε στον κτηνίατρο και διαπιστώσαμε ότι ο πόνος είναι επειδή πρέπει να σηκώνει την ουρά για να κάνει τα κακά του, στην ουρά είναι ο πόνος. Και όντως σε ένα σημείο στην ουρά του υπάρχει κάτι σαν εξόγκωμα και περπατάει με την ουρά στα σκέλια κυριολεκτικά. Του χορήγησε metacam για τον πόνο και με την ευκαιρία έκανε και το πρώτο εμβολιάκι, πήραμε και μια ταμπλέτα για σκουλήκια και εξτρά metacam για το σπίτι. Και έβγαλε με τα κακά του ένα σκουληκι νααα την επόμενη. Δείχνει να πονάει λιγότερο και κουνάει λίγο περισσότερο την ουρίτσα του και θα πάμε σε λίγες μέρες πάλι στον κτηνίατρο και θα κρίνει αν χρειάζεται ακτινογραφία ή όχι, θα δει την πορεία του.
Το θέμα είναι όμως ότι φοβάμαι ότι ο γατούλης μου δε θα ξαναγίνει αυτός που ήταν. Καταλαβαίνω ότι πονάει αλλά γιατί μας αποφεύγει τόσο; Συνέχεια πάει στο πάνω όροφο και μένει εκεί. Αν δεν τον πάρουμε με το ζόρι να έρθει να φάει δεν έρχεται, αν και μετά τρώει με λαιμαργία το φαγητό του. Κάποιες στιγμές "κολλάει" σε ένα μέρος και μας κοιτάει με παγωμένο βλέμμα και ο παραμικρός θόρυβος τον φοβίζει. Στο υπνοδωμάτιο μας είναι νορμαλ, κοιμαται μαζι μας, γουργουριζει αλλα σε κουζίνα-σαλόνι (που είναι και ο χώρος που έμεινε μονος του...) είναι φοβισμενος. Μερικές φορές περνάει από το μυαλό μου ότι αυτή η κοπέλα μπορεί και να τον χτύπησε; Τι πιστευετε εσεις;
Συγγνώμη για το μεγαλο κειμενο και ευχαριστώ που το διαβάσατε!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Καταρχην καλως ηρθατε και καλη αναρρωση στον γατουλη σας!
Παντα πιστευα οτι οσο καλα και να ξερουμε καποιο ατομο ποτε δεν πρεπει να του εμπιστευομαστε τα ζωα μας.Πειτε μου κατι, με τη φιλη σας ειχατε συνεννοηθει καποια χρηματικη αμοιβη για τις 2 μερες που θα κοιταγε τον γατουλη? Αν οχι να ξερετε οτι κανενας δεν ειναι υποχρεωμενος να το κανει και εσεις μαλλον πεσατε σε εντελως ανευθυνο ατομο.
Προσωπικα,αν και το εχω αναφερει παμπολλες φορες,δεν εμπιστευομαι κανεναν με τα ζωα μου και προτιμω για αυτο το λογο να λειψω 3 μερες αντι για 7 για να μην χρειαστει να μπει καποιος στο σπιτι να ελεγξει.
Αφηστε τον γατουλη σας να ηρεμησει και μην τον πιεζετε.Βαζετε του το φαγητο κοντα στο χωρο που βρισκεται και δωστε του οσο χρονο χρειαστει για να σας πλησιασει εκεινος και οχι εσεις εκεινον. Ειναι σοκαρισμενος απο την πτωση (συν τον πονο) ακομα και ειναι λογικο να αντιδραει με αυτο τον τροπο.Καλη τυχη και παλι περαστικα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Καλησπέρα κι από εμένα North Star και καλώς όρισες στην παρέα μας!
Καταρχάς πιστεύω πως ο γατούλης είναι σοκαρισμένος από την πτώση, το ξένο περιβάλλον στο οποίο έμεινε για κάποιες ώρες κλπ. Έχει τρομάξει. Δεν θεωρώ πιθανό να τον χτύπησε ή κάτι τέτοιο η φίλη σου. Επιπλέον, αφού σας έκανε χαδάκια, γουργουρητά κλπ σημαίνει πως του λείψατε, σας είχε ανάγκη, σας αγαπά. Δεν θεωρώ πως άλλαξε κάτι στον χαρακτήρα του. Η τωρινή συμπεριφορά του οφείλεται στον πόνο και στην τρομάρα του. Σιγά σιγά θα το ξεχάσει και θα επανέλθει στις συνήθειές του. Θέλει τον χρόνο του, κι όπως προείπε κι η CatLover09 χρειάζεται λίγη υπομονή, να ηρεμήσει κι αυτός ο καημενούλης. Όλα είναι πολύ πρόσφατα. Πάντως είμαι πεπεισμένη πως θα το ξεπεράσει.
