Τον Ιουνιο ειχε παρουσιασει αλλοιωση στα χειλη της. Την πηγαμε στο γιατρο περιπου 10 μερες αφου το καταλαβαμε, διοτι εκεινο τον καιρο ειχε γεννησει και επειδη εγλυφε τα γατακια της, πιστευαμε οτι ειναι απο αυτο.
Ο κτηνιατρος μας ειπε οτι εχει μια πολυ σπανια ασθενεια-μικροβιο(δεν θυμαμαι τι) του οποιου το ονομα δεν συγκρατισα μεσα στη ταραχη μου. Αυτο που ειχε θα της "ετρωγε"(μεταφερω τα λογια του κτηνιατρου)σιγα-σιγα τα χειλη της, μεχρι να εξαφανιστουν. Μας εδειξε και φωτογραφιες απο ενα βιβλιο. Η ιαση ηταν απο δυσκολη εως αδυνατη. Της εκανε δυο φορες ενεση κορτιζονης, μια καθε 10 μερες.
Ευτυχως το προβλημα διορθωθηκε αφηνοντας ενα πολυ μικρο σημεδι στα χειλια της.
Οι αποριες μου, ειναι:Τι ειναι αυτο?Πως μεταδωθηκε στη γατα μου?και, υπαρχει κινδυνος να επανεμφανιστει στο μελλον?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mel1
Δρ Παθολογίας Ζώων Συντροφιάς
Από αυτά που περιγράφεις, χωρίς φυσικά να είμαι σίγουρη αφού δεν έχω δει τη γάτα και περιμένοντας τις απαντήσεις σου στα παραπάνω ερωτήματα, θα έλεγα ότι μπορεί να πρόκειται για το εωσινοφιλικό ή άτονο έλκος.
Πρόκειται για μια από τις τρεις δερματοπάθειες του συνδρόμου των εωσινοφιλικών κοκκιωμάτων της γάτας. Το άτονο έλκος εμφανίζεται συνήθως σε ενήλικες, θηλυκές γάτες που συνήθως πάσχουν από διάφορες αλλεργικές ή βακτηριδιακές δερματίτιδες. Είναι ένα βαθύ έλκος με σχήμα ημισεληνοειδές, που δεν έχει τάση για επούλωση και παρατηρείται σχεδόν αποκλειστικά στο άνω χείλος. Συνήθως η γάτα δεν έχει κνησμό.
Η θεραπεία τους βασίζεται στη χορήγηση κορτιζόνης αλλά δυστυχώς δεν ανταποκρίνονται καλά όλα τα περιστατικά και πολύ συχνά εμφανίζονται υποτροπές.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Τι ηλικία έχει η γάτα σου;; Η αλλοίωση που αναφέρεις ήταν στο πάνω χείλος;; Έμοιαζε σαν να λείπει ένα κομμάτι δέρματος;; Εμφάνιζε κνησμό;; Είχε δερματικές αλλοιώσεις (και ποιες) σε άλλα μέρη του σώματος;;
Η γατα τοτε ηταν 10μηνων.
Η αλλοιωση ηταν στο πανω χειλος, και ειχε προχωρισει αρκετα, αλλα με την κορτιζονη επανηλθε στην αρχικη κατασταση.
Δεν εμοιαζε να λειπει κομματι, αλλα ηταν σαν να το δαγκωνε περιπου.Σαν να ειχαν "σκασει" τα χειλια της.
Κνησμο δεν εμφανισε.
Δεν υπηρχε κατι, ουτε ο κτηνιατρος βρηκε σε αλλο μερος του σωματος.
Mel, εχεις διαβασει το θεμε που ανοιξα οταν μπηκα στο site που ελεγα οτι η γατα μου δεν εχει αυτια?Λειπει το πανω μερος τους!Ισως να εχει καποια σχεση με αυτο.
mel1
Η γατα τοτε ηταν 10μηνων.
Η αλλοιωση ηταν στο πανω χειλος, και ειχε προχωρισει αρκετα, αλλα με την κορτιζονη επανηλθε στην αρχικη κατασταση.
Δεν εμοιαζε να λειπει κομματι, αλλα ηταν σαν να το δαγκωνε περιπου.Σαν να ειχαν "σκασει" τα χειλια της.
Κνησμο δεν εμφανισε.
Δεν υπηρχε κατι, ουτε ο κτηνιατρος βρηκε σε αλλο μερος του σωματος.
Mel, εχεις διαβασει το θεμε που ανοιξα οταν μπηκα στο site που ελεγα οτι η γατα μου δεν εχει αυτια?Λειπει το πανω μερος τους!Ισως να εχει καποια σχεση με αυτο.
Δεν είχα διαβάσει αυτό που λες και δεν μπορώ να σου απαντήσω αν έχει σχέση. Θα το ψάξω και θα επανέλθω.
Η πιθανότερη διάγνωση, μετά τις απαντήσεις σου, εξακολουθεί να είναι το εωσινιφιλικό ή άτονο έλκος της γάτας.
mel1
Θα εχει καποιες συνεπειες στο μελλον αυτο?
Μπορεί να επανεμφανιστεί ή μπορεί να εμφανιστούν άλλες δερματικές αλλοιώσεις και κνησμός που πιθανότατα θα οφείλονται στην αλεργική δερματίτιδα που είναι το αρχικό αίτιο.
χριστινα
Διάσημο μέλος
. Εύχομαι να μην το παρουσιάσει ποτέ παλι πάντωςΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
χριστινα
Διάσημο μέλος
marigo173
Δραστήριο μέλος
Το ίδιο ακριβώς είχε πάθει και η Λουκρητία όταν γέννησε!!! Αν όχι το ίδιο κάτι παρόμοιο πάντως. Πληγιάζανε τα χείλη της και θεώρησα και εγώ ότι ήταν επειδή έγλειφε τις ακαθαρσίες των μωρών... Εκείνο τον καιρό μάλιστα την είχα πάει 3-4 φορές στον κτηνίατρο (το κακόμοιρο έπαθε μαστίτιδα, τριχοφυτίαση και στις 6 εβδομάδες την στειρώσαμε) και κανένας δεν μας είπε απολύτως τίποτα!! Το κτηνιατρείο που την παίρνω είναι "νοσοκομείο ζώων" και εκείνες τις μέρες την είδαν 2 διαφορετικοί κτηνίατροι... Πώ,πω λες να είχε τέτοιο πράγμα και να μην το πήρε κανένας είδηση;
Πάντως μόλις άρχισαν τα μωρά να πηγαίνουν στην άμμο άρχισε να εξασθενεί και 1 βδομάδα μετά που έφυγε και το τελευταίο μωρό επουλώθηκε εντελώς. Τώρα πια δεν έχει κανένα σημάδι. Είναι δυνατόν ;;;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool