Πανέμορφη έγκυος γατούλα στο σταθμό του τραίνου

siren

Νεοφερμένο μέλος

Η siren αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Δάφνη (Άγιος Όρος). Έχει γράψει 9 μηνύματα.
Ήρθε η ώρα να αναφέρω ένα θέμα το οποίο - ειδικά από χθες, μας έχει προβληματίσει πολύ.
Υπάρχει μια γατούλα στο σταθμό του τραίνου, εδώ και βδομάδες. Έχει κάνει τη φωλιά της εκεί και φαίνεται να έχει βολευτεί. Είναι έγγυος, είναι υγιέστατη (φωνάξαμε γιατρό και την εξέτασε) σε πολύ καλή κατάσταση (τόσο καλή που πιστεύουμε ότι είναι από σπίτι), απίστευτα φιλική και χαδιάρα με τους ανθρώπους. Την έχουμε εντοπίσει εδώ και τρείς βδομάδες περίπου, πηγαίνουμε κάθε μέρα και της βάζουμε φαγητό και νερό - αν και τρώει από δέκα μεριές γιατί όλοι την αγαπάνε και τα πιατάκια της είναι πάντα γεμάτα :D. Υπολογίζουμε ότι θα γεννήσει, το πιθανότερο, αρχές Αυγούστου.

Το πρόβλημα είναι ότι εγώ δεν μπορώ να την πάρω στο σπίτι γιατί έχω ήδη μία γάτα, πολύ ζηλιάρα και ειδικά με την εγγυμοσύνη της Φούσκας (έτσι την βγάλαμε), ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ πως θα μπορούσαν να συμβιώσουν τα δυό τους :(.

Το πρόβλημα είναι ότι χθες, συνειδητοποιήσαμε πόσο ευάλωτη είναι γιατί, καθώς είμασταν εκεί, κι αυτή ήταν ξαπλωμένη όπως πάντα λίγο πιο πέρα, πέρασαν δύο μαντράχαλοι (δεν τους λέω ζώα γιατί θα προσβάλω τα ζώα έτσι) και ο ένας την κλώτσησε περνώντας! :mpinelik:
Ευτυχώς δεν πρέπει να την πέτυχε γιατί αυτή μαζεύτηκε και πετάχτηκε αμέσως. Τρέξαμε δίπλα της, ήταν μια χαρά, δεν τη χτύπησε μάλλον καθόλου και μετά από λίγο ήταν πάλι όλο χάδια.

Γίναμε έξαλλες, τους φωνάξαμε, τους βρίσαμε κλπ κλπ αλλά αυτοί οι άνθρωποι δε νομίζω ότι καταλαβαίνουν από τέτοια.
... ... ...

Το θέμα είναι τώρα, τι μπορούμε να κάνουμε γι' αυτήν - ειδικά τώρα που πλησιάζουν διακοπές και δεν θα είμαστε εκεί κάθε μέρα και θα χάσουμε και τη γέννα. Το καλό είναι ότι δεν θα πεινάσει γιατί όλοι την ταίζουν :) αλλά τι θα γίνει αν κάποιος της κάνει κακό? Αυτή είναι τόσο καλή που πιστεύει ότι όσοι την πλησιάζουν, θέλουν να τη χαιδέψουν και κάθεται! Και από την άλλη, πως να πάρεις μια γάτα στο σπίτι σου όταν με δυσκολία έχεις πείσει τους δικούς σου να τη δεχτούν, και τελικά να είναι και έγγυος :( ... και που θα την αφήσεις σε τέτοια κατάσταση όσο θα λείπεις?!

Επίσης έχουμε ήδη βρει σπίτι για το ένα της γατάκι, όταν έρθει η ώρα :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• 28062010043.jpg
    28062010043.jpg
    149,9 KB · Εμφανίσεις: 75
Πόσο προχωρημενη ειναι η εγκυμοσύνη της;
Ισως μια αμβλωση και μια στειρωση να ήταν καλύτερη λύση απο το να βγούν πολλα αδέσποτα γατάκια και αλλα μετα απο αυτο κ.ο.κ......
Το ενα γατάκι που εχει βρει σπίτι μπορει να αντικατασταθει από τα άπειρα που ειναι έξω. Σε ποιο σταθμό ειναι η γατούλα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν δεν ειναι σε πολύ προχωρημενη εγκυμοσύνη μπορει να της γίνει στειρωση και δεν θα κινδυνευσει καθόλου.

Δυστυχώς για μια γατούλα που δεν εχει σπίτι να ειναι ασφαλής, κανεις δε μπορει να εγγυηθει ότι δεν θα πάθει κακό. Το ειδατε και με τα μάτια σας. Οταν θα γεννήσει θα είναι ακόμα πιο ευάλλωτη. Δεν ξέρουμε αν θα επιβιώσουν τα γατάκια ή ποιος σκρόφας-γιος θα βρεθει να κανει κακό και σ εκεινη και στα μικρά....

Ειναι μια κουκλαρα! Πηγαινετε τη γρήγορα σε ενα γιατρό για στειρωση και επειτα ετοιμάστε της μια αγγελία

Δεν ξέρουμε ακριβώς πόσων εβδομάδων είναι, αλλά ο γιατρός που την είδε πριν 15 μέρες ακριβώς, είπε ότι σε 20 μέρες θα φανεί η εγγυμοσύνη της. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε σκεφτεί την άμβλωση (και δεν ήξερα ότι γίνεται αυτό). Τώρα πια δεν ξέρω αν την πέρνει ο καιρός για κάτι τέτοιο...
Είναι στο σταθμό του Μοσχάτου.

Θα σας το πει ο γιατρός αν ειναι σε κατάλληλη στιγμή για στειρωση. Στειρωσεις γινονται και κατα τη διαρκεια εγκυμοσύνης και δεν συντρεχουν κινδυνοι ωστε να δισταζει κανεις να το κάνει.

Οπως και να χει η γατούλα πρεπει να στειρωθεί. Αν δεν μπορει να γινει άμεσα (λογω προχωρημενης εγκυμοσυνης), σκεφτειτε πως αν γεννησει θα πρεπει να περιμενετε μεχρι να απογαλακτιστουν και να "ξεπεταχτουν" τα μικρά, δηλαδή 2 μήνες γεμάτους! Και μεσα σε 2 μηνες δε μπορεις να ξερεις ανα πασα στιγμή τι τομαρι θα βρεθει να της ξανακάνει κακό. Το καλύτερο ειναι να δράσετε άμεσα. Συζητήστε και με τους ανθρωπους της περιοχής που την ταϊζουν κι εχουν το νου τους για το τι μπορουν να προσφερουν και αυτοί, γιατί μονο με ενα πιατάκι φαϊ καθε μέρα, δε μπορει κανεις να ειναι σιγουρος οτι θα ξημερώσει ασφαλής την επόμενη μερα η γατούλα. Ο κοσμος ειναι τίγκα στο κτήνος.

Απάντηση: Πανέμορφη έγγυος γατούλα στο σταθμό του τραίνου

Η γατούλα μπορεί να στειρωθεί μέχρι και τη τελευταία στιγμή.
Μπορεί να σας ακούγεται "κάπως" αλλά έτσι όπως έχουμε καταντήσει, είναι το καλύτερο που θα κάνετε για την ίδια.
Έτσι θα είναι και πιο εύκολο να την κρατήσετε σπίτι, μπορεί να δοκιμάσετε για λίγες ημέρες μέχρι να αναρρώσει από την επέμβαση και αν δείτε ότι δεν μπορεί να μείνει εκεί να της ψάξετε για σπίτι ή να την αφήσετε σε ένα πιο προστατευμένο μέρος.
Είναι πολύ όμορφη και εύχομαι να έχει μια καλύτερη τύχη!

Μίλησαμε με το γιατρό και είπε ότι γίνεται η στείρωση και η άμβλωση μαζί σε όποιο στάδιο της εγκυμοσύνης και αν ειναι.
Αλλά μας φαίνεται άσχημο να της το κάνουμε αυτό τώρα.
Και από την άλλη, δεν υπάρχει περίπτωση να την αφήσουμε στο σταθμό μόνη της!
Αν δεν βρεθεί κάποιος αξιόπιστος να την φιλοξενήσει, θα την πάρω εγώ, προσωρινά μέχρι να ξεπεταχτούν τα μικρά της, στην αυλή του σπιτιού μου (ελπίζω να πείσω τη μητέρα μου μόνο).
Πόσο θα τσακωθεί η δικιά μου πια, στο τέλος θα βαρεθεί :P
Μετά τον απογαλακτισμό, θα προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε μάνα και μικρά (ήδη για το ένα μικρό ΚΑΙ τη μάνα, βρήκαμε) :D

Ίσως σας φαίνεται άσχημο, αλλά εξίσου άσχημο δεν είναι τα μωρά να μεγαλώσουν στους δρόμους, να μην είναι προστατευμένα από τίποτα και να καταλήξουν πατημένα από αυτοκίνητο, σκοτωμένα από φόλα ή από σκύλους κ.τ.λ.;:/:
Είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν καλά σπίτια,ειδικά αυτή τη περίοδο, δείτε πόσες αγγελίες τρέχουν και θα απογοητευτείτε:/:.

Αγαπητή Siren,
Oι γάτες που έχω/έχουμε στειρώσει μέχρι τώρα (μιλάω και προσωπικά και ως ομάδα εθελοντών) είναι πάρα πάρα πολλές.
Μέσα σε αυτό τον αριθμό και πολλές έγκυες. Δεν είχα καθαρή εικόνα το πως γίνεται μέχρι προχθές, που έτυχε να είμαι παρούσα με την φίλη konstans, μπροστά σε στείρωση εγκύου γατούλας.
Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, θα πω μόνο ότι τα ΄έμβρυα φεύγουν πολύ ήσυχα΄την στιγμή που χορηγείται η νάρκωση στην γάτα.
Πιστεψέ με, τώρα που το είδα δεν έχω καθόλου τύψεις για ότι έγκυο έχω στειρώσει. Μπορεί πολλοί να είναι αντίθετοι με μένα, να μας θεωρούν τρελλούς που θα θέλαμε να στειρώσουμε όλα τα αδέσποτα, αν ήταν εφικτό, δηλώνω όμως υπέρμαχος της στείρωσης γιατι έτσι δημιουργώ λιγότερα αδέσποτα, λιγότερο πόνο και λιγότερη φρίκη γύρω μου.

Η γατούλα είναι γλυκύτατη, είναι ακόμα στις αρχές της εγκυμοσύνης και θα είναι μια χαρά, ειδικά αν μπορείς να την φιλοξενήσεις εσύ.

Είμαι στην διαθεσή σου για οποιαδήποτε βοήθεια ή απορία που τυχόν χρειαστείς.

Μόλις γυρίσαμε από το σταθμό. Την ξεβόλεψαν οι κηπουροί που σκάβουν τα παρτέρια και η φύλακας μας είπε ότι την κλώτσησαν.:(

Η γατούλα όσο μένει εκεί, κινδυνεύει. Ή θα την πάρει μία φίλη μου, ή θα την πάρω εγώ. Σήμερα κιόλας.

Με τίποτα δεν θα μείνει στο δρόμο, ούτε αυτή ούτε τα γατάκια της. Στη χειρότερη, θα τριγυρνάνε στην αυλή μου, μέχρι να βρουν σπίτι. Το σπίτι μου είναι μονοκατοικία, η αυλή δεν έχει πρόσβαση σε δρόμο, δεν κυκλοφορούν άλλα ζώα αδέσποτα. Τουλάχιστον θα είναι ασφαλής εκεί.

Οκ, ειναι δική σου επιλογή το αν θα την στειρώσεις ή όχι.
Καλό κουράγιο στο να βρεις γονεις για τα μωράκια και πραγματικά ευχομαι ό,τι καλυτερο για την γατουλα.:)

Επίσης να συμπληρώσω και κάτι που ίσως δεν σκέφθηκες.
Πιθανά έχεις βρει σπίτι για το ένα γατάκι, αν κάνει 6, πράγμα πολύ σύνηθες, θα σου μείνουν άλλα 5. Με αυτά τι γίνεται.
Αν πάλι από αυτά που θα γεννηθούν , υπάρχουν 3 θηλυκές που γεννούν κατά μέσο όρο 3 φορές τον χρόνο χ 5 γατάκια, κάνε τον πολλαπλασιασμό και δες τι γίνεται:/:
Δυστυχώς έτσι δημιουργούμαι, έστω και χωρίς να το θέλουμε ακριβώς, αδέσποτα γύρω μας.

Το ξέρω :/: έχετε δίκιο. Ξέρω ότι η στείρωση είναι η μοναδική λύση - και τη δικιά μου στειρωμένη την έχω. Αν μου μείνουν τα γατάκια ή όσα από αυτά, θα πρέπει να στειρωθούν όταν έρθει η ώρα. Απλά, τώρα, πρέπει να πάρουμε τη γατούλα από κει, όπωσδήποτε.

Αχ ναι, μπράβο, μαζέψτε την! Είναι τόσο χάλια ο κόσμος εκεί έξω για τα καημένα τα ζωάκια, οι "άνθρωποι" νομίζουν ό,τι όλη η γη τους ανήκει :wall:
Και εντάξει, οι μεγάλοι άνθρωποι, οι οποίοι μεγάλωσαν διαφορετικά και έχουν και μια παραξενιά, τους ξέρουμε πια..Οριακά μπορώ να το συλλάβω. Αλλά νέα παιδιά και να κλωτσάνε ζώο....Τι σ#@τόψυχα ούφο μας περικυκλώνουν...
Είναι πάντως τόσο όμορφη...Και τα γατάκια κουκλάκια θα είναι, οπότε είμαι αισιόδοξη :redface:

Η γατούλα όσο μένει εκεί, κινδυνεύει. Ή θα την πάρει μία φίλη μου, ή θα την πάρω εγώ. Σήμερα κιόλας.

Ετσι μπράβο! Και σημερα κιόλας! Το συντομότερο. Οσο παραμενει εκει, δεν ξερεις τι μπορει να φερει η ωρα...

Μετά τη γέννα και όταν ξεπεταχτουν τα μικρά να τη στειρωσεις χωρις δευτερη σκεψη.

Οταν τη φερεις σπιτι σου, να μην παραλειψεις να μας λες τα νεα της :)

Μπράβο ! η γατούλα είναι πολύ όμορφη. Όσο για τους μ...ς που την κλώτσησαν εύχομαι να τους κοπεί το πόδι. Καλή της τύχη. Περιμένουμε νέα της. Αφού έχεις προστατευμένη αυλή είναι ότι καλύτερο. Είναι τόσο όμορφη που ίσως να βρεις να δώσεις και την ίδια.:)

Η συνέχεια της ιστορίας είχε ευτυχές τέλος . Από την Παρασκευή η Φούσκα είναι στο καινούργιο της σπίτι (την πήρε η φίλη μου). Προσαρμόστηκε αμέσως και μοιάζει να το απολαμβάνει. Από κει που ήταν όλη μέρα ξαπλωμένη και "τεμπέλικη", έχει πάρει τα πάνω της, εξερευνά και μυρίζει τα πάντα στο σπίτι, έχει ζωηρέψει, είναι όλο νιαουρητά, χάδια και χουζούρι. :D

Φυσικά έκανε τα εμβόλια και την αποπαρασίτωσή της. Ο γιατρός την ψηλαφούσε πολύ ώρα και είπε ότι το φούσκωμα που πιάνει δεν δείχνει να έχει μεγαλώσει από την προηγούμενη φορά (πριν 15 μέρες δηλαδή) οπότε είπε ότι πιθανόν ο όγκος που πιάνει να είναι από ακαθαρσίες μαζεμένες στο έντερό της, κοινώς, δυσκοιλιότητα. Η αλήθεια είναι ότι κι εμείς, ένα μήνα τώρα, δεν εχουμε παρατηρήσει να μεγαλώνει σημαντικά η κοιλιά της... Όπως και να έχει, θα δείξει...
Μάλιστα του έκανε εντύπωση πόσο καλοφροντισμένη είναι, δεν είχε ούτε ωτίτιδα ούτε τίποτα, μόνο μερικούς ψύλλους.

Επίσης έχει ίχνη από παλιότερη τόμη, σημάδι ότι έχει υποστεί σε κάποιο είδος επέμβασης. Ίσως να είναι ήδη στειρωμένη αλλά αυτό δεν το ξέρουμε σίγουρα, προς το παρόν.

Εμένα δε μου το βγάζετε από το μυαλό ότι ήταν από σπίτι, βρέθηκε στο σταθμό ξαφνικά, και έπαθε κατάθλιψη η καημένη. Αλλά τώρα είναι μια χαρά και αυτός που την άφησε έχασε μια απίστευτη γάτα! Δεν έχει βγάλει νύχια ούτε μία φορά, τα πατουσάκια της όταν παίζει είναι βελούδινα!

Αναμένουμε φωτογραφίες από την καινούργια της μαμά, εντός των ημερών :D

Πάντως είναι απίστευτο συναίσθημα να βοηθάς έτσι ένα ζωάκι. Μαζί με τη Φούσκα, βρήκε σπίτι αμέσως κι ένα μικρό γατάκι που βρέθηκε σε κίνδυνο, έξω από την εταιρία που δουλεύουμε με τη φίλη μου. Όχι τίποτα άλλο, αλλά ασχολιόμασταν με τις γάτες όλη μέρα κι από δουλειά μηδέν :P.

Τελεια νεα και μπραβο σας που την μαζεψατε, ισως καποιοι να την παρατησαν η να απλα να την εχασαν:( ποτε δεν μπορεις να ξερεις! το θεμα ειναι ομως να ζητησετε απο τον γιατρο να της κανει εναν υπερηχο οπου θα μπορεσει να δει αν η γατουλα ειναι στειρωμενη η οχι παντως αν ειναι εγκυος θα σου προτεινα και εγω την αμβλψση, την οποια εχω κανει και σε πολυ προχωρημενες εγκυμοσυνες και οι γατουλες με το που αναρωνουν 48 ωρες μετα ειναι πολυ καλυτερες απο πριν!!!! ειναι κριμα να ερθουν γατακια στον κοσμο συν το γεγονος οτι καθε εγκυμοσυνη και γεννα επιβαρυνει τον οργανισμο της γατας! αν εχεις κηπο και εχεις την διαθεση μπορεις εθελοντικα να βοηθησεις ολα αυτα τα μωρουλακια που εχουν αναγκη απο φιλοξενια μεχρι να βρουν σπιτακι...και ειναι πολυ πιο σημαντικο και θεαρεστο διοτι τα μωρακια αυτα ειναι καταδικασμενα και υπαρχουμ τοσα πολλα που εχουν αναγκη φιλοξενιας!!!

Μπραβο!!!
Πολυ ευχαριστα τα νεα σας. Ευχομαι να εχει μια υπέροχη ζωή η Φούσκα σας και να σας χαρίσει την χαρα που της χαρίσατε εσεις φροντίζοντάς την.

Mπράβο τυχερές και οι δυό τους και η φίλη σου και η γκριζούλα:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back