Παράξενο μήνυμα κάτω από την πόρτα μου

ashira

Νεοφερμένο μέλος

Η Κέλλυ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 42 μηνύματα.
Γεια σας γατογονείς! σήμερα το πρωί βρήκα ένα μήνυμα κάτω απο την εξώπορτά μου (ναι! σαν αυτά τα τρομακτικά που βλέπουμε στις ταινίες) το οποίο εν συντομία ελέγε ότι στάλθηκε από τη γειτόνισσά μου ( η οποία δεν έχω ανακαλύψει ακόμα ποια είναι μιας και η πολυκατοικία έχει αρκετούς ενοίκους) και ότι η γάτα που έχω εδώ και περίπου 6 μήνες νιαουρίζει φοβισμένη ( έτσι μεταφράζει τη μία βδομάδα που πέρασε ενώ είχε οίστρο και όντως νιαούριζε) ότι λείπω πολλές ώρες από το σπίτι και μένει μόνη της ( έτσι μεταφράζει τα πρωινά που πάω στο πανεπιστήμιο) και ότι πρίν απο εμένα τη φρόντιζε αυτή και της είναι δύσκολο να αποχωριστεί τη γάτα μου.Γι'αυτό το λόγο με παρακαλάει να την αφήσω έξω στο δρόμο και να την φροντίζουμε απο κοινού.......

Και εγώ αναρωτιέμαι...Το γατάκι μου το βρήκα 2.5 μηνών περίπου έξω.Ενώ είχα οικονομικές δυσκολίες στερήθηκα απαραίτητα για μένα πράγματα για τα φάρμακα και τη φροντίδα της, την εμβολίασα και μαζεύω λεφτά για τη στείρωσή της και μετά από 6 μήνες που την έχω σπίτι μου θυμήθηκε στην συγκεκριμένη κυρία να μου αναφέρει ότι το φρόντιζε αυτή?Και τι είδους φροντίδα της παρείχε ακριβως? Ήταν βρώμικο και πεινασμένο όταν το βρήκα εγώ και φαινόταν ότι ποτέ δεν ειχε ξαναμπει σε σπίτι.

Κατά τη γνώμη σας πρόκειται όντως για μία φιλόζωη γειτόνισσα ή πιστεύετε ότι δεν αντέχει την παρουσία του κατοικιδίου μου στο διπλανό της διαμέρισμα και προσπαθεί να με πιάσει στο φιλότιμο για να το διώξω από το σπίτι μου λέγοντάς μου ότι το φρόντιζε αυτή τόσο καιρό?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Παραξενο μήνυμα κάτω από την πόρτα μου

Μονο και μονο που λεει να την αφησεις εξω στον δρομο, εμενα μου δειχνει πως δεν νοιαζεται για το γατι. Ειναι τουλαχιστον τραγικο να λεει δεν μπορει να αποχωριστει το γατι, αλλα αφησε το στον δρομο. Απλα μαλλον ενοχληθηκε και λεει βλακειες. Καλυτερα ειναι να στειρωσεις το γατι σου, να ηρεμησει και να μην φωναζει και απλα να αδιαφορησεις για την γειτονισσα. Εγω τουλαχιστον αυτο θα εκανα. Στην τελικη, εσυ το μεγαλωσες, του εκανες εμβολια και το εβαλες μεσα στο σπιτι σου. Αυτη θελει απλα το γατι στον δρομο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

να κρατήσεις το σημείωμα για παν ενδεχόμενο, είναι ξεκάθαρη η πρόθεση της....και δεν είναι από φιλοζωία. από την άλλη δεν μπορεί να κάνει τίποτα μιας και ο νόμος σε προστατεύει και σου δίνει το δίκαιο και να έχεις κατοικίδιο σε πολυκατοικία (γιατί τα ακούμε και αυτά ότι ο κανονισμός δεν το επιτρέπει) και φαντάζομαι πως έχεις και τη μαρτυρία του κτηνιάτρου που παρακολουθεί το γατάκι ότι εσύ είσαι αυτή που το νοιαστηκε. Την στείρωση να την κάνεις γιατί οι οίστροι όσο θα μεγαλώνει θα γίνονται και πιο έντονοι και θα έχεις και εσύ θέμα μετά, άσε που το μυαλό της θα είναι στο φευγιό και αυξάνετε ο κίνδυνος να το σκάσει. αν λείπεις πολλές ώρες από το σπίτι μερικά παιχνίδια θα της κρατάνε συντροφιά και θα είναι γενικά πιο ήσυχη και να προσαρμόσεις το ωράριο του φαγητού της έτσι ώστε να μην νιώθει ότι πεινάει αυτές τις ώρες. και αν συνεχίσεις να παρενοχλείσαι απο την γειτόνισσα που δεν φανερώνεται εδώ είμαστε εμείς :hmm: κάτι θα σκεφτούμε ...

Τελευταία επεξεργασία:

Κατά τη γνώμη μου προσπαθεί με αυτόν τον ύπουλο τρόπο να σε κάνει να διώξεις τη γάτα.
Εάν όντως κάποιος άνθρωπος ενδιαφερόταν για τη γάτα σου, εάν την φρόντιζε κι είχε δεθεί μαζί της θα σου μιλούσε χωρίς ανώνυμα σημειώματα.
Θα σε είχε προσεγγίσει για να μαθαίνει νέα της μικρής, θα σε ρωτούσε εάν είναι καλά, πώς τα πάτε κ.λπ.
Προσωπικά, το συγκεκριμένο σημείωμα θα το πετούσα στη στιγμή και δεν θα του έδινα καμία περαιτέρω σημασία.
Και φυσικά, δεν θα σκεφτόμουν καν την πιθανότητα να αφήσω τη γάτα μου στο δρόμο. :)

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά! Όταν τελειώσει η ώρα κοινής ησυχίας θα βγω στην πολυκατοικία και θα χτυπήσω κουδούνια για να την βρω.Θέλω πολύ να μου εξηγήσει τι είδους "φροντίδα" παρείχε στη γάτα μου.Και εγώ μπορεί να αφήνω φαγητό και νερό στις αδέσποτες γάτες της γειτονιάς αλλά δεν ισχυρίζομαι πως μου ανήκουν και δεν μπορώ να τις αποχωριστώ....Θα σας ενημερώσω για οποιαδήποτε εξέλιξη!

Βασικα μπορεις επισης να πας στον διαχειριστη και να του δειξεις το σημειωμα και στην συνελευση της πολυκατοικιας να γινει περιγελος μπροστα σε ολους. Δεν ειναι δυνατον να στελνει σημειωματα να αφησεις ενα γατι στον δρομο. Τοσο νοιαζεται.

θα προτιμουσα να της μιλησω ιδιαιτερως πρωτα. εαν δεν καταλαβει σιγουρα θα παω στο διαχειριστη

εγώ πάντως θα τις τα σουρνά ενα χεράκι και για τη ψυχολογική βία του ανώνυμοι σημειώματος κάτω απο την πόρτα... με έχει κάνει έξω φρενών σας λέω :rant::rant::rant:

Δεν εχει δικα του προβληματα ο κοσμος και ασχολειται με τους αλλους...! Μια τετοια γειτονισσα εχω κι εγω (που ειναι και η βασικη υποπτη για το θανατο της προηγουμενης γατας μου!-πρεπει να της πεταξε φολα μεσα στην αυλη μου). Τωρα πλεον εχω κρατησει κρυφη την υπαρξη της γατας μου απο την πολυκατοικια και ουτε στην αυλη δε τον αφηνω να βγει...

Εσυ κοιτα να εχεις τη γατουλα σου καλα και απο εκει και περα μη δινεις σημασια σε κακεντρεχειες γειτονων! Και απο κοντα να της μιλησεις δε προκειται να βγαλεις ακρη! Τετοιοι ανθρωποι ακουνε μονο αυτα που θελουν να ακουσουν και δεν αλλαζουν γνωμη ο κοσμος να γυρισει αναποδα!
:beating:

Καλημέρα. Εγώ πιστεύω πως δεν χρειάζεται να ψάξεις ποιος είναι και τι θα σου πει γιατί απλούστατα δεν θα κερδίσεις κάτι και δεν θα βγάλεις άκρη. Πρόκειται για κάποιον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από ένα ανώνυμο γράμμα (άρα σίγουρα δεν είναι ειλικρινής γιατί καταλαβαίνει πως αυτό που σου έγραψε δεν είναι ειλικρινές) που σκέφτεται με δόλο. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι αν θες να ενημερώσεις το διαχειριστή σαν μάρτυρα (αν είσαι σίγουρη πως δεν το έγραψε αυτός), να προστατεύσεις με κάθε τρόπο τη γατούλα σου και να μην εμπιστεύεσαι κανέναν. Μάζεψε όσο γίνεται πιο γρήγορα τα λεφτά της στείρωσης και όλα θα είναι μια χαρά!

παντως υπαρχει και η πιθανοτητα να ειναι ας πουμε καλοπροαιρετη η κυρια. να ταιζε απλως τη γατουλα σου οταν ηταν στο δρομο και να ανησυχησε τωρα που ακουει τα κλαματα της απο το διαμερισμα σου. οποτε συμφωνω αν τη βρεις να της εξηγησεις οτι την προσεχεις και την αγαπας, αφου την εχεις υιοθετησει υπευθυνα και τα κλαματα οφειλονται στον οιστρο της και φυσικα οτι σκοπευεις να την στειρωσεις αμεσα ωστε να μην βασανιζεται η γατα αλλα και να μην ενοχλουνται οι γειτονες (ναι μεν εχουμε δικαιωμα να εχουμε κατοικιδια αλλα αυτο δε σημαινει οτι δεν πρεπει να τηρουμε τις ωρες κοινης ησυχιας). αλλα απο εκει και περα ειναι πλεον δικη σου γατα και δεν υπαρχει περιπτωση να την αφησεις στο δρομο.

ειναι πολυ συνηθισμενο ανθρωποι ισως μεγαλυτερης ηλικιας φιλοζωοι να μην μπορουν να χωνεψουν την ιδεα του κατοικιδιου μεσα σε διαμερισμα- λενε οτι ειναι φυλακισμενο και υποφερει. μπορει να ανηκει σε αυτη την κατηγορια. δεν εισαι υποχρεωμενη να καθεσαι να δινεις εξηγησεις στον καθενα αλλα αν οντως ειναι καλοπροαιρετη και ενδιαφερεται για το ζωο που καποτε ταιζε, ενας συντομος διαλογος μπορει να λυσει το οποιο θεμα. αν οχι της λες οτι ειναι δικη σου η γατα (νομικα το κατοικιδιο θεωρειται ιδιοκτησια μας, να βαλεις ομως και τσιπακι με την πρωτη ευκαιρια) και δεν μπορει να σε υποχρεωσει καπως να την αφησεις εξω στο δρομο, που μαλιστα λεγεται εγκαταλειψη του ζωου σου και ειναι ποινικο αδικημα. μην σου πω οτι αυτο λεγεται ηθικη αυτουργια σε εγκαταλειψη :P

μη δίνεις την παραμικρή σημασία κ μη σε νοιάζει καν.η γειτόνισσα όποια κι αν είναι (κ είναι κάπου κοντά προφανώς)ενοχλήθηκε αν κ τρελά φιλόζωη από μερικά νιαουρίσματα. μάλλον της χάλασε την αφοσίωση με την οποία έβλεπε τούρκικα ή ειδήσεις για το ποια έκανε πλαστική ή όχι.στείρωσε τη γατούλα σου,όχι γιατί πείραξε τη γειτόνισσα αλλά για την ίδια με το καλό,κ προσοχή όταν βγαίνει στο μπαλκόνι...όλοι οι τρελοί σαυτή τη χώρα..μην πω καμιά πιο χοντρή κουβέντα.
μπράβο σου που περιμάζεψες τη γατούλα..κάντε μία γουργουρητή αγκαλιά κ ξέχνα τους βλαμένους.

Φιλόζωη, αναρωτιέσαι, η γειτόνισσα?:crazy: Δεν θα το έλεγα. Μάλλον ανισόρροπη.

1)Αγνόησέ την. Μην επιχειρήσεις να την προσεγγίσεις προσπαθώντας να μάθεις το πώς και το γιατί. Άδικα θα χάσεις την ώρα
σου και πιθανόν και την ηρεμία σου. Δεν χρειάζεται να απολογηθείς στην κιουρία. Απλά ενημέρωσε τον διαχειριστή και κράτα το σημείωμα σε περίπτωση συνέλευσης, αν γίνει λόγος γι αυτό.

2)Προγραμμάτισε στείρωση για τη γατούλα στο άμεσο μέλλον, ώστε ούτε το ζωάκι να υποφέρει (ρισκάροντας και την υγεία του ακόμα), αλλά ούτε και να δίνεις λαβή σε γείτονες να διαμαρτύρονται. Κι ένα τσιπάρισμα στο γατί (για να είσαι καλυμένη 100%
από πιθανές μελλοντικές διεκδικήσεις) δεν θα έβλαπτε.

3)Πρόσεχέ (τις ώρες που λείπεις ιδιαίτερα) να βρίσκεται η μικρή στο εσωτερικό του σπιτιού με κλειστές τις μπαλκονόπορτες
(δεν εμπιστεύομαι τους βλαμένους γείτονες:worry:)

Επισης αν δεν ειναι τσιπαρισμενο το ζωο,σε καμια περιπτωση δεν θεωρειται δικο της.Αν και πιστευω οτι δεν ειναι καλοπροαιρετο το μηνυμα,απλα θελει να σε κανει να το εγκαταλειψεις.Γενικα,συμφωνω απολυτα με οσα εγραψε η αγαπημενη μας αλκυον.
Εγω θα την αγνοουσα πληρως.Και ακριβως οτι λεει η αλκυον,μεγαλη προσοχη στη γατα μην ειναι σε κοινοχρηστους χωρους.Μονο μεσα στο σπιτι.:)

καλησπέρα, τι έγινε τελικά, τη βρήκες την..αποστολέα?

εγώ θα συμφωνήσω με όσους είπαν να μιλήσεις στο διαχειριστή, τονίζοντάς του πως οι νόμοι σε προστατεύουν εσένα και τη γατούλα σου, από όλους τους ..φιλόζωους.

απλώς για καλό και κακό έχε την ασφαλή όσο λείπεις.

Τι εγινε τελικα; Βρήκες ποια το έστειλε και της μίλησες;

Καλησπέρα! Ναι τη βρηκα και μου τα μασουσε...Δεν μπορουσε να μου πει με σιγουρια ποτε τη φροντιζε και καλά πριν τη μαζεψω εγώ οπότε το έληξα το ζήτημα και δεν θα ξαναασχοληθώ μαζί της

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back