Παράλυτο πόδι

kouniados

Νεοφερμένο μέλος

Ο kouniados αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 9 μηνύματα.
Καλησπέρα. Αυτό είναι το πρώτο μου post εδώ μέσα και δυστυχώς είναι ιδιαίτερα στενάχωρο.
Έχω ένα γατάκι εδώ και 2 μήνες το οποίο αυτή την στιγμή είναι 5 μηνών. Σήμερα το μεσημέρι έλειπα από το σπίτι για δυόμιση ώρες. Όταν γύρισα το γατάκι προσπαθώντας να μπει στο δωμάτιο μου από το παράθυρο είχε μαγκώσει το μισό μέσα και το άλλο μισό έξω. Το έπιασα, το σήκωσα προσεκτικά και το ακούμπησα στο έδαφος. Αρχικά οι πρώτες εντυπώσεις ήταν δυσάρεστες. Το γατί από την μέση και κάτω ήταν κρύο και παράλυτο. Τώρα μετά από τρεις ώρες κουνάει την ουρά του και το δεξί του πόδι, το αριστερό όμως καθόλου. Παρόλο που δείχνει την αίσθηση του πόνου όταν του το πειράζω. Η θερμοκρασία των πίσω άκρων έχει επανέλθει ελαφρός άλλα όχι στα επίπεδα που είναι τα μπροστινά του πόδια. Ψαχουλεύοντας το παράλυτο ποδαράκι του δεν διακρίνω κάποιο σημάδι σπασίματος, αυτό που διακρίνω είναι οτι είναι λες και του έχουν κοκαλώσει τα νεύρα.
Φυσικά αύριο θα το πάω στον γιατρό. Αλλά ως ανυπόμονος και δύσπιστος θα ήθελα και τις δικές σας γνώμες από την εμπειρία σας.
Υπάρχει περίπτωση να έχει παραλύσει μόνο το ένα πόδι?
Υπάρχει περίπτωση να χει καμία ρίψη σπλήνας και να το χάσω?
Σας παρακαλώ θέλω τα φώτα σας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα.:)
Τωρα..οτι και να πουμε εμεις απο εδω..εικασιες θα ειναι..,μπορει και να εχει πειραχτει κανενα νευρο...δυστυχως εγω δεν μπορω να σε διαφωτισω..:( ευχομαι ομως πολλα περαστικα,και αν θελεις..γραψε μας τα νεα σας..:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν έχει πειραχτεί νεύρο μπορεί να επιδιορθωθεί?
Επίσης υπάρχει το ενδεχόμενο εξάρθρωσης?
Μήπως είναι εις βάρος της να καθυστερήσω μέχρι αύριο την επίσκεψη στον κτηνίατρο?
Μήπως πρέπει να το πάω σε κανένα εφημερεύων?

εχουμε δει περιπτωσεις πολυ χειροτερες που εχουν φτιαξει..ομως...πως μπορω να ξερω;;;:(
αν δεν μπορεις να περιμενεις μεχρι αυριο..υπαρχει το αττικο νοσοκομειο ζωων..τηλ.2106640522 και το νοσοκομειο ζωων στο πικερμι τηλ. 2106038023..δεν μπορω να παρω ευθυνη,και να σου πω τι να κανεις...το γατακι τρωει;; νερακι πινει;; πιστευω οτι εσυ θα πρεπει να κρινεις αν θα το πας σημερα...

Το γατάκι το πόδι το σέρνει. Έχει την πυγμή όμως και όταν ήθελε να βγει από το δωμάτιο για να πιει νερό μου νιαούριζε. Του άνοιξα την πόρτα αλλά δεν μπορούσε να ανέβει από μόνο του το σκαλί λόγο του ποδιού του (το σκαλί είναι 30 πόντους). Το ανέβασα εγώ και το άφησα. Διένυσε μία απόσταση 5 μέτρων σέρνοντάς το πόδι του για να πιει νερό, και άλλη 3 μέτρα για να πάει να ενεργηθεί. μετά το έπιασα και το ξανάβαλα στο δωμάτιο. Τώρα κοιμάται κάτω από γραφείο μου, το έχω σκεπάσει για να ζεσταθούν τα ποδαράκια του, και αν πάω να του πειράξω τα πίσω πόδια μου παραπονιέται. Πήρα τον κτηνίατρο που πηγαίνω την σκύλα μου και μου είπε να το πάω αύριο από εκεί. Αυτό που με έχει τρελάνει όμως είναι ότι μου είπε πως υπάρχει το ενδεχόμενο για ρήξη σπλήνας το οποίο δεν χειρουργείται και θα έχει ως αποτέλεσμα σε δύο μέρες να κοιμηθεί. Ψάχνοντας το γατί είδα ότι πονάει στο σημείο της σπλήνας του, αλλά παρατηρώ ότι πονάει γενικά από την μέση και πίσω. Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω. Θα το πήγαινα σε ένα εφημερεύον αλλά με έχει φοβίσει ο γιατρός του γιατί μου είπε να μην το σηκώνω να το αφήσω να κάτσει. Δεν ξέρω... Στο τελευταίο τηλεφώνημα που είχα μαζί του για να τον ενημερώσω για αυτήν την μικρή πρόοδο που είχε μου είπε, πως δεν μπορώ να κάνω τίποτα, να μην ανησυχώ, το ότι κινήθηκε για να πιει και να ενεργηθεί είναι καλό σημάδι και να ηρεμήσω. Το κακό όμως είναι ότι δεν τρώει.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου.

ουφ...πραγματικα σε καταλαβαινω...:( κουραγιο και υπομονη..να δουμε αυριο τι θα γινει..
Το οτι υπαρχει το ενδεχομενο να εχει πειραχτει η σπληνα,δεν σημαινει οτι και ΕΤΣΙ θα ειναι..και ειναι λογικο να ποναει σε ολη την περιοχη...μακαρι να πανε ολα καλα..περιμενουμε νεα..:)

Δεν μπορείς να φανταστείς.... Έχω αυτό και το δίδυμο αδερφάκι του στο σπίτι. Όταν γύρισα στο δωμάτιο βρήκα την πόρτα μου ανοιχτεί. Η αδερφή του είχε ανοίξει την πόρτα είχε μπει μέσα και προσπαθούσε να την βοηθήσει αλλά δεν μπόρεσε. Από όταν την κατέβασα για κάποιο λόγο η αδερφή της, της γλύφει συνέχεια το πόδι. Είναι πραγματικά σαν άνθρωποι αυτά τα γατιά. Όσο τις βλέπω τόσο στεναχωριέμαι. Σημειωτέον δε, ότι ούτε η μεγάλη βάζει τίποτα στο στόμα της, ενώ τώρα είναι η ώρα που τρώνε κανονικά.

Μακαρι να πανε ολα καλα...σου το ευχομαι ολοψυχα...:)

Μακαρι πραγματικα να πανε ολα καλα και να μην ειναι τιποτα σοβαρο!!!
Ενημερωσε μας οταν εχεις νεα και μπορεσεις!!!

Τωρα διαβασα την ιστορια...Πραγματικα λυπαμαι πολυ! Ελπιζω και εγω οπως ολοι να πανε ολα καλα και να διορθωνεται η κατασταση!(οπως εγινε με το δικο μου γατακι :) )
Περιμενουμε νεα απο το γατονι! Και πολλα περαστικα !:)

Τελικά το πήγα σήμερα στο γιατρό.
Τα νέα ήταν σχετικά καλά.
Κανένα σπασμένο κόκαλο και κανένα εξαρθρωμένο.
Προσπαθώντας να βγει από εκεί που είχε κολλήσει χτύπησε το νωτιαίο του μυελό με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κουνήσει το ένα του πόδι.
Από την στιγμή που δεν έχει κοπεί ο νωτιαίος του μυελός θα γιάνει σχετικά σύντομα. Ο γιατρός μου είπε χαριτολογώντας πως σε μια εβδομάδα θα το κουνάει. Αλλά όντας φοβισμένος τον ρώτησα αν είναι σίγουρος για τα λεγόμενα του, μου είπε πως είναι σίγουρος γενικότερα ότι θα γίνει καλά το ποδαράκι του, αλλά θέλει χρόνο "το πολύ σε δύο μήνες". Και μου είπε γενικότερα να το αφήσω σε ακινησία. Να έχω κοντά το νερό του, την τροφή του και να αποφεύγονται οι μετακινήσεις για να επανέλθει πιο γρήγορα.
Ο γιατρός κατά 99% ήταν σίγουρος έτσι όπως το είδε πως δεν είχε ρίξει σπλήνας και πως ήταν τυχερό.
Μακάρι πραγματικά να έχει δίκιο. Πάντως το πόδι του γατιού ακόμα δεν έχει καμία βελτίωση.
Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον που δείξατε. Θα σας έχω ενήμερους.

Αυτα ειναι ενθαρυντικα νεα..:)
Κοιτα..αν δεν δεις βελτιωση στο ποδαρακι του,μπορεις να παρεις και τη γνωμη ενος 2ου γιατρου για να εισαι σιγουρος.
Αυτο που θα σου ελεγα παντως,ειναι να προσεξεις να μην δημιουργηθουν οι συνθηκες για να ξαναγινει κατι τετοιο..δεν εχω καταλαβει ακριβως πως εγινε ,εχεις παραθυρο με ανακληση;; αν ναι..προσεξε να μην το αφηνεις ετσι ωστε να κυνδινευει να μαγκωσει..
Πολλα περαστικα σας..:)

ΠΟλυ χαιρομαι που ακουω οτι τα νεα σας ειναι καλα:D!!! Περαστικα και παλι και μακαρι να γινει γρηγορα καλα το ποδαρακι του!!!!!

Ναι έχω παράθυρο με ανάκληση. Φυσικά δεν θα το ξαναφήσω ανοιχτό και γενικότερα δεν το άφηνα, απλά έκατσε μια συγκιρία άτυχων καταστάσεων ωστέ να συμβεί αυτό το περιστατικό.
:P:P:P
Αν ήθελε τόσο πολύ να μπει θα έπρεπε να περιμένει την αδερφή του να του ανοίξει την πόρτα....
(Η αδερφή του με έναν μαγικό τρόπο πιάνει και κατεβάζει το χερούλι που είναι σε ύψος στο 1,20 μέτρα.)
Απίστευτο, μόνο αν το δει μπορεί να πιστέψει κάποιος με τι δεξιότητα το κάνει.

Τώρα μόλις διάβασα το θεματάκι σας κι εύχομαι ολόψυχα όλα να πάνε καλά για τη γατούλα σου
Ξέρω πάντως πως "θρέφει" ο νωτιαίος μυελός
Ίσως επίσης θα έπρεπε να το περιορίζες για καμμια βδομάδα τουλάχιστον όπως και η Σταυρούλα (pennylane) μέχρι να καλυτερεύσει
αλλά φυσικά ο γιατρός σου ξέρει καλύτερα
Περιμένουμε νέα σας

Τωρα ειδα τα νεα σας!! Πολυ καλα λοιπον! ΜπραΒο!!! πολυ χαιρομαι!:):) Ναι...μην περιμενεις τα αποτελεσματα μεσα σε λιγες μερες!! :)Θελει χρονο! Και εμενα ο μικρουλης μου μετα την πρωτη μιαμιση εβδομαδα αρχισε παλι να ενδιαφερεται και να θελει να χουρχουριζει και να παιζει Και πολλες φορες ειχαμε προβλημα την μια δεν ετρωγε την αλλη δεν επινε την αλλη δεν πηγαινε στην αμμο του...μια φορα ειχε πρηστει κιολας επειδη ειχε γεμισει πυον...το ποσες φορες τρεξαμε στον κτηνιατρο δεν λεγεται...βαρεθηκε να μας βλεπει η γυναικα:P:P:P...Χρονο θελει και προσοχη....και φυσικα πολλααααααα χαδακια...Υπομονη και θα γινει καλα! Οπως το δικο μου μικρακι...εχουν περασει σχεδον τρεις εβδομαδες και ηδη ειμαστε περδικια και αρχισαμε παλι τις ανταρσιες!:whistle::whistle: βεβαια τον ειχαμε σχεδον ακινητο την πρωτη εβδομαδα...μονο για την αμμο τον σηκωναμε...και το φαγητο και το νερακι μπροστα στην μουρη του τα ειχε ο αρχοντας Νταμπο:P:P

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back