Ευτυχώς που έτυχε κι η καλή γειτόνισσα και δεν έφυγε/χάθηκε ο γατούλης!

Όσον αφορά τους φίλους: Δεν είναι απαραίτητο κατ' εμέ να οφείλεται σε ανευθυνότητα όλο αυτό. Απλά κάποιοι άνθρωποι δεν το έχουν με τα ζώα και δεν πρέπει να τους ζητούμε να κάνουν κάτι με το οποίο δεν είναι εξοικειωμένοι και δεν θέλουν να αφιερώσουν χρόνο. Δεν μπορώ να ξέρω γιατί η φίλη σου άργησε μια μέρα να πάει, αλλά σίγουρα δεν μπορούν όλοι οι φίλοι μας να κρατήσουν συντροφιά στα ζωάκια μας... Εγώ μια φορά που έλειψα είπα σε έναν φίλο κτηνίατρο να περάσει, απλά για να τσεκάρει άμμο, τροφή και νερό. Ήταν Γενάρης θυμάμαι. Ο καλός μου έμεινε 6 ολόκληρες ώρες (κι ούτε κλιματιστικό δεν άνοιξε ο αθεόφοβος!) και έπαιξε μαζί της, δεν την άφησε καθόλου να κοιμηθεί μου είπε, για να την κουράσει και να κοιμηθεί μετά, όταν θα είναι μόνη, ώστε να μη νιώθει μοναξιά... Συμπέρασμα: Διαλέγεις αυτούς που μπορούν και θέλουν να το κάνουν. Στους υπόλιπους βασίζεσαι (αν βασίζεσαι) μόνο για απλή αλλαγή νερού, προσθήκη τροφής κλπ (όπως έκανα πρόσφατα με τη μητέρα μου).
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Ουτε καν!Αν βασιστω στη μητερα μου θα ανοιξει επιτηδες την πορτα να φυγουν!Καλησπέρα κι από εμένα North Star και καλώς όρισες στην παρέα μας!
Καταρχάς πιστεύω πως ο γατούλης είναι σοκαρισμένος από την πτώση, το ξένο περιβάλλον στο οποίο έμεινε για κάποιες ώρες κλπ. Έχει τρομάξει. Δεν θεωρώ πιθανό να τον χτύπησε ή κάτι τέτοιο η φίλη σου. Επιπλέον, αφού σας έκανε χαδάκια, γουργουρητά κλπ σημαίνει πως του λείψατε, σας είχε ανάγκη, σας αγαπά. Δεν θεωρώ πως άλλαξε κάτι στον χαρακτήρα του. Η τωρινή συμπεριφορά του οφείλεται στον πόνο και στην τρομάρα του. Σιγά σιγά θα το ξεχάσει και θα επανέλθει στις συνήθειές του. Θέλει τον χρόνο του, κι όπως προείπε κι η CatLover09 χρειάζεται λίγη υπομονή, να ηρεμήσει κι αυτός ο καημενούλης. Όλα είναι πολύ πρόσφατα. Πάντως είμαι πεπεισμένη πως θα το ξεπεράσει.
Ευτυχώς που έτυχε κι η καλή γειτόνισσα και δεν έφυγε/χάθηκε ο γατούλης!
Όσον αφορά τους φίλους: Δεν είναι απαραίτητο κατ' εμέ να οφείλεται σε ανευθυνότητα όλο αυτό. Απλά κάποιοι άνθρωποι δεν το έχουν με τα ζώα και δεν πρέπει να τους ζητούμε να κάνουν κάτι με το οποίο δεν είναι εξοικειωμένοι και δεν θέλουν να αφιερώσουν χρόνο. Δεν μπορώ να ξέρω γιατί η φίλη σου άργησε μια μέρα να πάει, αλλά σίγουρα δεν μπορούν όλοι οι φίλοι μας να κρατήσουν συντροφιά στα ζωάκια μας... Εγώ μια φορά που έλειψα είπα σε έναν φίλο κτηνίατρο να περάσει, απλά για να τσεκάρει άμμο, τροφή και νερό. Ήταν Γενάρης θυμάμαι. Ο καλός μου έμεινε 6 ολόκληρες ώρες (κι ούτε κλιματιστικό δεν άνοιξε ο αθεόφοβος!) και έπαιξε μαζί της, δεν την άφησε καθόλου να κοιμηθεί μου είπε, για να την κουράσει και να κοιμηθεί μετά, όταν θα είναι μόνη, ώστε να μη νιώθει μοναξιά... Συμπέρασμα: Διαλέγεις αυτούς που μπορούν και θέλουν να το κάνουν. Στους υπόλιπους βασίζεσαι (αν βασίζεσαι) μόνο για απλή αλλαγή νερού, προσθήκη τροφής κλπ (όπως έκανα πρόσφατα με τη μητέρα μου).
Κι εμένα κάπως έτσι είναι η μητέρα μου! Δεν τις θέλει! Αλλά δέχτηκε να πάει να συμπληρώσει τροφή και νερό! Την άμμο δεν καταδέχτηκε να την αλλάξει! Ήταν λύση ανάγκης!Ουτε καν!Αν βασιστω στη μητερα μου θα ανοιξει επιτηδες την πορτα να φυγουν!

North Star
Νεοφερμένο μέλος
Συγγνώμη που δεν απάντησα αλλά προέκυψε μετακόμιση και δεν είχαμε ίντερνετ για κάποιο διάστημα.
Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, ήταν πολύ βοηθητικές. Έχω πολύ καλά νέα και ήθελα να τα μοιραστώ μαζί σας.
Ο γατούλης μου έχει επανέλθει τ-ε-λ-ε-ί-ω-ς!! Όλα είναι άψογα!! Είναι υγιής, χαρούμενος, δεν υπάρχει κανένα σπάσιμο ή ''κουσούρι'' σωματικό ή ψυχικό. Είναι απλά όπως ήταν! Ζωηρός, δραστήριος και χαδιάρης! Μάλιστα προς μεγάλη μας έκπληξη συνήθισε πολύ γρήγορα στο νέο μας σπίτι, ισόγειο παρεπιμπτόντως οπότε τέρμα το άγχος του μπαλκονιού και για να παίρνει λίγο αέρα βγαίνουμε με λουράκι βολτίτσα (το οποίο το υιοθέτησε καταπληκτικά, περπατάει σαν κύριος και το ευχαριστιέται και μάλιστα γουργουρίζει μόνο που του περνάω του λουράκι...)
Να προσθέσω κι εγώ ότι ο τρόπος που θα μεταχειριστεί ένα άτομο το ζωάκι μας και ο τρόπος που θα προσπαθήσουν να καλύψουν τα λάθη τους, δείχνει όπως ειπώθηκε και από εσάς, πολλά... Αυτή η ''φίλη'' δεν είναι πλέον ούτε απλώς γνωστή. Αφού της έδωσα πολλές ευκαιρίες μετά το συμβάν, τελικά κατάλαβα ότι δεν άξιζε ούτε μια μέρα παραπάνω φιλίας.
Ξέχασα να αναφέρω ότι δε συμφωνήσαμε κάποια χρηματική αμοιβή. Λίγες μέρες όμως πριν πάω εγώ διακοπές είχε φύγει αυτή για 5 μέρες και μου ζήτησε να κρατήσω το κουνελάκι της ξαδέρφης της που θα πηγαίναν μαζί διακοπές. Εγώ προσφέρθηκα. Το κράτησα σε ένα μεγάλο δωμάτιο που το είχα σαν γραφείο στο κλουβί του, για να μην υπάρχει κίνδυνος από τον γατούλη μου, αν και πάντα έκλεινα την πόρτα φεύγοντας από το σπίτι. Και όποτε ήμουν στο δωμάτιο απασχολημένη, έβγαζα το κουνελάκι να περπατήσει και να ξεπιαστεί λίγο. Και το είχα σπίτι μου ε; Έπρεπε να καθαρίσω και το δωμάτιο όταν το παρέλαβε.
