Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Υποθέτω είναι η πρώτη φορά για τον νεαρό που υιοθέτησε ζωάκι, αλλά όπως και να'χει και παίρνοντας παράδειγμα από τον εαυτό μου που είμαι αρκετά ακοινώνητη, ομολογώ οτι όταν πήγα στο σπίτι της κοπέλας να δω τη μετέπειτα "κόρη" μου, και πέρα το οτι αλληλοσυμπαθηθήκαμε με το κορίτσι αυτό (καλή του ώρα ό,που και να είναι, έχει σώσει πολλά γατιά από το δρόμο) λίγη δυσφορία την ένοιωσα όταν μου παρουσίασε το συμβόλαιο. Βλέπεις δεν είχα υιοθετήσει επισήμως μέχρι τότε γατί και λίγο μου ξένισε η όλη κατάσταση, τι δεν μου είχε εμπιστοσύνη?
Αυτό δεν σήμαινε οτι δεν είχα καλές προθέσεις, κάθε άλλο παρά..., αλλά τότε δεν ήξερα τόσο τις καταστάσεις με τις υιοθεσίες και τους κινδύνους..
Αν μου πεις οτι όλοι δεν είναι ίδιοι και πώς μπορείς να ξέρεις, θα σου πω δίκιο έχεις, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρη 100%
για κανέναν (ούτε για τον εαυτό σου που λέει ο λόγος).
Αυτό που από προσωπική εμπειρία σου συνιστώ και συνιστώ σε όσους και όσες έχουν γατάκια υποψήφια για υιοθεσία, είναι
να ποντάρεις στο φιλότιμο που έχει. Όσο κι αν φαίνεται οτι λείπει, ειδικά στις μέρες μας, όσο κι αν ο άλλος φαίνεται να έχει "σκοτεινά σημεία", νομίζω οτι στο μεγαλύτερο ποσοστό πετυχαίνει

Συγκεκριμένα, χωρίς ίχνος καχυποψίας στο βλέμμα ή στη φωνή κοίταξέ τον στα μάτια και ζήτησέ του ευγενικά και σταθερά ΑΝ
κάτι δεν πάει καλά με τη συμβίωσή τους ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ να σου το επιστρέψει το γατί, όσο χρονικό διάστημα κι αν έχει περάσει.
Μόνο αυτό.
Πιστεύω όμως οτι στη δική σου περίπτωση όλα θα πάνε μια χαρά και πάψε να ανησυχείς

Μ'αυτά και μ'αυτά....μου φαίνεται ο πιο ήρεμος και καλόβολος είναι ο Ιντεφιξάκος!

Προσαρμόζεται με όλους τους γατο-χαρακτήρες (και όχι μόνο)

