Παράξενη συμπεριφορά....

shadowdancer

Δραστήριο μέλος

Η shadowdancer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών και μας γράφει από Βόλος (Μαγνησία). Έχει γράψει 472 μηνύματα.
Αυτος ο γατος θα με σκασει.....:(
Οταν ηταν πιο μικρος δαγκωνε και γρατζουνουσε πολυ τα χερια μου....
Λεω και γω ε μωρε δοντακια βγαζει...να μωρε παιζει...
Εντωμεταξυ ακολουθουσα τις συμβουλες του φορουμ για να ελαχιστοποιησω αυτη την συμπεριφορα του.
Τωρα που ειναι 8 μηνων πιο ειναι το προβλημα του και δειχνει την ιδια και χειροτερη επιθετικοτητα? Και μαλιστα σε μενα που τον φροντιζω ολη μερα και τον προσεχω σαν τα ματια μου?:blink:
Ενω τον εχω μαθει απο μικρο να τον χτενιζω, ΚΑΘΕ μα ΚΑΘΕ φορα που ειναι η μερα να τον χτενισω κανει σαν δαιμονισμενο!!!!Αρπαζει και "σκοτωνει" τα χερια μου ,δαγκωνει κανει κχχχχ ,κουναει νευρικα την ουρα και ολα τα συναφη....αφου καταντησα να τον χτενιζω με ΓΑΝΤΙΑ!!
Του λεω ΜΗ ουτε που τον νοιαζει,εφαρμοζω το μαλωμα της μαμας του γυρναει με μεγαλυτερη επιθετικοτητα,τον ψεκαζω νερο γινεται Τουρκος και δαγκωνει πιο δυνατα!!!!
Εχω δοκιμασει ΟΛΕΣ τις μεθοδους!!! Μα ΟΛΕΣ! ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ? Παρακαλω βοηθεια....:cry:
Και δεν ειναι μονο οταν τον χτενιζω...Μπορει να καθομαι εγω ηρεμη ηρεμη και εκει που τον χαιδευω αρχιζει ξαφνικα και ξανα δαγκωνει....
Χτες πηγα να του φορεσω το καινουργιο του λουρακι και χωρις να κανω καποια αποτομη κινηση η κατι τελος παντων που να τον νευριασει μου παταει μια γραζτουνια στο χερι περα-περα πολυ βαθια και ετρεχε για ωρα αιμα και φανταστητε οτι του εχω και κομμενα τα νυχια.
Μετα απο 1 ωρα μπορει να τον ξαναπλησιασω και να ειναι ηρεμος σαν αρνακι....
Εχω λυπηθει ΠΑΡΑ-ΠΟΛΥ και ταυτοχρονα εχω απελπιστει.Αφου χτες εκλεγα....:(
Εγω τον πηρα απο 2 μηνων και τον μεγαλωσα με τον καλυτερο δυνατο τροπο για να μην εχω να αντιμετωπισω τετοιου ειδους συμπεριφορες....
Και αυτος ο αναισθητος αντι να το εκτιμησει πως μου το ανταποδιδει?
Αφου σκεφτομαι οτι θα ηταν καλυτερα να ειχα παρει καμια γατα του δρομου...τουλαχιστον αυτη θα ΕΚΤΙΜΟΥΣΕ οτιδηποτε εκανα για αυτη...
Τι φταιει? Τι δεν κανω σωστα? Μηπως σ'αυτη την ηλικια δεν "πιανει"το μαλωμα της μαμας του? Μηπως εχει νευριασει επειδη δεν τον αφηνω να βγει εξω?
Συγχωρεστε με για το μεγαλο μηνυμα αλλα πραγματικα βρισκομαι σε αδιεξοδο....
Αφηστε που οι γονεις μου βλεπουν τις γρατζουνιες στα χερια μου και καταριουνται τον γατο μου και μενα την "χαζοφιλοζωη" που καθομαι και τον ανεχομαι....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστω Vi2ka! :)
Ελπιζω πως θα βοηθησει πολυ την κατασταση....!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είναι μια νορμάλ γάτα. Δεν φταίς εσύ, και δεν έχει σημασία απο πόσο μικρό τον έχεις. ΕΤΣΙ είναι ο χαρακτήρας του.:)

Είναι πολλές οι γάτες που δεν τους αρέσει το βούρτσισμα, ΔΕΝ τα βουρτσίζουμε... απλά.;) Δεν μπορείς να κάνεις κάτι με το ΖΟΡΙ στην γάτα.
Έχω και εγω έναν διάβολο, τον έχω απο 1,5 μηνών. 7 μηνών τον στείρωσα, ναι έχει ηρεμίσει λιγάκι, αλλά λιγάκι, τώρα ΟΤΑΝ και ΑΝ θελει θα έρθει και θα κάτσει αγκαλιά. ΔΕΝ τον χαιδεύω, και δεν τον βουρτσίζω (γιαυτό έχω ακόμα τα χεράκια μου... ριγέ, αλλά τα έχω.:redface:)
Δεν τον έχω ακούσει να γουργουρίζει ποτέ. Μου τρίβετε μόνο όταν πεινάει και για όσο πεινάει, μετά θα κάνει τα δικά του, θα πάει όπου θέλει να κοιμηθεί, να κάτσει να ξαπλώσει. Δεν τον πιέζω για τίποτα. ¨Αν θέλει, και όταν θέλει θα έρθει αυτός.

Μην απελπίζεσαι, και μην τα βλέπεις τόσο τραγικά θα έλεγα. :) 8 Μηνών, αρχίζουν και οι ορμόνες κτλ, έχει και αυτό σημασία στην επιθετικότητα την αυξημένη, ειδικά τώρα που είναι και εποχή... Αν δεν είναι στειρωμένος ρίξε και μια ματιά ΕΔΩ. Καλό θα κάνεις και όχι κακό.:)

Πολυ ενθαρρυντικο το μηνυμα σου julia:)...Και 'γω πιστευα οτι μονο ο δικος μου ειναι παραξενο γατι....
Τι να πω ακουγα και τους αλλους "γατογονεις " που οι γατες τους τους εχουν ιδιαιτερη αδυναμια και ελεγα και 'γω αρα κατι παει στραβα με τον δικο μου....:hmm:
Μολις τον στειρωσα τον ατιμο....και επειδη δεν τον αφηνα να βγει εξω αυτη την περιοδο λεω μηπως νευριασε και απ'αυτο...

ΔΕΝ τα βουρτσίζουμε... απλά
Αυτο ουτε που μου περασε απ'το μυαλο...:blink:Πραγματικα το θεωρουσα αδιανοητο να μην τον βουρτισω...Τελος παντων θα εχω εναν βρομιαρογατο:D.Μαλλον ,καθως θα τον χαιδευω,θα δοκιμασω αυτα τα γαντακια που κολλαν πανω οσες τριχες ειναι να πεσουν,να ειναι σαν χαιδεμα γι' αυτον.:hmm:
Και οταν επιτελους ζησω μονη μου θα παρω ακομα μια γατουλα που να δεχεται και να θελει τα χαδακια..να χω μια ποικιλια στο μενου...:D

Δεν χρειάζονται βούρτσισμα όλες οι γάτες, μόνο οι μακρίτριχες!;) Οι γάτες πλένονται μόνες τους και τα καταφέρνουν μια χαρά!!!:) Ποτέ δεν έπλυνα/βούρτσισα γάτα.. μόνο το καλοκαίρι μπορεί να τις βρέχω.. για δροσιά... Αν μια γάτα το σηκώνει το βούρτσισμα οκ, αν όχι... πάλι οκ.

Άλλοι άνθρωποι πλένουν στις γατούλες τους μέχρι και τα δόντια.... ΚΑΛΟ Ε????:D:lol:
Είχε ωτίτιδα...και έπρεπε να του βάλω σταγόνες... εκεί να δείς μάχη... :redface:

Αφού τώρα τον στείρωσες θα πάρει λίγο χρόνο να του φύγουν οι ορμόνες... και σιγά σιγά θα ηρεμήσει. Αλλά ΔΕΝ θα γίνει το χαδιάρικο γατάκι.;)
Μπορεί, αλλά δύσκολο.

Εμένα δεν με πειράζει.... όταν θέλει θα έρθει.. και ειδικά τώρα που έχω και άλλα γατάκια, βλέπω ότι ζηλεύει παραπάνω, και κάνει και φιλότιμες προσπάθειες να διεκδικήσει την αγκαλιά μου.;)
Γενικά δεν πιέζω καθόλου. Πολλές φορές η αδιαφορία φέρνει καλά αποτελέσματα!:)

Δεν χρειάζονται βούρτσισμα όλες οι γάτες, μόνο οι μακρίτριχες!;) Οι γάτες πλένονται μόνες τους και τα καταφέρνουν μια χαρά!!!:) Ποτέ δεν έπλυνα/βούρτσισα γάτα.. μόνο το καλοκαίρι μπορεί να τις βρέχω.. για δροσιά... Αν μια γάτα το σηκώνει το βούρτσισμα οκ, αν όχι... πάλι οκ.

Aχ τωρα ηρεμησα πολυ....Και ειχα το αγχος καθε φορα οτι επρεπε ντε και καλα να τον βουρτσισω καθε φορα...παλι καλα:)
Μμμμ...ωραιο ακουγεται αυτο με τηνα αδιαφορια...για να δουμε...:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back