Για ευχαριστώ μου έφερε μια γλάστρα, εγώ ειλικρινά δεν περίμενα τίποτα και φυσικά την εκτίμησα την κίνηση αυτή. Όταν λοιπόν άκουσε ότι ψάχνω να βρω pet sitter έτρεξε να προσφερθεί. Εγώ για''ευχαριστώ'' που τουλάχιστον έκανε τον κόπο να έρθει στο σπίτι και να βάλει φρέσκο νερό της έδωσα ένα δωράκι που πήρα από τις διακοπές μου επίσης. Τελοσπάντων, απέδειξε το ποιον της με πολλά ακόμη γεγονότα και στην τελευταία κουβέντα που είχαμε μαζί μου είπε θρασύτατα, '' ό,τι έκανα το έκανα για να μην νιώθω υποχρέωση γιατί κατα τ' άλλα δεν τις χωνεύω τις γάτες''.
Είναι μια περίεργη κατηγορία ανθρώπων που είναι τόσο υπερήφανοι που επειδή τους κάνεις ένα καλό (που της κράτησα το κουνελάκι) βιάζονται να σου ανταποδώσουν αλλά μέσα τους δε έχουν καμία όρεξη. Οπότε αυτή τσακίστηκε να μου ''ανταποδώσει'' το καλό, κάνοντας ούτε τα μισά από αυτά που έταξε και έπρεπε να της πω κι ευχαριστώ. Μακριά. Από εδώ και πέρα όσο μπορώ θα παίρνω το γατούλη μαζί μου και αν δε γίνεται τότε θα βρίσκω pet sitter.
Anyway και πάλι ευχαριστώ πολύ παιδιά...
Να είστε πάντα καλά και γεροί και να χαίρεστε τις στιγμές σας με υγεία και καλούς φίλους! 
North Star
Νεοφερμένο μέλος
Είχε τυχερό το αγόρι μου, ούτε ακτινογραφία χρειάστηκε, ούτε τίποτα, ο κτηνίατρος στην παρακολούθησή του μας είπε έχει επανέλθει τελείως.
Ναι., αυτό το γουργούρισμα ευχαρίστησης κάθε φορά που είναι να πάμε βόλτα είναι καταπληκτικό! Πρέπει να κάνω βίντεο με δυνατό ήχο, να πιάσει και το γουργουρητό! Επίσης δεν κοιτάει να μας τη ''σκάσει''. Έχει τύχει βράδυ που είναι τελείως ήσυχα να τον αφήσουμε από το λουρί για να κυλιστεί πιο άνετα στο χορτάρι και όταν θέλει να πάει λίγο πιο μακριά μας κοιτάει και στέκεται μέχρι να ''πάρει την άδεια'' να συνεχίσει να περπατάει, δηλαδή να ακολουθήσουμε από δίπλα. Αλλιώς δεν απομακρύνεται!! Ταλέντο!!
υσ: έκανα edit γιατί ξέχασα να γράψω κάποιες βασικές λεπτομέρειες της ιστορίας με τη ''φίλη''. Τώρα μόνο καλοί φίλοι.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος

Μια "συμβουλή" μόνο. Μην τον αφήνετε απ' το λουρί. Οι γάτες όσο και να φαίνονται "εκπαιδευμένες" και ότι "δε θα το σκάσουν", παραμένουν γάτες και ειδικά όταν είναι εκτός σπιτιού ποτέ δεν ξέρεις πού μπορεί να τις οδηγήσει η περιέργειά τους ή κάτι που τους φάνηκε τρομακτικό ξαφνικά. Θα πρότεινα να μην τον λύνετε απ' το λουράκι για να διασφαλίσετε ότι δε θα έχετε ποτέ κάποια δυσάρεστη εξέλιξη με τον γατίνο σας.
North Star
Νεοφερμένο μέλος
Έχεις δίκιο σε αυτό που λες. Η γάτα θα είναι πάντα γάτα και γι αυτό προσέχουμε πολύ με το λουράκι όσο και να μας έχει εντυπωσιάσει ο τρόπος που ο γατούλης μας συμπεριφέρεται στη βόλτα. Νιώθουμε ήδη μια φορά υπεύθυνοι για ό,τι τράβηξε και δεν είναι για ρίσκο.
γατοχαιρετίσματα!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool