kyka
Δραστήριο μέλος
Μήπως δεν κάνω για γατομαμά λόγω ωραρίου?

Κι έρχομαι στο ψητό: Σκέφτομαι να πάρω μία δεύτερη γατούλα/η για να κάνουνε παρέα.Ξέρω ότι το φύλο δεν έχει σημασία αν είναι στειρωμένα,αλλά μήπως 2 θηλυκιές στο σπίτιθα γίνουν μαλλιά κουβάρια?
Και τι ηλικία πρέπει να έχει το δεύτερο γατάκι?Πρέπει να είναι στην ίδια ηλικία για να τα πάνε καλά ή να είναι μικρότερο?
συγγνώμη αν υπάρχει παρόμοιο θέμα κάπου και δεν το είδα..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Η Κύκα είναι 2 ετών και κάτι και λόγω της δουλειάς μου μένει αναγκαστικά μόνη της στο σπίτι περίπου 10 ώρες.Αυτό συνέβαινε από την αρχή που τη μάζεψα από το δρόμο μικρούλα 2 μηνών και δε φαινόταν να την πειράζει ιδιαίτερα, αρκεί να παίζαμε όταν γύριζα.Το θέμα είναι ότι τώρα τελευταία φαίνεται πολύ μελαγχολική όταν φεύγω, και μάλιστα μερικές φορές όταν είμαι στην πόρτα για να φύγω μου αρπάζει τα πόδια και με δαγκώνει κι έχω την αίσθηση ότι θέλει να μου πει "μη φεύγεις!!".Την καταλαβαίνω γιατί όση ωρα λείπω είναι κλεισμένη μέσα -οι μπαλκονόπορτες πρέπει να είναι κλειδαμπαρωμένες για λόγους ασφαλείας- και δεν μπορεί να κάνει ούτε μια βόλτα στον καθαρό αέρα..
Μήπως δεν κάνω για γατομαμά λόγω ωραρίου?
Κι έρχομαι στο ψητό: Σκέφτομαι να πάρω μία δεύτερη γατούλα/η για να κάνουνε παρέα.Ξέρω ότι το φύλο δεν έχει σημασία αν είναι στειρωμένα,αλλά μήπως 2 θηλυκιές στο σπίτιθα γίνουν μαλλιά κουβάρια?
Και τι ηλικία πρέπει να έχει το δεύτερο γατάκι?Πρέπει να είναι στην ίδια ηλικία για να τα πάνε καλά ή να είναι μικρότερο?
συγγνώμη αν υπάρχει παρόμοιο θέμα κάπου και δεν το είδα..![]()
Σου προτείνω αγοράκι και μικρό σε ηλικία! Ακριβώς το ίδιο έκανα... η Καλυψώ μου ήταν 2 και ο Μορφέας 4 μηνών και δεν είχαν πρόβλημα... θα υπάρξει ένα μικρό διάστημα προσαρμογής της γατούλας σου αλλά θα μάθουν γρήγορα το ένα το άλλο.

Να πάρεις δεύτερο!! Εγώ σώθηκα!!
Κανουν καλή παρείτσα και δεν νοιώθω τύψεις όταν λείπω πολλές ώρες στη δουλειά ή κάποια Σ/Κ!! 
Στις αγγελίες χαρίζονται θα βρεις πολλά γατάκια!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
RedCat
Διάσημο μέλος

Κανε μια ερευνα στις αγγελίες και οποια γατουλα/γατούλης σου κάνει κλίκ δεν χανεις τίποτα να "τον/την προσεγγίσεις"
kyka
Δραστήριο μέλος
Α! Εννοείται ότι αν πάρω γατί θα είναι από τα γατούνια του αδεσποτολογίου!
Μαζί κάνουμε τη θεωρία πράξη!!

RedCat
Διάσημο μέλος
RedCat
Διάσημο μέλος
kyka
Δραστήριο μέλος
popitsa
Εκκολαπτόμενο μέλος

MHTSI
Εκκολαπτόμενο μέλος

Οποτε χαλαρα παρε 2η γατουλα οσο για το θεμα των ευθυνων τι μια τι δυο οκ τα εξοδα ειναι ανεβασμενα αλλα το αισθημα να μην σε αφηνει να φυγεις απο το σπιτι και να εχεις τυψεις καθε φορα που το αφηνεις μονο το εχω ζησει και δεν ειναι ωραιο

kyka
Δραστήριο μέλος

MHTSI
Εκκολαπτόμενο μέλος

Kikiriki
Νεοφερμένο μέλος
Νομίζω ότι το πως θα τα πάνε έχει να κάνει με το χαρακτήρα του ζώου και όχι με το φύλο του , ειδικά αν είναι στειρωμένο.
Εγώ πχ έχω γάτα & γάτο και δεν έχουν και τις φιλικότερες σχέσεις. Αυτό εξ'αιτίας της θηλυκιάς μου κυρίως αφού γενικά είναι στριτζογατο
Σίγουρα είναι καλύτερα για τη γατούλα σου να έχει παρέα πάντως !
Καλή επιλογή και αν θες μη προσπερνάς την περίπτωση του Fredie ή της Ίριδας ( container) ή του Aladin που απ' ότι βλέπω και γλύκες είναι και μαθημένα σε κλειστό χώρο και λίγο "μεγαλούτσικα" οπότε και λίγο πιο δύσκολο να αποκατασταθούν...
kyka
Δραστήριο μέλος
τα καλά του να είσαι εθελοντής

Σίγουρα δε θα δυσκολευτώ να βρώ ένα..

katerina10
Περιβόητο μέλος
kyka
Δραστήριο μέλος
Η Κύκα αυτές τις μέρες θα κάνει εξετάσεις αίματος.Όταν θα έχω τα αποτελέσματα θα ψάξω πιο σοβαρά,γιατί η Κύκα πέρυσι βγήκε θετική σε περιτονίτιδα και πρέπει να το διπλοτσεκάρω.Αν τα αποτελέσματα είναι πάλι θετικά
θα πρέπει η καινούρια γάτα να κάνει εμβόλιο κατά της περιτονίτιδας μια βδομάδα πριν έρθει στο σπίτι..Η αλήθεια είναι ότι σκέφτομαι πολύ τον Αλαντίν της Νότας...

ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
Σ'ευχαριστώ για το ενδιαφέρον Κατερίνα!
Η Κύκα αυτές τις μέρες θα κάνει εξετάσεις αίματος.Όταν θα έχω τα αποτελέσματα θα ψάξω πιο σοβαρά,γιατί η Κύκα πέρυσι βγήκε θετική σε περιτονίτιδα και πρέπει να το διπλοτσεκάρω.Αν τα αποτελέσματα είναι πάλι θετικάθα πρέπει η καινούρια γάτα να κάνει εμβόλιο κατά της περιτονίτιδας μια βδομάδα πριν έρθει στο σπίτι..
Η αλήθεια είναι ότι σκέφτομαι πολύ τον Αλαντίν της Νότας...![]()
Απλά να προσέξεις το γατάκι που θα πάρεις να μην κινδυνέψει

katerina10
Περιβόητο μέλος
ΚΑλή μου σου έυχομαι όλα να πάνε καλά..Ο Αλαντίν είναι πραγματικά φοβερός γάτος..Σ'ευχαριστώ για το ενδιαφέρον Κατερίνα!
Η Κύκα αυτές τις μέρες θα κάνει εξετάσεις αίματος.Όταν θα έχω τα αποτελέσματα θα ψάξω πιο σοβαρά,γιατί η Κύκα πέρυσι βγήκε θετική σε περιτονίτιδα και πρέπει να το διπλοτσεκάρω.Αν τα αποτελέσματα είναι πάλι θετικάθα πρέπει η καινούρια γάτα να κάνει εμβόλιο κατά της περιτονίτιδας μια βδομάδα πριν έρθει στο σπίτι..
Η αλήθεια είναι ότι σκέφτομαι πολύ τον Αλαντίν της Νότας...![]()
Μιλάει ασταμάτητα και είναι καλοσυνάτος!
Οπότε μας ενημερώνεις ότι γίνει ε??
Νομιζα ότι ήθελες πιο μικρό γατάκι όμως!Αλλά εγώ είμαι μαζί σου!!Αλαντιν δαγκωτό!!!Είναι και της πράσινης Νότας μας!!!

RedCat
Διάσημο μέλος

Υ.Γ. θα χαρουμε να μας υιοθετήσετε εννοείται
kyka
Δραστήριο μέλος
Απλά να προσέξεις το γατάκι που θα πάρεις να μην κινδυνέψει![]()
Ο κτηνίατρος με διαβεβαίωσε ότι δε θα υπάρχει πρόβλημα αν κάνει το εμβόλιο το καινούριο γατάκι..Ας βγουν πρώτα τα αποτελέσματα..Μπορεί η Κύκα να είναι υγιής!!

kyka
Δραστήριο μέλος
ο Αλλαντινάκος σύντομα θα κανει και κεινος εξετάσεις αιματος οποτε θα γνωριζουμε και τι μας γινεται...σας ευχαριστούμε που μας σκεφτοσαστε για πιθανη υιοθεσία..
Υ.Γ. θα χαρουμε να μας υιοθετήσετε εννοείται
Άντε να πάνε όλα καλά να γίνουμε και συμπεθέρες!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool