Παράξενη συμπεριφορά!

Chri_stina

Νεοφερμένο μέλος

Η Chri_stina αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 57 ετών. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Γεια σας,
Τι θαυμάσιος τόπος για γατόφιλους που μόλις ανακάλυψα!
Θα ήθελα αν μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί:
Γατούλα σιαμέζα 13 χρονών που άλλαξε προσφάτως (2 μήνες) σπίτι ενώ στην αρχή προσαρμόστηκε και όλα πολύ καλά, τώρα δεν χρησιμοποιεί όλες τις φορές την άμμο για την ανάγκη της. Άλλες φορές απ'έξω στο πάτωμα δίπλα στη λεκάνη, άλλες μέσα! Έχετε καμιά ιδέα τι θέλει να μας πει; Παρακαλώ βοηθήστε με.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα και καλωσηρθατε!
Να φανταστω οτι ειναι στειρωμενη η γατουλα,ετσι;Υπαρχει αλλη γατουλα στο χωρο της;Μηπως ειναι κατι απλο,οπως η αμμος της να χρειαζεται συχνοτερο καθαρισμα,ή να χρειαζεται μεγαλυτερη λεκανη;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Στην ηλικια της θα μπορούσε να είναι καποιο πρόβλημα υγειας. Εχεις ρωτήσει γιατρό?

Ή αυτό που είπε η Δώρα(μουκελις) ή ίσως να είναι κάτι παθολογικό.

Θα πρότεινα αν συνεχιστεί, να της γινόταν ενα τσεκάρισμα υγείας, ώστε να αποκλειστεί ενδεχόμενα αυτός ο λόγος, και να είναι ή θέμα προσαρμογής, ή θέμα καθαριότητηας ή θέσης της τουαλέτας....:redface:

Ναι, είναι στειρωμένη. Ο χώρος της είναι μια προστατευμένη αυλή και ναι, πράγματι υπήρχε και άλλη γάτα εκεί. Η λεκάνη είναι πολύ καθαρή αλλά ίσως να την έχει χρησιμοποιήσει και η άλλη γάτα η οποία είναι ανεξάρτητη και μπαινοβγαίνει στην αυλή. Μάλλον εκεί πρέπει να βρίσκεται το πρόβλημα. Πώς όμως να αποθαρρύνουμε την άλλη γάτα;

Καλησπερα και καλωσηρθατε!
Να φανταστω οτι ειναι στειρωμενη η γατουλα,ετσι;Υπαρχει αλλη γατουλα στο χωρο της;Μηπως ειναι κατι απλο,οπως η αμμος της να χρειαζεται συχνοτερο καθαρισμα,ή να χρειαζεται μεγαλυτερη λεκανη;

Ισως προσπαθει να καλυψει τη μυρωδια της αλλης γατας τοτε,ή να την ενοχλει αν η αλλη χρησιμοποιει την αμμο της.Περιφραξη δεν υπαρχει;Μονο στην αυλη μενει;Αν της βαζατε την αμμολεκανη της μεσα;

Αν η άλλη γάτα είναι αδέσποτη μπορείτε να την ταΐζετε και αυτήν, και σιγά σιγά θα προσαρμοστούν.

Υποθέτω ότι μέσα στο σπίτι μόνο η δική σας δεν μπορεί να είναι??...

Είναι λίγο μπερδεμένο. Η άλλη γάτα είναι ημιαδέσποτη, ασερνικό 2 ετών. Την ταίζουμε κι έρχεται πολύ συχνά και κοιμάται ή κάθεται στην αυλή αλλά ποτέ δεν χρησιμοποιούσε λεκάνη. Έξω στη γειτονιά υπάρχουν πολλοί χώροι με χώμα, παρτέρια και κήποι. Η σιαμέζα Ίνι ήρθε ως φιλοξενούμενη αλλά τελικά θα την κρατήσουμε. Προς το παρόν και όσο ο καιρός είναι καλός καμία γάτα δεν μπαίνει μέσα, αργότερα αν πιάσουν κρύα θα δούμε. Ούτε και υπάρχει χώρος για να βάλουμε την άμμο μέσα. Νομίζω ότι όλα αυτά με την άμμο είναι ζήλιες και ανταγωνισμός. Πρέπει να μάθουν να συνυπάρχουν. Φαγητό υπάρχει και για τις δυο πάντα. Πώς όμως να τις φέρουμε στον ίσιο δρόμο;

Δυστυχως αν η γατουλα σας δε θελει να δεχτει να πηγαινει στην ιδια αμμολεκανη,δε θα το κανει.Μπορειτε να βαλετε και δευτερη αμμολεκανη,να καθαριζετε συχνοτερα την υπαρχουσα...αλλα δεν ειναι σιγουρο οτι θα λειτουργησει.Ειδικα αν το αλλο γατακι ειναι αρσενικο,και αστειρωτο.

Δυστυχως αν η γατουλα σας δε θελει να δεχτει να πηγαινει στην ιδια αμμολεκανη,δε θα το κανει.Μπορειτε να βαλετε και δευτερη αμμολεκανη,να καθαριζετε συχνοτερα την υπαρχουσα...αλλα δεν ειναι σιγουρο οτι θα λειτουργησει.Ειδικα αν το αλλο γατακι ειναι αρσενικο,και αστειρωτο.
Το ιδιο προβλημα ειχα και εγω με την γατα μου.....επειδη την ιδια λεκανη χρησιμοποιουσε αλλος γατος η δικη μου προτημουσε την δικη μου τουαλετα αντι την λεκανη με τον αμμο και το προβλημα λυθικε οταν εβαλα δευτερη λεκανη...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back