karolina
Νεοφερμένο μέλος
Την Τρίτη τον πηγαμε στον κτηνιατρο για εξετασεις και του πηρε και αιμα κ σημερα π θα εβγαιναν τα αποτελεσματα μας ενημερωσε οτι κατι βλεπει στο συκωτι και θα μας παρει ο γιατρος αργοτερα
Μπορειτε να μου πειτε τι ασθενειες εμφανίζονται στο συκώτι στις γάτες και αν θεραπεύονται ? εκανα μια ερευνα στο Google και δεν θελω να κοιταζω μεχρι την απαντηση του γιατρου . Σκεφτηκα οτι πολλοι απο εσας εχετε την εμπειρια σε γατες κ ισως μπορειτε να με συμβουλευσετε
Ευχαριστώ πολυ
Φιλικά
Καρολίνα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Νομίζω θα ήταν καλύτερα να περιμένεις την απάντηση του κτηνίατρου αντί να κάνεις υποθέσεις για το τι θα μπορούσε να έχει ο γατούλης σου. Μπορεί τελικά να μην έχει και τίποτα.
Ακόμα όμως και να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το συκώτι του, μόνο ο κτηνάτρος μπορεί να σου πει τι ακριβώς είναι αυτό και τι θεραπεία επιδέχεται. Από εκεί και πέρα μπορείς να κάνεις την έρευνά σου και ίσως να πάρεις και άλλες γνώμες από άλλους κτηνίατρους.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ατσίδας
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αγαπητοί γατόφιλοι ο Ατσίδας χρειάζεται την εμπειρία σας. Πριν καιρό παρατήρησα ότι ο γατούλης (ετών 11 στα 12) έχανε βάρος και επέμεινα να τον πάμε στον γιατρό όπου μετά από εξετάσεις αίματος διεγνώσθει ηπατίτιδα. Δεν είχε χάσει το κέφι του, ούτε είχε αλλάξει κάτι στις συνήθειες του και μάλιστα ο πρώην σύντροφος μου πίστευε ότι η απώλια βάρους ήταν συνέπεια της ζέστης και της ηληκίας του γάτου.
Μας έδωσε ο γιατρός χάπια (μια θεραπεία που έκανε για περίπου 15 ημέρες), βιταμίνες σε πάστα-σωληνάριο αλλά και μια ειδική κροκέτα για ηπατίτιδα. Ο γατούλης πήγαινε καλύτερα πήρε και 400gr κι ήμασταν όλοι ευχαριστημένοι κι ελπίζαμε ότι την σκαπούλαρε. Ακόμα κι όταν τελειώσαν τα χάπια κι οι βιταμίνες αποφασίσαμε να τις επαναλάβουμε και να συνεχίσουμε την διατροφή με την ειδική κροκέτα.
Σήμερα με ενημέρωσε ο πρώην σύντροφος μου ότι ο γάτος αρνήθηκε να φάει (σπάνιο πράγμα για τον Ατσίδα που έτρωγε 2 κιλά μύδια αχνιστά στην καθισιά του) κι ότι είναι ξαπλωμένος σε μια γωνιά και δείχνει πολύ αδύναμος, τὀσο που νιαουρίζει με το ζόρι.
Δεν έκανε εμετό, ούτε είχε διάρροια, ούτε άλλο σύμπτωμα και επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον γιατρό και μου είπε να του δώσουμε μελόνερο και primperan σιρόπι για το στομάχι του. Ο γιατρός απουσιάζει και θα επιστρέψει την Τετάρτη.
Θα ήθελα να μου πείτε από την εμεπειρία σας τη γνώμη σας ή κάτι άλλο που μπορώ να κάνω για να οφελήθει ο Ατσίδας. Περιμενω νε αγωνία την όποια συμβουλή. Οπως καταλαβαίνετε είμαι αγχωμένη και στεναχωρημένη κι είστε οι μόνοι που μπορείτε να με βοηθήσετε.

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Αν η κατάσταση του γατούλη σου είναι σε οριακό σημείο, θα έλεγα να δοκίμαζες να τον πας σε κάποιον κτηνίατρο που δεν λείπει , έστω για μια και μοναδική φορά, για μια πιο υπεύθυνη γνώμη, από τις εμπειρικές που πιθανόν να σου απαντήσουν τα μέλη του φόρουμ που, όσο και να θέλουν να βοηθήσουν, δεν έχουν την επιστημονική κατάρτιση.Για τα σχετικά με τη διατροφή του, μπορείς προς το παρόν να δεις και εδώ
Εύχομαι όλα καλά να πάνε και γρήγορη βελτίωση

παμαμπου
Εκκολαπτόμενο μέλος
δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω γιατί δεν κατέχω καθόλου το θέμα...στέλνω μόνο τις ευχές μου να πάνε όλα καλά για τον ατσίδα και να ξεπεράσει το προβλημά του το συντομότερο..
να μας ενημερώνεις!
lovekittens
Πολύ δραστήριο μέλος
Συγνωμη αλλα ηπατιτιδα πως κολλησε;Οσο για τον σωληνα δεν γινεται να ταϊστει με σωληνα..Παρτε εστω τηλ ενα αλλο γιατρο να παρετε κ μια 2η γνωμη αρχικα τηλεφωνικα ή αν ειναι ευκολο να τον πατε κ σημερα ακομα
Εχει ενοτητα εδω στο mycat που λεγεται προτεινετε κτηνιατρο Αν το γραψεις πανω στην αναζητηση θα σε βγαλει κατευθειαν Παντως παρτε κ μια 2η γνωμη πολλα γατια εχουν σωθει απ αυτο
Ατσίδας
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλησπέρα.
Σήμερα είδα τον γατούλη. Έχει τα μαύρα του τα χάλια. Έχει βγάλει κάτι σαν βλέννα στα μάτια του, βαριανασαίνει με δυσκολία, σέρνεται δεν μπορεί να περπατήσει και του τρέχουν τα σάλια.
Ακόμα μας αναγνωρίζει και προσπαθεί να μας νιαουρίσει. Αρνείτε να φάει και να πιει ακόμα και μελόνερο.
Να ξεκαθαρίσω κάτι. Έχω εμπιστοσύνη στον γιατρό γιατί έχει κριθεί από τα έργα του και όχι μόνο στις γάτες μου αλλά και στα σκυλιά της μητέρας μου (6 σκυλιά ζωή να έχουν). Δεν μου πρότεινε αυτός την αγωγή με τον σωλήνα. Όταν έμαθα για την ηπατίτιδα του Ατσίδα μπήκα στα ξένα φόρουμ και διάβασα πως κι αν αντιμετωπίζεται. Συνδέουν σωλήνα με τον εισοφάγο και με σύριγγα ταίζουν τον γάτο για κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να αρχίσει το ήπαρ να μην αποθηκεύει λίπος. Επίσης οι γάτες δεν κολούν ηπατίτιδα απλά την παθαίνουν και δεν ξέρουμε πως και γιατί.
Δεν έχω κι εγώ εμπειρία με την ηπατίτιδα γατιών, έτυχε ατυχώς στον Ατσίδα που είναι ο γιος που δεν έχω. Κι ο πρώην μου δεν μπορεί να το διαχειριστεί. Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι. Ο κτηνίατρος είπε ότι αυτά είναι άλλα συμπτώματα. Δεδομένου ότι η κατάσταση του γάτου είναι επιβαρυμένη ακόμα μια αρρώστεια νομίζω πως κάνει την κατάσταση μη αναστρέψιμη. Δεν το βλέπω να τα καταφέρνει ο καλός μου...
Δεν έχω πάψει να κλαίω παρέα με τον πρώην μου νιώθοντας χάλια που δεν μπορώ να πάρω έστω την αγωνία και τον πόνο του Ατσίδα. Είμαι σίγουρη πως κι ο πρώην μου θα έδεινε χρόνια από την ζωή του για να μην υποφέρει ο γατούλης μας. Δεν αρκεί...
Γατοπαρέα δύσκολα τα πράγματα...
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
Θα έλεγα να μην παραιτείστε όμως από το γατούλη. Να τον πάτε αν υπάρχει δυνατότητα όσο πιο σύντομα γίνεται σε έναν καλό κτηνίατρο έστω και αν δεν είναι ο δικός σας! Με το internet σε θέματα ασθενειών κανείς ποτέ δεν έβγαλε άκρη (ούτε για ανθρώπινα συμπτώματα) λόγω του τεράστιου όγκου πληροφοριών που δεν ξέρουμε αν ευσταθούν κιόλας ή για ποια περίσταση ενδείκνυνται.
Εδώ: Γράψτε έναν κτηνίατρο εδώ αναφέρονται κτηνίατροι που προτείνουν άλλα μέλη. Προσωπικά, θα έψαχνα κάποιον στην περιοχή που μένω και θα έτρεχα!
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Θα έλεγα, βάλ'τε τον γρήγορα στη γατοφόρο και πηγαίνετέ τον σε ένα νοσοκομείο για γάτες, από αυτά που διανυκτερεύουν. Είναι το καλύτερο που μπορείτε να του προσφέρετε, αντί με κλάματα να περιμένετε το τέλος του. Μη περιμένετε τον δικό σας γιατρό να επιστέψει, έστω κι αν είναι η αυθεντία όλου του πλανήτη. Πηγαίνετε σήμερα. Όχι μεθαύριο, ούτε αύριο. Τώρα!
Ό,τι και να γίνει θα ξέρετε οτι κάνατε ό,τι μπορούσατε να τον σώσετε, ως οφείλουμε όλοι μας σε κάποιο πλάσμα που αγαπάμε.
Και μακάρι να τα καταφέρει...

Ατσίδας
Εκκολαπτόμενο μέλος
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Ξεκουράστηκε το ταλαίπωρο...Καλό του ταξίδι στο γατοπαράδεισο
ΝΩΝΤΑΣ -ΝΕΛΛΗ
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Λυπάμαι πολύ που ο γατούλης αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα, σε καταλαβαίνω πώς νιώθεις αλλά μήπως θα ήταν προτιμότερο να ζητήσεις και τη γνώμη και δεύτερου γιατρού; Διότι έμεινα με την εντύπωση οτι το πρώτος δεν αποσαφήνισε από τι ακριβώς πάσχει, ενώ παράλληλα του συνεχίζεται η αντιβίωση πράγμα που αν έχει πάθηση στο συκώτι του θα το επιβαρύνει ακόμα περισσότερο

Καλό θα είναι να πάρεις ό,τι εξετάσεις αίματος του έχουν γίνει και να επισκεφτείτε και κάποιον άλλο κτηνίατρο πριν περάσει το δεκαπενθήμερο, χωρίς να χάνεις χρόνο και να απελπίζεσαι αν ακόμα δεν ξέρεις τι περιθώρια θεραπείας υπάρχουν.
Εύχομαι να πάνε όλα καλά και με τη βοήθεια κάποιας θεραπείας ο γατούλης σου να ανανήψει σύντομα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΝΩΝΤΑΣ -ΝΕΛΛΗ
Νεοφερμένο μέλος
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Με την ευχή μου και πάλι για νέα καλά κι ελπιδοφόρα
ΝΩΝΤΑΣ -ΝΕΛΛΗ
Νεοφερμένο μέλος
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Σημασία έχει οτι πήγατε και σε δεύτερο, οτι ο γατούλης μπήκε σε μια σειρά και κατά πάσα πιθανότητα, παρά την ταλαιπωρία του, θα θεραπευτεί πλήρως. Αυτό που μένει να κάνεις τώρα για να βοηθήσεις τον αγαπημένο σου Νώντα, είναι να οπλιστείς με υπομονή, δύναμη και αισιοδοξία οτι όλα θα πάνε καλά

Ατσίδας
Εκκολαπτόμενο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool