TheGeorgeK
Νεοφερμένο μέλος
Έχω ένα γατούλη περίπου 7 μηνών (τον βρήκα στο δρόμο πριν κανά δίμηνο) τον Ίντι. Σήμερα ενώ καθάριζα την άμμο του παρατήρησα ότι είχε πετάξει κάτι... δωράκια στο πάτωμα και είχαν κολλήσει. Κοιμόταν εκείνη την ώρα οπότε είπα να σφουγγαρίσω λίγο γιατί με τα μωρομάντηλα που δοκίμασα αρχικά δεν γινόταν δουλειά. Λέω και να ξυπνήσει τι διάολο, γατί είναι δε θα πάει στα νερά.
Ως γνήσιο γατί όμως ο Ίντι δεν αντέδρασε όπως περίμενα και με το που είδε τα νερά από το σφουγγάρισμα άρχισε να ΚΥΛΙΕΤΑΙ πάνω τους και να κάνει βαρελάκια λες και είχαν catnip... Τον έδιωξα από τα νερά, πήρα και μια πετσέτα και τον σκούπισα όπου είχε κυλιστεί, αλλά το χαζό πήγε και δεύτερη και τρίτη φορά ενώ δεν κοίταγα. Και τις δυο φορές έκανα το ίδιο, τον έδιωξα και τον σκούπισα αλλά δεν ξέρω αν φτάνει αυτό... Φοβάμαι μην πάθει καμιά δηλητηρίαση όταν πάει να πλυθεί. Εγώ φταίω που σφουγγάρισα με χλωρίνη αλλά δεν περίμενα τέτοια αντίδραση.

Έχει τύχει σε κανέναν σας αντίστοιχη αντίδραση; Ή αν έχετε καμιά ιδέα τι να κάνω... Έχω τρομοκρατηθεί, δεν το κρύβω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Θα σου ελεγα ,να μην σφουγγαριζεις με χλωρινη.Ειναι πολυ βλαβερη για ολους,τα γατια μας δφεν εχουν τιποτα και επισης υπαρχουν και καποια καθαριστικα-μικροβιοκτονα,που ειναι καταλλαλα για κατοικιδια(πχ topine).Αλλα να σου πω την αληθεια εγω δεν βρισκω τον λογο να βαζω τοσο ισχυρα απορρυπαντικα.Δεν εχουν τιποτα τα μικρα μας,ειδικα οταν ζουνε αποκλειστικα μεσα,και ειναι γεγονος οτι τα παπουτσια μας εχουν απιστευτα περισσοτερα μικροβια,απο τα σοκολατακια των ζουζουνιων μας.

ΥΓ.Εγω θα εβρεχα μια πετσετα και θα τον σκουπιζα με αυτην,για να καθαρισει καλυτερα.Ή αν δεχεται το μπανιο,καντιον μπανιο..αλλα θελει πολυ καλο στεγνωμα και στα ζεστα,να μην κρυωσει.
TheGeorgeK
Νεοφερμένο μέλος

Τον κοιτούσα τόση ώρα και πρόσεχα να μην πλυθεί (κοιμόταν ήσυχος), και τώρα έβρεξα μια πετσέτα και τον έπλυνα όπου είχε κυληστεί. Δηλαδή παντού
. Πήρα και την βούρτσα του για να απομακρύνω τις τρίχες που τυχόν μπορεί να είχαν κολλήσει χλωρίνη, και μετά τον ξανασκούπισα με μια στεγνή πετσέτα μανιωδώς, και για το τελευταίο με αντάμειψε με μια ξεγυρισμένη γρατσουνιά. 
Κανονικά δεν σφουγγαρίζω με χλωρίνη ναι... Σήμερα έτυχε γιατί το παρατήρησα αργά το βράδυ και ήταν όλα ήδη κλειστά. Την έριξα μέσα σε νερό πρώτα αλλά έριξα αρκετή. Δεν ήξερα για το topine πάντως, θα το τσεκάρω!
Ουφ ελπίζω να μη γίνει κάτι και τα επόμενα post μου να είναι πιο ήρεμα.

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος

Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος

Απλώς, προσπάθησε να αποφεύγεις την χλωρίνη.

TheGeorgeK
Νεοφερμένο μέλος
Ευτυχώς σήμερα όλα καλά. Έφαγε, έπαιξε, πλύθηκε και απαίτησε το 120% της προσοχής μου κανονικά, όπως κάθε άλλη μέρα. Οπότε ησύχασα και εγώ. 
lilian22111
Νεοφερμένο μέλος
JoanneMenace
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα σας!
Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, είχα γάτες. Η κάθε μία είχε το δικό της μοναδικό χαρακτήρα και τις δικές της παραξενιές.
Πριν από 8 μήνες υιοθέτησα 2 νεογένητα γατάκια, που κάποιο ανθρωπόμορφο ον, παράτησε στο οικόπεδο του σπιτιού μου. Τα μωρά μεγάλωσαν και έχουν γίνει ολόκληροι γάταροι! Με προβληματίζει όμως κάτι... Και οι δύο γίνονται "θηρία" στη μυρωδιά της χλωρίνης στα χέρια
Αν καθαρίσω κάτι με χλωρίνη (χωρίς γάντια) και μετά πάω να τους χαιδέψω, αγκαλιάζουν το χέρι μου και αφού το γλύψουν καλά καλά, το δαγκώνουν! Το δάγκωμα τους είναι σχεδόν ανεπαίσθητο.... Όταν μεγαλώσουν κι άλλο όμως, τι θα γίνει? Με τον 3χρονο "γιο" μου ποτέ δεν έχει γίνει κάτι παρόμοιο, ούτε με όόόόλες τις άλλες γάτες που είχα στη ζωή μου.
Ξέρω πως το να βάζω γάντια είναι η λύση σε όλο αυτό αλλά μου κάνει εντύπωση η αντιδρασή τους σε αυτή τη μυρωδιά.
Έχει τύχει σε κανέναν σας τέτοιο περιστατικό?

anna 21
Δραστήριο μέλος
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Εμενα ο μικρος μου (1 μιση χρονων) τρελαινεται για την χλωρινη.Οταν σφουγγαριζω παντα βαζω χλωρινη και πηγαινει στα βρεγμενα και κανει βαρελακια απο την χαρα του! Τριβει με παθος την μουρη του στο πατωμα και σκουπιζει ολο το νερο με την χλωρινη.
Οταν τον ειχα εξω και χλωριαζα την βεραντα εμπαινε κανονικοτατα μεσα στα νερα με την χλωρινη και γινοταν μουσκεμα.Χαρα ομως! Δεν εχει παθει ποτε τιποτα.Οταν η χλωρινη διαλυεται με νερο δεν υπαρχει μεγαλος κινδυνος δηλητηριασης.Αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι τους επιτρεπουμε να πινουν και να γλυφουν.Την σκετη χλωρινη να προσεχετε ομως περισσοτερο.
JoanneMenace
Νεοφερμένο μέλος
Ναι είναι αστείρωτοι. Το μόνο που δεν περίμενα να ακούσω ήταν αυτό για την οριοθέτηση... Κανένα άλλο γατί μου δεν το έκανε ποτέ και γι αυτό με ξάφνιασαν τα μικρά.
Guest User 74802
Επισκέπτης
Και η δικιά μου γλύφει τα χέρια μας εάν έχουν μυρωδιά από κολώνια,σαπούνι ή ο,τιδήποτε σχετικό.Λογικό είναι.
Πάντως εγώ αποφεύγω να την αφήνω να με γλύφει εάν έχω βάλει πχ κρέμα χεριών και κυρίως εάν έχω πιάσει χλωρίνη ή απορρυπαντικό γενικώς!
Δεν υπάρχει λόγος να τα επιβαρύνουμε ούτε καν με αυτόν τον τρόπο.
Και μόνο που τα χρησιμοποιούμε κακό κάνουμε ας μην αφήνουμε τα ζωάκια μας να τα πλησιάζουν κι ολας!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool