Παίρνει μαζί της τα πάντα όταν βγει από την άμμο!! Βοήθεια!!!

giorgakious

Νεοφερμένο μέλος

Ο giorgakious αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών και μας γράφει από Θεσπρωτικό (Πρέβεζα). Έχει γράψει 26 μηνύματα.
Προσφατα πηρα μια Περσικια την εχς περιπου 3 εβδομαδες, ειναι 1 χρονου και 4 μηνων. Εχουμε το εξης προβλημα: Οταν κανει τα κακα της στην αμμο της τωρα τελευταια συνεχεια βρησκω μπαλες απο τα κακα της κολημενα στο τριχομα της, ακομα και στα ποδια της. Φυσικα αυτη δεν το καταλαβαινει, ανεβενει στο γραφειο η στον καναπε και στογγυλοκαθετε η κυρια. Η αμμο που χρησιμοποιω ειναι η ιδια με αυτη που πηρα την πρωτη φορα (χρυσο την πληρωνω!!) δεν εχει προβλημα ουτε διαμαρτηρετε γι' αυτη. Οταν κανει τα κακα της τα σκεπαζει κανονικα. Εγω λειπω αρκετες ωρες στην δουλεια καθε φορα που επιστρεφω κανω προσευχη να μην εχει γινει για αλλη μια φορα το ιδιο πραγμα. Πλεον ειμαι αναγκαζμενος με το που επιστρεφω να κανω την νταντα... και αντε την γατα την καθαριζω, μετα κοπων και βασανων αλλα πως να βρω τα σημεια που εκατσε για να τα καθαρισω, αυτο εχει σαν αποτελεσμα να κυκλοφορουν παντου μικροβια και πολλα αλλα διαφορα προϊοντα απο τα περιτοματα της. Ξερει μηπως κανενας τι μπορω να κανω για να αποφευγω το νταντεμα καθε φορα που επιστρεφω. Παρ οτι ηταν το ονειρο μου να εχω μια τετοια γατα θα αναγκαστω να την δωσω αν δεν βρω μια λυση σε αυτο το θεμα. Δεν ειναι δυνατων η γατα να κυκλοφορει βρομικη και εγς να φοβαμε να ακουμπησω οτιδιποτε μεσα στο σπιτι!!
Ευχαριστω εκ των πρωτερων...:blink:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είχα κ εγώ το ίδιο πρόβλημα με τη δική μου περσική γατούλα, ειδικά όταν το τρίχωμά της άρχισε να μακραίνει...Αυτό που έκανα ήταν να ψαλλιδίσω λίγο τις τριχούλες γύρω απ την...ευαίσθητη περιοχή... Χρειάστηκε να το ξανακάνω μετά από 2 μηνες, οπότε δεν είναι πρόβλημα...Αλλά πρόσεξε και τι τροφή της δίνεις, είναι πολύ σημαντικό.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ευχαριστω παρα πολυ για την συμβουλη θα το δοκιμασω αυριο κιολας γιατι τωρα κανουμε χαδακια οπως καταλαβαινεις.. ειναι μια δυσκολη ωρα πριν τον υπνο :P. Α!και κατι αλλο επειδη εκει που την ειχαν δεν τη προσεχαν και πολυ, στα ματακια της ειχε ως αποτελεσμα να σχηματιζει καφε τσιμπλα αλλα οσες φορες και να την καθαρισα δεν εφυγε ποτε, εσυ πως την καθαριζεις εκει για να παραμενει καθαρο το τριχομα της εκει?
Και παλι ευχαριστω!!

Πρόσεξε με τα ψαλίδια όμως, εεεεεε??!!!
Βασικά η δικιά μου δεν έχει πρόβλημα με τσίμπλες..αλλά προσπάθησες να τις αφαιρέσεις με μαλακό πανάκι??Απ ότι ξέρω υπάρχει και ειδικό προιόν για τις τσίμπλες.
Βάλε κ μιά φώτο να τη καμαρώσουμε...

Προσπαθησα και με μωρομαντηλο και με χαρτοματηλο αλλα τιποτα!!
Ετοιμη και η φωτο!!
χιχι!!

Τότε ρώτησε τον κτηνίατρο ή σε pet shop να σου πούν τι να κάνεις, ακόμα και στο forum περσιας-μανιακς..
Κούκλα!!!!!!!!!!!!!

Πολύ όμορφη η γατούλα σου.Μην απελπίζεσαι όλα λύνονται,για τα μάτια χρησιμοποίησε ή κάποιο ειδικό προιόν από αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο ή φυσικό ορό με λίγο βαμβάκι.Επίσης δοκίμασε να βάλεις ένα χαλάκι μπροστά στο δοχελιο με το χώμα της να παταέι πρώτα εκεί να φεύγουν τα πιο πολλά και ψαλίδισε και λίγο τις γύρω τριχούλες.Ποια τροφή της δίνεις;Παίζει και αυτό ρόλο...

Κουρεψε την στα "παντελονια" οπως σου ειπαν τα κοριτσια,και καθαριζε τα ματακια της καθε μερα,ειναι σημαντικο στα περσικα.Δε μου αρεσε που ανεφερες οτι παρολο που την εχεις μονο τρεις εβδομαδες,θα τη δωσεις αν δε βρεις λυση στο θεμα αυτο.Δηλαδη αν αυριο μεθαυριο αρρωστησει και χρειαστει να της δινεις αντιβιωση τρεις φορες τη μερα και τα κανει ολα χαλια με διαρροιες ή εμετους,τι θα κανεις;15 χρονια ειναι αυτα,πολλα συμβαινουν και θα πρεπει να τα αντιμετωπισεις σιγουρα με περισσοτερη υπομονη.

θα συμφωνησω για ακομα μια φορα με την moukelis. Και ο δικος μου ειχε αυτο το προβλημα και του ψαλιδισα τις τριχες γυρω απο την περιοχη. Οταν ηταν μικρουλης καθε μερα γινοταν χαλια. 2 φορες την ημερα μαλιστα. Με το που πηγαινε τουαλετα πηγαιναμε απο πισω του να τον καθαριζουμε. Μου ειχε κανει το σπιτι χαλια και επειδη και το χαλι δεν βγαινει για να πλυθει (3 δωματια ειναι στρωμενα με χαλι) καταλαβαινεις τι γινοταν. Προχθες εκανε εμετο στο χαλι σε 3 σημεια. Τι να κανουμε, συμβαινουν αυτα! Δηλαδη στην 1η δυσκολια πρεπει να τα παραταμε;

Συμφωνώ με τα κορίτσια,μην τα παρατάς με την 1η δυσκολία.Εμένα τον πρώτο μήνα έκανε την ανάγκη του στη φλοκάτη 3 φορές και στο τέλος αναγκάστηκα να την βγάλω.Λερωνόταν και ήθελε πλύσιμο συνέχεια και γενικά μέχρι να προσαρμοστεί και να μεγαλώσει λίγο είναι δύσκολα αλλά ούτε μια στιγμή δεν αγανάκτησα,ήξερα οτι θα είναι έτσι και δεν με ένοιαζε με αγάπη και υπομονή φτιάχνουν όλα.Τώρα ούτε λερώνεται και πάει μόνο στο χώμα του.:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back