Ρίξ'του ένα φιλάκι κι από μένα..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kat-cats
Διάσημο μέλος
Δες το και από μια άλλη πλευρά, για να νιώσεις λίγο καλύτερα:
Υποθέτω είναι η πρώτη φορά για τον νεαρό που υιοθέτησε ζωάκι, αλλά όπως και να'χει και παίρνοντας παράδειγμα από τον εαυτό μου που είμαι αρκετά ακοινώνητη, ομολογώ οτι όταν πήγα στο σπίτι της κοπέλας να δω τη μετέπειτα "κόρη" μου, και πέρα το οτι αλληλοσυμπαθηθήκαμε με το κορίτσι αυτό (καλή του ώρα ό,που και να είναι, έχει σώσει πολλά γατιά από το δρόμο) λίγη δυσφορία την ένοιωσα όταν μου παρουσίασε το συμβόλαιο. Βλέπεις δεν είχα υιοθετήσει επισήμως μέχρι τότε γατί και λίγο μου ξένισε η όλη κατάσταση, τι δεν μου είχε εμπιστοσύνη?Αυτό δεν σήμαινε οτι δεν είχα καλές προθέσεις, κάθε άλλο παρά..., αλλά τότε δεν ήξερα τόσο τις καταστάσεις με τις υιοθεσίες και τους κινδύνους..
Αν μου πεις οτι όλοι δεν είναι ίδιοι και πώς μπορείς να ξέρεις, θα σου πω δίκιο έχεις, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρη 100%
για κανέναν (ούτε για τον εαυτό σου που λέει ο λόγος).
Αυτό που από προσωπική εμπειρία σου συνιστώ και συνιστώ σε όσους και όσες έχουν γατάκια υποψήφια για υιοθεσία, είναι
να ποντάρεις στο φιλότιμο που έχει. Όσο κι αν φαίνεται οτι λείπει, ειδικά στις μέρες μας, όσο κι αν ο άλλος φαίνεται να έχει "σκοτεινά σημεία", νομίζω οτι στο μεγαλύτερο ποσοστό πετυχαίνει
Συγκεκριμένα, χωρίς ίχνος καχυποψίας στο βλέμμα ή στη φωνή κοίταξέ τον στα μάτια και ζήτησέ του ευγενικά και σταθερά ΑΝ
κάτι δεν πάει καλά με τη συμβίωσή τους ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ να σου το επιστρέψει το γατί, όσο χρονικό διάστημα κι αν έχει περάσει.
Μόνο αυτό.
Πιστεύω όμως οτι στη δική σου περίπτωση όλα θα πάνε μια χαρά και πάψε να ανησυχείς![]()
Σε καταλαβαίνω και συμφωνώ σε όσα λες. Γι αυτό και είπα εξαρχής ότι δεν θέλω να παραβιάσω το χώρο του ή να τον ενοχλώ με τηλεφωνήματα. Δεν μου αρέσει και δεν νοιώθω καλά. Και το παιδί και γελαστό ήταν και καλό στη συμπεριφορά του απλά δεν θέλει προφανώς πολλές οικειότητες...αφού να καταλάβεις όταν του έλεγα "δεν σε ξέρω και δεν ξέρω τι γίνεται με το Μάιλο" εκείνος έμεινε άλαλος...."δηλ. μου είπε τι φαντάζεσαι ότι τον βασανίζω ή δεν τον ταίζω;"....εξεπλάγην ο άνθρωπος. Και όταν επίσης του είπα ότι "οτιδήποτε πάει στραβά να μου τον φέρεις πίσω και σε ένα και σε δύο μήνες και όποτε θελήσεις απλά μην τον αφήσεις έξω" επίσης μου είπε "μα τι λες τι μπορεί να πάει στραβά....μια χαρά θα είμαστε μαζί και τους έχω ετοιμάσει τα σπιτάκια τους και τα παιχνίδια τους δεν υπάρχει περίπτωση μου λέει να στον επιστρέψω ή να τον αφήσω έξω".
Δεν πιστεύω πως είμαι σε τέτοια περίπτωση απλά το παιδί δεν θέλει πολλά πολλά ή απλά θέλει χρόνο για να ανταποκρίνεται. Θεωρώ ότι μια στοιχειώδη επικοινωνία θα κρατήσει απλά εγώ δεν θα τον ενοχλήσω για να μη θεωρήσει ότι τον πιέζω.
Μ'αυτά και μ'αυτά....μου φαίνεται ο πιο ήρεμος και καλόβολος είναι ο Ιντεφιξάκος!
Προσαρμόζεται με όλους τους γατο-χαρακτήρες (και όχι μόνο)
Ρίξ'του ένα φιλάκι κι από μένα..![]()
Ο Ιντεφιξάκης μου το έχω ξαναπεί και το λέω....είμαι πολύ ευτυχισμένη που τον έχω....είναι ο καλύτερος σκύλος...όλα τα δέχεται, σκυλιά, γατιά, αδεσποτάκια, όλα!!! θα του δώσω πολλά φιλάκια

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
Πιστεύω πως όσο είναι λογικό να ανησυχείς εσύ, το ίδιο είναι και να θεωρεί παράλογους τους φόβους σου κάποιος που συνειδητά υιοθέτησε το μικρό γατούλη. Εφόσον του έδωσες την επιλογή να επιστρέψει το μικρό σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά, δεν πιστεύω να υπάρξει κανένα πρόβλημα.Το δέσιμο με το μικρό δεν ξέρω πώς και αν ξεπερνιέται... Υποθέτω μόνο αν σκέφτεσαι πως καλοπερνάει με παρεάκι σε σπίτι όπου τον αγαπούν και τον φροντίζουν.
Υπάρχουν νεότερα;
kat-cats
Διάσημο μέλος
Fideloudi
Πολύ δραστήριο μέλος

kat-cats
Διάσημο μέλος
Και σήμερα πήρα μήνυμα από κοριτσάκι που θέλει γατάκι να τα πηγαίνει καλά με το σκυλάκι του...ήταν για να υιοθετηθεί ο Μαιλάκος!!!
Είπαμε με τον άντρα μου ότι όταν μπορούμε θα βοηθάμε όποιο ζουζουνάκι πέφτει στα χέρια μας.....και ο Θεός βοηθός!!

lovekittens
Πολύ δραστήριο μέλος
Αν οχι ξερεις εσυ ντριν-ντριν τηκτλπΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kakiouli418
Νεοφερμένο μέλος

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum