Παιδιά, θέλω να με βοηθήσετε - Εκπαίδευση και επιθετικότητα.

simon21

Νεοφερμένο μέλος

Ο simon21 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών. Έχει γράψει 44 μηνύματα.
Γειά σας, με λένε Σίμο και έχω ενα γατάκι Σιαμ. Τα προβλήματα μου είναι η
εκπαίδευση και επιθετικοτητα της. Για την εκπαίδευση, θελώ να της μάθω να μην ανεβαίνει στον πάγκο της κουζίνας και όταν θα θέλει τουαλέτα, να πηγαίνει η στην άμμο της, η στην αυλή. Όσον αφορά την επιθετικοτητα, απλα δεν θελω να επιτίθεται στα χέρια μου την ώρα του παιχνιδιού..

Όποιος μπορεί να με βοηθήσει ας στείλε ενα PM..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δες αυτό και θα σου βάλω κι άλλα να δεις!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αυτό!!!Και υπάρχουν και άλλα επάνω εκεί που λέει articles...στο ψχολογία και συμπεριφορά...

ναι τα σιαμ είναι δύσκολη ράτσα:hmm:

Δε συμφωνω,τα σιαμ ειναι απο τα πιο εξυπνα και εκπαιδευσιμα γατακια.Ποσο ειναι το γατακι σου;Διαβασε και τα άρθρα,και να γνωριζεις ότι πρεπει να εχεις απλα αρκετη υπομονη.Με απλα φυσηματα ή ψεκασμα με νερακι οταν κανει κατι κακο,θα λυθει πιστευω το θεμα.Αν ειναι επιθετικη,θα πρεπει να ασχολεισαι λιγο περισσοτερο μαζι της,για να διοχετευει καπου την ενεργεια της,Επισης,καθε φορα που παιζετε,μην χρησιμοποιεις τα χερια σου,αλλα καποιο παιχνιδι.Αν αρχισει να δαγκωνει,αφησε την και σταματησε να παιζεις μαζι της,απλα αγνοησε την.Τι εννοεις να πηγαινει στην αμμο της;Πηγαινε τη μερικες φορες εσυ,και κανε με το ποδαρακι της οτι σκαβεις,θα το πιασει το νοημα.Αν τα κανει εκτος,καθαρισε καλα τις περιοχες αυτες με ξυδι.Περιμενουμε νεα σας!

σιαμ

Ειχα εναν σιαμεζο για 11 χρονια.Υπερβολικα εξυπνη ρατσα.το οτι δαγκωνει,ανεβαινει σε παγκους κλπ ειναι γνωρισματα καθε γατας.οι γατες κανουν παντα αυτο που τους αρεσει και δεν πρεπει να τις δεσμευουμε ουτε να τις σιχαινομαστε.ασχολησου περισσοτερο με το σιαμ γατακι σου,το οποιο σιγουρα θα ειναι πολυ κοινωνικο.τα σιαμ θεωρουνται αγρια ρατσα,αλλα αυτο προκυπτει απο το γεγονος οτι εχουν αναπτυγμενη νοημοσυνη.Στην ταυλανδη απ'οπου καταγονται τα σιαμ ηταν τα μονα γατια, τα οποια εκπαιδευονταν ως φυλακες.εκτος αυτου εχουν ανεπτυγμενους μυς γενικοτερα.οπως σου εγραψαν και τα αλλα γατοφιλα μελη:):):),υπαρχουν τοσα που μπορεις να κανεις.Ανταμοιβες με τροφη,παιχνιδια και γενικα χρονος με το καλο σου κατοικιδιο.Οχι ομως χρονος για να το κανεις να σε υπακουει,αλλα χρονος επειδη το αγαπας και το βαζεις πανω απο την δική σου ανεση.Υπομονη οχι για να γλιτωσεις απο γρατζουνιες που πονανε,αλλα υπομονη για να μπεις εσυ στην ανωτερη νοοτροπια της γατας και οχι αυτη στην ανθρωπινη.Καλη τυχη.Τα πορωτικα γατια θελουν μονο αγαπηηηηηηηηηηηηηηηη!!!!!και ξυσιμο στο κεφαλι:cool:

Σε καταλαβαίνω απόλυτα πόσο κουραστικό είναι το δάγκωμα και η επιθετικότητα αλλά συμβαίνει με τα μικρά γατάκια που έχουν αποκοπεί απο τη μαμά τους νωρίς. Την ίδια φάση περνάω και γω με τον δικό μου και όσο και αν προσπαθώ είμαι μες την γρατσουνιά! Όμως πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να σταματήσει αυτό. 'Ηδη τις τελευταιες μέρες το έχει ελαττώσει αισθητά. Η ταπεινή μου συμβουλή είναι να μην την ενθαρρύνεις να δαγκώνει και απο κει και π'ερα η γατούλα σου θα ξεπεράσει αυτη την φάση που διάνυει τώρα.

Θα συμφωνήσω με όλους τουσ προλαλήσαντες. Θέλει επιμονή και σωστούς χειρισμούς. Τα Σιάμ είναι αξιολάτρευτα γατάκια (όπως και όλα τα γατάκια του κόσμου) αρκεί να περνάς αρκετό χρόνο μαζί τους. Καλή επιτυχία!

το δικό μου δεν εινε σιαμ αλλά μου κανι άνω κατ το σπίτι υπαρχή τροποσ να τον εκπεδευσω ειναι 5 μηνον :hmm:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back